Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez pamietam ze aplikacje z lisci malin to od 36tc i chyba skonczonego, tez mysle ze za wczesnie nie ma co zeby nie przyspieszyc za bardzo porodu.
Szarlo mnie kluje i ciagnie po boku na dole od dawna no ale to moze cos innego a od trzech dni boli mnie brzuch na dole troche miesiaczkowo a troche inaczej -
Chusy wrote:A wlasnie pytanko mam.. kiedy bedziecie przygotowywac lozeczko? W sensie zeby bylo juz przescieradlo itd itp. Nie wiem ile jeszcze z tym poczekac
A wy już macie wszystko poprane, poprasowane i torby popakowane? Bo ja to ze wszystkim w lesie jestem cały czas mi się wydaje że jeszcze mam kupe czasu
Chciałabym urodzić odrobinę szybciej tak pod koniec lipca było by miło upały zaczynają mnie męczyć, wrócił mi ból miednicy po orawej stronie boli jak wstaje jak sie obracam itp czuję się jak mors od kilki dni boląmnie pachwiny i kłuje mnie w pipie hyhy
-
Zaraz zobaczę ile ma taka standardowa kapsułka wiesiołka i sobie przeliczę.
Liście malin zamówiłam na razie 100 gram suszu na ebayu, pewnie w poniedziałek dojdzie. Acha no i te DAKTYLE, muszę sobie zapisać żeby nie zapomnieć.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Aha mam jeszcze ze sr przepis na "koktajl położnych" ale to już jest pogański, starodawny obrzęd i mikstura. Trochę hardcore i nie wiem czy mam pełny ten przepis
Stosuje się go już po terminie na wywołanie porodu, ale kurde na bank mam cos pokitrane w tym przepisie to bardziej wam jako ciekawostkę napiszę, niż jako coś co można by spożywać
2x łyżeczka oleju rycynowego, sok z pomarańczy i herbatka na rozwarcie
No chyba, ze będziemy fest po terminie...to co nam szkodzi?
Sisi- mój wiesiołek ma 500mg. Jutro sobie zwiększę dawkę chyba. Ja już od tygodnia też wcinam daktyle po 2 dziennie. Nic super smacznego ;p
Mąż mnie molestuje, że mam se krocze masować bo wszyscy mu opowiadali jakie to ważne i pomocne..Raz próbowałam na maksa mi się nie podobało a dwa musiałabym obciąć paznokcie Jak sobie niby bez migdałków poradzę? ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 12:44
sisi, neme lubią tę wiadomość
-
Cassie 65 wrote:Margaret z liści main robimy napar, nie byłoby go za bardzo jak aplikować
Hehehe wiem ale tak ogolnie napisalam w sumie to mozna napakowac sobie hahaha
Po kryjomu dojadlam te pralinyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 12:44
Cassie 65, sisi, szarlo, Genshirin, labamba lubią tę wiadomość
-
Widzę, że średnio jedna standardowa ma 500 mg więc spokojnie mogę brać 3x1 narazie.
Moje łóżeczko czeka złożone z materacem i protektorem. Prześcieradło założę chyba w dniu porodu albo po przyjściu ze szpitala.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Dziewczynki to napiszcie w jakiej dawce ma byc ten wiesiolek i napar z malin zebym wiedziala ile aplikowac:)
-
Wiesiołek 3x2 taki standardowy w dawce 500mg, a malinki to 2x dziennie ale w sumie nie wiem ile tego zalać... ktoś coś?
Od kilku tygodni mowiłam mojemu mężowi o masażu krocza i przedwczoraj zaproponował, że będzie mi robił ale stchórzyłam...Margaret.Se, Cassie 65, szarlo lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
Ja nie mam ogarnetych jeszcze rzeczy dla Laury, nie poprane wszystko a poprasowane to 0. Mialam to wszystko w tym tyg robic ale ze czulam sie jak sie czulam to niezrobione.
Ja mysle ze lozeczko przygotuje jak wroce ze szpitala bo to tylko falbanka bedzie do zalozenia i przescieradlo wiec to dam rade ogarnac hehe. Bedzie wyprane czekala jak i poszewka na materacyk a jego folia owine zeby sie nie kurzyl i tyle
To krocze od kiedy masowac? Ja mam olej kokosowy i taki tez moze byc?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 13:13
-
Szarlo mam dokładnie tak samo... I modlę się w duchu, że jednak wiesiołek, maliny i daktyle wystarcza ale one chyba bardziej wpływają na rozwarcie niż krocze. Chodź daktyle ponoć na krocze też..
Aha chyba, że ten okład z naparu z kawy..ale czy ja mogę teraz robić takie rzeczy jak jestem na tym antybiotyku na tego paciorkowca? czy to też zaliczamy do infekcji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 14:11
-
Cassie kurczę nie wiem. Paiorkowiec to taka bezobjawowa infekcja, dla nas w ogóle nieszkodliwa i nie wpływająca na nic więc na mój chłopski rozum w niczym nie przeszkadza ale lepiej dopytać specjalistę.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
szarlo wrote:Margaret nam na SR podali taka miksture do masazu 150ml oleju ze slodkich migdalow, 2 krople lawendy, 25 kropli vit.E, masowac 10min 3xd od 34 tyg jesli nie ma przeciwwskazań, masowac dol krocza.
Rozumiem ze przeciwskazania to skracajaca sie szyjka hmm cos jeszcze???