Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia tez wlasnie bym chciala spróbowac ale lek jest ze bol ze nie dam rady ze nie bede wiedziala co kiedy robic ze polozne beda nie mile itd i do tego hormony i rozne scenariusze w głowie. A dawno temu mialas cc? I z jakiego powodu? Bo ja mialam poprostu termin ustalony wiec nawet nie wiem co to skurcze i czuje sie jakbym 1 raz miala rodzic przez to ...Sierpniowa_89
-
Sierpniowa, miałam cc we wrześniu 2016. Też całkiem na zimno (z powodu podejrzenia makrosomii i dysproporcji płodowo-miednicowej), nawet żadnych przepowiadaczy nie miałam. Może być tak, że nie damy rady - myślę, że warto już teraz to sobie głośno powiedzieć i zdać sobie sprawę, że to też jest możliwe. Trzeba być gotowym na różne scenariusze i nie traktować żadnego jako porażki. Chodzi o to, żeby na koniec mieć przy sobie zdrowego dzidziusia
damy z siebie wszystko i taką czy inną drogą urodzimy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:59
Eilleen, nesssssa lubią tę wiadomość
-
Leticia wrote:Sierpniowa, miałam cc we wrześniu 2016. Też całkiem na zimno (z powodu podejrzenia makrosomii i dysproporcji płodowo-miednicowej), nawet żadnych przepowiadaczy nie miałam. Może być tak, że nie damy rady - myślę, że warto już teraz to sobie głośno powiedzieć i zdać sobie sprawę, że to też jest możliwe. Trzeba być gotowym na różne scenariusze i nie traktować żadnego jako porażki. Chodzi o to, żeby na koniec mieć przy sobie zdrowego dzidziusia
damy z siebie wszystko i taką czy inną drogą urodzimy!
Racja. Najgorzej to sobie jakąś wizję roztoczyć świetlaną ;p Będzie co będzie, w sumie podobno lepiej mieć złe wyobrażenia bo można się mile zaskoczyć hehe
-
Letica masz racje najwazniejsze by dzieciaczki byly zdrowe i silne
kazda z nas doswiadczy nowego przezycia a my musimy dac rade dla tych naszych malenstw.
Ja mialam cc poniewaz mlody byl ulozony posladkowo i waga ponad 4 kg i tez zero przepowiadaczy.
Eilleen i jaki szpital wybralas bo ja lutyckaSierpniowa_89 -
Sierpniowa_89 wrote:Letica masz racje najwazniejsze by dzieciaczki byly zdrowe i silne
kazda z nas doswiadczy nowego przezycia a my musimy dac rade dla tych naszych malenstw.
Ja mialam cc poniewaz mlody byl ulozony posladkowo i waga ponad 4 kg i tez zero przepowiadaczy.
Eilleen i jaki szpital wybralas bo ja lutycka
-
Ja 1 raz to rodzilam w sw.rodziny. a lutycka wybralam tylko dlatego ze moj lekarz tam pracuje. A ja znowu mam problem w 2 strone mam rozwolnienia i az moj lekarz sie dziwil bo biore zelazo i powinnam zaparcia miec a ja w 2 strone i hemoroida tez niestety mamSierpniowa_89
-
Sierpniowa_89 wrote:Ja 1 raz to rodzilam w sw.rodziny. a lutycka wybralam tylko dlatego ze moj lekarz tam pracuje. A ja znowu mam problem w 2 strone mam rozwolnienia i az moj lekarz sie dziwil bo biore zelazo i powinnam zaparcia miec a ja w 2 strone i hemoroida tez niestety mam
Jak było w św rodzinie?
-
Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych, i trzymam kciuki za te nadal w dwupaku.
staram się Was podczytywać regularnie, ale z maluchem w domu nie jest to takie proste.
Nie mogę uwierzyć, że Tymek ma już 6tygodni. Jestem w nim zakochana po uszy, ❤️, ogólnie to kochane dziecko, ale chyba kolki nas dopadająWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 20:30
belladonna, Kasiaja lubią tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Ania241188 wrote:Dziewczyny ile wasze maluszki spadły na wadze w szpitalu? Mój 250g i mają już jakiś problem ze duzo. Jesteśmy na kp tylko dwa razy wczoraj dokarmilam. I dziś po ważeniu każą znowu dokarmić żebyśmy jutro mogli wyjść...
Aniu, liczy się, że do 10% dziecko ma prawo spaść z wagi, więc wy się jeszcze teoretycznie mieścicie w normie. U nas spadek był większy, ale wypuścili nas jak waga odbiła do góry, jeszcze zanim osiągnęła wymagany poziom.
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Dziewczyny ile wasze maluszki spadły na wadze w szpitalu? Mój 250g i mają już jakiś problem ze duzo. Jesteśmy na kp tylko dwa razy wczoraj dokarmilam. I dziś po ważeniu każą znowu dokarmić żebyśmy jutro mogli wyjść...
Moja powyzej 10%.. i był problem. Kazali włączyć mm. -
Mam jakieś skurczyki
Ale nieregularne: 13-18-13-17-18-24-14 min
Bolą cholery bardziej niż te w nocy, nie jestem w stanie się wyprostować, ale trochę gadać mogę. Na piłce jest trochę lepiej.
Poziom dyskomfortu ciągle poniżej borowania zębów, więc chyba jeszcze nie rodzę
Szyjko rozwieraj się!katka/85, nesssssa, ingelita, marcela123, Kasiaja, belladonna, Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
belladonna wrote:Sierpniowa i Leticia, ja Wam kibicuje na maxa w porodzie sn po cc.