Sierpniowe Mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cherry wszystkiego najlepszego kochana!!!
Anielle gratuluję serduszka
Marjotka wygląda na to, że ciąża w pełniJa mdłości nie mam ale helikopter dwa dni mnie męczył.
Dziewczyny ja was przebiję bo do mojej wizyty jeszcze 16 dni, toż to wieczność...
Też mam nadzieję, że kropek żyje i ma się dobrze. Wsłuchuję się w ciało i każde ciągnięcie w pachwinie czy zakłucie w macicy mnie cieszy bo oznacza to, że maluszek rośnie.Anielle lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
oooo sisi współczuje
Ja te dwa tyg odliczałam jak nie wiem. już nawet te urodziny w pt przestały sie liczyćByle do 20.12
już bym chciała czuć ruchy, chociaż bym wiedziała, że wszystko ok. a tak ? buuuu
-
nick nieaktualny
-
ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść
nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci
CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!!
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
nick nieaktualny
-
bo ma bromelanine czy jakoś, która powoduje skurcze. Jest przydatny do zagnieżdżenia, ale wolno go jesć tylko do 5dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 12:51
-
niby mowia ze ananas dzial poronnie , jeśli już jesteś pzed rozwiązaniem jedzenia ananasa może przyspieszyc porod tak jak daktyle ....wole nie ryzykować
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540
-
jenni wrote:A bierzesz jakiekolwiek leki? ja dzisiaj w nocy nie wytrzymalam i uzylam spreyu do nosa otrivin, bo przez ten katar nie moglam oddychac... dopiero dzisiaj zauwazylam ze otrivinu nie powinno sie zazywac w ciazy
sprawdzalam tez tabletki do ssania na gardlo i na nich tez ostrzezenie ze brak badan jaki wplyw ma na ciaze. Pije duzo herbaty i mam nadzieje, ze jakos minie
Ja byłam u lekarza tylko bardziej z gardłem i dał mi syrop w sumie też zakazany w ciąży i tabletki do ssania argentussin. Na katar nic nie brałam, ale teraz do sklepu jeszcze sok malinowy i cytrynaW domu najem się czosnku, z tych leków już zrezygnuje gardło nawet nie boli już, jakoś trzeba się przemęczyć
-
Asiulka83 wrote:ja przed chwila zjadłam 2 opakowni kabnosow z biedry:) w ogole nie przepadam za parowkami a teraz codziennie musze zjeść
nie jem serow plesniowyh , pasztetow , ryb wedzonych , surowych jajek a tak wszystko no i ananasa na którego slinka leci
CHERRY SPELNIENIA MARZEN !!!
Mam to samo z parowkami. Codziennie na śniadanie obowiązek , na obiad i kolację też bym nimi nie pogardzilaAsiulka83 lubi tę wiadomość
-
Kozaa wrote:Cześć dziewczyny, tak czytam Wasze posty i aż mi smutno się zrobiło,ze ja mam usg dopiero 3 stycznia. 7 tyg wypadaloby w wigilię, ale że wylatujemy na święta pierwszy termin będzie 3 stycznia. Mam nadzieję, że to ok tyle czekać...
P.S. czy jecie szynke, kabanosy itp? Straszą mnie, że nie wolno. Zaczynam już swirowac z tymi zakazami.
Dzięki z góry za odp.
Ja tez mam pierwszy termin na poczatek stycznia, dokladnie 02.01. Nie da rady wczesniej, w swieta wiele przychodni specjalistycznych jest zamkniete...
Ja jem normalnie to co jadlam (uwielbiam kabanosy) jedynie co to unikam tunczyka.
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
nick nieaktualnySamsaramsa wrote:Dzień dobry dziewczynki
Jak się czujecie?
Mnie dzisiaj straszne mdłości męczą
Nie wiem jak ja pójdę do pracy, a jak pomyślę o tym młynie w pracy to aż słabo mi się robi
Miło dnia :*
Dzień dobryw południe. Obudziłam się godzinę temu
Ja czuję się dzisiaj lepiej niż wczoraj, u mnie mdłości tak różnie, czasem są, czasem nie i raczej delikatne. Bardzo bolą mnie piersi z wieczora zwłaszcza, że mam problem zasnąć, bo nie wiem jak się ułożyćBardzo cieszą mnie te objawy. W pierwszej ciąży też tak miałam.
Również miłego dnia Tobie i wszystkim :*
Cherry_Blossom WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i spełnienia marzeń!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 13:55
-
No ja się zaś martwie tymi mdłościami, a raczej ich brakiem - a pamietacie jak dwa dni temu prosiłam , żeby już przeszło hahaha. Jeśli nie są zwiastunem dobrze rozwijającej ciąży i wystarczy tylko senność, ból brzucha i ból cycków to ja ich nie zapraszam. To było okropne. No - troszkę ruszyłam dupę i zrobiłam porządek na poddaszu. Została kuchnia, kotłownia. Okna mój mąż myje i stroimy dom. Troszkę się wkurzyłam bo po przeprowadzce nie umiem znaleźć moich foremek do pierniczków, a tak je chciałam dzisiaj zrobić
!
-
nick nieaktualnyinaa ja też się zabieram za te pierniczki i zabieram, może dzisiaj się uda. Na szczęście foremki są
Z objawów to chyba większość z nas ma właśnie ból brzucha, ból piersi i senność. Czytałam też, że wiele kobiet nie ma w ogóle żadnych objawów, a ciąża rozwija się prawidłowo -
U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić
-
nick nieaktualnyKasiula09 wrote:U mnie do wizyty dokładnie 7 dni, a ja już się doczekać nie umiem, jeszcze od poniedziałku cały czas się zastanawiam czy nie zmienić gina, w poprzedniej ciąży chodziłam do innego a teraz do innego bo podobno taki oh, ah i eh, a jak teraz się okazuje to jest strasznie wyzyskiwacz pieniędzy i nie wiem co robić
Ja mam wizytę dopiero 04.01. To dopiero stres. Chciałam wcześniej, ale są święta, nie ma terminów wolnych, poza tym tygodniowo w ciąży będzie akurat.
Też chodziłam kiedyś do takiego wyzyskiwacza i podziękowałam - szłam na konkretną rzecz, a przy recepcji się okazało, że coś jeszcze sobie doliczył, a recepcjonistka nie wiedziała co. I tak dość stresów jest i bez tego.
Ja bym zmieniła na Twoim miejscu. Przecież ginekologów jest bardzo dużo (u mnie w dużym mieście to można wybierać). -
Hej dziewczyny
nieśmiało chciałam do Was dołączyć
test pozytywny a termin wyliczony na 17.08
to był nasz 3cs o drugiego potomka
Pierwsza wizyta u lekarza na 20.12.... mam nadzieję, że wszystko będzie OK!
MówmiAgatka, sisi, inaa, Asiulka83, Anielle, Tova33 lubią tę wiadomość
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
nick nieaktualny