X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu jest tempo na tym naszym forum, Paulina, Zołza kciuki za was!

Ja właśnie po wizycie, jest wspaniale:
    - gbs ujemny
    - młody głowa w dół
    - z 80centyla jest w 50 wiec powinien mieć docelowo 3,5kg a nie ponad 4 jak bylo ostatnio.. główkę miał ogromna a teraz tez równo wyceniona na 36. tydzień (co przy wizji rodzenia go naturalnie jest pocieszające)
    - cesarki nie będzie! ;) jeszcze chwile się cieszę, ciekawe czy zacznę panikować dopiero dziś czy jutro JAK JA MAM GO URODZIĆ?? ;p
    - mój lekarz umówił mnie po 38. tyg na wizytę u fizjoterapeuty dotycząca tego jak rodzic żeby się nie uszkodzić i jak być asertywnym w tej kwestii względem personelu. Rodzę w końcu w szpitalu u mojego prowadzącego i on sam przyznał ze wiele rzeczy w praktyce wyglada nie tak jak powinno.. ale z upartymi pacjentkami nie walczą ;) wiec trzeba wiedzieć co się chce

edytkaa93, Leticia, alenka89, d'nusia, chabasse, Meneksze lubią tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi raz mała też tak zrobiła że się zaczęła jakoś prostować i głową uciskała szyjkę a nogą grzebała w moich żebrach... Nic fajnego.. Na szczęście zrobiła to tylko raz. Ale sie dzisiaj źle czuje, brzuch mi twardnieje i pobolewa, ale nawet troszke odzyskałam siły, nawet uszyłam falbanki pod materac do łóżeczka:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia to mi wygląda na energię „wicia gniazda” nie zdziwię się jak w nocy pojedziesz rodzić ;-) choć dla Was to troszkę za wcześnie

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Leticia to mi wygląda na energię „wicia gniazda” nie zdziwię się jak w nocy pojedziesz rodzić ;-) choć dla Was to troszkę za wcześnie
    Ja miałam tak kilka dni temu i w sumie nadal trzyma :) robiłam słoiki, sprzątałam, gotowałam, dzisiaj wzięłam się za torbę do szpitala. Wczoraj wróciliśmy o 22 z koncertu męża i pierwsza moja myśl, pójdę prasować :p mąż powiedział że zgłupiałam do reszty :p rano omal nie zapomniałam o śniadaniu, serio nie wiedziałam co robi się rano :p w głowie miałam tylko ogarnianie mieszkania :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja miałam tak kilka dni temu i w sumie nadal trzyma :) robiłam słoiki, sprzątałam, gotowałam, dzisiaj wzięłam się za torbę do szpitala. Wczoraj wróciliśmy o 22 z koncertu męża i pierwsza moja myśl, pójdę prasować :p mąż powiedział że zgłupiałam do reszty :p rano omal nie zapomniałam o śniadaniu, serio nie wiedziałam co robi się rano :p w głowie miałam tylko ogarnianie mieszkania :p
    Nieźle. Ja czekam na ten przypływ energii. Na razie zmuszam się w ten upał do czegokolwiek.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mi raz mała też tak zrobiła że się zaczęła jakoś prostować i głową uciskała szyjkę a nogą grzebała w moich żebrach... Nic fajnego.. Na szczęście zrobiła to tylko raz. Ale sie dzisiaj źle czuje, brzuch mi twardnieje i pobolewa, ale nawet troszke odzyskałam siły, nawet uszyłam falbanki pod materac do łóżeczka:)

Moha mloda tak czyni niemalze codziennie, czasem przy tym cisnac na pecherz albo uderzajac w jelito... najgorzej jak ma takie pomysly jak np jestem na spacerze... ostatnio szlam z psem i co chwile ciagniecie przez cale podwozie czulam

Tez czekam na ten przyplyw energii ale nic mi nie przyplywa, jak juz to odplywa...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Nieźle. Ja czekam na ten przypływ energii. Na razie zmuszam się w ten upał do czegokolwiek.
    Do mnie nawet tata dzwonił że mam zwolnić tempo i urodzić w terminie :) nawet plecy mnie aż tak nie bolą. To chyba wynagrodzenie za brak energii przez większość ciąży :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa No to faktycznie coś jest na rzeczy :-) aż jestem ciekawa ;-) Wiadomo każda inaczej ale u mnie akurat przypływ energii zawsze oznaczał poród. W ciąży z Antkiem tak mnie nagle wzięło na sprzątanie. Wróciłam od lekarza i zaczęłam sprzątać ale nie z myślą o wywołaniu porodu bo opierałam się na opinii lekarza, że jeszcze nie pora, nic przy badaniu nie wskazywało na to ;-)
    Skończyłam po północy jakoś, jeszcze serduszkowanie przed snem, a o 7 wody odeszły :-)
    W pierwszej ciąży natomiast coś mnie tak drgnęło żeby łóżeczko składać, a miał to robić wtedy mój mąż jak już urodzę żebym miała niespodziankę po wyjściu ze szpitala ;-) ale poczułam nagłą, nie do opanowania chęć złożenia go i ubrania. Na następny dzień jechałam do szpitala ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 17:35

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tą chwilę jak nic nie wyjdzie nieplanowanego to o 7 zabierają mnie na porodówkę a planowo cięcie o 9. Teraz leżę znów pod KTG. jestem przerazona, psychiatra by mi się przydał.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza jutro będziesz już tulić swojego okruszka! I nie ma nic piękniejszego! :)

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam wyniki GBS - ujemny x2 także nic tylko rodzić :) już teraz mam wszystko.

Zuuziia, d'nusia, misia-kasia, pumka1990, belladonna, Eilleen, Meneksze lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza dobrze, że tak wcześnie rano. Wszystko będzie dobrze :-)

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się brzuch opuścił sporo już i od dawna już tak wysoko małego nie czuje - ale po szyjce też nie gmera więc nie wiem jak on się tam mieści, a ze 3400 już ma na pewno.

7w3d 💔
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych nerwów, mnie to czeka za 2 tygodnie, ale już szlaki będą przetarte ;)
    Widok maluszka wynagrodzi nam wszystko!

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmma wrote:
    Czemu tak wczesnie macie rozwiazania? Jakies wskazania czy jak ze nie mozna poczekac do 40tc?
    U mnie cisza, tylko brzuch twardniejs jak siedze.
    Bardzo duzy cukier. Nie zdrowo dla malej bylo czekac. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania urodzona dzis o 13:34. Waga 3300
    Zdrowa. Nakarmiona z cycka. :D teraz spi. :)

justyna14, e_mii, nesssssa, Marta..a, katka/85, Ania241188, edytkaa93, Zuuziia, jej odbicie, Mmma, d'nusia, misia-kasia, pumka1990, Zolza_, belladonna, alenka89, Dooti, vanilia120, Leticia, gosia.kak, kozalia, Kasiaja, squirrel, Lavendova, Eilleen, syska89, ingelita, chabasse, Meneksze, Ithildin, Flowwer, Existenz, Paulinaaa, jessi001, marcela123, Carolline lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    gratulacje :) super wiadomosci :)

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie boję się że spakuje torbe i niedługo urodze :p brakuje mi tylko stanika do karmienia, bo kupiłam jeden na próbę.
    Paulina, super :) ładna waga, to teraz odpoczywajcie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Moha mloda tak czyni niemalze codziennie, czasem przy tym cisnac na pecherz albo uderzajac w jelito... najgorzej jak ma takie pomysly jak np jestem na spacerze... ostatnio szlam z psem i co chwile ciagniecie przez cale podwozie czulam

Tez czekam na ten przyplyw energii ale nic mi nie przyplywa, jak juz to odplywa...

Ja mam przypływ energii od kilku dni, ale nic się nie dzieje na szczęście ;)

A z tymi nogami w żebrach to u mnie dramat bo w kinie np. nie mogę znaleźć wygodnej pozycji. W samochodzie też. Najwygodniej jak leżę, to jakoś te girki znoszę wtedy.

A propos samochodu. Dzisiaj jeździłam mpk bo staram się przerzucić już. I szczerze mówiąc i to złe, i to niedobre.
    Jedna (starsza) babeczka mi ustąpiła miejsca dzisiaj i to było miłe, ale w drugim tramwaju motorniczy idiota.
    Przede mną wsiadał niepełnosprawny człowiek z chodzikiem, ja za nim, za mną ludzie. Wiadomka, że jak niepełnosprawny to chyba potrzebuje chwili na wejście. Ja w drzwiach, a motorniczy już dzwoni na zamykanie drzwi, no kuźwa matoł.
    I oczywiście jak w pośpiechu wszyscy weszli to zaczął swoją szarżę po szynach. Ja nie miałam się gdzie chwycić bo ludzi e wkoło łby w smartfonach i nic nie widzą, niepełnosprawny poleciał też gdzieś bo nie zdążył usiąść. Generalnie gdybym miała czas to bym spisała numery i poszła do tego buca, ale pewnie nie zdążyłabym nawet dojść do kabiny...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Gratulacje ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ