Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi lekarz mówił ze kobiety w ciąży to wystarczy jak nie będą jadły 8-9 godzin przed badaniem
Musze isc do apteki po pojemnik na mocz a tak cholernie mi się nie chce wrrr -
ja to przed 22 będę jeszcze jadła i do po 7 będzie ponad 9godzin
-
A ja w ogóle nie będę miała badanej glukozy, mam nadzieję, że skoro córka ma dobre wymiary to cukrzyca mnie nie zaatakowała.
Mała dzisiaj nadzwyczaj aktywna, od rana ją czuję z małymi przerwami. Cały tydzień w ruchu byłam i chyba w szoku jest bo dzisiaj cały dzień na kanapie się lenię
Sabina ja też odhaczam każdy tydzień i czuję się coraz pewniej, że jakby co (odpukać) to moje maleństwo ma już ponad 80% szans na przeżycie. Teraz kolejny krok milowy to 28 tydzień i później już luzik20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Hej Mamusie
Witam sie po swiatecznej przerwie
Sisi - przecudna Mała! ja przez Święta 1kg na plusie :p
Ja szykuje się na glukozę na 26tc.. ale już pytałam u u mnie nie można cytryny,bo niby zaburza wynik (ciekawe ze w jednym laboratorium zaburza, a w innym nie:p hehe)
no ale jakoś przeżyjemy,prawda?
U mnie od wczoraj Mały nadzwyczaj aktywny..moze po prostu sie wiekszy zrobil od tych serniczkow zjedzonych i bardziej teraz odczuwam jego ruchy? ;psisi, moniadi, Genshirin lubią tę wiadomość
-
Chusy z tego co wiem to jedno z drugim nie musi mieć nic wspólnego. Ja mam stwierdzona cukrzyce a moja dziecinka rosnie idealnie i mysle ze warto zrobić ta glukozę bo po 24tc rosnie cukier bardziej niż wczesniej
-
Chusy jak ja pytałam i gina i rodzinnej to obydwoje mówili, że WSZYSTKIE ciężarne muszą robić to badanie
Labamba witaj po przerwie! Dobrze, że wróciłaś cała i zdrowaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 20:50
-
Chusy wrote:Znaczy ze mozna glukoze odpuscic jesli polowkowe wyszlo przyzwoicie??
Mogę mieć tylko nadzieję, że u mnie nic się nie rozwinie. W końcu zaledwie 5-10% na to choruje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 21:42
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Sisi witaj spowrotem! Mam nadzieje ze wyjazd sie udal corcia sliczna
Chusy, w Polsce i np we Francji to ejst badanie obowiazkowe, lepiej zrobic. Ale UK i Irl to zadzi sie swoimi prawami Moja kuzynka juz druga ciaze tam przebywa i nikt jej szyjki przez te ciaze nie zbadal ani razu!
Cassie, cos mi sie ta wizja Twojej poloznej zbyt idylliczna wydaje, chyba przesadza zeby Was tak dobrze nastawic. Ja jeszcze nie znam dziewczyny ktora by chciala miec znieczulenie a w szpitalu zdecydowala ze jednak da rade bez A za to znam sporo ktore do dzis przeklinaja ze nie mogly miec z jakiegos powodu znieczulenia Wszystko jest do przezycia, ale nie ma co sie nastawiac ze to bedzie jak kichniecie bo tak to napewno nie bedzie...sisi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczeta:)
Wlasnie zjadlam sniadanko i za 35 min kolejne pobranie krwi i jestem free:) ciekawe co powie moj diabetolog, ze mam pobrana krew na glukoze godzine od rozpoczecia jedzenia a nie jak wczesniej godz po jedzeniu.pielegniarka mowi ze taka szkola teraz nowa hmm
Llallka i All jak u Was?
Cassie faktycznie ma racje Anielle ze sielankowo to wszystko przedstawia polozna a ja nie wyobrazam sobie bez znieczulenia. Dwa razy w domu roniłam po tabl poronnych a znieczulenie to ibuprom i ałun czy jakos tak(łacznie z 10tabl) i myslalam ze wnetrznosci wszystkie tez poronie, wiec mam przedsmak i dziekuje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 08:06
-
Margaret, mogłaś jeść podczas glukozy?
Ja się nawet napić nie mogłam
A badanie nawet spoko. Z wypiciem tego roztworu nie miałam problemów, lubię słodkie, więc dobre było hahah
Pół godziny później w głowie mi się zaczęło kręcić, ale w miarę szybko przeszło i jakoś dałam radę. Siedziałam, czytałam gazety, starałam się nie myśleć o tym.
Myślałam, że będzie gorzejmoniadi lubi tę wiadomość
20.08.2017 -
All ja nie mialam glukozy z obciazeniem bo taka juz mialam okolo 10tyg temu a tylko raz w ciazy robi sie z wypiciem tej glukozy. Wyszlo mi w pierwszych badaniach podwyzszona glukoza na czczo i moj gin wyslam mnie do diabetologa a ten od razu na obciazenie. Teraz kontrolnie robie raz w miesiacu glukoze na czczo i godz po jedzeniu. Dlatego ja musze miec ze soba sniadanko:)
Ja tez nie uznalam tego badania za okropne bo kocham slodycze hehe ale pamietam ze tez mi slabo sie robilo i krecilo w glowie.
Dzisiejsze wstanie ranne i do tego wyjscie z domu na czczo zakonczylo sie 20min temu pawiem ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 10:50
-
Margaret, All4love kciuki za wyniki &&&
Witam się w ostatnim tygodniu 6 miesiąca i 2 trymestru. Jeśli ten trzeci trymest naprawdę jest taki straszny jak go opisują to chyba mam już przedsmak, coraz bardziej dyszę jak stara baba i wczoraj do 2 w nocy nie mogłam znaleźć dobrej pozycji do spania. Czy wam też jest tak gorąco w stopy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 10:53
Margaret.Se lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Margaret Aaaa to już wszystko wiem Mam nadzieję, że wyniki będziemy miały dobre
sisi dzięki
Nie spojrzę na słodkie do końca tygodnia
Też ostatnio mi niewygodnie i wiercę się 15 minut zanim znajdę pozycję do spania. Z jednego boku na bok i tylko czuję jak mała wierci się razem ze mną. Wczoraj tak mnie skopała, że chyba już też miała dość
Mi zawsze stopy marzną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 10:56
Margaret.Se lubi tę wiadomość
20.08.2017