X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja z wielką chęcią :)
    U mnie ostatnie usg wskazywało termin na 1.08
    u mnie na 29.07

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Kurde, a czemu po porodzie to nic z czekoladą? Akurat na czekoladę mam zawsze największą ochotę ;)
    kakao miód to silne alergeny, ja nie ryzykuje na poczatku. potem stopniowo rozszerzam diete.

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U mnie ostatnie usg wskazywało termin na 1.08

Ale to nie ma żadnego znaczenia na tym etapie, oznacza tylko, że dziecko spore :)
    Moja pierwsza córka na usg w 37 tyg miała wymiary z 42 tygodnia, a nigdzie się nie wybierała :D

justyna14 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam biorę część z czekoladą, moja jedyna obawa to o to czy nie rozpuści się w upale ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Ale to nie ma żadnego znaczenia na tym etapie, oznacza tylko, że dziecko spore :)
    Moja pierwsza córka na usg w 37 tyg miała wymiary z 42 tygodnia, a nigdzie się nie wybierała :D
    u mnie to zawsze oznaczało ze poród przed terminem z om i się sprawdzało do tej pory. zreszta za kazdym razem lekarz kaze mi sie szykowac wczesniej na poród. zobacze w poniedziałek co powie.

7w3d 💔
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnie usg tez zmieniło termin porodu (na późniejszy) ale wyczytałam, że to nie są wiążące już te zmiany.
    Patrzy się na dwa terminy: z OM i z pierwszego USG wykonanego do 12 tygodnia ciąży. Później dzieci rosną już każdy w swoim tempie przez co te terminy mogą się mocno zmieniać.
    Ja mam nie za dużą Anię w brzuchu przez co termin z USG mi się wydłuża ale tylko w teorii tj. z wyliczenia wielkości płodu.
    Może zaklinam rzeczywistość ale na serio liczę na tą lipcową pełnię :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:05

Leticia, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnę Was poinformować, że Zosia jest na świecie :) 52 cm, 2800 kg, 8/9 pkt. Wykazuje lekkie oznaki wcześniactwa, jest trochę zamulona i podłączona do tlenu, ale ogólnie wszystki dobrze:) poród siłami natury. Czekam, aż zejdzie ze mnie znieczulenie i pójdę do niej na oddział noworodkowy. Trochę mi dziwnie, ze nie dostałam jej na cycka, ale staram się trzymać i być dobrej myśli. Poród miałam super :D Dziękuję Wam za kciuki, wsparcie i kibicowanie!

Lavendova, DobrejMysli, Leticia, justyna14, Existenz, PLPaulina, Zolza_, vanilia120, Ania241188, marcela123, Eilleen, Lady In Red, kozalia, edytkaa93, Marta..a, squirrel, d'nusia, misia-kasia, Kasiaja, Zuuziia, Qumish, jej odbicie, katka/85, justa8902, Flowwer, chabasse, Monsi, nesssssa, belladonna, Gypsy, pumka1990, Iva79, Ithildin, Mamusia_Ksawusia, Dooti, agania, cindi88, AnkaK90, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A tak w ogóle to u mnie do terminu z om już mniej niż miesiąc :-) to terminu z ostatniego USG 20 dni :-) kto pisze się ze mną na poród na za 2 tyg? Najlepiej w poniedziałek, to w czwartek już w domu będziemy :-)

Ja też mogę rodzić :D

Ogólnie do mnie zaczyna docierać, że moja Hania to kawał kobiety. :O jakaś taka duża. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:07

justyna14 lubi tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita, gratulacje! Całkiem szybko poszło :)

ingelita lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita gratuluję i witamy na świecie dzielną Zosię! :)

Ja się wybieram ale wam będę kibicować:)
    Mi to ciężko sobie wyobrazić jak patrzę na swój brzuch ze tam siedzi takie duże dziecko zdolne juz do samodzielnego życia :O

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Pragnę Was poinformować, że Zosia jest na świecie :) 52 cm, 2800 kg, 8/9 pkt. Wykazuje lekkie oznaki wcześniactwa, jest trochę zamulona i podłączona do tlenu, ale ogólnie wszystki dobrze:) poród siłami natury. Czekam, aż zejdzie ze mnie znieczulenie i pójdę do niej na oddział noworodkowy. Trochę mi dziwnie, ze nie dostałam jej na cycka, ale staram się trzymać i być dobrej myśli. Poród miałam super :D Dziękuję Wam za kciuki, wsparcie i kibicowanie!
    gratulacje! widać po poście, że nie było tragdii. super.

7w3d 💔
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita! Ale cudowne informacje! Trzymamy kciuki za zdrówko Twoje i malutkiej Zosi.
    Moje Gratulacje! :D

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!! Zdrówka i szybkiego powrotu do domu :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita to zdrówka dla Was ♡♡♡

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ithildin wrote:
    Ten mail o papmpersach z tego co wiem przychodzi w 34 tc, więc jeszcze powinien dojść ;)
    Tak też o tym pomyślałam że pewnie dopiero przyjdzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Gratulacje :)!
    Wagowo tyle co moja Pola z 41 tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:19

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:

Gratulacje ! Dużo zdrówka dla Zosi
    Jejku, ale szybko poszło ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie będę próbowała zrobić sobie pedicure ;-) chce to widzieć.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita gratulacje :) szybko poszło, spieszyło się Zosi :) muszę się zapisać do newslettera Rossmana i zobaczymy co będę dostawała :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści Ingelita, gratulacje :) !!

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ