Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
lenka.m wrote:Mi od początku ciąży drętwieje lewa noga nigdy prawa. I Potrafię się obudzić w nocy bo mam taki skurcz w łydce że aż chce mi się wyć
-
Hej, witam sie w 9 : )
U mnie tez sie zdarzaly skurcze w lydkach ale nie mocne, wystarczylo ze zadarlam przednia czesc stopy do gory (jakkolwiek sie bolesne to moze wydawac w momencie skurczu) i puszczalo.Genshirin, JaPM, sisi, labamba lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, u mnie zapowiada się dzisiaj piękny i niestety gorący dzień.
Nam w szkole rodzenia piwiedzieli, że jeśli sie nie ma zrobionego GBS, matka i dziecko dostają antybiotyki i są traktowani tak jakby matka miała wynik dodatni; czyli tak jak Juuli też pisze.
Co do drętwienie może wynikać to z faktu, że mamy dzidziusia w brzuchu i możemy mieć ucisk. Mnie czasem wchodzi ból w posladek i ortopeda też mi powiedział, że trzeba czekać do rozwiązania bo mogę mieć właśnie ucisk.
Dziewczyny nie szukajcie diagnozy w internecie! To szkodzi nie pomaga, a po co niepotrzebnie się zamartwiac. Ja już nawet o porodach nie czytam bo to źle wpłynęło na moją psychikę. Głowa do góry trzeba być zawsze dobrej myśli.
Chusy- porcja frytek jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a co tam godzina. Ja to dopiero wczoraj zaszalalam z jedzeniem grill, lody i ciasto.
Neme- wierzę, że wszystko dobrze się ułoży, nie będzie inaczej, zobaczysz!
Margaret- ach te zakupy, lekarstwo na wszystko
Życzę wszystkim spokojego i udanego dnia.neme, Margaret.Se lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a mam jeszcze takie pytanie do Was, ja codziennie jem 2× magnez właśnie od czasu skurczy łydki dwa dni z rzędu w nocy, bo wcześniej sobie już olewalam magnez i czasem tylko go wzięłam. Dodatkowo co drugi dzień biorę pregna plus i pregna dha. I jeszcze co 3 dzień biorę witaminę C (teraz profilaktycznie bo mi rosło ph moczu, a wiadomo im wyższe tym wieksza możliwość złapania iniekcji).
A jak suplementacja wygląda u Was? Co bierzecie? No i od dzisiaj zamierzam pić napar z liści malin i olej z wiesiołka ale płynny, nie w kapsułkach; czy może być taki? -
Ja biorę 3x po 2 tabletki magnezu, od kilku dni kazał mi brać żelazo 1x1 i co drugi dzień biorę pregna plus. Do tego acard clexane i euthyrox.
Dziś będę robić zamówienie w gemini i jak mają tam wiesiołka i te liście malin to zamówię i tez zacznę pićneme
01.12.16 pęcherzyk 1,17cm
17.12.16 dzidzi 1,1cm
19.01.17 dzidzi 6,3cm
16.02.17 Synek! 160gr
14.03.17 Synek! 350gr
11.04.17 720gr
09.05.17 1166gr
24.05.17 1882gr
06.06.17 2150gr
20.06.17 2448gr
14.07.17 3080gr
-
Ja biorę pregnacere Max z dha , dodatkowo 1 tabl dha z alg , magnez i b6 , metafoline , żelazo 2 razy ,akard i heparynę.
Niedługo zaczynam tez probiotyki ginekologiczne zeby lepiej przygotować sie.
Herbatka z lisci malin jak tylko dojdzie i odnosi 35/46 tyg wiesiołka -
Hej dziewczęta:)
Dziewcyny nie czytajcie internetów bo to tak szkodzi ze szkoda gadac, człowiek jest o wiele bardziej zdrowszy i nie ma złych myśli jak omija informacje w necie szerokim łukiem. Ja tez nic o porodach nie czytam bo doszłam do wniosku ze po co mi to skoro każdy poród jest inny a tylko zaczne cos sobie złego wyobrazac a tak to moje wyibrazenia siegaja moich poroniem i mysle ze to mi wystarczy bo mniej więcej wiec o co kaman.
Neme no ja mysle, ze nie ważne czy zrobia czy nie a najważniejsze żeby zakończyło się wszystko dobrze. Mam nadzieje ze trafisz na super lekarzy i ze podejmą idealna decyzje musi być dobrze!
Chusy frytkami się nie przejmuj bo jak masz ochote to trzeba wcinac bo po porodzie to dieta i zero smażonego żeby nasze dzieciaczki nie miał od samego problemu wielkich kłoptów z brzuszkami a powolutku prystosowywały się brzuszki do zycia, wiec schudniemy na maxa
Mi kiedyś strasznie drętwiały konczyny wszystkie ale na szczęście w ciąży miałam ze dwa, trzy razy może. Nauczyłam się tez spac inaczej żeby nie mieć w górze rak a tak żeby krew dopływała do nich.
Skurczy nie miałam jeszcze ale uczucie ze cos za chwilke bedie ale odpuszcało.
Ja jem codiennie: 2xdziennie magnez w dawce 200mg+witb6 4,2mg do tego femibion natal 2, acard do 36tc i clexane tzn teraz jego polski odpowiednik i o niebo tanszy neoparin.
Ja PM ojjj tak zakupy to najlepsze co może być a w szczególności jak kupuje cos dla mojej córecki
Ladybird po co jeszcze bierzesz metafoline???
No ja musze się zaopatrzyć w liscie malin i wiesiołek ale jeszcze mam czas na picie:) -
Chusy wrote:Czy ktoras z was ma problem z dretwieniem konczyn? Slyszalam o tym zespole ciesni nadgarstka i rzeczywiscie rece mi cierpna bardzo czesto ale nogi rowniez. Troche to dziwne.
Właśnie siedzę od rana i trzącham dłońmi bo co chwilę mi drętwieją, ale jak co rano mam lekko popuchnięte palce, może jak zejdzie to i drętwienie minie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Zapomniałam wczoraj napisac ze śniła mi się moja córeczka dopiero co ja urodziłam bo była taka malenka i tak cudowna Jakas kobieta u mnie w domu mowi a raczej pyta czy mogłaby wypróbować ta masc bephanten a ja ze ok ale po chwili sobie mysle ze kurcze ja jej jeszcze nie przewijałam w domu a ona pierwsza to zrobi hmm no ale wzięłam ja na raczki tak jakby z łazienki ehhehe a była taka malutka, grzeczna i patrzyła się na mnie po chwili z dwóch rak wzięłam ja specjalistka na jedna reke i nawet nie sięgała mi do łokcia i mysle sobie kurcze przewijak nie jest gotowy i sama byłam zdziwiona ale schyliłam się pdo łóżeczko do szuflady i zaczęłam wyjmować jednorazowe ceratki do przewijania żeby na łózku ja przewinac ale się obudziłam chyba bo dalejszej części brak. jak rano się obudziłam to po chwili sobie przypomniałam i takiego banana na ustach miałam do tego łezka w oku i tak błogo mi było i cudownie pierwszy raz tak piękny i realistyczny sen miałam z moim dzieciątkiem a jak powiedziałam mojemu to się poryczałam hehehe
labamba lubi tę wiadomość
-
Chusy nie czytaj bzdur, stawiam, ze Twój panna bedzie poprostu mnuejsza lub walneli sie przy pomiarze - nie tu wskaznik przylozyli i masz wynik jaki masz, pamiętaj ze usg daje dosc duży blad. Mi stopy i dlonue nabrzmiały nie widac tego, ale jak nimi ryszam to czuje taki opor, ale to norma wiezadla sie rozluźniaja, woda sie zbiera. Mi jest ostatnio ciężko z tego wzgledu, bo jeszcze jak staje w nocy na siku to tak mnie stopy bola jak ide jakby byly po kontuzji, dopieto po kilku krokach jest lepiej chyba musza sie rozruszac.
JaPM, ja lykam 1-2xd prenatal dha, tardyferon fol 1 tab.co dwa dni profilaktycznie, aby zelazo nie spadalo no i trzyma sie piwyzej 11. Skurczy nie mam, czasami delikatne - wystarczy wyciagnac noge i jest git staram sie naturalnie uzupelniac magnez. Przymierzam sie do lykania ojeju z wiesiolka w kaps, plynny tez moze byc tylko moze smakowac i nie koniecznie dobrze, olej ten lykalam jak sie staralismy podobno zwieksza szanse, napar z lisci tez bede pic, ale musze je gdzies kupic w gemini nie widzialam. Tani i dobry ojej z wiesiolka jest firmy gaal. A i sok z pokrzywy pije codziennie 25-30ml na czczo 30min przed posiłkiem, vigana jest smaczny nawet (z malymi przerwami jak mi sie skonczy butla). Moj lekarz stawia na zroznicowana diete. Zupelnie ryby mi nie podchodzą takze dha musze wcinac.
Chusy lubi tę wiadomość
Aniołek 18.04.2016 -
Hej dziewuszki, zrobiliśmy sobie wczoraj ognisko z kiełbaskami i marshmallows, do tego zjadłam 3 mini lody z Lidla, dzisiaj obudziłam się lekko popuchnieta i na wadze +19 kg.... ja już chcę rodzić!!! Dokucza mi to spojenie łonowe, najbardziej po lewej stronie, ma tak któraś z was? Chciałabym aby to oznaczało, że mała wchodzi powoli w kanał rodny ale chyba jednak nie bo wydaje mi się, że czułam jej łepek dość wysoko nad kością łonową wczoraj.
Chusy gratuluję 9 miesiąca Też sobie tak poradziłam ze skurczem dzisiaj w nocy, szybko stopa zadarta do góry i przeszło
Co do suplementów to biorę 2 tabletki magnezu co wieczór, dha z alg, mam też femibion natal ale to biorę raz w tygodniu, żeby Helenki dodatkowo nie tuczyć, od dwóch dni łykam też wiesiołek i czekam na przesyłkę z liścmi malin.
Cassie pytanie do Ciebie, ile tego wiesiołka brać? Mam taki jeszcze z czasów starań gdzie w jednej kapsółce jest 1000 mg, narazie biorę jedną na wieczór.
Coś jeszcze chciałam pisać ale wyleciało mi z głowy... póki co miłej niedzieli kochaneszarlo lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
ewe_a85 wrote:Fotel wyszedł piękny, nic bym w nim nie zmieniła ja też poluję na dwa fotele takie z czasów PRL-u w zimę się przeprowadzamy do swojego domu i marzą mi się takie własnoręcznie odnowione fotele.
widziałam, że na olx tez wystawiają takie do przeróbki. Czasem za śmieszne pieniądze a czasem za absurdalne sumy bo wiedzą, że teraz popyt jest na takie rzeczy ale najlepiej i tak patrzeć po śmietnikach ;Pewe_a85 lubi tę wiadomość
-
neme wrote:dziewczyny a co jeżeli mój lekarz mi jeszcze nie pobrał na GBS a np zaczęłabym wczesniej rodzic (tfu tfu) to co wtedy, na oddziale w szpitalu mi zrobią tego GBSa ??
wtedy tak czy siak podają antybiotyk przy porodzieneme lubi tę wiadomość
-
Ladybird:) wrote:Margaret bo doczytałam , ze lepiej cała ciąże. Ma to wpływ na rozwój dziecka także samo jak inne biorą kwas foliowy e normalnej postaci. A ze mi został to łykam w końcu juz go nie wykorzystam potem Lol
Ja tez bralam 5mg do 16tc jakos bo moj gin mowil ze pozniej to juz nie ma sensu, dziala najlepiej tylko do konca 1trymestru a w malej normalnej dawce to mam w femibionie -
Sisi nawet nie mow, u mnie +15, czas sie ciagnie jak flaki z olejem a lodowka pustoszeje Widze ze wszystkie mamy odpal na lody, mala szaleje po lodach wlasnie najbardziej, pewnie przez to ze zimne i slodkie
Chcialabym sie tez zasuplementowac wiesiolkami albo tymi herbatkami ale nie mam zielonego pojecia gdzie to znalezc u nas.. narazie daktyle sa na tapecie
A wlasnie pytanko mam.. kiedy bedziecie przygotowywac lozeczko? W sensie zeby bylo juz przescieradlo itd itp. Nie wiem ile jeszcze z tym poczekacWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 12:18
-
sisi własnie nawet nie wiedziałam, że wiesiołek m różne dawki i na sr nie dopytywałam. Położna mówiła, że łykamy tak: od 34tc 3x2 kapsułki. Ja od 2 tygodni już se łykam po 2 dziennie ;p Po 36tc można 3x3 a po 37tc można jeszcze jedną dołożyć dowcipnie pod warunkiem, że nie mamy żadnej infekcji! Nakłuć ją igłą i zaaplikować.
A liście malin można pić od 35tc raz dziennie. Po 37tc 2 razy dziennie. Mam tez zapisane, że po naparze z liści malin może stawiać się macica. -
Sisi nam na SR mowily, aby od 36 skonczonego 2x2d a od 37 3x3d tego wiesiolka, zas napar z lisci malin id 36 do 38tyg 3xd, jeszcze 2 tyg i mozesz rodzic . Mnie wczoraj cos kulo po lewej na dole, moze to raczki, ale jakos nisko, ciezko chodzic mi było.
Aniołek 18.04.2016 -
Co do kg to u mnie jest na + 11,4 ale w tym miesiacu pobilam juz rekord bo 4+ a dopiero 25-ty jest ehhh
Tak ja tez na lody jak nigdy mam ochote. W piatek po szpitalu kupilam sobie zwyklego batona bialego kit keta i prawie cala gorzka czekolade zjadlavi flaki. W ogole w tym tygodni zjadlam 4 czy 5razy tak mi smakuja ze rzucam sie na nie. Wczoraj rybka na pierzynce z pomidorow i porow z ziemniakami ale to mysle ze delikatne bylo ale potem ta szarlotka dobila wszystko i jeszcze w lidlu kupilisny praliny pyszne "owoce morza" a raczej moj Misiek nie zauwazyl ich przed kupnem hahaha i wczoraj kilka o 23ciej zjadlam a dzisiaj chcialam reszte dojesc to mi gadal i zabieral ale po kryjomu dojem je i tyle hehehe az mi slina tylkiem ucieka jak mysle o nich hahaszarlo, labamba lubią tę wiadomość