X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, ktore będą lub szczepiły swoje starsze dzieci.
    Co sądzicie o szczepieniu przeciwko rotawirusom ??? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania dzis konczy 3 tyg ! <3 :O Boże jak ten czas leci.. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 09:37

ingelita, Eilleen, misia-kasia, Lavendova, Ania241188, katka/85, Dooti, chabasse, d'nusia, marcela123, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Qumish Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.. to serio dziwne z tym czekaniem ma ból..
    Czytam was Leticia i nesssa i zazdroszczę ;p u mnie nadal nic

h84fwn15k5y02vr6.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Szczepilam starsza i zaszczepię młodszą.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• belladonna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Ja najstarszego nie szczepilam. W wieku 2 lat zachorował i o maly włos wyladowalibysmy w szpitalu. To było bardzo trudne doświadczenie. Dlatego kolejne zaszczepilismy. Też zachorowali i to nie raz. Ale nigdy nie było tak źle jak z tym najstarszym. Zdania są podzielone o tej szczepionce. Na pewno nie chroni w 100%. Ja jednak będę szczepić bo mając 3 starszych dzieci w przedszkolu i szkole na 100% będziemy co sezon witać rotawirusa. Tak mam może lepsze samopoczucie ze cokolwiek zrobiłam. Może głupie podejście ale tak robię:-)

• squirrel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam ze szpitala. Poszłam tylko na KTG i mnie zostawili mimo, że tylko 2 dni po terminie, bo na izbie przyjęć nie ma u mnie opieki ambulatoryjnej :-( zrobili KTG na sali porodowej i czekam na lekarza co dalej.. ale zapewne przeniosą mnie na patologię skoro porodu nie widać nadal..

d'nusia, pumka1990 lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    A ja się witam ze szpitala. Poszłam tylko na KTG i mnie zostawili mimo, że tylko 2 dni po terminie, bo na izbie przyjęć nie ma u mnie opieki ambulatoryjnej :-( zrobili KTG na sali porodowej i czekam na lekarza co dalej.. ale zapewne przeniosą mnie na patologię skoro porodu nie widać nadal..

Moze wywolaja porod ?

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info odnośnie pazurków, u nas Agatka miała takie dwa zadziorki i cały czas sie nimi drapała po twarzy i mojej piersi jak jadła dlatego je obcięłam. Zatem ze skracaniem będę czekać :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zdania na temat tych szczepień przeciwko rotawirusom są podzielone..

A coraz bliżej do podjęcia decyzji. :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba w czwartek zadzwonię do położnej, albo pojadę. Bo nie mam pojęcia co robić, ktg nie mam żadnego zalecanego, a chce się dowiedzieć kiedy moja doktor wraca z urlopu bo nie pamiętam. Wiem że w przychodni maja ktg, a jak na złość położna środowiskowa też na urlopie...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Powodzenia, daj znać co postanowił lekarz.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Starszej nie szczepilam, młodszą tak i żadna rota nie miała. Emilii też dam na wszelki wypadek. Napewno też na meningoakokki i pneumokokki, reszta wg planu szczepień tylko odrocze te na swinke.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już przywitaliśmy na świecie córcię. Strasznie się bałam cc, ale już po i szczęśliwa. Dochodzę do siebie na sali i czekam na maleństwo :)

nesssssa, Ania241188, Eilleen, Lavendova, katka/85, Leticia, justa1509, belladonna, Lady In Red, edytkaa93, Dooti, chabasse, d'nusia, ingelita, Kasiaja, Marta..a, e_mii, justa8902, marcela123, misia-kasia, pumka1990, AnkaK90 lubią tę wiadomość

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jej odbicie :)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie będą wywoływać bo wszystko pozamykane a szyjka wysoko. Ktg prawidłowe. Mamy czekać do soboty jeśli nic się nie ruszy :-( a dzisiaj dopiero poniedziałek :-( i zostaję na patologii :-(

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    My już przywitaliśmy na świecie córcię. Strasznie się bałam cc, ale już po i szczęśliwa. Dochodzę do siebie na sali i czekam na maleństwo :)
    Gratulacje napisz potem coś o córci :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Narazie nie będą wywoływać bo wszystko pozamykane a szyjka wysoko. Ktg prawidłowe. Mamy czekać do soboty jeśli nic się nie ruszy :-( a dzisiaj dopiero poniedziałek :-( i zostaję na patologii :-(
    Dziwne że już zostawili. Trzymaj się tam.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Po co zatrzymują jak badania wyszły ok?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo już ma tydzień :O Ale szybko czas leci :) Ja sie czuję jakbym w ogóle cesarki nie miała, od 3 dni już czysto zero krwawienia za to już śluz normalny się pojawił. Expresowo tym razem :)

Jej odbicie serdeczne gratulacje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 10:47

Ania241188, Eilleen lubią tę wiadomość

• katka/85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtka szczepilam i Gabrysie tez zaszczepie

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ