X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść :) nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci :(

CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!! <3

Parowki.... mmmmm jem ich teraz duze ilosci. Mam taka ochote teraz na parowki, ze codziennie bym ich jadla. Kiedys to jadlam raz na jakis czas. W ogole lapie sie na tym, ze a to chipsy bym zjadla, a to salatke z tunczyka, mam nadzieje, ze to zachcianki na syna :D bo z corka tak nie mialam w ciazy. Oj maz by oszalal z radosci jakby to byl syn :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenni wrote:
    A bierzesz jakiekolwiek leki? ja dzisiaj w nocy nie wytrzymalam i uzylam spreyu do nosa otrivin, bo przez ten katar nie moglam oddychac... dopiero dzisiaj zauwazylam ze otrivinu nie powinno sie zazywac w ciazy :( sprawdzalam tez tabletki do ssania na gardlo i na nich tez ostrzezenie ze brak badan jaki wplyw ma na ciaze. Pije duzo herbaty i mam nadzieje, ze jakos minie :(

Ja w pierwszej ciazy tez kilka razy uzylam otrivinu, bo w nocy to sie tak meczylam, ze juz nie wytrzymywalam. Mysle, ze regularne uzywanie mogloby zaszkodzic, ale jak psikniesz czasami jak juz bedzie zle, to nic sie nie stanie. Tabletki na gardlo, to niby propolki mozna, ale jak dla mnie nie pomagaly. W ogole leki z serii prenalen to moglam sobie do d... wlozyc :) Zostawaly domowe, naturalne sposoby. Chociaz gin mi mowil, ze jak sie cos powazniej dzieje, to lekarz od razu bo taka infekcja jest gorsza czasami dla maluszka niz antybiotyk.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Ja w pierwszej ciazy tez kilka razy uzylam otrivinu, bo w nocy to sie tak meczylam, ze juz nie wytrzymywalam. Mysle, ze regularne uzywanie mogloby zaszkodzic, ale jak psikniesz czasami jak juz bedzie zle, to nic sie nie stanie. Tabletki na gardlo, to niby propolki mozna, ale jak dla mnie nie pomagaly. W ogole leki z serii prenalen to moglam sobie do d... wlozyc :) Zostawaly domowe, naturalne sposoby. Chociaz gin mi mowil, ze jak sie cos powazniej dzieje, to lekarz od razu bo taka infekcja jest gorsza czasami dla maluszka niz antybiotyk.

Masz racje, infekcje sa bardziej niebezpieczne od lekow. Ja teraz w ciagu dnia nie uzywam, tylko na noc aby moc sie jakos wyspac, a tak kuruje sie domowymi sposobami. Dziwna sprawa ze ja zawsze na poczatku ciazy choruje, w pierwszej tez tak mialam, okropne zapalenie oskrzeli i antybiotyki przez dwa tygodnie. Teraz staram sie robic wszystko aby infekcja sie bardziej nie zaognila.

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona Lisa
    Witaj na forum :-)
    Karola
    Ciekawi mnie twoja beta,ja robię w piątek i to będzie właśnie 16dpo
    Inaa
    Ja odstapilam porządki rodzinie, dzieci sprzątają piętro a mąż parter. Ale za to gotowanie jest moje, choć i tu pomocników nie brakuje ;-)

Miłego dnia wszystkim :-)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Hej dziewczyny :) nieśmiało chciałam do Was dołączyć :) test pozytywny a termin wyliczony na 17.08 :) to był nasz 3cs o drugiego potomka ;) Pierwsza wizyta u lekarza na 20.12.... mam nadzieję, że wszystko będzie OK! :)

Witaj, masz termin podobny do mojego, ja mam 18.08 :-)

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry
    Najlepsze życzenia urodzinowe

010iflw1wxwjhaqq.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Parowki.... mmmmm jem ich teraz duze ilosci. Mam taka ochote teraz na parowki, ze codziennie bym ich jadla. Kiedys to jadlam raz na jakis czas. W ogole lapie sie na tym, ze a to chipsy bym zjadla, a to salatke z tunczyka, mam nadzieje, ze to zachcianki na syna :D bo z corka tak nie mialam w ciazy. Oj maz by oszalal z radosci jakby to byl syn :)

haha a ja nie miałam tak z synem :P choć fast foodow jadlam bardzo dużo :) zobaczymy co dalej będzie :)

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenni wrote:
    Witaj, masz termin podobny do mojego, ja mam 18.08 :-)

Hej :) Tak mi wyliczyła aplikacja ;) zobaczymy jak lekarz potwierdzi :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, niesmialo zapisuje sie na 23.08.
    Poniedzialkowa beta 74- 12dpo,dzisiaj 116- przyrost 61%.
    W poniedzialek po raz ostatni robie bete.

Asiulka83, sisi lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak 58,1%, to zaczynam sie martwic i bete zrobię jednak w piatek

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a tak z ciekawości, jak Wasze wagi? Tyjecie, chudniecie czy bez zmian? Ja wpierw miałam skok wagi aż 2 kg w momencie jak wyszedł pozytywnie test tak z dnia na dzień - pewnie woda, a teraz juz stoi w miejscu waga.

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
  • Sand Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj powtórzyłam betę. W poniedziałek 15 lub 16 dpo była 855.
    Wyniki mają być po 18.

W pierwszej ciąży nie robiłam ani razu, a teraz jakoś tak trudno mi się oprzeć ;)

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • itakasia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand
    Życzę wysokiej bety :-)
    Papierowka
    Ja się zawsze śmieje że pierwszy kg na plusie mam po pozytywnym teście ;-)

010iflw1wxwjhaqq.png
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie posiadam wagi :D
    Dziś się czuje tragicznie, jak na grypie. Wstać nie moge z łóżka bo helikopter niezły. myślałam, ze cos sie poprawi a tu lipa...
    Ja na parówki patrzec nie moge. Ciągle mi się czegoś chce ale nie moge odnaleść smaku. wszystko co kwaśne i słone przynosi ulge :D

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam Mona Lisa :)

Ale mi narobilyscie smaka na parówki :D

Dziękuję za odpowiedzi na temat zlobkow, mała chodzi na razie miesiąc, ale miała krótką przerwę na chorobę. Więc poczekam cierpliwie, może się poprawi.

Dzisiaj po raz pierwszy mnie zmulilo rano, przyjemne to nie było...

A, i gratuluję nowego serduszka!

m3sx3e3kqurga36a.png
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry, wszystkiego najlepszego! Gładkiego porodu w sierpniu :)

Ja też nie mam wagi, wypadałoby się zwazyc żeby znać wagę przed ciążą...

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie. Było widać pęcherzyk i ciałko zoltkowe, ale nie widziałam bicia serca. Lekarz mówił, że widzi pulsowanie, ktore może być biciem serca, ale nie potwierdzi na 100℅. Był też widoczny drugi pęcherzyk, ale według gina to nie ciąża tylko coś innego (nie powiedział co, tylko że wszystko jest ok). Umowilam się na przyszły tydzień, ma już być widać serduszko na pewno.

inaa, Anielle, Ruda Paskuda, sisi, Luca lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Sand Znajoma

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wynik. 1894 - przyrost 121 % :)
    Poprzednia beta dwa dni temu 855.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt! I trzymam kciuki za kolejne. musi być dobrze, nie ma innej możliwości po prostu :)

Karola555, sisi, Asiulka83, Asiaczek lubią tę wiadomość

zi133e3k1t3kde1o.png
    82do3e5ewekxghto.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sand super beta :)

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    itakasia wrote:
    Mona Lisa
    Witaj na forum :-)
    Karola
    Ciekawi mnie twoja beta,ja robię w piątek i to będzie właśnie 16dpo
    Inaa
    Ja odstapilam porządki rodzinie, dzieci sprzątają piętro a mąż parter. Ale za to gotowanie jest moje, choć i tu pomocników nie brakuje ;-)

Miłego dnia wszystkim :-)
    Czemu ciekawi Cię moja beta ;)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ