X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7 dni do wizyty... Ale kurcze coś czuje, że nie będą to dobre wieści dla mnie :( Ja zawsze na USG chodzę z mężem. Nie odpuściłby żadnej wizyty chociażby nie wiem co.
    Ja jem też wszystko ;)

• sisi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wszystkiego najlepszego kochana!!! :)

Anielle gratuluję serduszka <3

Marjotka wygląda na to, że ciąża w pełni ;) Ja mdłości nie mam ale helikopter dwa dni mnie męczył.

Dziewczyny ja was przebiję bo do mojej wizyty jeszcze 16 dni, toż to wieczność...
    Też mam nadzieję, że kropek żyje i ma się dobrze. Wsłuchuję się w ciało i każde ciągnięcie w pachwinie czy zakłucie w macicy mnie cieszy bo oznacza to, że maluszek rośnie.

Anielle lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo sisi współczuje :D
    Ja te dwa tyg odliczałam jak nie wiem. już nawet te urodziny w pt przestały sie liczyć :D Byle do 20.12 :D <3 już bym chciała czuć ruchy, chociaż bym wiedziała, że wszystko ok. a tak ? buuuu <3

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marjotka z tymi ruchami to też jest jazda ;) A za często, a za rzadko, a w złym miejscu itp ;) No nie ma lekko! ;)

Sisi jest serduszko jest dobrze! :) Nie ma innej opcji!

sisi lubi tę wiadomość

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść :) nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci :(

CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!! <3

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie anansa?

• inaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ma bromelanine czy jakoś, która powoduje skurcze. Jest przydatny do zagnieżdżenia, ale wolno go jesć tylko do 5dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 12:51

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby mowia ze ananas dzial poronnie , jeśli już jesteś pzed rozwiązaniem jedzenia ananasa może przyspieszyc porod tak jak daktyle ....wole nie ryzykować

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenni wrote:
    A bierzesz jakiekolwiek leki? ja dzisiaj w nocy nie wytrzymalam i uzylam spreyu do nosa otrivin, bo przez ten katar nie moglam oddychac... dopiero dzisiaj zauwazylam ze otrivinu nie powinno sie zazywac w ciazy :( sprawdzalam tez tabletki do ssania na gardlo i na nich tez ostrzezenie ze brak badan jaki wplyw ma na ciaze. Pije duzo herbaty i mam nadzieje, ze jakos minie :(

Ja byłam u lekarza tylko bardziej z gardłem i dał mi syrop w sumie też zakazany w ciąży i tabletki do ssania argentussin. Na katar nic nie brałam, ale teraz do sklepu jeszcze sok malinowy i cytryna ;) W domu najem się czosnku, z tych leków już zrezygnuje gardło nawet nie boli już, jakoś trzeba się przemęczyć ;)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść :) nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci :(

CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!! <3

Mam to samo z parowkami. Codziennie na śniadanie obowiązek , na obiad i kolację też bym nimi nie pogardzila

Asiulka83 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że o ananasie mówicie bo mam w domku a nie wiedziałam o tym! Dzięki :)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozaa wrote:
    Cześć dziewczyny, tak czytam Wasze posty i aż mi smutno się zrobiło,ze ja mam usg dopiero 3 stycznia. 7 tyg wypadaloby w wigilię, ale że wylatujemy na święta pierwszy termin będzie 3 stycznia. Mam nadzieję, że to ok tyle czekać...

P.S. czy jecie szynke, kabanosy itp? Straszą mnie, że nie wolno. Zaczynam już swirowac z tymi zakazami.
    Dzięki z góry za odp.

Ja tez mam pierwszy termin na poczatek stycznia, dokladnie 02.01. Nie da rady wczesniej, w swieta wiele przychodni specjalistycznych jest zamkniete...

Ja jem normalnie to co jadlam (uwielbiam kabanosy) jedynie co to unikam tunczyka.

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Jak się czujecie?
    Mnie dzisiaj straszne mdłości męczą :/
    Nie wiem jak ja pójdę do pracy, a jak pomyślę o tym młynie w pracy to aż słabo mi się robi
    Miło dnia :*

Dzień dobry :) w południe. Obudziłam się godzinę temu :P

Ja czuję się dzisiaj lepiej niż wczoraj, u mnie mdłości tak różnie, czasem są, czasem nie i raczej delikatne. Bardzo bolą mnie piersi z wieczora zwłaszcza, że mam problem zasnąć, bo nie wiem jak się ułożyć :) Bardzo cieszą mnie te objawy. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Również miłego dnia Tobie i wszystkim :*
    Cherry_Blossom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i spełnienia marzeń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:55

• Basha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w drodze do lekarza i zaczęłam się strasznie denerwować. Trzymajcie kciuki :)

inaa, MówmiAgatka, sisi, Luca, Asiaczek lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zaś martwie tymi mdłościami, a raczej ich brakiem - a pamietacie jak dwa dni temu prosiłam , żeby już przeszło hahaha. Jeśli nie są zwiastunem dobrze rozwijającej ciąży i wystarczy tylko senność, ból brzucha i ból cycków to ja ich nie zapraszam. To było okropne. No - troszkę ruszyłam dupę i zrobiłam porządek na poddaszu. Została kuchnia, kotłownia. Okna mój mąż myje i stroimy dom. Troszkę się wkurzyłam bo po przeprowadzce nie umiem znaleźć moich foremek do pierniczków, a tak je chciałam dzisiaj zrobić :( !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa ja też się zabieram za te pierniczki i zabieram, może dzisiaj się uda. Na szczęście foremki są ;)
    Z objawów to chyba większość z nas ma właśnie ból brzucha, ból piersi i senność. Czytałam też, że wiele kobiet nie ma w ogóle żadnych objawów, a ciąża rozwija się prawidłowo :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić

Ja mam wizytę dopiero 04.01. To dopiero stres. Chciałam wcześniej, ale są święta, nie ma terminów wolnych, poza tym tygodniowo w ciąży będzie akurat.
    Też chodziłam kiedyś do takiego wyzyskiwacza i podziękowałam - szłam na konkretną rzecz, a przy recepcji się okazało, że coś jeszcze sobie doliczył, a recepcjonistka nie wiedziała co. I tak dość stresów jest i bez tego.
    Ja bym zmieniła na Twoim miejscu. Przecież ginekologów jest bardzo dużo (u mnie w dużym mieście to można wybierać).

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nieśmiało chciałam do Was dołączyć :) test pozytywny a termin wyliczony na 17.08 :) to był nasz 3cs o drugiego potomka ;) Pierwsza wizyta u lekarza na 20.12.... mam nadzieję, że wszystko będzie OK! :)

MówmiAgatka, sisi, inaa, Asiulka83, Anielle, Tova33 lubią tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj z nami Mona_Lisa :)

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ