X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

My od dziś zaczynamy bio gaje podawać bo jest problem z kupkami i bąkami, mały coraz bardziej marudzi przed bączkami, przy cycku niespokojny bo męczą go gazy. Zobaczymy czy to coś pomoże. Tak się kolka u starszego zaczynała, oby tym razem obyło się bez kolki. .

My od początku podajemy..
    I zdarzają sie problemy.. :/

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

Mamy jeszcze 3 dni, bo jak do czwartku nic to w piatek mam termin na porodowce na wywolanie...

a dlaczego chcą Ci tak szybko wywoływać?

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    Dziewczyny jak ja wam zazdroszczę tych skurczy, boli czopow i innych cudów. ... u mnie cisza całkowita, nawet brzuch rzadko kiedy mi twardnieje... coraz bardziej mnie dołuje wizja wywoływania porodu a właściwie konieczność siedzenia w szpitalu od dnia terminu :/ przecież nie wywołaja mi od razu porodu a kwitnac tam bez celu nie chce!!! tak bym chciała żeby coś się w końcu zaczelo u mnie dziać
    No właśnie ja też nie mam ochoty siedzieć w szpitalu ot tak więc mam nadzieję że akcja sama się zacznie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    a dlaczego chcą Ci tak szybko wywoływać?
    Heparyna cala ciaze i biore od 28tc insuline na noc ;) do tego ciaza z ivf wiec dokladnie znany wiek dziecka i data zaplodnienia...
    Mimo ze wszystko w jak najlepszym porzadku to nie chca zebym przenosila...
    Na wizycie przedporodowej w szpitalu po przeprowadzeniu wywiadu i badaniach podjeli decyzje ze wywolujemy dzien przed terminem (byloby w terminie ale wypada sobota wiec wola zaczac od piatku juz)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A branie heparyny jest wskazaniem do tego by wcześniej wywołać poród? Ja też biore ale lekarz nic nie wspominał narazie, ale gdzieś już też mi sie coś obiło o uszy że przy heparynie lepiej nie przenosić. Ide teraz w czwartek na niby ostatnią wizyte i może cokolwiek sie dowiem w temacie bo narazie nie wiem na temat porodu jeszcze nic a jak sie go pytam to mnie zbywa:/ chyba sie boi że bym już wiecej nie przyszła i kasa by mu przeleciała koło nosa:/

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No i ja pod ktg. Najgorsze że nie wiadomo co i jak I czy w ogólelie przyjmą dzisiaj bo oblozenie straszne. A ja na cczo zaraz zemdleje z głodu. No i mąż i teściowa wzięli tydzień urlopu żeby z synkiem w domu zostać. Czekam woec na rozwój wydarzeń.
    No i mnie nie przyjęli.. Buuu. Mam tak przychodzic codziennie na czczo okolo 10 i siedziec po 3 godziny i moze jak bedzie luz to mnie laskawie przyjma ktiregos dnia. Albo z bolami porodowymi mam przyjechać . paranoja

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, przecież to nieludzkie :/ trzymać ciężarną w niepewności i na czczo do 14 dzień w dzień? Masakra :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak... Az sie poryczalam pod szpitalem. Bi juz sie psychicznie nastawilam. Pożegnałam z synkiem. In tez to bardzo przeżywa. I teraz znowu nie wiadomo co.
    Pojechałam do innego szpitala i teraz znowu siedze na izbie i jestem znów po ktg. Czekam na lekarza co powie. Zjadłam w miedzyczasie wiec na pewno cc dzisiaj nie będzie. Oby chociaż jutro.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wydaje mi się dość nienormalne kazać czekać na czczo i w sumie na nie wiadomo co. Chabasse nie masz wskazania do pilnej cesarki? Przecież gdyby przyjęli to można jeden dzień odczekać i przegłodzić? Mi pojechać na czczo na badania o 8 było ciężko...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, a dokąd się przeniosłaś?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem w Bielańskim. Też nie wiem czemu nie moga mnie wsadzic w plan i wtedy tez bym byla takim planowym przypadkiem. A ona mi mówi, ze jutro tez nie wiadomo bo juz maja dwie cesarski zaplanowane. A ja to Kurde co? Nie mozna zaplanować? No fakt.. Nie ma wskazań żadnych oprócz stan po cc, ale po co mam codziebnie chodzić i czas im zabierać. Mozna rax a porządnie przyjac.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, moją koleżankę z dnia na dzień na Inflanckiej zapisali. Słyszałam też, że na Solcu da się tez na szybko zapisać. Tak jakbyś musiała dalej szukać :/

chabasse lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    A branie heparyny jest wskazaniem do tego by wcześniej wywołać poród? Ja też biore ale lekarz nic nie wspominał narazie, ale gdzieś już też mi sie coś obiło o uszy że przy heparynie lepiej nie przenosić. Ide teraz w czwartek na niby ostatnią wizyte i może cokolwiek sie dowiem w temacie bo narazie nie wiem na temat porodu jeszcze nic a jak sie go pytam to mnie zbywa:/ chyba sie boi że bym już wiecej nie przyszła i kasa by mu przeleciała koło nosa:/
    Czy jest bezposrednim wskazaniem to nie wiem, u mnie nie chca zebym przenosila w takiej sytuacji...
    To byla decyzja lekarzy ze szpitala, w ktorym bede rodzila, a z ktora moj gin prowadzacy sie zgadza...
    Na wizycie w szpitalu planujacej porod odrazu podjeli taka decyzje...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja dzisiaj chodzę i myślę co będę jeść po porodzie :p generalnie teraz na śniadanie jem płatki z mlekiem, później zapycham się kanapka i, obiad i kombinuje co na kolacje.
    A jednak karmiąc wolałabym coś bardziej rozsądnego niż kanapki z serem i pomidorem :p

Mamy podobne menu :D Ja chłopa zmuszę do gotowania, dobrze u to wychodzi.
    U mnie chyba brzuch niżej niż był rano, zaczyna tak śmiesznie "spadać" :D
    Ale mam problem z chodzeniem, podnoszeniem nóg. Chodzę, ale boli kurde :/ A jak się wypuszczę na długi spacer wyganiający Ulę to następnego dnia chyba nogami nie ruszę wcale...
    Wczoraj mega senność, dzisiaj full energia haha. No i mam w końcu biustonosze do karmienia, oby karmienie wyszło bo kosztowały 200zł :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej odbicie gratulacje! Dużo zdrówka dla Was :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    My od dziś zaczynamy bio gaje podawać bo jest problem z kupkami i bąkami, mały coraz bardziej marudzi przed bączkami, przy cycku niespokojny bo męczą go gazy. Zobaczymy czy to coś pomoże. Tak się kolka u starszego zaczynała, oby tym razem obyło się bez kolki.

My na razie tylko na cycku, mleko jest , Antoś ładnie przybiera na wadze więc nie ma potrzeby dokarmiać. Sutki bolą ale bez ran czy krwawień więc nie jest najgorzej. Czekam aż się przyzwyczaja.
    Ten bio gaje pomagał? Obserwuje swoją i widzę że jak zbliża sie czas kupy to szybciej się wybudza ze snu i jest niespokojna podczas karmienia i się zastanawiam czy to nie objaw zbliżającej sie kolki? Odnośnie sutków to tez mnie boli jeden ten na którym zazwyczaj dłużej wisi ale ran nie mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:38

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Teraz jestem w Bielańskim. Też nie wiem czemu nie moga mnie wsadzic w plan i wtedy tez bym byla takim planowym przypadkiem. A ona mi mówi, ze jutro tez nie wiadomo bo juz maja dwie cesarski zaplanowane. A ja to Kurde co? Nie mozna zaplanować? No fakt.. Nie ma wskazań żadnych oprócz stan po cc, ale po co mam codziebnie chodzić i czas im zabierać. Mozna rax a porządnie przyjac.

Ale skoro chodziłaś wcześniej się zapisać, to dlaczego nie jesteś planowa? Jak tydzień temu pojechałam z akcją do szpitala dzień przed planowanym cięciem, to już przy ktg przyszedł lekarz i nie mając jeszcze żadnych informacji czy naprawdę się poród zaczął, powiedział ze maja mnie przyjąć, akurat mieli luźniej na porodówce, ale każdy wiedział że jestem zapisana na dzień później. Na wypisie ze szpitala jako wskazanie do cc mam „stan po cc, brak zgody na psn”, wiec to jest wskazanie. Może nie pilne, mogłabyś zaczekać, ale dlaczego nie na oddziale? Mój lekarz uprzedzał wcześniej, ze może się zdarzyć ze mnie przesuna na dzień później, ale w takim przypadku i tak bym już czekała na oddziale. Takie ganianie ciężarnej to trochę nieludzkie.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Wam dziewczyny końcówki ciąży i tłuczenie się po szpitalach.
    Mnie tak boli podwozie że masakra... :(
    Chodzenie to jeden wielki ból. Nie wiem co oni tam zrobili ...

Pojawil się i nawał pokarmu

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Bez sensu. Lepiej faktycznie szukać innego szpitala.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Ten bio gaje pomagał? Obserwuje swoją i widzę że jak zbliża sie czas kupy to szybciej się wybudza ze snu i jest niespokojna podczas karmienia i się zastanawiam czy to nie objaw zbliżającej sie kolki? Odnośnie sutków to tez mnie boli jeden ten na którym zazwyczaj dłużej wisi ale ran nie mam :)
    to u nas to Antuś nie może zasnąć bo go męczy i co przyśnie to się wybudza pojękuje, kręci widać ze go męczy. Dziś zrobił zieloną kupkę. Więc ewidentnie coś ze strony układu trawiennego. Zobacze czy bio gaja pomoże. Oby.

7w3d 💔
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ