Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:A nie wiecie czasem jak to jest z porodem z grzybicą czy innym cholerstwem tam na dole? Od jakiegoś czasu mnie swędzi i mam dużo białych upławów, jednak te upławy przypisuje zaawansowanej ciąży. Wymaz miałam jakiś czas temu i nic mi nie wyszło. Dostałam macmiror i jakos nie moge się przemóc by to brać, ale wkońcu sie skusze. Musze chyba zrobic wymaz jeszcze raz bo jakies dziwne mi sie to wydaje. Ale w 1 trymestrze tez tak mialam i potem w drugim samo przeszlo, a wymazy tez wychodzily czyste... Boje sie ze cos tam mam i nawet nie wiem co, i ze zaczne rodzic i zaraże czyms dzidzie
edytkaa93 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Marta..a wrote:Ewa, ja nie lubię imion które nie wiadomo czy zdrabniać czy nie
a Ewa to Ewa i już, można zdrobnić ale samo w sobie jest spoko i dla dziecka i dla starszej osoby
A Aleksandra to potem nie wiadomo Pani Olu czy Pani Aleksandro
7w3d 💔 -
Marta..a wrote:Ewa, ja nie lubię imion które nie wiadomo czy zdrabniać czy nie
a Ewa to Ewa i już, można zdrobnić ale samo w sobie jest spoko i dla dziecka i dla starszej osoby
A Aleksandra to potem nie wiadomo Pani Olu czy Pani Aleksandro
Więc wg mnie Ewa[/url]
-
Eilleen wrote:A to mnie wczoraj taki złapał. Ale taki ból z lewej strony, myślę skurcz? A tu bąk
Mam to samoEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Moj maz ktory ma dlugie imie, zazyczyl sobie ze szukamy imienia ktorego sie nie zdrabnia, w sensie on takie ma a to wg niego calkiem inne imiona Aleksandra to Aleksandra a nie Ola, czy Barbara to Barbara a nie Basia. Dziwne to dla mnie bylo, bo ja cale zycie mialam dlugie imie Justyna i wydawalo mi sie ze np Kasia czy Basia jest fajniejsze, a tu prosze, jednak kazdy jest inny.
Zastanawialismy sie nad Julia, Agata, Pola i Laura ale jakos przyjelo sie ze bedzie Agatka
Z tych dwoch imion co podalas Leticia to Ewa bardziej mi sie podoba
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
justyna14 wrote:To ja znów nie lubię krótkich imion których fajnie zdrobnic nie można. Ewa ewunia Ewcia a z Aleksandra można bardziej poszaleć, a skoro mówimy do kogoś per Pani to nie zdrabniamy imienia na pewno
No niekoniecznie bo miałam przełożoną Izabelę i wszyscy mówili Pani Izo, a nie Izabelo.
A Ewcia ładnie, albo Ewuś (chociaż można mieć teraz skojarzenie z zusem)
My wybraliśmy Igor i będzie Igorek traktork
Jak się tak wierci to mu mówię Igorek traktorek ma w dupce motorek
Chyba nie będę matką rokuAnkaK90 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja właśnie lubię plastyczne imiona, które można zdrabniać na milion sposobów
Ola mi się trochę bardziej podoba, a mężowi z kolei Ewa.
Ola ma tą wadę, że po hiszpańsku hola (z niemym "h") to cześćA ja mieszkałam swego czasu w Hiszpanii i jakoś mnie to uwiera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 13:32
-
Leticia wrote:Mi wody odeszły dopiero na stole operacyjnym, więc nie mam doświadczenia, ale czy wód nie jest na tyle dużo, że jak chlusną, to i pampers nie pomoże? ;P
jak chlusna to tylko podstawione wiadro pomożemi odeszły w szpitalu jak się właśnie kładłam spac. najpierw myślałam że mocz popuscilam bo mi się jakoś wilgotno zrobiło a jak wstałam z łóżka to zalałam podłogę + korytarz jak mnie położna na ktg prowadziła pomimo że założyłam podkład poporodowy. żadna podpaska by tego nie wytrzymala. jak się zaczynają sączyc to pewnie inaczej ale u mnie z grubej rury od razu poszło
-
Leticia wrote:Dziewczyny, nasza córka wciąż jest bezimienna...
Ładniej Ewa czy Ola?Ja lubię jak imię ma właśnie taka formę oficjalną i taką zdrobniałą dla bliskich. Lubię jak do mnie mówią Kasia, czy Pani Kasia. Katarzyna tez spoko, nie lubię Kaśka
-
Ania241188 wrote:Ja lubię swoje imię
Anna, Aniu ...
Nienawidzę zdrobnień Andzia i Anka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:24
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
Kasiaja wrote:Mam tak samo, całe życie „męczy” mnie moje imię. Jak się przedstawiam to zazwyczaj mam problem czy Katarzyna, czy Kasia lub Kaśka. Dlatego pierwszy syn Damian, a z Antkiem to jakoś nie pomyślałam nad tym bo imienia w ogóle nie mieliśmy i dostał je po pradziadku i prababci
Więc wg mnie Ewa
mam dokładnie tak samo; Małgorzata, Małgosia, Gosia czy Gośka
Dlatego dla mnie Ewa fajniejsze niz Ola
-
nick nieaktualnyTo ja jestem za Olą czyli Aleksandrą. Aleksandra brzmi dostojnie i elegancko a Ola swojsko. Zawsze można zdrabniac Alexa
Ewa hm ok ale Ewka oj bardzo nie lubię tej wersji. Ja jestem Natalia i wszyscy do mnie albo Natalka (tak do dzisiaj) albo Talia a w dziecinstwie Natka wrrr.
A my też kwestii imienia jeszcze nie mamy zamkniętej. W grze Emilia, Antonia, Mia a mojemu sie Lisa podoba, tylko u nas piekielnie popularne