X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    Dziewczyny którym przed porodem odpadł czop długo czekałyscie na porod od tego momentu? mi odpadł wczoraj ale czysty bez krwi i tak się zastanawiam ile jeszcze mam czekać aż mnie coś ruszy
    Mi czop odszedł 10 sierpnia a wody 22 wieczorem, urodziłam 23 wiec u mnie akurat 13 dni, ale u Ciebie może się szybciej zacząć patrząc na Twój termin ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będąc w szpitalu po ile minut karmilyscie z jednej piersi? Udaje mi się na karmienie obydwie, ale muszę pobudzać małego bo zasypia

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, u mnie czop był z krwią i niedługo po tym odeszły wody.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza zeżarła kawałek mydła. Ciekawe, czy będzie puszczać bańki tyłkiem ;)

Leticia, d'nusia lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Moja starsza zeżarła kawałek mydła. Ciekawe, czy będzie puszczać bańki tyłkiem ;)
    Haha mój Antek też kiedyś się poczęstował :-D czekałam na te bańki z tylka i nic 27icon_smile_0.gif

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam po cc leżeć na plecach a na boku się super czułam.. A w domu było mi tak dobrze na brzuchu poleżeć :) jeszcze nie spać bo nadal odretwialy lekko ale leżeć tak przyjemnie :)
    Ja mam lekkie zagrubienia pod cięciem ale nie są bolesne. Mi też położna na wizytach oglądała cięcie i piersi i oceniała nie wiem czy to standard?

Młody u mnie w nocy podobnie jak w dzień pije. Nawet chyba trochę dłużej i spokojniej jakby w dzień go coś już rozpraszalo. W nocy też śpi do 3h a w dzień albo na 4h padnie albo ledwo na 2.

Czop mi nie odpadł przynajmniej ja go nie widziałam od razu zielone wody. Więc może gdzieś go przeģapilam?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    Dziewczyny którym przed porodem odpadł czop długo czekałyscie na porod od tego momentu? mi odpadł wczoraj ale czysty bez krwi i tak się zastanawiam ile jeszcze mam czekać aż mnie coś ruszy

Katka, nie warto myśleć jak było u innych. U każdego inaczej. U jednej dzień przed, u innej 2 tygodnie wcześniej. Ty już jesteś w takim terminie ze jak odszedl czop to trzeba się cieszyć. Coś się rusza. I mieć nadzieję ze u Ciebie zwiastuje szybkie rozwiązanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiel moja też uwielbia ale juz smarowanie balsamem niekoniecznie :D Ubieranie to zależy, jak za długo trwa to sie neierpliwi i tez rozedrze, jak szybko tylko body to ok. Chyba ze glodna to krzyk.

W nocy pije cycka i raz sie szybko napije a raz dłużej, szczerze to ja śpię wtedy wiec nie wiem :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka u mnie czop 2 tygodnie z kawałkiem :/ Także różnie bywa.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny będąc w szpitalu po ile minut karmilyscie z jednej piersi? Udaje mi się na karmienie obydwie, ale muszę pobudzać małego bo zasypia
    długo i też Antek przysypial. To normalne bo to bardzo męczące dla dziecka a leci malutko.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak często kapiecie te noworodki skoro uwielbiają kąpiele? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 09:50

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mojej nawet wiecej wody daje do kąpieli - bo widzę jaka zadowolona. :D

Od momentu powrotu do domu kąpiemy codziennie. :)

Raz nam się zdarzyło ze nie byla kąpana. Ale cały dzien sie darla i jak w koncu padła to ja nie mialam juz siły ją budzić. I chyba tez trochę sie bałam ze znowu zacznie sie krzyk :D

Po kapieli uzywany olejku migdałowego.. bo po prostu sie masujemy. A na sucho by bylo kiepsko. :D :D

No musze sie małej przyjrzeć na tym przewijaku. Co dokladnie ją wkurza, że jest krzyk. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:16

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    To jak często kapiecie te noworodki skoro uwielbiają kąpiele? ;)
    my kąpiemy co drugi dzien a co drugi przemywam tylko. po kąpieli nie smaruje niczym bo na razie nie widzę potrzeby.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu moja nie lubi kąpieli??? Drze się w niebo głosy...najgorzej po wyjeciu z wody.dzis o 1 w nocy przęsła sama siebie obudziła się o 23 na karmienie i uznała potem na zabawę. Potem smok 10 minut wypluwała i płacz. Wzięłam do łóżka ja przysypiałem ona ciamkala jak wypluła to po omacku wkładałam smoka. Zaczęła usypiać przed kolejnym karmieniem to na szybko butla i spac.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my kąpiemy co drugi dzien a co drugi przemywam tylko. po kąpieli nie smaruje niczym bo na razie nie widzę potrzeby.

Ja robię tak samo kąpiel co drugi dzień, a tak to przemywanie

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My codziennie kapiemy żeby stworzyć rytuał :) kąpiel cycek i spać do rana ;) no i położna mówiła że w upał dobrze Jest codziennie umyć, a nawet co pieluche z kupa to pod kranem pupę umyć ale na to się nie odwazylam jeszcze.
    Mały lubi chyba kąpiel, nie płacze jest spokojny, potem w ręczniku taki opatulony się w nas wpatruje :) trochę niecierpliwi jak za długo body ubieram ale wrzaskow nie ma. Raz nam w ręcznik nasikal.. czekam na kupę w wannie ;p
    U nas kąpiel to dosłownie 5 min, dłużej go osuszamy i ubieram później. Luszczy mu się skóra na stopach więc smaruje oliwka z Earth friendly baby :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się najpierw robi - karmi a później przewija czy na odwrót? Pytam z ciekawości szczególnie że pewnie podczas karmienia drugi raz może zrobić kupę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Czemu moja nie lubi kąpieli??? Drze się w niebo głosy...najgorzej po wyjeciu z wody.dzis o 1 w nocy przęsła sama siebie obudziła się o 23 na karmienie i uznała potem na zabawę. Potem smok 10 minut wypluwała i płacz. Wzięłam do łóżka ja przysypiałem ona ciamkala jak wypluła to po omacku wkładałam smoka. Zaczęła usypiać przed kolejnym karmieniem to na szybko butla i spac.
    może temperatura jej nie pasuje? jaką jej nalewasz? masz termometr? my równo 37 st C wodę mamy do kąpieli. Raz miał więcej o 39 i była za ciepła i płacz był.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Co się najpierw robi - karmi a później przewija czy na odwrót? Pytam z ciekawości szczególnie że pewnie podczas karmienia drugi raz może zrobić kupę.
    u nas najpierw karmie potem prewijam i potem ewentualnie druga pierś :)

Eilleen lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie urodze :( dziecko w domu tęskni ja tęsknię, nic się nie dzieje nic nie robią.... mam k....wa dość! !!! nigdy bym nie przypuszczala ze tak przenoszę te ciaze. byłam taka pewna że urodze wcześniej a tu jedna wielka duuuupa... I nawet nie wiem kiedy mają w ogóle zamiar cokolwiek zaczac działać! dopóki nie ma zagrożenia to czekamy.... szału tu dostane

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ