Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co wyczytałam w necie to kazda kobieta ma inaczej, jedna w 18tc pierwsza siarka inne w 30 albo 36tc i jak pisza to nie ma to wpływu na laktacje. Chusy nie zamartwiaj się na zapas, jeszcze bedziesz płakała ile masz mleka:)
Chusy lubi tę wiadomość
-
Pajacyki zazwyczaj sa szersze, wiec takie body zmieści się pod.
Mam stwierdzona cukrzyce ciążowa i jestem na diecie ale ona w sumie mało mi zmieniła ale problem u mnie jest taki ze na czczo mam ciut za wysoko a po jedzeniu bywa u mnie za niskie. dzisiaj jak zaszalałam z białym pieczywem i do tego ser zólty, wedlina i majonez z ketchupem to miałam 140 czyli graniczna norma i za dużo ale już mi spadło po obiedzie i jest idealne bo 91Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 21:46
-
hmmm dalej nie umiem sobie tego wyobrazic jakoś mi to nie pasuje
ja też miałam początkowo na czczo wysoki, ale to było kilka przekroczeń, gin chce powtórzyć test, bo nie uznała drugiego wyniku jako cc, a diablo 1 mówi, że nie muszę skoro od czasu do czasu kontroluje cukier, a diablo w poradni przyszpitalnej chciał mi dawać już insulinę co lekarz to opinia.
jutro idziemy na dni otwarte szpitala, a potem zobaczyć mebelki!! jupiiiiii -
Ja też myślę, że takiego maluszka to się w bodziak z krótkim ubiera, a na to pajac. Gdziekolwiek się wpisze jak ubrać noworodka to taki jakby żelazny zestaw.
All4love, Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Rosolina wrote:jeszcze jedna rzecz.. czy grupa na fb jest zamknięta/tajna? do kogo mam pisać?Fabian Cyprian Tymuś
-
Hejka:)
Miałam dzisiaj tak piękny sen ze nadal na samą myśl łzy mi się zbierają w oczkach. Sniła mi się moja córeczka, ze nosiłam ja na rekach a potem jako noworodek gdzies mi znikała chodząc hehehe i pełno małych dzieciaczków:) tak cudowne uczucie ze już chce w realu:)kocham kocham kocham:****
Dzisiaj szaleje w ronsonie bo jest od czwartku (20-28.04) promocja na wszystkie kosmetyki kolorowe 55%taniej przy zakupie min 3szt:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 10:37
sisi lubi tę wiadomość
-
Ja już - 55% w rossku na szczęście mam za sobą
Mam bardzo pracowity weekend a dziś po raz pierwszy od zakończenia pierwszego trymestru źle się czuję. Tzn nie mam siły mimo porządnego snu jestem jakaś do tyłu. Udało mi się sprzedac rzeczy z sypialni szafę i komode i prawdopodobnie przez ok tydzień będziemy żyć w strasznym barloku zanim skrecimy nowe meble i właściwie odswiezymy sypialnie. A jutro mnie czeka cały dzień w Ikea i wszystko bez auta ehh (mąż jest w trakcie robienia prawka ale to jeszcze temat grubo sprzed ciąży) -
Margaret piękny sen
Cassie teraz bedzie coraz gorzej, wczoraj przez jakiś czas było mi nawet ciężko stać ale po godzinie przeszło i ogarnęłam cały dół w domu, fakt, że dwa razy wolniej ale jednak. Udało mi się kupić tą komodę z przewijakiem co chciałam ale kurczę wydaje mi się strasznie masywna i nie mam pomysłu jak ją ustawić w pokoiku. Narazie wcisnęłam ją między drzwi, a łóżeczko ale coś mi tam nie pasuje.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Cassie ja mam odłożone kosmetyki, wiec nie będę musiała się pchac do półek.
No my tez w burdelu jesteśmy tzn sypialnia tylko bo jeszcze jest sypialnia heheh bo jeszcze chwilka i to raczej my będziemy mieć kacik bo tylko wyrko a reszta to naszej księżniczki:)
Sisi porysuj sobie na papierze pokoik i tak najlepiej można wygospodarować mebelki. ja tez jeszcze mysle jak ustawić wszystkie jej mebelki bo 4sztuki to sporo a do tego jeszcze fotel do karmienia czyli razem 5szt się robi. Mysle nadal tez nad wystrojem, fakt już mam wyzje ale mysle jak to połaczyc wszystko.
Ja tez tak mam ze często brak mi siły na cokolwiek, wcześniej miałam tak ze jak już się lepiej zaczęłam czuc w IItrymestrze to po południu padałam a teraz cieko mi się podnieść i leze po sniadaniu ale po obiedzie czasami mam więcej siły i energii a czasami cały dzień barkuje lub cały dzień mam, wiec to jest tak róznie ze ciężko cos zaplanowac -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Miałam parę dni przerwy od pisania i widzę że trochę naskrobałyście
Mnie we wtorek po Świętach dopadła jelitówka i cały dzień wymiotowałam Już niby lepiej ale chyba za szybko chciałam wrócić do normalnego jedzenia i jeszcze mam wymioty wieczorem, mimo że staram się jeść mniej i lżej... Trochę się martwię czy wszystko dobrze ;/
A z dobrych wiadomości - wczoraj byłam na wizycie, maluszek się przekręcił no i na 90% będzie córeczka Jak to doktor określiła jest widoczny efekt "bułeczki" więc chyba już tam nic nie wyrośnie Waży 475 g, jest ciut mniejsze niż z om, ale to u mnie tak prawie od początku, ważne, że w normie wszystko i rośnie z wizyty na wizytę To teraz mogę zacząć szaleć z wyprawkąsisi, szarlo, Genshirin, Another, moniadi lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, co do stroju malucha, to jak leżałam teraz w szpitalu, to dziewczyny przed porodami mówiły, że każą przywieźć krótki bodziak i pajacyk, i w to ubierają.
Margaret, co do ciężaru moczu to mi lekarz mówił, że po tym poznaje się ciążę, nerki nam inaczej pracują, mocniej filtrują. Poza tym, nie suszy cię bardziej w ciąży? Im więcej pijesz, tym mniejszy ciężar.
Ja też dziś się zaraz wybieram do rosska, poluję na podkład z loreala. Zobaczymy co tam jeszcze zostało -
Hej dziewczyny, u nas już wiadomo że pojawi się synek. Ja tam na USG nic nie widziałam:), ale mąż podobno zauważył podczas badania i był zdziwiony że tuż po tym jak na obrazie ukazał się znak męskiej dumy (jak to nazywa;)), ja nie zareagowałam. No cóż, obserwowanie USG nie należy do moich umiejętności. W dodatku już było ryzyko że pomimo 23 tyg. nadal niczho sie nie dowiemy, bo dzieciątko znów ułożyło się tak, że nawet zwykłe pomiary ciężko bylo zrobić. W końcu jednak poszło nam na rękę i zmieniło pozycję.
Widzę że zakupy u was już naprawdę w fazie zaawansowanej.
Ja jeszcze nic nie kupiłam, ale większość będę miała po synku siostry, więc się az tak bardzo tym nie stresuje.
Teraz myślę ciągle o łóżeczku. Chciałabym kupić takie dostawne ale już z tych 120*60. Większość dostawnych jest 90*40 a z tego to syn szybko wyrośnie. Coś polecacie?
Ps.gaduaa Wysłalam ci wiadomosc w sprawie dodania na grupę fbsisi, szarlo, Genshirin, Chusy lubią tę wiadomość
-
Roslinka gratuluję córeczki Kolejna dziewczynka na forum
Ankieta Tobie gratuluję synusia!!!
Z tą komodą to wczoraj walczyliśmy i wszystkie meble przerzucaliśmy po pokoju, mąż nawet chciał nogi piłować żeby weszło inaczej ale powiedziałam żeby dał spokój bo ta komoda i tak narazie idzie do nas do pokoju bo malutka będzie spała z nami, a później najwyżej ją sprzedamy i kupimy coś mniejszego.roslinka, Margaret.Se lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Kurka no czasami mnie suszy i w sumie to sporo pije, to mamy odpowiedz ale podpytam jeszcze lekarza, dzięki:)
Ankieta gratuluje synusia:* co do łóżeczka dostawnego to ja się nie interesowałam tym od czasu jak złe opninie o tym przeczytałam, wiec nie pomoge. ja kupuje zwykłe łóżeczko dla corci:)
Zakupy w rosku zrobione i kolejne pajacyki zakupiłam:) ale okazały się o romiar większe, wiec znowu zostaje z 2szt 56 ehhh
Cassie i Ankieta to zamiencie się dzieciaczkami i problem z głowy;) hehehhehe