SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów miałam atak kolki żółciowej. Muszę się jak najszybciej zapisać do internisty, a u mnie terminy na za tydzień -.- Jeszcze mnie trochę ćmi, ale w porównaniu z tym, co było w nocy, to już nic. Zaleca się jechać na SOR z tym, ale musiałabym wziąć laktator na te długie godziny oczekiwania, a męża zostawić w domu z małą. Całe szczęście, że starsza pojechała wczoraj do teściów. Jak wyszli, to wyłam z rozpaczy, ale teraz cieszę się, że tak się stało. A dziś czeka mnie dieta tylko i wyłącznie płynna, czego sobie nie wyobrażam, zwłaszcza przy tym małym ssaku.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No ja chyba nockę mam z głowy. Jutro też jadę do szpitala na cc. Najgorzej to znieść rozłąke z synkiem. Nie wiem jak sobie poradzę. No i na drugiej szali ta ekscytacja, że jutro zobaczę się z moja nowa córeczka. Ehh..
    Tez miałam problem z rozłąka. Ale jak zobaczyłam córkę po kilku dniach, jak odwiedziła mnie w szpitalu, to nie mogłam się nadziwić jaka jest mądra i wygadana :) Chwila moment i będziesz w domu :)

chabasse lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nam
    Się dzieje z ta pierwsza strona, bo Marta zniknęła :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• syska89 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A jednak spacer coś tam dał - mam bóle okresowe co około 5 min już z dobre 3 godziny :) hehe, po-ebane, żeby się cieszyć z takich rzeczy :D
    Trzymam kciuki, u mnie zaczelo sie tak samo !!
    Powodzenia

f2wlh3715msa0zig.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A jednak spacer coś tam dał - mam bóle okresowe co około 5 min już z dobre 3 godziny :) hehe, po-ebane, żeby się cieszyć z takich rzeczy :D
    Trzymam kciuki :) niech się rozkręca a Ty jak mozesz to sie zdrzemnij i good job z kanapką :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie karmienia to nie ma reguły, my jesteśmy tylko na kp ale moja Agatka waży dużo mniej niż Wasze szkraby bo niecałe 3kg. I u nas z reguły karmimy się ok 20min i mamy 3h snu. Czasami potrafi possać 30min z jednej i jeszcze 5min z drugiej, a czasami ssie tylko 12min i nie mogę jej więcej zaktywizować ;)

Właśnie teraz jesteśmy po karmieniu i śpi. Też już wiem że leży tam tykająca bomba bo przy odkładaniu do łóżeczka usłyszałam bączki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 06:21

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam przed chwilą i aż się spocilam trochę i mi się niedobrze zrobiło. Najpierw pocmilo jak na okres A potem w krzyżu co za nieprzyjemne uczucie :/ pochodzilam chwilę i przeszło. Przestraszylam się haha. Może w końcu chociaż przepowiadacze ruszyły.

Eilleen lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą przespaną noc :) zasnęłam normalnie, pobudka na siku i dalej spać :) mąż do pracy a ja myślę czy wstawać czy jeszcze nie :p
    Tak pomyśleć, to kobieta na koniec ciąży ma nie zbyt równo pod sufitem. Kto normalny cieszy się z bólu? :p a my tu czekamy i wypatrujemy oznak jednego z najbardziej bolesnych przeżyć. :)

nesssssa, d'nusia, ingelita, misia-kasia, Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że dziś wychodzimy. Wczoraj nie mogli wypisać, bo 2 godz się spoznila.
    Ja dokarmiam mm szpitalnym, ale oczywiście przystawiam. Mam nadzieję, że w domu fabryka mleczna ruszy.
    Za wszystkie czekające na poród trzymam kciuki!

ingelita, Eilleen, belladonna, pumka1990 lubią tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Mam nadzieję, że dziś wychodzimy.
    To trzymam kciuki! W domku zawsze lepiej :)

Do dziewczyn które już urodziły, obcinałyście już pazurki u maluchów? Ja na razie odważyłam sie przyciąć takie odstające zadziorki. No i nie wiem jak sie odważyć żeby skrócić resztę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 08:11

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze polozna kazała czekać z pazurkami.

Musza stwardnieć i dopiero wtedy bierzemy sie za pielęgnację. ;)

Edit. Maluchy rodzą sie z paznokciami zrosnietyni z opuszkami i obcinanie tego raczej dobrym pomysłem nie jest. :D

Nam pięknie szybko odpadaly. Wiec nie trzeba było podcinac jakis zadziorow. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 08:52

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rozkręcenie akcji :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozkręca się, wprost przeciwnie :)
    Miałam te bóle od 23 do około 4 co jakieś 5 do 10 minut, a potem już w coraz większych odstępach. O 5:40 wstała nasza królewna i skupiłam się na łapaniu siuśków do badania, a potem pojechaliśmy z nią na pobranie krwi. Bardzo stresująca jest taka wizyta z maluchem, spłakała się strasznie :(

Teraz mam ze 2 „bóle” na godzinę... bo nie wiem czy to są skurcze przepowiadające? Trochę inne od opisów, które słyszałam na szkole rodzenia. Taki jakby mocniejszy ból miesiączkowy połączony z twardnieniem brzucha. Natężenie do wytrzymania, chociaż przy niektórych musiałam usiąść, bo na leżąco bardzo dawały w kość. Ale ogólnie do przeżycia,, więc nie łudziłam się, że to już poród ;) do gryzienia ścian jeszcze daleko :P
    Tak czy inaczej cieszę się, że cokolwiek się dzieje. Skoro urwał się kawałek czopa, to musiała szyjka chociaż drgnąć, nie? ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia na pewno coś się rusza. Im dłużej się rozkręca tym później może być łatwiej.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam jeden i musiałam właśnie usiąść bo na leżąco bardzo nieprzyjemnie. Teraz jakieś lekkie ćmienie hehe. Ale COŚ chyba w końcu się u nas zaczyna dziać. U Ciebie Leticia na pewno, u mnie może :D
    Idę do kina i po biustonosze do karmienia bo się zaraz obudzę z ręką w nocniku. Muszę połazić dzisiaj :D
    A mój chłop przed kontrolą w robocie, kuźwa lepszego terminu nie mogli ustalić tylko 22-24 sierpnia...idealnie w terminie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jedynie do sklepu pojadę bo dzisiaj znowu ma być 31. Od jutra ma być już lżej z temp.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jeszcze polozna kazała czekać z pazurkami.

Musza stwardnieć i dopiero wtedy bierzemy sie za pielęgnację. ;)

Edit. Maluchy rodzą sie z paznokciami zrosnietyni z opuszkami i obcinanie tego raczej dobrym pomysłem nie jest. :D

Nam pięknie szybko odpadaly. Wiec nie trzeba było podcinac jakis zadziorow. :)
    Ja tez nie obcinałam. Same pięknie odpadają :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przepowiadaczy moja położna powiedziała, że potrafią być naprawdę bolesne.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, u każdego te skurcze inaczej wyglądają. Wszędzie piszą, ze skurcze porodowe są regularne. Moje były nieregularne a były już rozkręcająca się akcja porodową. Moja koleżanka też miała nieregularne. Moje były bolesne jak cholera, ale potrafiłam mieć równie bolesne okresy. Moim zdaniem powoli zaczynasz rodzic, i tego się trzymajmy :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A co do przepowiadaczy moja położna powiedziała, że potrafią być naprawdę bolesne.
    Ja miałam bolesne ok. Tydzień przed porodem i w tamtej i w tej ciąży.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ