Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2017
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7 dni do wizyty... Ale kurcze coś czuje, że nie będą to dobre wieści dla mnie :( Ja zawsze na USG chodzę z mężem. Nie odpuściłby żadnej wizyty chociażby nie wiem co.
    Ja jem też wszystko ;)

• sisi Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry wszystkiego najlepszego kochana!!! :)

Anielle gratuluję serduszka <3

Marjotka wygląda na to, że ciąża w pełni ;) Ja mdłości nie mam ale helikopter dwa dni mnie męczył.

Dziewczyny ja was przebiję bo do mojej wizyty jeszcze 16 dni, toż to wieczność...
    Też mam nadzieję, że kropek żyje i ma się dobrze. Wsłuchuję się w ciało i każde ciągnięcie w pachwinie czy zakłucie w macicy mnie cieszy bo oznacza to, że maluszek rośnie.

Anielle lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • marjotka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooo sisi współczuje :D
    Ja te dwa tyg odliczałam jak nie wiem. już nawet te urodziny w pt przestały sie liczyć :D Byle do 20.12 :D <3 już bym chciała czuć ruchy, chociaż bym wiedziała, że wszystko ok. a tak ? buuuu <3

Żyje swoim życiowym mottem<" Dopóki oddycham, nie tracę nadziei..." > ,
    74dii09ks5ackuu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marjotka z tymi ruchami to też jest jazda ;) A za często, a za rzadko, a w złym miejscu itp ;) No nie ma lekko! ;)

Sisi jest serduszko jest dobrze! :) Nie ma innej opcji!

sisi lubi tę wiadomość

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść :) nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci :(

CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!! <3

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie anansa?

• inaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ma bromelanine czy jakoś, która powoduje skurcze. Jest przydatny do zagnieżdżenia, ale wolno go jesć tylko do 5dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 12:51

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby mowia ze ananas dzial poronnie , jeśli już jesteś pzed rozwiązaniem jedzenia ananasa może przyspieszyc porod tak jak daktyle ....wole nie ryzykować

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenni wrote:
    A bierzesz jakiekolwiek leki? ja dzisiaj w nocy nie wytrzymalam i uzylam spreyu do nosa otrivin, bo przez ten katar nie moglam oddychac... dopiero dzisiaj zauwazylam ze otrivinu nie powinno sie zazywac w ciazy :( sprawdzalam tez tabletki do ssania na gardlo i na nich tez ostrzezenie ze brak badan jaki wplyw ma na ciaze. Pije duzo herbaty i mam nadzieje, ze jakos minie :(

Ja byłam u lekarza tylko bardziej z gardłem i dał mi syrop w sumie też zakazany w ciąży i tabletki do ssania argentussin. Na katar nic nie brałam, ale teraz do sklepu jeszcze sok malinowy i cytryna ;) W domu najem się czosnku, z tych leków już zrezygnuje gardło nawet nie boli już, jakoś trzeba się przemęczyć ;)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka83 wrote:
    ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść :) nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci :(

CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!! <3

Mam to samo z parowkami. Codziennie na śniadanie obowiązek , na obiad i kolację też bym nimi nie pogardzila

Asiulka83 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Karola555 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że o ananasie mówicie bo mam w domku a nie wiedziałam o tym! Dzięki :)

Dzieciaczki z serduszka: Córcia Amelka 05.2008, Synek Gabryś 10.2010
    23/02 będzie synek :)
    f2w3rjjgya3j0iis.png
  • jenni Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozaa wrote:
    Cześć dziewczyny, tak czytam Wasze posty i aż mi smutno się zrobiło,ze ja mam usg dopiero 3 stycznia. 7 tyg wypadaloby w wigilię, ale że wylatujemy na święta pierwszy termin będzie 3 stycznia. Mam nadzieję, że to ok tyle czekać...

P.S. czy jecie szynke, kabanosy itp? Straszą mnie, że nie wolno. Zaczynam już swirowac z tymi zakazami.
    Dzięki z góry za odp.

Ja tez mam pierwszy termin na poczatek stycznia, dokladnie 02.01. Nie da rady wczesniej, w swieta wiele przychodni specjalistycznych jest zamkniete...

Ja jem normalnie to co jadlam (uwielbiam kabanosy) jedynie co to unikam tunczyka.

w4sqdqk3mfw34azb.png

"Daj każde­mu dniu szansę sta­nia się naj­piękniej­szym w całym twoim życiu. "

Mark Twain
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)
    Jak się czujecie?
    Mnie dzisiaj straszne mdłości męczą :/
    Nie wiem jak ja pójdę do pracy, a jak pomyślę o tym młynie w pracy to aż słabo mi się robi
    Miło dnia :*

Dzień dobry :) w południe. Obudziłam się godzinę temu :P

Ja czuję się dzisiaj lepiej niż wczoraj, u mnie mdłości tak różnie, czasem są, czasem nie i raczej delikatne. Bardzo bolą mnie piersi z wieczora zwłaszcza, że mam problem zasnąć, bo nie wiem jak się ułożyć :) Bardzo cieszą mnie te objawy. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Również miłego dnia Tobie i wszystkim :*
    Cherry_Blossom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i spełnienia marzeń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:55

• Basha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w drodze do lekarza i zaczęłam się strasznie denerwować. Trzymajcie kciuki :)

inaa, nick nieaktualny, sisi, Luca, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zaś martwie tymi mdłościami, a raczej ich brakiem - a pamietacie jak dwa dni temu prosiłam , żeby już przeszło hahaha. Jeśli nie są zwiastunem dobrze rozwijającej ciąży i wystarczy tylko senność, ból brzucha i ból cycków to ja ich nie zapraszam. To było okropne. No - troszkę ruszyłam dupę i zrobiłam porządek na poddaszu. Została kuchnia, kotłownia. Okna mój mąż myje i stroimy dom. Troszkę się wkurzyłam bo po przeprowadzce nie umiem znaleźć moich foremek do pierniczków, a tak je chciałam dzisiaj zrobić :( !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa ja też się zabieram za te pierniczki i zabieram, może dzisiaj się uda. Na szczęście foremki są ;)
    Z objawów to chyba większość z nas ma właśnie ból brzucha, ból piersi i senność. Czytałam też, że wiele kobiet nie ma w ogóle żadnych objawów, a ciąża rozwija się prawidłowo :)

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić

Ja mam wizytę dopiero 04.01. To dopiero stres. Chciałam wcześniej, ale są święta, nie ma terminów wolnych, poza tym tygodniowo w ciąży będzie akurat.
    Też chodziłam kiedyś do takiego wyzyskiwacza i podziękowałam - szłam na konkretną rzecz, a przy recepcji się okazało, że coś jeszcze sobie doliczył, a recepcjonistka nie wiedziała co. I tak dość stresów jest i bez tego.
    Ja bym zmieniła na Twoim miejscu. Przecież ginekologów jest bardzo dużo (u mnie w dużym mieście to można wybierać).

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nieśmiało chciałam do Was dołączyć :) test pozytywny a termin wyliczony na 17.08 :) to był nasz 3cs o drugiego potomka ;) Pierwsza wizyta u lekarza na 20.12.... mam nadzieję, że wszystko będzie OK! :)

nick nieaktualny, sisi, inaa, Asiulka83, Anielle, Tova33 lubią tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj z nami Mona_Lisa :)

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ