X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret- gratulacje kochana wkroczenia w nowy miesiac. Dobrze, że macie sie z Laura dobrze. Dzisiaj pogoda zdecydowanie nam sprzyja, nie ma upałów i można sobie spojojnie pobyc na swiezym powietrzu. Życzę zatem smacznego obaidku i deseru. Ja jestem już po duuuzej porcji lodów i 2 kawałkach ciasta. Wiem grzesze ...., ale usprawiedliwiam się tym, że w tym tygodniu ćwiczyłam 4 razy.

Szarlo- wczoraj zrobiłaś mi smaka na ciasto z truskawkami, a dzisiaj ku mej radości ciocia obdarowała mnie sporą porcją ciacha, mnian ciacho.

Spokojnego dnia Wam życzę.

Margaret.Se, szarlo lubią tę wiadomość

oar8skjo88hrjtqh.png
  • Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret cieszę się że wszystko dobrze się skończyło i, że jednak jesteś w domu. Widzisz tak to byś się zaręczyla cały weekend a przynajmniej masz z głowy :)

Margaret.Se lubi tę wiadomość

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaPM dziekuje:) taka mam ochote na rybke z pieczonymi ziemniakami mniam a potem porcje lodow :) juz mi slinka leci:) trzeba czasami pogrzeszyc kochana ale masz super ciocie ze obdarowala Cie tak pysznym ciachem. Hmm a moze ja dzisiaj sie skusze na ciacho z lodami i bita smietana :D hehe

Cassie tez sie ciesze ze mam to za soba ale ile czekania i po kilku godzinach miala fula na maxa.

JaPM lubi tę wiadomość

serce-ruchomy-obrazek-0551.gif Laura:****
    17u9io4p2dm1eqy5.png
    7tc9.9.15[*],9tc23.2.16[*],20.09.16[*],6tc9.05.18[*] <3 <3 <3 <3
  • labamba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie-extra wyszedl ten fotel,sami przrabialiscie?

Szarlo -gratuluje udanej wizyty!

Margaret - oj strachu narobila te lekarka,ale dobrze jest wszystko sprawdzic, nawet i dwa razy! teraz juz bedziesz mam nadzieje spac spokojnie! Karaluch to jakas masakra! ciekawe czy to sie gdzies zglasza,bo to chyba przesada?

Sisi - gratulacje 9 tygodnia! no to teraz juz z gorki ;-)

Ja przed chwila w ramach obiadu znowu wsunelam prawie 1 kg czereśni, ale tak je uwielbiam, ze nie moglam sobie darowac:P

Dzisiaj rano bylismy na dniach otwartych jednego ze szpitali, ktorego rozwazalam do rodzenia i powiem Wam, ze jestem bardzo zadowolona. Wiadomo,ze same polozne zlego slowa w trakcie dni otwartych powiedziec nie moga,no ale przynjamniej to co mowily idealnie wpasowywalo sie w moje oczekiwania.

szarlo, Margaret.Se lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• szarlo Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba, sisi to juz 9 miesiac nie tydzien ;), tak w tych tygodniach operujemym ze się myli. Jak nim bylam w ciazy nie za bardzo wiedziałam o co chodzi z tymi tygodniami łatwiej bylo mi ogarnąć jak słyszałam który miesiac ciazy.
    No i wiesz gdzie chcesz rodzic :)
    Tez bym czeresni zjadla - mniam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 15:29

labamba lubi tę wiadomość

f2w390bvukfyzy82.png

Aniołek 18.04.2016
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Sisi gratuluje 9 miesiąca - jesteś już na ostatniej prostej, zazdroszczę ;)

Tak pisałyście o tych ciastach, że sama się skusiłam i upiekłam kruche ciasto z truskawkami i budyniem :D

Margaret.Se, szarlo, JaPM, sisi lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Larysa Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi przetrze nam szlaki :).

sisi lubi tę wiadomość

zrz6i09kmg998aky.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba czeresnie to bomba witaminowa zaraz po borowkach, wiec na zdrowie:) ja tez dzisiaj zjadlam jak codziennie:)

Tak na bank mozna to zglosic z tym karaluchem ale jakbym miala na to sile wczoraj to medal bym dostala hehe

Cassie super pomysl i swietnie ten fotel wyszedl. Czesto warto przerabiac starocie na nowosci:)

Glowa nadal mnie boli i wypilam tyle wody ze latam co 5min siku a i apap wzielam ehhh

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam male przejezyczenie z tym tygodniem/ miesiacem :p hehe

i kilo czeresni poszlo :P nic mezowi nie zostawilam :p

ale wlasnie zrobilam ciasto drozdzowe na cebularze...
    po tych przepysznych slodkich czeresniach az sie prosi zeby zjesc cos mnie slodkiego :P:P:P

Margaret - nom jak sie odwodnilas wczesniej, to chyba teraz lepiej na to siku latac ale miec to pod kontrola, oby 1 apap pomogl!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 17:33

szarlo lubi tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Cassie 65 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba- tak sami go przerabialiśmy. Tapicerka może nie wyszła idealnie ale jak na zdolności manualne mojego męża i fakt, że to pierwszy raz to poszło mu całkiem całkiem.. ;)

T21 po USG 1:3862, po Pappa 1:269.
    Amniopunkcji- Zdrowa dziewczynka
    0S32p2.png
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    Labamba- tak sami go przerabialiśmy. Tapicerka może nie wyszła idealnie ale jak na zdolności manualne mojego męża i fakt, że to pierwszy raz to poszło mu całkiem całkiem.. ;)
    Fotel wyszedł piękny, nic bym w nim nie zmieniła :) ja też poluję na dwa fotele takie z czasów PRL-u w zimę się przeprowadzamy do swojego domu i marzą mi się takie własnoręcznie odnowione fotele.

Cassie 65 lubi tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labamba niestety ani woda ani apap nie pomoglo i dalej cierpie. Dogodzilam sobie jedzonkiem pysznym a na deserek szarlorke z lodami i bita smietana:)
    Maz nie potrzebuje witaminek ;) wiec czeresnie zbedne dla niego ;) moj Misiek to bardzo czesto nie chce zebym ja wiecej zjadla witaminek :)

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • labamba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie - jak na pierwszy raz, to cudeńko :)

Mój M własnie ruszył z robieniem własnoręcznym szaf wnękowych do ganku i do pokoju maluszka. Wiadomo, że idealnie nie bedzie,ale za to własnymi siłami i to sie liczy i za to kochamy naszych Miśków:D

Margaret- to jak taki pyszny deserek nie pomoże to juz nie wiem co by moglo :P

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• JaPM Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret- a spróbuj amolem natrzeć skronie i zimne okularki żelowe zastosować jeśli posiadasz, a jak nie to może zimny ręcznik w zastępstwie. Tylko uważaj aby nie zatrzeć oka amolem.

oar8skjo88hrjtqh.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie 65 wrote:
    neme- ja jestem straszna boi dupa i panikara. Najgorzej bo przed zabiegiem naczytałam pierdół na temat amnio w internecie. Proszę Cię! Nie idź tą drogą i nie popełniaj tego błędu co ja.
    Mi bardzo pomogło to, że rozluźniłam mięśnie brzucha i rękoma zakryłam twarz, żeby nic nie widzieć i bardzo głośno przez buzie oddychałam :D Może głupie ale dzięki temu właśnie się rozluźniłam. Aż się mnie pytali czy wszystko ze mną ok :D Ogólnie zabieg trwał z 30sek. Jak usłyszałam, że pobiorą dwie strzykawki płynu to umarłam bo wyobraziłam sobie jak zmienia tą strzykawkę..ALE ja NIC całkiem NIC nie poczułam. I to tyle z samego zabiegu.

Nie ma źle najważniejsze się rozluźnić, z tego co czytam Twój zabieg jest podobny do amnio. Rozluźnić się i pozytywne nastawienie! I weź sobie męża ze sobą, żeby Ci było raźniej :) chyba, że Cię wkurza to przyjaciółkę ;p

właśnie totalnie nic nie czytam w necie żeby się nie nakręcać, bo też jestem panikara... chętnie bym wzięła męża na zabieg, żeby mnie za rękę trzymał :P ale niestety ja idę na oddział leżeć najpierw i w trakcie mam mieć tą amnioredukcję, ale po cichu mam nadzieje że mi tego nie zrobią w ogóle, bo boję się że skonczy się to pęknięciem pęcherza i porodem przedwczesnym bo lekarka mówiła ze straszie naprężony mam ten pęcherz.... wolałabym już chyba leżeć na obserwacji z tydzien albo dwa albo trzy i cc i po sprawie... ale jak mówisz że bólu nie ma to chociaż to jest pocieszające ... ;)

co do tycia to ja tyje teraz kilogram tygodniowo :/ a jem nawet mniej niż wczesniej :/ masakra ...

dziewczyny a co jeżeli mój lekarz mi jeszcze nie pobrał na GBS a np zaczęłabym wczesniej rodzic (tfu tfu) to co wtedy, na oddziale w szpitalu mi zrobią tego GBSa ??

Szarlo i Margaret, dobrze że z dzieciaczkami wszystko dobrze ! :) no i szkoda tylko Margaret że przypłaciłaś to takim stresem ... a mówią że ciężarne mają się nie denerwować ... taaa...

sisi Ciebie pachwiny i spojenie, a mnie strasznie kości biodrowe bolą w nocy... aż mnie budzi ten ból, muszę co chwilę zmieniać strony spania... ale na szczescie nie mam problemu z puchnięciem ...

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • Margaret.Se Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja PM dzieki kochana ale bol glowy dopiero mi przeszedl jak buszowalam po rzeczach dla Lauruni i kupilam jej buciki hehe czyli po prostu zapomnialam o bolu i zniknal hahaha

Labamba ojjj tak Miski sa najlepsze i najochajsze:) super zdolnego masz swojego bo moj w tej kwestii to srednio a i czasu ma tyle ze nawet by nie probowal sie zabierac.

Neme to kiedy masz ten zabieg???? Kurcze moze faktycznie uda ze nie zrobia tego. Pamietam ze posalas cos ze Twoj lekarz nie chcial zebys to robila i co????
    Daj spokoj z tym stresem i szpitalami ehhhh

No ja tez w nocy budze sie z bolem miednicy i bioder przekladam sie na druga strone potem druga mnie boli i spowrotem na wczesniejsza ale nadal boli i ciezko bywa. Na szczescie moja malenka czesto daje mi pospac i grzecznie przesypia cala noc ale bywa i tak ze buszuje lub czkawke ma.

JaPM lubi tę wiadomość

17u9io4p2dm1eqy5.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 12.20 a ja co robie? Wpierniczam frytki :D

Musze wam powiedziec ze im wiecje internety czytam na temat hipotrofii etc, etc to jestem coraz bardziej przerazona..

Czy ktoras z was ma problem z dretwieniem konczyn? Slyszalam o tym zespole ciesni nadgarstka i rzeczywiscie rece mi cierpna bardzo czesto ale nogi rowniez. Troche to dziwne.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • neme Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    U mnie 12.20 a ja co robie? Wpierniczam frytki :D

Musze wam powiedziec ze im wiecje internety czytam na temat hipotrofii etc, etc to jestem coraz bardziej przerazona..

Czy ktoras z was ma problem z dretwieniem konczyn? Slyszalam o tym zespole ciesni nadgarstka i rzeczywiscie rece mi cierpna bardzo czesto ale nogi rowniez. Troche to dziwne.
    Chusy, na frytki każda godzina jest dobra !! :D:D

ja tak samo jak zaczęłam czytać wczesniej jeszcze o tym wielowodziu to się mega wystraszyłam, bo pisali ze to nie jest tylko jakieś tam za dużo wód, tylko milion wad przy tym wymieniali... nie ma co czytać Chusy, bo zwariujemy!!! kiedy dokładnie masz to dodatkowe usg ????
    mi póki co nic nie drętwieje oprócz brzucha, brzuch mam szczególnie w tych górnych partiach taki jakiś bez czucia, czasem czuje ból, potem czuje odrętwienie, chyba przez te obrzęki z wody wynikłe z wielowodzia...

Margaret no właśnie i jeden i drugi lekarz mówił ze lepiej mnie "nie dotykać" bo to się może różnie skończyć ale czasami korzyści przewyższają ryzyko i on bardzo mnie do tej kliniki pcha chyba zeby inni lekarze ocenili i stwierdzili co i jak, żby nie było że olał sprawę, z jednej strony to dobrze... idę na oddział 4 lipca no i zobaczymy kiedy mi zrobią tą punkcję.

neme
    01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
    17.12.16 dzidzi 1,1cm
    19.01.17 dzidzi 6,3cm
    16.02.17 Synek! <3 160gr
    14.03.17 Synek! 350gr
    11.04.17 720gr
    09.05.17 1166gr
    24.05.17 1882gr
    06.06.17 2150gr
    20.06.17 2448gr
    14.07.17 3080gr

f2w3rjjgp7b32k1e.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z tego zalozenia wychodze :D Pozniej sie bede przejmowac w co mi te frytki poszly (oby w cycki).

Nie ma co czytac naprawde, naczytalam sie przerazajacych historii i tylko stres niepotrzebny.. USG mam 3 lipca, za tydzien jakos. Oj bedzie sie ciagnal ten tydzien.

Brzuch ci dretwieje? heheh to dopiero dziwne, rzeczywiscie pewnie z winy obrzekow.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • lenka.m Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od początku ciąży drętwieje lewa noga :D nigdy prawa. I Potrafię się obudzić w nocy bo mam taki skurcz w łydce że aż chce mi się wyć

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ