Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiulka83 wrote:ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść
nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci
CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!!
Parowki.... mmmmm jem ich teraz duze ilosci. Mam taka ochote teraz na parowki, ze codziennie bym ich jadla. Kiedys to jadlam raz na jakis czas. W ogole lapie sie na tym, ze a to chipsy bym zjadla, a to salatke z tunczyka, mam nadzieje, ze to zachcianki na synabo z corka tak nie mialam w ciazy. Oj maz by oszalal z radosci jakby to byl syn
-
jenni wrote:A bierzesz jakiekolwiek leki? ja dzisiaj w nocy nie wytrzymalam i uzylam spreyu do nosa otrivin, bo przez ten katar nie moglam oddychac... dopiero dzisiaj zauwazylam ze otrivinu nie powinno sie zazywac w ciazy
sprawdzalam tez tabletki do ssania na gardlo i na nich tez ostrzezenie ze brak badan jaki wplyw ma na ciaze. Pije duzo herbaty i mam nadzieje, ze jakos minie
Ja w pierwszej ciazy tez kilka razy uzylam otrivinu, bo w nocy to sie tak meczylam, ze juz nie wytrzymywalam. Mysle, ze regularne uzywanie mogloby zaszkodzic, ale jak psikniesz czasami jak juz bedzie zle, to nic sie nie stanie. Tabletki na gardlo, to niby propolki mozna, ale jak dla mnie nie pomagaly. W ogole leki z serii prenalen to moglam sobie do d... wlozycZostawaly domowe, naturalne sposoby. Chociaz gin mi mowil, ze jak sie cos powazniej dzieje, to lekarz od razu bo taka infekcja jest gorsza czasami dla maluszka niz antybiotyk.
-
sabinaaa wrote:Ja w pierwszej ciazy tez kilka razy uzylam otrivinu, bo w nocy to sie tak meczylam, ze juz nie wytrzymywalam. Mysle, ze regularne uzywanie mogloby zaszkodzic, ale jak psikniesz czasami jak juz bedzie zle, to nic sie nie stanie. Tabletki na gardlo, to niby propolki mozna, ale jak dla mnie nie pomagaly. W ogole leki z serii prenalen to moglam sobie do d... wlozyc
Zostawaly domowe, naturalne sposoby. Chociaz gin mi mowil, ze jak sie cos powazniej dzieje, to lekarz od razu bo taka infekcja jest gorsza czasami dla maluszka niz antybiotyk.
Masz racje, infekcje sa bardziej niebezpieczne od lekow. Ja teraz w ciagu dnia nie uzywam, tylko na noc aby moc sie jakos wyspac, a tak kuruje sie domowymi sposobami. Dziwna sprawa ze ja zawsze na poczatku ciazy choruje, w pierwszej tez tak mialam, okropne zapalenie oskrzeli i antybiotyki przez dwa tygodnie. Teraz staram sie robic wszystko aby infekcja sie bardziej nie zaognila.
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
Mona Lisa
Witaj na forum
Karola
Ciekawi mnie twoja beta,ja robię w piątek i to będzie właśnie 16dpo
Inaa
Ja odstapilam porządki rodzinie, dzieci sprzątają piętro a mąż parter. Ale za to gotowanie jest moje, choć i tu pomocników nie brakuje
Miłego dnia wszystkim -
Mona_Lisa wrote:Hej dziewczyny
nieśmiało chciałam do Was dołączyć
test pozytywny a termin wyliczony na 17.08
to był nasz 3cs o drugiego potomka
Pierwsza wizyta u lekarza na 20.12.... mam nadzieję, że wszystko będzie OK!
Witaj, masz termin podobny do mojego, ja mam 18.08Mona_Lisa lubi tę wiadomość
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
sabinaaa wrote:Parowki.... mmmmm jem ich teraz duze ilosci. Mam taka ochote teraz na parowki, ze codziennie bym ich jadla. Kiedys to jadlam raz na jakis czas. W ogole lapie sie na tym, ze a to chipsy bym zjadla, a to salatke z tunczyka, mam nadzieje, ze to zachcianki na syna
bo z corka tak nie mialam w ciazy. Oj maz by oszalal z radosci jakby to byl syn
haha a ja nie miałam tak z synemchoć fast foodow jadlam bardzo dużo
zobaczymy co dalej będzie
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
Hej dziewczyny, a tak z ciekawości, jak Wasze wagi? Tyjecie, chudniecie czy bez zmian? Ja wpierw miałam skok wagi aż 2 kg w momencie jak wyszedł pozytywnie test tak z dnia na dzień - pewnie woda, a teraz juz stoi w miejscu waga.
37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj!
[*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
[*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj!
[*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
[*] 17 tc synek 28.02.2017 -
ja nie posiadam wagi
Dziś się czuje tragicznie, jak na grypie. Wstać nie moge z łóżka bo helikopter niezły. myślałam, ze cos sie poprawi a tu lipa...
Ja na parówki patrzec nie moge. Ciągle mi się czegoś chce ale nie moge odnaleść smaku. wszystko co kwaśne i słone przynosi ulge -
Hej dziewczyny, witam Mona Lisa
Ale mi narobilyscie smaka na parówki
Dziękuję za odpowiedzi na temat zlobkow, mała chodzi na razie miesiąc, ale miała krótką przerwę na chorobę. Więc poczekam cierpliwie, może się poprawi.
Dzisiaj po raz pierwszy mnie zmulilo rano, przyjemne to nie było...
A, i gratuluję nowego serduszka!
-
Jestem już po wizycie. Było widać pęcherzyk i ciałko zoltkowe, ale nie widziałam bicia serca. Lekarz mówił, że widzi pulsowanie, ktore może być biciem serca, ale nie potwierdzi na 100℅. Był też widoczny drugi pęcherzyk, ale według gina to nie ciąża tylko coś innego (nie powiedział co, tylko że wszystko jest ok). Umowilam się na przyszły tydzień, ma już być widać serduszko na pewno.
inaa, Anielle, Ruda Paskuda, sisi, Luca lubią tę wiadomość
-
itakasia wrote:Mona Lisa
Witaj na forum
Karola
Ciekawi mnie twoja beta,ja robię w piątek i to będzie właśnie 16dpo
Inaa
Ja odstapilam porządki rodzinie, dzieci sprzątają piętro a mąż parter. Ale za to gotowanie jest moje, choć i tu pomocników nie brakuje
Miłego dnia wszystkim