Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
misia-kasia wrote:Dzięki dziewczyny za radę. Chcę kp ale ewentualnie odciągnę pokarm i właśnie pomyslałam żeby mamę poprosić o pomoc, ślub jest blisko nas, gorzej z weselem bo ok 40km. No i ewentualnie kolejny pomysł mam taki żeby wziąć pokój dla naszej czwórki obok sali żeby w razie czego być blisko zamiast jechać te 40km
dość dobrze sie to sprawdzało. Też mamy zaproszenie na wesele 29 września, ale jakieś 300 km od nas... I chyba zrezygnujemy
Cholerka... Zaczynają boleć mnie sutki, ale nie taka wrażliwość, tylko piecze i czuję taki gorąc, zawsze kiedy zaczyna wyciekac siara...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:11
-
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:A wszystkie juz macie siarę? Bo ja nie mam ani siary, ani tej lini na brzuchu a pępek mam cały czas wklęsły
geny
pępek też mam wklęsły i to się ma sposobem jakim zawiązany jest nasz pępek
z plusów jeszcze - nie mam żadnego rozstępu
siara jest jak lekko ucisnę sutka a tak to sama nie wypływa.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnySiare mam gdzies od 15tc. Heh nawet byłam z tym u lekarza czy to nie jakies zapalenie.
Pępek wystaje.linie na brzuchu tez mam i to juz dawno..
i dodatkowe przebarwienie wokół pępka ktore jak sie pojawiło szorowalan bo myślałam ze brudne.
Brzuch wielki.. ponoc jedno dziecko w brzuchu. Ale az dziwne.
Rozstepy sa. Smarowałam sie jeszcze przed ciążą. Geny niestety.
Smarowałam sie na wieczór brzuchol byl ok..
Rano sie obudziłam a ja mam rozstępy.to byl szok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:39
-
Ja nie mam siary chociaż cyce bolą, i linii na brzuchu też nie mam. A pępek czasem jest lekko wklęsły, a czasem lekko wypukły, przeważnie wieczorem albo gdy mała gdzieś się tam porusza w tych okolicach. Mam też wrażenie że czasem bawi się pępowiną bo widze jak mi się ten pępek porusza- wyłazi i włazi a ruchów wtedy jakichś dużych nie widze i nie czuje;)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Siarę mam właśnie od 17-18 tygodnia, ale wcześniej to tak nie bolało, jak wyciek nie to ulga. Dzisiaj z mężem pojechaliśmy do Poznania, akurat spotkała nas w burza, a przed burza duszno... Brzuch później co chwilę twardy i łapały mnie jakieś skurcze, obawiające się uciskiem na pęcherz. Mąż zakazał rodzic do końca miesiąca :p ma 2 koncerty i chce na nich zagrać więc mamy czekać
Linie na brzuchu mam, pępek mi uciekł, a Filip jeszcze czasem się na nim mści i wyciska go bardziej :p -
misia-kasia wrote:A wszystkie juz macie siarę? Bo ja nie mam ani siary, ani tej lini na brzuchu a pępek mam cały czas wklęsły
-
Ja siary nie mam,trochę pieką mnie czasem brodawki. Linea negra delikatna od pępka w dół.Pępek ledwo ledwo ale jeszcze wklęsły. A był bardzo głęboki -
Agania cudowne wieści. Cieszę się razem z Wami
Ja brałam heparyne na wieczór (w szpitalu zawsze ok. 22 dostawałam zastrzyk) a cesarkę miałam o 9.40. Niczego nie można przewidzieć.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja pępka to nie mam od 20 tygodnia, a przed ciążą brzuch miałam płaski a pępęk głęboki. Wokół pępka mam brązowe przebarwienia taki jakby pierścień i linię negra na górze i na dole mocno widoczną. Rozstępów na brzuchu narazie nie widač, ale piersi od wewnętrznej strony całe spękane i w kolorze brązowym. Mam nadzieje, że te wszystkie przebarwienia zejdą jak się hormony uspokoją..🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
edytkaa93 wrote:Ja nie mam siary chociaż cyce bolą, i linii na brzuchu też nie mam. A pępek czasem jest lekko wklęsły, a czasem lekko wypukły, przeważnie wieczorem albo gdy mała gdzieś się tam porusza w tych okolicach. Mam też wrażenie że czasem bawi się pępowiną bo widze jak mi się ten pępek porusza- wyłazi i włazi a ruchów wtedy jakichś dużych nie widze i nie czuje;)
ja jak leze to mam wklesly ale jak stoje to juz plaski ale na wierzch nie wychodzi poki co, za to jest dookola ciemniejszy i tez myslalam ze to brudne na poczatku, ta linie mam lekko widoczna ale od pepka w gore, a myslalam ze sie robi w dol zawsze. Rozstepow narazie nie mam, mialam takie czerwone linie na biuscie ale to sie okazalo ze stanik byl za maly bo po zakupie nowych minelo, ale od tamtej pory pod prysznicem masuje taka szorstka rekawica oprocz smarowania olejem czy balsamem.
Siara tez poki co sie jeszcze u mnie nie pojawilami88 lubi tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualnyJa po wizycie. Mała zostaje małą i waży 3040 g. Ułożona główką w dół, wszystkie pomiary ok. Uff l. Niestety nie mam fotki
d'nusia, PLPaulina, Leticia, jej odbicie, Qumish, misia-kasia, Kasiaja, Eilleen, Dooti, katka/85, Marta..a, justa8902, Ania241188, Meneksze, Cccierpliwa, DobrejMysli, pumka1990, Carolline, chabasse lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie było mnie tu kilka dni i miałam lekturę chyba na kilka godzin!
Powiem wam, ze tak po przerwie jak zaczęłam czytać to nasze forum to jestem pod wrażeniem.. to jest mega-piękna historia nas wszystkich babki! Dużo wzruszeń, poważnych historii, ale tez humoru, codzienności, wzlotów i upadków. Fajne jest to ze razem przechodzimy przez te same fazy, chociaż z drugiej strony można znaleźć mnóstwo różnic w tych ciążach..
Ech, No musiałam to napisaćwzruszona jestem
d'nusia, edytkaa93, Leticia, misia-kasia, Gypsy, Eilleen, justa8902, Ania241188, Meneksze, DobrejMysli, nesssssa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Każda z nas jest inna i po innych przygodach z ciąża. Pewnie jak ktoś dałby mi teraz książkę napisana na podstawie opowieści z forum to ryczałabym jak bóbr
ostatnio ryczę na wszystkim gdzie rodzi się dziecko :p nawet na "ciąży z zaskoczenia" :p
W ogóle dzisiaj jak poczytałam forum to się przeraziłam, wcześniej tematu były ciążowe a teraz już porodoweurodzi każda z nas, ale mi to szybko zleciało i jestem przerażona :p