X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia tez wlasnie bym chciala spróbowac ale lek jest ze bol ze nie dam rady ze nie bede wiedziala co kiedy robic ze polozne beda nie mile itd i do tego hormony i rozne scenariusze w głowie. A dawno temu mialas cc? I z jakiego powodu? Bo ja mialam poprostu termin ustalony wiec nawet nie wiem co to skurcze i czuje sie jakbym 1 raz miala rodzic przez to ...

Sierpniowa_89
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    No nie jestes sama :) a Ty przypadkiem nie jestes z pń?
    Tak :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie boję, dlatego też jakoś podświadomie odpycham myślenie o tym. Bardziej przeraża mnie połóg, serio. Urodzić muszę, chce SN i nie chciałabym żeby mój plan szlag trafił. Nawet nie mam z kim rozmawiać o tym, więc pójdę na żywioł.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa, miałam cc we wrześniu 2016. Też całkiem na zimno (z powodu podejrzenia makrosomii i dysproporcji płodowo-miednicowej), nawet żadnych przepowiadaczy nie miałam. Może być tak, że nie damy rady - myślę, że warto już teraz to sobie głośno powiedzieć i zdać sobie sprawę, że to też jest możliwe. Trzeba być gotowym na różne scenariusze i nie traktować żadnego jako porażki. Chodzi o to, żeby na koniec mieć przy sobie zdrowego dzidziusia :) damy z siebie wszystko i taką czy inną drogą urodzimy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:59

Eilleen, nesssssa lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Sierpniowa, miałam cc we wrześniu 2016. Też całkiem na zimno (z powodu podejrzenia makrosomii i dysproporcji płodowo-miednicowej), nawet żadnych przepowiadaczy nie miałam. Może być tak, że nie damy rady - myślę, że warto już teraz to sobie głośno powiedzieć i zdać sobie sprawę, że to też jest możliwe. Trzeba być gotowym na różne scenariusze i nie traktować żadnego jako porażki. Chodzi o to, żeby na koniec mieć przy sobie zdrowego dzidziusia :) damy z siebie wszystko i taką czy inną drogą urodzimy!

Racja. Najgorzej to sobie jakąś wizję roztoczyć świetlaną ;p Będzie co będzie, w sumie podobno lepiej mieć złe wyobrażenia bo można się mile zaskoczyć hehe

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letica masz racje najwazniejsze by dzieciaczki byly zdrowe i silne :) kazda z nas doswiadczy nowego przezycia a my musimy dac rade dla tych naszych malenstw.
    Ja mialam cc poniewaz mlody byl ulozony posladkowo i waga ponad 4 kg i tez zero przepowiadaczy.
    Eilleen i jaki szpital wybralas bo ja lutycka

Sierpniowa_89
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    Letica masz racje najwazniejsze by dzieciaczki byly zdrowe i silne :) kazda z nas doswiadczy nowego przezycia a my musimy dac rade dla tych naszych malenstw.
    Ja mialam cc poniewaz mlody byl ulozony posladkowo i waga ponad 4 kg i tez zero przepowiadaczy.
    Eilleen i jaki szpital wybralas bo ja lutycka
    Jak zdążymy to Śrem a jak nie lub coś się będzie działo to św. Rodziny. Polną skreslilam od razu. ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mi się problem z hemoroidem zrobił. On wystaje ciągle ale zaczął krwawic :-( boleć nie boli ale upierdliwe to. I się wystraszylam bo myślałam że plamie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście pomimo zaparć nie mam tego problemu. Kupiłam dzisiaj czopki glicerynowe. Lewatywy nie chce, a czopki nawet teraz mi są potrzebne bo czasami mecze się cały dzień.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też kupiłam czopki. Wrzucilam do torby na wszelki wypadek gdybym miała problem po porodzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 raz to rodzilam w sw.rodziny. a lutycka wybralam tylko dlatego ze moj lekarz tam pracuje. A ja znowu mam problem w 2 strone mam rozwolnienia i az moj lekarz sie dziwil bo biore zelazo i powinnam zaparcia miec a ja w 2 strone i hemoroida tez niestety mam :(

Sierpniowa_89
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wasze maluszki spadły na wadze w szpitalu? Mój 250g i mają już jakiś problem ze duzo. Jesteśmy na kp tylko dwa razy wczoraj dokarmilam. I dziś po ważeniu każą znowu dokarmić żebyśmy jutro mogli wyjść...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    Ja 1 raz to rodzilam w sw.rodziny. a lutycka wybralam tylko dlatego ze moj lekarz tam pracuje. A ja znowu mam problem w 2 strone mam rozwolnienia i az moj lekarz sie dziwil bo biore zelazo i powinnam zaparcia miec a ja w 2 strone i hemoroida tez niestety mam :(
    Przy sn martwię się też o tego hemoroida.

Jak było w św rodzinie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych, i trzymam kciuki za te nadal w dwupaku. :) staram się Was podczytywać regularnie, ale z maluchem w domu nie jest to takie proste.
    Nie mogę uwierzyć, że Tymek ma już 6tygodni. Jestem w nim zakochana po uszy, ❤️, ogólnie to kochane dziecko, ale chyba kolki nas dopadają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 20:30

belladonna, Kasiaja lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Dziewczyny ile wasze maluszki spadły na wadze w szpitalu? Mój 250g i mają już jakiś problem ze duzo. Jesteśmy na kp tylko dwa razy wczoraj dokarmilam. I dziś po ważeniu każą znowu dokarmić żebyśmy jutro mogli wyjść...

Aniu, liczy się, że do 10% dziecko ma prawo spaść z wagi, więc wy się jeszcze teoretycznie mieścicie w normie. U nas spadek był większy, ale wypuścili nas jak waga odbiła do góry, jeszcze zanim osiągnęła wymagany poziom.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa i Leticia, ja Wam kibicuje na maxa w porodzie sn po cc.

Leticia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Moja powyzej 10%.. i był problem. Kazali włączyć mm.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakieś skurczyki :) Ale nieregularne: 13-18-13-17-18-24-14 min
    Bolą cholery bardziej niż te w nocy, nie jestem w stanie się wyprostować, ale trochę gadać mogę. Na piłce jest trochę lepiej.
    Poziom dyskomfortu ciągle poniżej borowania zębów, więc chyba jeszcze nie rodzę :D

Szyjko rozwieraj się! :D

katka/85, nesssssa, ingelita, marcela123, Kasiaja, belladonna, Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Sierpniowa i Leticia, ja Wam kibicuje na maxa w porodzie sn po cc.
    No ja też. Ja taka odważna nie jestem. Gdzieś tam z tylu głowy mam, że może mogłabym chociaż spróbować, ale moja ginka mi odradzila więc nie będę się wychylac. Lata swoje mam i może ona wie lepiej.. Ale dziewczynom gratki i powodzenia. Leticia, może yeraz twoja kolej...

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, jakby mi mój prowadzący odradzał, to też bym się nie zdecydowała. Ale nie miał nic przeciwko, bo wszystko wygląda na tą chwilę ok :)

belladonna lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ