X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Wspolczuje Wam dziewczyny końcówki ciąży i tłuczenie się po szpitalach.
    Mnie tak boli podwozie że masakra... :(
    Chodzenie to jeden wielki ból. Nie wiem co oni tam zrobili ...

Pojawil się i nawał pokarmu
    też tak miałam że ból był okropny, nawet usiąć się nie mogłam, chodzić , nawet każdy ruch sprawiał ból. Przeszło po 5 dniu po porodzie, jakby jakiś szew puścił ciut i ulga taka ze szok. do teraz już wszystko ok jest. Także, wytrwałości, minie.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to u nas to Antuś nie może zasnąć bo go męczy i co przyśnie to się wybudza pojękuje, kręci widać ze go męczy. Dziś zrobił zieloną kupkę. Więc ewidentnie coś ze strony układu trawiennego. Zobacze czy bio gaja pomoże. Oby.

Jesli macie mm to moze zmiana?

Koleżanka tsk zrobiła przy zielonych kupkach i problem z głowy. :)

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to u nas to Antuś nie może zasnąć bo go męczy i co przyśnie to się wybudza pojękuje, kręci widać ze go męczy. Dziś zrobił zieloną kupkę. Więc ewidentnie coś ze strony układu trawiennego. Zobacze czy bio gaja pomoże. Oby.
    U nas kupki normalne jak przy kp, jajeczniczka z grudkami ;) Daj znać jak już zastosujesz czy coś pomogło. Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 16:33

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak opanować panikę przed porodem? Co pomyślę o tym lub sobie wyobraze to czuje panikę i płaczę. Moja mama dzisiaj zaczęła gadać że to już tuż tuż i czy się boję. Nie byłam w stanie opanować płaczu a już tym bardziej odpowiedzieć jej przez telefon cokolwiek. :-(

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa.. Przyjęli mnie. Jutro będzie cc. Tyle czekania ale juz przynajmniej coś wiem.

belladonna, Eilleen, Cccierpliwa, Leticia, e_mii, ingelita, katka/85, AnkaK90, Lavendova, marcela123, Ania241188, PLPaulina, pumka1990, jej odbicie lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny na wstępie gratulacje wszystkim rozpakowany. Trochę mnie nie bylo, głównie ze względu na siedzenie w szpitalu z małą. Dziś nas definitywnie wypisali i pozostawili do kontroli neurologa rejonowego. W sumie dalej nic nie wiedzą a badania poza obrazowa zmiana nic nie wykazują i są w normie. Mamy obserwować mala tylko. Szczepienia odroczone na 2-3 miesiące do decyzji neurologa, więc mmnie niestety rota ominie choć chciałam szczepić. Co do kółek nam pediatra przepisała debridat i dicoflor pomogło jak ręką odjął. Mam nadzieję że na stałe. Poza tym mam nadzieję że teraz naciesze się córką w domu.

chabasse, Kasiaja lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Jak opanować panikę przed porodem? Co pomyślę o tym lub sobie wyobraze to czuje panikę i płaczę. Moja mama dzisiaj zaczęła gadać że to już tuż tuż i czy się boję. Nie byłam w stanie opanować płaczu a już tym bardziej odpowiedzieć jej przez telefon cokolwiek. :-(

Powiem Ci, że nie wiem bo ja akurat nie boję się porodu, bardziej żeby wszystko poszło dobrze i dzidź był zdrowy.
    Może warto się z tym zmierzyć, zastanowić nad tym czego konkretnie się boisz. Wiem, że uświadomione i wypowiedziane lęki łatwiej opanować.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    O jaaaaa.. Przyjęli mnie. Jutro będzie cc. Tyle czekania ale juz przynajmniej coś wiem.
    Super! Trzymam kciuki za jutro. Trzymaj się!

chabasse lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Nie jest źle ale mogłoby być lepiej. Brzuch nisko, rozwarcie luźno na palec ale szyjka nadal dość długa ( 2,5cm) ale pocieszył mnie, że to nie jest powiedziane, że nie ma szans urodzić na dniach. Mówił, że może to być nawet jutro ale i równie dobrze za tydzień czy nawet ciut ponad ale na jego oko do końca tygodnia powinno pójść ;-) No to czekam cierpliwie

Eilleen, ingelita, Leticia, marcela123, belladonna, chabasse, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Powiem Ci, że nie wiem bo ja akurat nie boję się porodu, bardziej żeby wszystko poszło dobrze i dzidź był zdrowy.
    Może warto się z tym zmierzyć, zastanowić nad tym czego konkretnie się boisz. Wiem, że uświadomione i wypowiedziane lęki łatwiej opanować.
    Nie wiem czego konkretnie się boję. Bólu, że nie dam rady. Ze coś się wydarzy i Olkowi coś się stanie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Powodzenia :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen mam to samo tez sie panicznie boje. I ciagle mysle czy dobrze zrobilam z decyzja o porodzie silami natury jednak po cesarce wiem juz co i jak a tu taka niewiadoma i oczekiwanie na rozpoczecie akcji :( tez mam straszny lek ze jak siedze sama to placze myslac o tym. Jeszcze wczoraj bylam na ktg na porodowce i to co slyszalam to tym bardziej zaczelam sie bac :(

Sierpniowa_89
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    My już przywitaliśmy na świecie córcię. Strasznie się bałam cc, ale już po i szczęśliwa. Dochodzę do siebie na sali i czekam na maleństwo :)

Gratulacje <3

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Powodzenia jutro :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały krzyżowe bóle. To tak jakby kręgosłup bolał? Jakoś promieniuje do nóg? Rano przy skurczu najpierw zaczęło mi się od brzucha i przeszło na plecy, a teraz mnie tak boli z tyłu jakby kręgosłup promieniuje na uda, pachwiny. Nie skurcz taki upierdliwy ból.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa_89 wrote:
    Eilleen mam to samo tez sie panicznie boje. I ciagle mysle czy dobrze zrobilam z decyzja o porodzie silami natury jednak po cesarce wiem juz co i jak a tu taka niewiadoma i oczekiwanie na rozpoczecie akcji :( tez mam straszny lek ze jak siedze sama to placze myslac o tym. Jeszcze wczoraj bylam na ktg na porodowce i to co slyszalam to tym bardziej zaczelam sie bac :(
    To nie jestem sama bo już myślałam że tylko ja taka panikara jestem :-( od zawsze się bałam porodu i to obojętnie czy sn czy cc. Dobrze ze chociaż na ktg do szpitala nie jeżdżę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jesli macie mm to moze zmiana?

Koleżanka tsk zrobiła przy zielonych kupkach i problem z głowy. :)
    my tylko kp

7w3d 💔
  • Sierpniowa_89 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jestes sama :) a Ty przypadkiem nie jestes z pń?

Sierpniowa_89
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś wyjątkowo spokojnie podchodzę do tematu porodu, wiem że muszę jakoś urodzić, boleć pewnie będzie, ale tyle kobiet rodzi i decydują się na kolejne porodu więc jakoś muszę sobie zdać radę. Gorzej boję się tych dni po porodzie w szpitalu, boję się ze nie poradzę sobie sama w momentach gdzie nie będzie męża ze mną i zostanę sama z synkiem. Chciałabym być jak najszybciej w domu bo tam wydaje mi się ze będę spokojniejsza. A ogólnie od dzisiaj mamy ambitny plan wyprzedzania małego z brzuszka. Przytulanki już były, wchodzilam po schodach zamiast windy i wieczorem idziemy na spacer. Co najlepsze od razu po przytulankach brzuch zaczął mnie pobolewac okresowo, także intensywny tydzień się zapowiada ;D

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowa, ja też planuję próbę SN po cc. Długo nad tym myślałam, mam masę obaw, ale wiem, że jeśli się nie spróbuję, to będę żałować. Tym razem boję się mniej niż za pierwszym razem. U mnie na lęki pomogło merytoryczne przygotowanie. Poprzednio tak się bałam, że unikałam tematu porodu, odsuwałam od siebie te myśli, a strach się kumulował i wybuchał w najmniej spodziewanych momentach. Teraz mam lepiej przepracowane możliwe scenariusze i chociaż wiem, że na to co nas czeka nie da się w pełni przygotować, to jednak jestem odrobinę spokojniejsza. Ale kto wie, może panika mnie jeszcze dopadnie ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 1256 1257 1258 1259 1260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ