Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova cudownie
dochodzcie do siebie dziewczyny i niech coreczka rosnie zdrowo!
I jak bedzie blizniaczka imienna mojej malej czy jednak padlo na inne imie?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
pumka1990 wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które mają juz dzieci. Czy maleństwo którejś z Was miało pleśniawki? Mój Emil chyba ma (biały nalot i krosteczki na języczku). Jak sobie poradziłyście z czymś takim u takiego maleństwa?7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:A mnie dopadło to przeziębienie. Wczoraj cały dzień było ok a w nocy powtorka z poprzedniej. Znowu mega zimno, a później do rana się pocilam. Nie wiem o co chodzi bo oprócz tych nocnych napadów zimna i teraz trochę bólu mięśni nic mi nie dolega. Akurat teraz musiało się coś przyplatac ;(
-
justyna14 wrote:plesniawki to to takie okrągłe plamki a nie nalot czy krosteczki. nalot to dzieci mają po mleko na języku. sprawdziłabym u pediatry czy to plesniawki i wtedy na pewno ona cos przepisze.
Wizytę mamy w czwartek
Później zrobię zdjęcie to może powiecie czy to jest to,Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Melduję że nasza córeczka dzisiaj przyszła na świat przez cc o 9.18 z wagą 3435 g i 53 cm. I wisi na cycku albo śpi
Ja dopiero moglam wstac, zbyt mocno krwawie z rany a tak to nawet nie boli. Ide nadrabiac, ktos urodził jeszcze?
GratulujęEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Leticia wrote:Skoro już wybrałaś to może podświadomie nie wykluczasz
A jakie?
Chyba że wygramy miliony w totka
A imię to Nina. Nie wiem dlaczego. Ale mogłabym mówić do niej Niña
-
Cccierpliwa wrote:Justa to jedziemy na podobnym wizku bo tez ze wzgledu na moja historie z heparyna plus cukrzyce ciazowa mam miec wywolywany dzien przed terminem...
U mnie tylko dzien przed poki co bo lizysko nadal pierwszego stopnia plus super przeplywy ale jesli cos sie zmueni to wezma mnie pewnie szybciej...
Zobaczymy jak jutrzejsza wizyta...
Ccierpliwa u mnie 4 tyg temu tez przeplywy byly ok i lozysko 1 stopien, a teraz w piatek na wizycie mi usg nie robila, bo niby nie ma powodu, dobrze ze ja z ta moja ginekolog nie dyskutuje, bo mam wrazenie ze nie ma zielonego pojecia z ciazami wyzszego ryzyka, dala mi kiedys skierowanie do specjalisty, z ta babka wlasnie sie juz umowilam na wywolywanie i juz. A teraz w czwartek mam znowu wizyte i jak znowu mi nie zrobi usg to chyba jej powiem zeby mi na jakims papierze dala ze ona jest swiadoma mojej choroby i ze mimo wszystko nie uwaza zeby robienie przeplywow bylo konieczne. To moze sie wystraszy i mi zrobi. Ja naprawde oprocz stanu lozyska i przeplywow niczego nie oczekuje. Ostatnio Na ktg tetno wzrastalo momentami do 170 i tez nic nie powiedziala, tak troche na odczepne mam wrazenie ta moja ciaze prowadzi.
Z reszta taka prawda, najlepiej nie chorowac i zeby wszystko szlo ksiazkowo, u mnie niestety nie szlo wiec mam prawo sie denerwowac i oczekiwac czegos wiecej. Niby mowia ze w niemczech jest opieka super itp ale poza tym ze w szpitalu jest lepsze jedzenie i wszystko tam dla mamy i dziecka jest i oprocz tego ze za wizyty sie nie placi to mam wrazenie ze nic nie jedt lepiej. Nawet tsh sobie nie moge zrobic sama, ginekolog uwaza ze mam isc do domowego i tam zeby mi badali, domowy uwaza ze skoro ciaza to ginekolog niech bada, dobrze ze bylam kilka razy w polsce to sie przebadalam. Gdyby nie ta choroba krwi i to ze chodze do hematologa to nawet morfologii by mi nie zrobili, bo tylko hemoglobine z palca badaja co wizyte.
Ahh wyżalilam sie, moze to hormony, nie wiem ale czuje sie nie zaopiekowana kompleksowo tak jak trzeba
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nesssssa wrote:Co do myjki to ja akurat jestem mega zadowolona. Ale ja nie używam ścierki dodanej tylko normalnie zwykłym płynem do okien psikam mega całe okno, gąbką szybko przecieram i dopiero jadę myjką. Przy dużych oknach rozkładam na kawałki faktycznie, a drobne zacieki szybko ręcznikiem papierowym i jest super.
A jakiej firmy masz myjkę? U mnie Karcher.