Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta..a wrote:U mnie ostatnie usg wskazywało termin na 1.08
Ale to nie ma żadnego znaczenia na tym etapie, oznacza tylko, że dziecko spore
Moja pierwsza córka na usg w 37 tyg miała wymiary z 42 tygodnia, a nigdzie się nie wybierała
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Leticia wrote:Ale to nie ma żadnego znaczenia na tym etapie, oznacza tylko, że dziecko spore
Moja pierwsza córka na usg w 37 tyg miała wymiary z 42 tygodnia, a nigdzie się nie wybierała7w3d 💔 -
U mnie ostatnie usg tez zmieniło termin porodu (na późniejszy) ale wyczytałam, że to nie są wiążące już te zmiany.
Patrzy się na dwa terminy: z OM i z pierwszego USG wykonanego do 12 tygodnia ciąży. Później dzieci rosną już każdy w swoim tempie przez co te terminy mogą się mocno zmieniać.
Ja mam nie za dużą Anię w brzuchu przez co termin z USG mi się wydłuża ale tylko w teorii tj. z wyliczenia wielkości płodu.
Może zaklinam rzeczywistość ale na serio liczę na tą lipcową pełnięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:05
Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Pragnę Was poinformować, że Zosia jest na świecie
52 cm, 2800 kg, 8/9 pkt. Wykazuje lekkie oznaki wcześniactwa, jest trochę zamulona i podłączona do tlenu, ale ogólnie wszystki dobrze:) poród siłami natury. Czekam, aż zejdzie ze mnie znieczulenie i pójdę do niej na oddział noworodkowy. Trochę mi dziwnie, ze nie dostałam jej na cycka, ale staram się trzymać i być dobrej myśli. Poród miałam super
Dziękuję Wam za kciuki, wsparcie i kibicowanie!
Lavendova, DobrejMysli, Leticia, justyna14, Existenz, PLPaulina, Zolza_, vanilia120, Ania241188, marcela123, Eilleen, Lady In Red, kozalia, edytkaa93, Marta..a, squirrel, d'nusia, misia-kasia, Kasiaja, Zuuziia, Qumish, jej odbicie, katka/85, justa8902, Flowwer, chabasse, Monsi, nesssssa, belladonna, Gypsy, pumka1990, Iva79, Ithildin, Mamusia_Ksawusia, Dooti, agania, cindi88, AnkaK90, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:A tak w ogóle to u mnie do terminu z om już mniej niż miesiąc
to terminu z ostatniego USG 20 dni
kto pisze się ze mną na poród na za 2 tyg? Najlepiej w poniedziałek, to w czwartek już w domu będziemy
Ja też mogę rodzić
Ogólnie do mnie zaczyna docierać, że moja Hania to kawał kobiety.jakaś taka duża.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:07
justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ingelita wrote:Pragnę Was poinformować, że Zosia jest na świecie
52 cm, 2800 kg, 8/9 pkt. Wykazuje lekkie oznaki wcześniactwa, jest trochę zamulona i podłączona do tlenu, ale ogólnie wszystki dobrze:) poród siłami natury. Czekam, aż zejdzie ze mnie znieczulenie i pójdę do niej na oddział noworodkowy. Trochę mi dziwnie, ze nie dostałam jej na cycka, ale staram się trzymać i być dobrej myśli. Poród miałam super
ingelita lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
!
Wagowo tyle co moja Pola z 41 tygodnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:19
ingelita lubi tę wiadomość
-
Gratulacje ! Dużo zdrówka dla Zosi
Jejku, ale szybko poszłoingelita lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny