X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów miałam atak kolki żółciowej. Muszę się jak najszybciej zapisać do internisty, a u mnie terminy na za tydzień -.- Jeszcze mnie trochę ćmi, ale w porównaniu z tym, co było w nocy, to już nic. Zaleca się jechać na SOR z tym, ale musiałabym wziąć laktator na te długie godziny oczekiwania, a męża zostawić w domu z małą. Całe szczęście, że starsza pojechała wczoraj do teściów. Jak wyszli, to wyłam z rozpaczy, ale teraz cieszę się, że tak się stało. A dziś czeka mnie dieta tylko i wyłącznie płynna, czego sobie nie wyobrażam, zwłaszcza przy tym małym ssaku.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    No ja chyba nockę mam z głowy. Jutro też jadę do szpitala na cc. Najgorzej to znieść rozłąke z synkiem. Nie wiem jak sobie poradzę. No i na drugiej szali ta ekscytacja, że jutro zobaczę się z moja nowa córeczka. Ehh..
    Tez miałam problem z rozłąka. Ale jak zobaczyłam córkę po kilku dniach, jak odwiedziła mnie w szpitalu, to nie mogłam się nadziwić jaka jest mądra i wygadana :) Chwila moment i będziesz w domu :)

chabasse lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nam
    Się dzieje z ta pierwsza strona, bo Marta zniknęła :P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• syska89 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A jednak spacer coś tam dał - mam bóle okresowe co około 5 min już z dobre 3 godziny :) hehe, po-ebane, żeby się cieszyć z takich rzeczy :D
    Trzymam kciuki, u mnie zaczelo sie tak samo !!
    Powodzenia

f2wlh3715msa0zig.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    A jednak spacer coś tam dał - mam bóle okresowe co około 5 min już z dobre 3 godziny :) hehe, po-ebane, żeby się cieszyć z takich rzeczy :D
    Trzymam kciuki :) niech się rozkręca a Ty jak mozesz to sie zdrzemnij i good job z kanapką :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie karmienia to nie ma reguły, my jesteśmy tylko na kp ale moja Agatka waży dużo mniej niż Wasze szkraby bo niecałe 3kg. I u nas z reguły karmimy się ok 20min i mamy 3h snu. Czasami potrafi possać 30min z jednej i jeszcze 5min z drugiej, a czasami ssie tylko 12min i nie mogę jej więcej zaktywizować ;)

Właśnie teraz jesteśmy po karmieniu i śpi. Też już wiem że leży tam tykająca bomba bo przy odkładaniu do łóżeczka usłyszałam bączki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 06:21

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam przed chwilą i aż się spocilam trochę i mi się niedobrze zrobiło. Najpierw pocmilo jak na okres A potem w krzyżu co za nieprzyjemne uczucie :/ pochodzilam chwilę i przeszło. Przestraszylam się haha. Może w końcu chociaż przepowiadacze ruszyły.

Eilleen lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za sobą przespaną noc :) zasnęłam normalnie, pobudka na siku i dalej spać :) mąż do pracy a ja myślę czy wstawać czy jeszcze nie :p
    Tak pomyśleć, to kobieta na koniec ciąży ma nie zbyt równo pod sufitem. Kto normalny cieszy się z bólu? :p a my tu czekamy i wypatrujemy oznak jednego z najbardziej bolesnych przeżyć. :)

nesssssa, d'nusia, ingelita, misia-kasia, Eilleen, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że dziś wychodzimy. Wczoraj nie mogli wypisać, bo 2 godz się spoznila.
    Ja dokarmiam mm szpitalnym, ale oczywiście przystawiam. Mam nadzieję, że w domu fabryka mleczna ruszy.
    Za wszystkie czekające na poród trzymam kciuki!

ingelita, Eilleen, belladonna, pumka1990 lubią tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Mam nadzieję, że dziś wychodzimy.
    To trzymam kciuki! W domku zawsze lepiej :)

Do dziewczyn które już urodziły, obcinałyście już pazurki u maluchów? Ja na razie odważyłam sie przyciąć takie odstające zadziorki. No i nie wiem jak sie odważyć żeby skrócić resztę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 08:11

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze polozna kazała czekać z pazurkami.

Musza stwardnieć i dopiero wtedy bierzemy sie za pielęgnację. ;)

Edit. Maluchy rodzą sie z paznokciami zrosnietyni z opuszkami i obcinanie tego raczej dobrym pomysłem nie jest. :D

Nam pięknie szybko odpadaly. Wiec nie trzeba było podcinac jakis zadziorow. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 08:52

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rozkręcenie akcji :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozkręca się, wprost przeciwnie :)
    Miałam te bóle od 23 do około 4 co jakieś 5 do 10 minut, a potem już w coraz większych odstępach. O 5:40 wstała nasza królewna i skupiłam się na łapaniu siuśków do badania, a potem pojechaliśmy z nią na pobranie krwi. Bardzo stresująca jest taka wizyta z maluchem, spłakała się strasznie :(

Teraz mam ze 2 „bóle” na godzinę... bo nie wiem czy to są skurcze przepowiadające? Trochę inne od opisów, które słyszałam na szkole rodzenia. Taki jakby mocniejszy ból miesiączkowy połączony z twardnieniem brzucha. Natężenie do wytrzymania, chociaż przy niektórych musiałam usiąść, bo na leżąco bardzo dawały w kość. Ale ogólnie do przeżycia,, więc nie łudziłam się, że to już poród ;) do gryzienia ścian jeszcze daleko :P
    Tak czy inaczej cieszę się, że cokolwiek się dzieje. Skoro urwał się kawałek czopa, to musiała szyjka chociaż drgnąć, nie? ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia na pewno coś się rusza. Im dłużej się rozkręca tym później może być łatwiej.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja miałam jeden i musiałam właśnie usiąść bo na leżąco bardzo nieprzyjemnie. Teraz jakieś lekkie ćmienie hehe. Ale COŚ chyba w końcu się u nas zaczyna dziać. U Ciebie Leticia na pewno, u mnie może :D
    Idę do kina i po biustonosze do karmienia bo się zaraz obudzę z ręką w nocniku. Muszę połazić dzisiaj :D
    A mój chłop przed kontrolą w robocie, kuźwa lepszego terminu nie mogli ustalić tylko 22-24 sierpnia...idealnie w terminie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jedynie do sklepu pojadę bo dzisiaj znowu ma być 31. Od jutra ma być już lżej z temp.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jeszcze polozna kazała czekać z pazurkami.

Musza stwardnieć i dopiero wtedy bierzemy sie za pielęgnację. ;)

Edit. Maluchy rodzą sie z paznokciami zrosnietyni z opuszkami i obcinanie tego raczej dobrym pomysłem nie jest. :D

Nam pięknie szybko odpadaly. Wiec nie trzeba było podcinac jakis zadziorow. :)
    Ja tez nie obcinałam. Same pięknie odpadają :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przepowiadaczy moja położna powiedziała, że potrafią być naprawdę bolesne.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia, u każdego te skurcze inaczej wyglądają. Wszędzie piszą, ze skurcze porodowe są regularne. Moje były nieregularne a były już rozkręcająca się akcja porodową. Moja koleżanka też miała nieregularne. Moje były bolesne jak cholera, ale potrafiłam mieć równie bolesne okresy. Moim zdaniem powoli zaczynasz rodzic, i tego się trzymajmy :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A co do przepowiadaczy moja położna powiedziała, że potrafią być naprawdę bolesne.
    Ja miałam bolesne ok. Tydzień przed porodem i w tamtej i w tej ciąży.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ