Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Juuli kule mule. Najważniejsze, że z tego wyszliscie. I to koniec historii z paciorkowcu u malego? Na pewno dla Ciebie to nie było łatwe. Nie dość że po porodzie to jeszcze na 9 dni zostać e szpitalu. Nic fajnego
-
Witam sie po wizycie.. weisci takie sobie.
Malutka jest bardzo malutka wazy 1800, a powinna 2200 conajmniej. Pani doktor powiedziala ze moze poprostu jest juz takim maluszkiem i urodzi sie kruszynka ale mimo wszystko wyslala mnie na nastepne techniczne usg za 10 dni zeby zobaczyc czy rosnie.
Ogolnie powiedziala ze ma wymiary jak z 32 tygodnia nie z 35. Powiedziala zebym monitorowala ruchy i nie denerwowala sie. Sa dzieci ktore poprostu rodza sie tyciusie.
Malo tego poszlam na wazenie i okazalo sie ze waze 7 (!!!!) kg wiecej niz pokazuje moja waga domowa (WTF!) czyli wychodziloby ze przytylam jakies 15 kg wiecej.. HEH. Mam nadzieje ze to jednak ta ich waga jest rabnieta...
-
Chusy to trochę jaja z tą wagą ale jeśli ważyłaś się regularnie w domu to przyrost wagi który obserwowałaś chyba powinien być ok.. zważ się jeszcze na trzeciej wadze ale sprzęty są zawodne i przekonałam się o tym przy remoncie jak nam majster zrobił spadek na kaflach w złym kierunku pod prysznicem bo mu "poziomica źle pokazała" więc spokojnie sprawdź gdzie indziej
-
Witajcie piękne
Margaret gratulacje udanej wizyty, Mała już duża jest
Cassie, dobrze, że wyczuł na usg tętno. Może po prostu położna była nowa albo nie chcialo jej sie szukać.
W którym wgl tygodniu robi się GBS ? Mi lekarz już w 34 tygodniu ma zrobić, nie wiem czy to nie za wczesnie ?
Ja do lekarza chodze w spodniach i jak mi robi usg to całą bluzke mam zabrudzoną bo sie gdzieś nie wytrze więc aby nie było widać do bluzka ciemna
Chusy miałam w planach założenie ochraniacza ale siostra mnie nastraszyła, że dzidziuś może przez to sie udusić. Dlatego zrezygnowałam i leży pod łóżeczkiem i sie kurzy. A odnośnie usg to zawsze wychodzi +/- wagowo więc nie ma co sie denerwować
JaPM , labamba coraz bliżej porodu
-
Lenka nagle z etapu "e jeszcze spoko, moge wtrabic kawalek czekolady" znalazlam sie na etapie: "o kur.. zamykam lodowke na koldke"
No tak patrze na siebie i nie wydaje mi sie zebym wygladala na 75 kg, mimo ciazy oczywiscie.. Przed wazylam jakies 58/9 przy wzroscie 165 cm.
Rzeczywiscie zwaze sie na jakies wadze innej jeszcze i tyle.
Ja mam taki sliczny ochraniacz do kompletu z wystrojem lozeczka i zal sciagac, ale wiadomo bezpieczenstwo dzidzi najwazniejsze.
Tez mi sie wydaje ze te pomiary sa bardziej na oko niz rzeczywiste, nawet jak bedzie malutka to wszystko ok, wazne dla mnie jest zeby sie rozwijala prawidlowo i rosla proporcjonalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 13:17
lenka.m, Margaret.Se, ewe_a85, sisi, labamba, Genshirin, JaPM lubią tę wiadomość
-
All4love wrote:Nie załamuj mnie
-
Hej przyszłe mamusie Mam do sprzedania pare firmowych ubranek w rozmiarze 68. Tu: https://www.olx.pl/oferta/duza-paka-21-szt-firmowych-ubranek-68-dla-chlopca-5-10-15-c-a-smyk-CID88-IDmOyMY.html Zdaje sobie sprawę, ze dla Was byc może będą to dopiero początki macierzyństwa lub doświadczone mamy zapomniały wiec podpowiem, ze ubranka w rozm. 68 pasują na 2-3 miesięczna dzidzie. Może komus się przydadzą. A ja będę szczęśliwa bo pozbędę się zalegającego pudła. Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia i bezproblemowego porodu!!!
-
Chusy w tej chwili mam to samo, zamykam lodowke i nie otwieram staram sie jesc mniej bo przeraza mnie te 16kg.. Ja mierze 174 i teraz mam 75 kg a bylo tez 59.. Masakra a najlepsze jest to, ze lekarz powiedzial, ze za duzo przytylam przy mezu i powiedzial, ze bedzie mnie pilnowac. Wczoraj dostalam ochrzan bo o 22 zglodnialam ale zlitowal sie nade mna i przyniosl mi kanapke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 13:28
-
aaaaa no nie moge przy mezu tak wypalil? no to ladnie, u mnie by bylo tak samo pewnie ze lodowka na klucz Ale z ciebie byl kurczak, 10 cm wyzsza a ta sama waga wiec sobie mozesz pofolgowac u mnie to normalnie tragedia -.-
A w ogole zapomnialam powiedziec ze lekarka powiedziala ze bede raczej lipcowka niz sierpniowka bo jakos mi sie data przesunela na 30 lipca
Z drugiej strony teraz juz sama nic z tego nie rozumiem. Jesli dziecko jest mniejsze niz powinno to czy data nie powinna sie przesunac do przodu..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 13:38
-
Cassie dzieki za info to spokojnie moge robic 5lipca a jak cos to polozna najwyzej powie zebym w innym terminie przyszla na pobranie.
Labamba dzisiaj mam wizyte o 18:15
Kurcze dzisiaj znowu mdlosci i zawroty ale takie normalne jak w 1trymestrze i tak sie czuje ehhh kurcze zadna z was tak sie nie czuje hmm
Juuli jejka 9az dni tam bylam, to zwariowac mozna. Ja to bym najchetniej urodzila w szpitalu i po chwili w domu sie znalazla.pewnie bede odliczac minuty do wyjscia od porodu:) -
No te 9dni to byla tragedia, wszystkie kobiety wychodzily normalnie tylko my tam lezelismy, ale najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo dla mojego malucha, pozniej juz nic sie nie dzialo, chociaz stresowalam sie do konca 3miesiaca, bo niby moze wrocic.
-
Margaret ja też miewam mdłości, może nie tak hardcorowe jak w I trymestrze ale bywaja dni że mnie muli od rana, choć narazie obyło się bez zwracania. Ale w II trymestrze tego nie było. Podejrzewam że niemałą rolę odgrywa duża już teraz macica która ciagle uciska żołądek, ciężko mu teraz pracować w normalnym trybie. Ale zwrotów głowy (narazie tfu tfu) nie mam.
Emilka 10tc [*] -
Juuli wiadomo najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo ale te 9dni no coz tak musoalo byc i tyle.
Chusy Ty sie nie martw ta waga bo teraz moze malutka wystrzelic z waga ostro albo urodzi sie z 2800 i to tez jest ok.
Tez dziwne z tym przesunieciem terminu to raczej do przodu nie w tyl tak jak Ty piszesz. Moze i ona sie walnela nie w tym kierunku policzyla hehe. Mi lekarz mowil swietny specjalista ze donoszone dziecko to 37tc i 2500 kg musi miec.
Pierwsze slysze ze 1kg na miesiac przyrost wagi. Wiwm ze to jest rozbite nieregularnie na kazdy trymestr inaczej. Ja teraz odpuszczam slodycze ale mi nie chodzi o wage a o moje zawroty itp bo moze cukier cos tutaj mi tez mieszac. Owoce jem i dzisiaj jak zjadlam to po tym zle sie poczulam hmm
Moze tez emocje bo ogladalismy kawalki koncertu Gunsow z Gdanska i tak przezywalam bo rewelka byl ze emocje zawirowaly mi w glowie. Grali 3godziny ale tam sie dzialo a biletow sprzedali wiecej niz bylo miejsc i ludzie gnietli sie na korytarzach tez. Lauruni spodobal sie koncert bo brykala ze hej:)Chusy lubi tę wiadomość
-
Ofcoo ten rozmiar 68 na 2-3 miesieczne dziecko? To bardzo bardzo duze dziecko bo ja myslalam ze to rozmiar na polroczne:) bynajmniej tak wszedzie producenci podaja
-
Chusy i Nalala to mnie pocieszylyscie ze nie jestem sama:) no te zawroty i mdlosci z dzisiaj to ok ale we wtorek lecialam z rak mojemu i to nie bylo fajne i takiego etapu wam nie zycze bo sama sie przestraszylam i zaczelam panikowac ze nie jestem gotowa wyladowac nawet na kilka dni teraz w szpitalu
-
Najbardziej sie boje ze to sie powtórzy, i bede cierpieć podwójnie, bo bede sie bac o malenstwo no i synek bedzie tęsknił za mna a ja za nim. Mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez takich akcji, udalo sie z cukrzyca to i moze z tym:) ale ogolnie dziewczyny nie bojcie sie tego gbsa, bo zakażenie dziecka (jezeli sa podawane antybiotyki przy porodzie) jest bardzo bardzo rzadkie.
-
Chusy usg to tylko maszyna, moja kumpela urodziła dwa tygodnie temu - dzieciątko miało być z kolei duże, ok 4kg, a urodził sie 3260 więc wcale nie gigant tylko norma. Drugiej koleżance powtarzali "jeść witaminy, lepiej sie odżywiać, malutka bedzie poniżej 3kg" i co? Tydzień przed terminem urodziła sie 3700
Zaintrygowałaś mnie tym przesunięciem terminu, też byłam pewna że to koreluje z wagą i wymiarami maluszka, im dzieciątko większe tym usg bliższy termin rozwiązania podaje... Hmmmm.... Chyba że tam u was mają jeszcze jakieś inne wytyczne do wyznaczania teminu typu dojrzałość łożyska albo stan szyjki macicy, wysokość dna macicy?sisi lubi tę wiadomość
Emilka 10tc [*]