Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecię naciska mi na nerw... Łączący się z prawą nogą. Nie mogę normalnie usiąść na toalecie i muszę uważać na każdy ruch. Ucisk powoduje gwałtowne prostowanie się nogi lub jej zginanie. Nos kurde, a boli tak że za każdym razem muszę krzyknąć. Niech on już wyjdzie...
-
Leticia wrote:Tytanicznym wysiłkiem umyłam okno w pokoju córki, bo już prawie nic nie było przez nie widać...
a tu jakieś podejrzane chmury zaczynają się kłębić. Mogłam umyć kilka dni temu, to może wcześniej bym wywołała deszcze
z jednej strony się cieszę a z drugiej wolałabym juz sama czasami złapać za odkurzacz niż czekać jak on to zrobi
Justa mi czasami tak naciska na jakiś nerw albo coś że zaczynam czuć bezwładność w nodze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 13:48
-
Leticia wrote:Tytanicznym wysiłkiem umyłam okno w pokoju córki, bo już prawie nic nie było przez nie widać...
a tu jakieś podejrzane chmury zaczynają się kłębić. Mogłam umyć kilka dni temu, to może wcześniej bym wywołała deszcze
Chyba dziś fugi umyje w kuchni...
-
Mnie dzisiaj wzięło na sprzątanie. Chłodniej się zrobiło to można coś porobić
Dobrze, że chociaż ręczniki papierowe mi się skończyły to przynajmniej mycie okien mnie nie będzie kusić
chociaż już patrzeć nie mogę takie syfiaste od kwietnia nie ruszane
Może jutro wena będzie mnie trzymać i je oblecę.
[/url]
-
Lecimy dziewczyny.
U mnie 2 dni do terminu. Moj gin na urlopie wraca w czwartek a dzis kontrolnie zapisalam sie do ordynatora na 17.40 tak kontrolnie.
Wiec dzis i w czwartek wizytka. Mam nadzieje ze do czwartku nie dotrzymam choc zero oznak porodu.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Co do myjki to ja akurat jestem mega zadowolona. Ale ja nie używam ścierki dodanej tylko normalnie zwykłym płynem do okien psikam mega całe okno, gąbką szybko przecieram i dopiero jadę myjką. Przy dużych oknach rozkładam na kawałki faktycznie, a drobne zacieki szybko ręcznikiem papierowym i jest super.
A jakiej firmy masz myjkę? U mnie Karcher.
-
nick nieaktualnyHania po wazeniu. 3360g
Czyli w koncu rosniemy !!!
położna mówiła, ze to juz calkiem inna dziewczyna. Silna i uśmiechnięta !
Trochę mnie podtrzymała na duchu z tymi problemami z laktacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 14:41
edytkaa93, Marta..a, Ania241188, d'nusia, misia-kasia, Kasiaja, pumka1990, Lavendova, e_mii, chabasse, Eilleen, Existenz, Dooti lubią tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Co do myjki to ja akurat jestem mega zadowolona. Ale ja nie używam ścierki dodanej tylko normalnie zwykłym płynem do okien psikam mega całe okno, gąbką szybko przecieram i dopiero jadę myjką. Przy dużych oknach rozkładam na kawałki faktycznie, a drobne zacieki szybko ręcznikiem papierowym i jest super.
A jakiej firmy masz myjkę? U mnie Karcher.
Paulina, Hania teraz już tylko będzie rosła -
Zosia dziś oficjalnie przestała by noworodkiem, a zaczęła być niemowlęciem
I z mega chudzinki przeistoczyła się w kluseczkę
I pomyśleć, że miała się urodzić dopiero za 6 dni...
Kasiaja, misia-kasia, PLPaulina, Leticia, Ania241188, Marta..a, d'nusia, pumka1990, Lavendova, e_mii, Eilleen, Existenz, belladonna, Dooti lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Karoluś, gratulacje!
Justa8902, a czemu już w 39tc Ci wywołują? Cukrzyca?
Ze wzgledu na zespol antyfosfolipidowy i trombofilie, ponoc czesciej zdarzaja sie zgony po terminie porodu,dzieci u ktorych matek stwierdzono ten zespol antyfosfolipidowy, wiec lepiej nie ryzykowac. Poza brzuszkiem bedzie bezpieczniejsza
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualnyMelduję że nasza córeczka dzisiaj przyszła na świat przez cc o 9.18 z wagą 3435 g i 53 cm. I wisi na cycku albo śpi
Ja dopiero moglam wstac, zbyt mocno krwawie z rany a tak to nawet nie boli. Ide nadrabiac, ktos urodził jeszcze?Marta..a, Cccierpliwa, d'nusia, Leticia, pumka1990, PLPaulina, edytkaa93, ingelita, Kasiaja, misia-kasia, justa8902, chabasse, Ania241188, e_mii, Existenz, Eilleen, squirrel, belladonna, alenka89, marcela123, katka/85, Dooti, kozalia, Agatek_gagatek lubią tę wiadomość
-
Justa to jedziemy na podobnym wizku bo tez ze wzgledu na moja historie z heparyna plus cukrzyce ciazowa mam miec wywolywany dzien przed terminem...
U mnie tylko dzien przed poki co bo lizysko nadal pierwszego stopnia plus super przeplywy ale jesli cos sie zmueni to wezma mnie pewnie szybciej...
Zobaczymy jak jutrzejsza wizyta...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mam pytanie do dziewczyn, które mają juz dzieci. Czy maleństwo którejś z Was miało pleśniawki? Mój Emil chyba ma (biały nalot i krosteczki na języczku). Jak sobie poradziłyście z czymś takim u takiego maleństwa?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia