Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
inaa wrote:Dziwne Tova .. u mnie 3mm zarodek odpowiada 6tc nie 5t4d. w 6 tygodniu kropek ma 4mm ... Tobie się zgadza z wiekiem na suwaczku po prostu . Pewnie dziewczyny zobacza pecherzyk ciałko i zarodek może i może jeszcze nez serducha. Mi lekarz powiedział ze chce mnie jeszcze widziec przed swietami zeby nagrac serducho i założyć kartę ciąży jak wszystko będzie ok
Jakby nie było - cierpliwości trzeba i wiary, że wszystko jest okNajmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Dziękuję dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę
Mam jeszcze ostatnie pytanie.. ile wynosiło wasze bhcg ok 13 dpo? Czy wynik 90 to nie jest za mało ? -
Tova33 wrote:Hehehe... Najmłodsza, nie chcę Cię urazić ale widać, że to Twoja pierwsza ciąża... Podejrzewam, że my wszystkie tak panikowałyśmy za pierwszym razem
Broń boże mnie nie uraziłaś, straszna panikara jestem.. mam nadzieję, że jak oswoję się z sytuacją, usłyszę serduszko.. wrzucę trochę na luzTova33 lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Ja jestem trzeci raz i trzeci raz panikuje:-)/
Także spoko /
Nic nie da uspokajanie bo i tak swoje w necie szukałam. Obiecywała sobie że testy będę robić dopiero po spoznionej miesiączce a testowałem zawsze już tydzień przed szukając cienia cienia
I byłam na tyłu USG w różnych gabinetach i różnych szpitalach,że wiem jakie potężne znaczenie ma jakość sprzętu. Na jednym było widać kropkę zamiast zarodka a w ten sam dzień u innego gina że sprzętem za gruba kasę zobaczyłam pikajaca kropkę
Tova33 lubi tę wiadomość
synuś
Dwa aniołki * -
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Wczoraj bhcg było zaledwie 90, wiec pewnie jest jeszcze czas..
Trzeba wyluzować i cierpliwie czekać.. -
Eee ja w drugiej , ale po pierwszej nie mam dziecia. Zawsze panikuje , a nawet bardziej niż wtedy . Siedze na forum 3 lata, ale pamietam , że kiedyś i ja byłam początkująca w tych tematach
-
Tova33 wrote:Witam się po wizycie...
Bliźniaki to nie są - to pewne...
Za to jest jeden zarodek długości 5mm i serduszko bije 153/min...
Czyli naprawdę jestem w ciąży...Aaaaaaaa..... Ratunkuuuuuu.....
Zdjęcia nie wstawię bo i tak na nim nic nie widać.
Ale naprodukowałyście tych stron, że chyba odpuszczę sobie na dziś nadrabianie bo miałam mega stresujący dzień. Jeszcze z synem byłam na USG jamy brzusznej bo coś ktoś niby tam zauważył. W każdym razie wyszło, ze wszystko ok.
Uffff.... Jak dobrze, ze już po wszystkim....
GratulujęTova33 lubi tę wiadomość
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
Tova33 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was robi badania prenatalne i umawiała się już na termin?
Ja się właśnie dziś umówiłam i jestem trochę wkurzona. Podali mi termin 8 lutego! Martwię się ponieważ te badania powinny być zrobione w określonym czasie, a tutaj w tym dniu wg USG to będzie 13t + 5d, ale wg ostatniej @ to będzie aż 14tc +6d... Czy to trochę nie za późno? Wg mojego kalendarza ciąży będę już w II trymestrze...
Generalnie najlepiej robi się między 11 a 14, jeśli według OM będziesz już w 15 to lepiej się przepisać.
Tak, też myślę żeby już się powoli zapisać. Wizytę mam w 11 tc (10 + 1) więc myślę, że 2 tyg po wizyciesię umowieTova33 lubi tę wiadomość
mama:
-
inaa wrote:Eee ja w drugiej , ale po pierwszej nie mam dziecia. Zawsze panikuje , a nawet bardziej niż wtedy . Siedze na forum 3 lata, ale pamietam , że kiedyś i ja byłam początkująca w tych tematach
synuś
Dwa aniołki * -
A ja jestem w 3 ciąży a w 1 wogóle nie panikowalam - bylam mloda, nieobeznana, nieświadoma i ciąża była z wpadki. Dopiero podczas ciąży uczyłam się wielu rzeczy.
Aaaale sie przespalam, od 17
Wczoraj spalam od 11 do 15Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 21:47
mama:
-
Pytam dziś synka: co mama ma w brzuszku?
A on przyłożył palec do ust i mówi: "Dzidzi. Ciiii!"
Także mamy wspólną tajemnice.
I chyba ten mój synek postanowił dorosnąć, skoro na być starszym bratem, bo nagle zapałał miłością do majtek i postanowił nawet spać bez pieluchy!Tova33, lenka.m, Papierówka, Asiulka83 lubią tę wiadomość
-
santoocha wrote:Pytam dziś synka: co mama ma w brzuszku?
A on przyłożył palec do ust i mówi: "Dzidzi. Ciiii!"
Także mamy wspólną tajemnice.
I chyba ten mój synek postanowił dorosnąć, skoro na być starszym bratem, bo nagle zapałał miłością do majtek i postanowił nawet spać bez pieluchy!
No brawo
mama:
-
Santoocha i Ty 22.12 wizytę masz Wszystkie byle by przed świętami hihi To teraz odliczamy dni do tych naszych wizyt, ja 17.40 to pierwsza kto chce być przede mną
Niezłą masz tajemnicę z synkiemsantoocha lubi tę wiadomość