Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia tez wlasnie bym chciala spróbowac ale lek jest ze bol ze nie dam rady ze nie bede wiedziala co kiedy robic ze polozne beda nie mile itd i do tego hormony i rozne scenariusze w głowie. A dawno temu mialas cc? I z jakiego powodu? Bo ja mialam poprostu termin ustalony wiec nawet nie wiem co to skurcze i czuje sie jakbym 1 raz miala rodzic przez to ...

Sierpniowa_89
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    No nie jestes sama :) a Ty przypadkiem nie jestes z pń?
    Tak :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się strasznie boję, dlatego też jakoś podświadomie odpycham myślenie o tym. Bardziej przeraża mnie połóg, serio. Urodzić muszę, chce SN i nie chciałabym żeby mój plan szlag trafił. Nawet nie mam z kim rozmawiać o tym, więc pójdę na żywioł.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa, miałam cc we wrześniu 2016. Też całkiem na zimno (z powodu podejrzenia makrosomii i dysproporcji płodowo-miednicowej), nawet żadnych przepowiadaczy nie miałam. Może być tak, że nie damy rady - myślę, że warto już teraz to sobie głośno powiedzieć i zdać sobie sprawę, że to też jest możliwe. Trzeba być gotowym na różne scenariusze i nie traktować żadnego jako porażki. Chodzi o to, żeby na koniec mieć przy sobie zdrowego dzidziusia :) damy z siebie wszystko i taką czy inną drogą urodzimy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 18:59

Eilleen, nesssssa lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Sierpniowa, miałam cc we wrześniu 2016. Też całkiem na zimno (z powodu podejrzenia makrosomii i dysproporcji płodowo-miednicowej), nawet żadnych przepowiadaczy nie miałam. Może być tak, że nie damy rady - myślę, że warto już teraz to sobie głośno powiedzieć i zdać sobie sprawę, że to też jest możliwe. Trzeba być gotowym na różne scenariusze i nie traktować żadnego jako porażki. Chodzi o to, żeby na koniec mieć przy sobie zdrowego dzidziusia :) damy z siebie wszystko i taką czy inną drogą urodzimy!

Racja. Najgorzej to sobie jakąś wizję roztoczyć świetlaną ;p Będzie co będzie, w sumie podobno lepiej mieć złe wyobrażenia bo można się mile zaskoczyć hehe

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letica masz racje najwazniejsze by dzieciaczki byly zdrowe i silne :) kazda z nas doswiadczy nowego przezycia a my musimy dac rade dla tych naszych malenstw.
    Ja mialam cc poniewaz mlody byl ulozony posladkowo i waga ponad 4 kg i tez zero przepowiadaczy.
    Eilleen i jaki szpital wybralas bo ja lutycka

Sierpniowa_89
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    Letica masz racje najwazniejsze by dzieciaczki byly zdrowe i silne :) kazda z nas doswiadczy nowego przezycia a my musimy dac rade dla tych naszych malenstw.
    Ja mialam cc poniewaz mlody byl ulozony posladkowo i waga ponad 4 kg i tez zero przepowiadaczy.
    Eilleen i jaki szpital wybralas bo ja lutycka
    Jak zdążymy to Śrem a jak nie lub coś się będzie działo to św. Rodziny. Polną skreslilam od razu. ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze mi się problem z hemoroidem zrobił. On wystaje ciągle ale zaczął krwawic :-( boleć nie boli ale upierdliwe to. I się wystraszylam bo myślałam że plamie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście pomimo zaparć nie mam tego problemu. Kupiłam dzisiaj czopki glicerynowe. Lewatywy nie chce, a czopki nawet teraz mi są potrzebne bo czasami mecze się cały dzień.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też kupiłam czopki. Wrzucilam do torby na wszelki wypadek gdybym miała problem po porodzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 1 raz to rodzilam w sw.rodziny. a lutycka wybralam tylko dlatego ze moj lekarz tam pracuje. A ja znowu mam problem w 2 strone mam rozwolnienia i az moj lekarz sie dziwil bo biore zelazo i powinnam zaparcia miec a ja w 2 strone i hemoroida tez niestety mam :(

Sierpniowa_89
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wasze maluszki spadły na wadze w szpitalu? Mój 250g i mają już jakiś problem ze duzo. Jesteśmy na kp tylko dwa razy wczoraj dokarmilam. I dziś po ważeniu każą znowu dokarmić żebyśmy jutro mogli wyjść...

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    Ja 1 raz to rodzilam w sw.rodziny. a lutycka wybralam tylko dlatego ze moj lekarz tam pracuje. A ja znowu mam problem w 2 strone mam rozwolnienia i az moj lekarz sie dziwil bo biore zelazo i powinnam zaparcia miec a ja w 2 strone i hemoroida tez niestety mam :(
    Przy sn martwię się też o tego hemoroida.

Jak było w św rodzinie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Wszystkich rozpakowanych, i trzymam kciuki za te nadal w dwupaku. :) staram się Was podczytywać regularnie, ale z maluchem w domu nie jest to takie proste.
    Nie mogę uwierzyć, że Tymek ma już 6tygodni. Jestem w nim zakochana po uszy, ❤️, ogólnie to kochane dziecko, ale chyba kolki nas dopadają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 20:30

belladonna, Kasiaja lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Dziewczyny ile wasze maluszki spadły na wadze w szpitalu? Mój 250g i mają już jakiś problem ze duzo. Jesteśmy na kp tylko dwa razy wczoraj dokarmilam. I dziś po ważeniu każą znowu dokarmić żebyśmy jutro mogli wyjść...

Aniu, liczy się, że do 10% dziecko ma prawo spaść z wagi, więc wy się jeszcze teoretycznie mieścicie w normie. U nas spadek był większy, ale wypuścili nas jak waga odbiła do góry, jeszcze zanim osiągnęła wymagany poziom.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa i Leticia, ja Wam kibicuje na maxa w porodzie sn po cc.

Leticia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Moja powyzej 10%.. i był problem. Kazali włączyć mm.

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakieś skurczyki :) Ale nieregularne: 13-18-13-17-18-24-14 min
    Bolą cholery bardziej niż te w nocy, nie jestem w stanie się wyprostować, ale trochę gadać mogę. Na piłce jest trochę lepiej.
    Poziom dyskomfortu ciągle poniżej borowania zębów, więc chyba jeszcze nie rodzę :D

Szyjko rozwieraj się! :D

katka/85, nesssssa, ingelita, marcela123, Kasiaja, belladonna, nick nieaktualny, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    Sierpniowa i Leticia, ja Wam kibicuje na maxa w porodzie sn po cc.
    No ja też. Ja taka odważna nie jestem. Gdzieś tam z tylu głowy mam, że może mogłabym chociaż spróbować, ale moja ginka mi odradzila więc nie będę się wychylac. Lata swoje mam i może ona wie lepiej.. Ale dziewczynom gratki i powodzenia. Leticia, może yeraz twoja kolej...

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chabasse, jakby mi mój prowadzący odradzał, to też bym się nie zdecydowała. Ale nie miał nic przeciwko, bo wszystko wygląda na tą chwilę ok :)

belladonna lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 1257 1258 1259 1260 1261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ