X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja z wielką chęcią :)
    U mnie ostatnie usg wskazywało termin na 1.08
    u mnie na 29.07

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Kurde, a czemu po porodzie to nic z czekoladą? Akurat na czekoladę mam zawsze największą ochotę ;)
    kakao miód to silne alergeny, ja nie ryzykuje na poczatku. potem stopniowo rozszerzam diete.

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U mnie ostatnie usg wskazywało termin na 1.08

Ale to nie ma żadnego znaczenia na tym etapie, oznacza tylko, że dziecko spore :)
    Moja pierwsza córka na usg w 37 tyg miała wymiary z 42 tygodnia, a nigdzie się nie wybierała :D

justyna14 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam biorę część z czekoladą, moja jedyna obawa to o to czy nie rozpuści się w upale ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ale to nie ma żadnego znaczenia na tym etapie, oznacza tylko, że dziecko spore :)
    Moja pierwsza córka na usg w 37 tyg miała wymiary z 42 tygodnia, a nigdzie się nie wybierała :D
    u mnie to zawsze oznaczało ze poród przed terminem z om i się sprawdzało do tej pory. zreszta za kazdym razem lekarz kaze mi sie szykowac wczesniej na poród. zobacze w poniedziałek co powie.

7w3d 💔
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnie usg tez zmieniło termin porodu (na późniejszy) ale wyczytałam, że to nie są wiążące już te zmiany.
    Patrzy się na dwa terminy: z OM i z pierwszego USG wykonanego do 12 tygodnia ciąży. Później dzieci rosną już każdy w swoim tempie przez co te terminy mogą się mocno zmieniać.
    Ja mam nie za dużą Anię w brzuchu przez co termin z USG mi się wydłuża ale tylko w teorii tj. z wyliczenia wielkości płodu.
    Może zaklinam rzeczywistość ale na serio liczę na tą lipcową pełnię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:05

Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnę Was poinformować, że Zosia jest na świecie :) 52 cm, 2800 kg, 8/9 pkt. Wykazuje lekkie oznaki wcześniactwa, jest trochę zamulona i podłączona do tlenu, ale ogólnie wszystki dobrze:) poród siłami natury. Czekam, aż zejdzie ze mnie znieczulenie i pójdę do niej na oddział noworodkowy. Trochę mi dziwnie, ze nie dostałam jej na cycka, ale staram się trzymać i być dobrej myśli. Poród miałam super :D Dziękuję Wam za kciuki, wsparcie i kibicowanie!

Lavendova, DobrejMysli, Leticia, justyna14, Existenz, PLPaulina, Zolza_, vanilia120, Ania241188, marcela123, Eilleen, Lady In Red, kozalia, edytkaa93, Marta..a, squirrel, d'nusia, misia-kasia, Kasiaja, Zuuziia, Qumish, jej odbicie, katka/85, justa8902, Flowwer, chabasse, Monsi, nesssssa, belladonna, Gypsy, pumka1990, Iva79, Ithildin, Mamusia_Ksawusia, Dooti, agania, cindi88, AnkaK90, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A tak w ogóle to u mnie do terminu z om już mniej niż miesiąc :-) to terminu z ostatniego USG 20 dni :-) kto pisze się ze mną na poród na za 2 tyg? Najlepiej w poniedziałek, to w czwartek już w domu będziemy :-)

Ja też mogę rodzić :D

Ogólnie do mnie zaczyna docierać, że moja Hania to kawał kobiety. :O jakaś taka duża. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:07

justyna14 lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita, gratulacje! Całkiem szybko poszło :)

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita gratuluję i witamy na świecie dzielną Zosię! :)

Ja się wybieram ale wam będę kibicować:)
    Mi to ciężko sobie wyobrazić jak patrzę na swój brzuch ze tam siedzi takie duże dziecko zdolne juz do samodzielnego życia :O

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Pragnę Was poinformować, że Zosia jest na świecie :) 52 cm, 2800 kg, 8/9 pkt. Wykazuje lekkie oznaki wcześniactwa, jest trochę zamulona i podłączona do tlenu, ale ogólnie wszystki dobrze:) poród siłami natury. Czekam, aż zejdzie ze mnie znieczulenie i pójdę do niej na oddział noworodkowy. Trochę mi dziwnie, ze nie dostałam jej na cycka, ale staram się trzymać i być dobrej myśli. Poród miałam super :D Dziękuję Wam za kciuki, wsparcie i kibicowanie!
    gratulacje! widać po poście, że nie było tragdii. super.

7w3d 💔
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita! Ale cudowne informacje! Trzymamy kciuki za zdrówko Twoje i malutkiej Zosi.
    Moje Gratulacje! :D

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! Zdrówka i szybkiego powrotu do domu :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita to zdrówka dla Was ♡♡♡

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ten mail o papmpersach z tego co wiem przychodzi w 34 tc, więc jeszcze powinien dojść ;)
    Tak też o tym pomyślałam że pewnie dopiero przyjdzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Gratulacje :)!
    Wagowo tyle co moja Pola z 41 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:19

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:

Gratulacje ! Dużo zdrówka dla Zosi
    Jejku, ale szybko poszło ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie będę próbowała zrobić sobie pedicure ;-) chce to widzieć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita gratulacje :) szybko poszło, spieszyło się Zosi :) muszę się zapisać do newslettera Rossmana i zobaczymy co będę dostawała :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści Ingelita, gratulacje :) !!

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ