Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cherry wszystkiego najlepszego kochana!!!
Anielle gratuluję serduszka
Marjotka wygląda na to, że ciąża w pełni Ja mdłości nie mam ale helikopter dwa dni mnie męczył.
Dziewczyny ja was przebiję bo do mojej wizyty jeszcze 16 dni, toż to wieczność...
Też mam nadzieję, że kropek żyje i ma się dobrze. Wsłuchuję się w ciało i każde ciągnięcie w pachwinie czy zakłucie w macicy mnie cieszy bo oznacza to, że maluszek rośnie.Anielle lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
oooo sisi współczuje
Ja te dwa tyg odliczałam jak nie wiem. już nawet te urodziny w pt przestały sie liczyć Byle do 20.12 już bym chciała czuć ruchy, chociaż bym wiedziała, że wszystko ok. a tak ? buuuu -
nick nieaktualny
-
ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci
CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!!
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
nick nieaktualny
-
bo ma bromelanine czy jakoś, która powoduje skurcze. Jest przydatny do zagnieżdżenia, ale wolno go jesć tylko do 5dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 12:51
-
niby mowia ze ananas dzial poronnie , jeśli już jesteś pzed rozwiązaniem jedzenia ananasa może przyspieszyc porod tak jak daktyle ....wole nie ryzykować
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
jenni wrote:A bierzesz jakiekolwiek leki? ja dzisiaj w nocy nie wytrzymalam i uzylam spreyu do nosa otrivin, bo przez ten katar nie moglam oddychac... dopiero dzisiaj zauwazylam ze otrivinu nie powinno sie zazywac w ciazy sprawdzalam tez tabletki do ssania na gardlo i na nich tez ostrzezenie ze brak badan jaki wplyw ma na ciaze. Pije duzo herbaty i mam nadzieje, ze jakos minie
Ja byłam u lekarza tylko bardziej z gardłem i dał mi syrop w sumie też zakazany w ciąży i tabletki do ssania argentussin. Na katar nic nie brałam, ale teraz do sklepu jeszcze sok malinowy i cytryna W domu najem się czosnku, z tych leków już zrezygnuje gardło nawet nie boli już, jakoś trzeba się przemęczyć -
Asiulka83 wrote:ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci
CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!!
Mam to samo z parowkami. Codziennie na śniadanie obowiązek , na obiad i kolację też bym nimi nie pogardzilaAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
Kozaa wrote:Cześć dziewczyny, tak czytam Wasze posty i aż mi smutno się zrobiło,ze ja mam usg dopiero 3 stycznia. 7 tyg wypadaloby w wigilię, ale że wylatujemy na święta pierwszy termin będzie 3 stycznia. Mam nadzieję, że to ok tyle czekać...
P.S. czy jecie szynke, kabanosy itp? Straszą mnie, że nie wolno. Zaczynam już swirowac z tymi zakazami.
Dzięki z góry za odp.
Ja tez mam pierwszy termin na poczatek stycznia, dokladnie 02.01. Nie da rady wczesniej, w swieta wiele przychodni specjalistycznych jest zamkniete...
Ja jem normalnie to co jadlam (uwielbiam kabanosy) jedynie co to unikam tunczyka.
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
nick nieaktualnySamsaramsa wrote:Dzień dobry dziewczynki
Jak się czujecie?
Mnie dzisiaj straszne mdłości męczą
Nie wiem jak ja pójdę do pracy, a jak pomyślę o tym młynie w pracy to aż słabo mi się robi
Miło dnia :*
Dzień dobry w południe. Obudziłam się godzinę temu
Ja czuję się dzisiaj lepiej niż wczoraj, u mnie mdłości tak różnie, czasem są, czasem nie i raczej delikatne. Bardzo bolą mnie piersi z wieczora zwłaszcza, że mam problem zasnąć, bo nie wiem jak się ułożyć Bardzo cieszą mnie te objawy. W pierwszej ciąży też tak miałam.
Również miłego dnia Tobie i wszystkim :*
Cherry_Blossom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i spełnienia marzeń!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:55
-
No ja się zaś martwie tymi mdłościami, a raczej ich brakiem - a pamietacie jak dwa dni temu prosiłam , żeby już przeszło hahaha. Jeśli nie są zwiastunem dobrze rozwijającej ciąży i wystarczy tylko senność, ból brzucha i ból cycków to ja ich nie zapraszam. To było okropne. No - troszkę ruszyłam dupę i zrobiłam porządek na poddaszu. Została kuchnia, kotłownia. Okna mój mąż myje i stroimy dom. Troszkę się wkurzyłam bo po przeprowadzce nie umiem znaleźć moich foremek do pierniczków, a tak je chciałam dzisiaj zrobić !
-
nick nieaktualnyinaa ja też się zabieram za te pierniczki i zabieram, może dzisiaj się uda. Na szczęście foremki są
Z objawów to chyba większość z nas ma właśnie ból brzucha, ból piersi i senność. Czytałam też, że wiele kobiet nie ma w ogóle żadnych objawów, a ciąża rozwija się prawidłowo -
U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić
Ja mam wizytę dopiero 04.01. To dopiero stres. Chciałam wcześniej, ale są święta, nie ma terminów wolnych, poza tym tygodniowo w ciąży będzie akurat.
Też chodziłam kiedyś do takiego wyzyskiwacza i podziękowałam - szłam na konkretną rzecz, a przy recepcji się okazało, że coś jeszcze sobie doliczył, a recepcjonistka nie wiedziała co. I tak dość stresów jest i bez tego.
Ja bym zmieniła na Twoim miejscu. Przecież ginekologów jest bardzo dużo (u mnie w dużym mieście to można wybierać). -
Hej dziewczyny nieśmiało chciałam do Was dołączyć test pozytywny a termin wyliczony na 17.08 to był nasz 3cs o drugiego potomka Pierwsza wizyta u lekarza na 20.12.... mam nadzieję, że wszystko będzie OK!
MówmiAgatka, sisi, inaa, Asiulka83, Anielle, Tova33 lubią tę wiadomość
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
nick nieaktualny