Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
katka/85 wrote:Dziewczyny którym przed porodem odpadł czop długo czekałyscie na porod od tego momentu? mi odpadł wczoraj ale czysty bez krwi i tak się zastanawiam ile jeszcze mam czekać aż mnie coś ruszyAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja nie mogłam po cc leżeć na plecach a na boku się super czułam.. A w domu było mi tak dobrze na brzuchu poleżeć
jeszcze nie spać bo nadal odretwialy lekko ale leżeć tak przyjemnie
Ja mam lekkie zagrubienia pod cięciem ale nie są bolesne. Mi też położna na wizytach oglądała cięcie i piersi i oceniała nie wiem czy to standard?
Młody u mnie w nocy podobnie jak w dzień pije. Nawet chyba trochę dłużej i spokojniej jakby w dzień go coś już rozpraszalo. W nocy też śpi do 3h a w dzień albo na 4h padnie albo ledwo na 2.
Czop mi nie odpadł przynajmniej ja go nie widziałam od razu zielone wody. Więc może gdzieś go przeģapilam?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
katka/85 wrote:Dziewczyny którym przed porodem odpadł czop długo czekałyscie na porod od tego momentu? mi odpadł wczoraj ale czysty bez krwi i tak się zastanawiam ile jeszcze mam czekać aż mnie coś ruszy
Katka, nie warto myśleć jak było u innych. U każdego inaczej. U jednej dzień przed, u innej 2 tygodnie wcześniej. Ty już jesteś w takim terminie ze jak odszedl czop to trzeba się cieszyć. Coś się rusza. I mieć nadzieję ze u Ciebie zwiastuje szybkie rozwiązanie. -
nick nieaktualnyKąpiel moja też uwielbia ale juz smarowanie balsamem niekoniecznie
Ubieranie to zależy, jak za długo trwa to sie neierpliwi i tez rozedrze, jak szybko tylko body to ok. Chyba ze glodna to krzyk.
W nocy pije cycka i raz sie szybko napije a raz dłużej, szczerze to ja śpię wtedy wiec nie wiem :p -
nick nieaktualny
-
marcela123 wrote:Dziewczyny będąc w szpitalu po ile minut karmilyscie z jednej piersi? Udaje mi się na karmienie obydwie, ale muszę pobudzać małego bo zasypia7w3d 💔
-
nick nieaktualnyJa już mojej nawet wiecej wody daje do kąpieli - bo widzę jaka zadowolona.
Od momentu powrotu do domu kąpiemy codziennie.
Raz nam się zdarzyło ze nie byla kąpana. Ale cały dzien sie darla i jak w koncu padła to ja nie mialam juz siły ją budzić. I chyba tez trochę sie bałam ze znowu zacznie sie krzyk
Po kapieli uzywany olejku migdałowego.. bo po prostu sie masujemy. A na sucho by bylo kiepsko.
No musze sie małej przyjrzeć na tym przewijaku. Co dokladnie ją wkurza, że jest krzyk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:16
-
Czemu moja nie lubi kąpieli??? Drze się w niebo głosy...najgorzej po wyjeciu z wody.dzis o 1 w nocy przęsła sama siebie obudziła się o 23 na karmienie i uznała potem na zabawę. Potem smok 10 minut wypluwała i płacz. Wzięłam do łóżka ja przysypiałem ona ciamkala jak wypluła to po omacku wkładałam smoka. Zaczęła usypiać przed kolejnym karmieniem to na szybko butla i spac.
-
My codziennie kapiemy żeby stworzyć rytuał
kąpiel cycek i spać do rana
no i położna mówiła że w upał dobrze Jest codziennie umyć, a nawet co pieluche z kupa to pod kranem pupę umyć ale na to się nie odwazylam jeszcze.
Mały lubi chyba kąpiel, nie płacze jest spokojny, potem w ręczniku taki opatulony się w nas wpatrujetrochę niecierpliwi jak za długo body ubieram ale wrzaskow nie ma. Raz nam w ręcznik nasikal.. czekam na kupę w wannie ;p
U nas kąpiel to dosłownie 5 min, dłużej go osuszamy i ubieram później. Luszczy mu się skóra na stopach więc smaruje oliwka z Earth friendly baby6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Zolza_ wrote:Czemu moja nie lubi kąpieli??? Drze się w niebo głosy...najgorzej po wyjeciu z wody.dzis o 1 w nocy przęsła sama siebie obudziła się o 23 na karmienie i uznała potem na zabawę. Potem smok 10 minut wypluwała i płacz. Wzięłam do łóżka ja przysypiałem ona ciamkala jak wypluła to po omacku wkładałam smoka. Zaczęła usypiać przed kolejnym karmieniem to na szybko butla i spac.7w3d 💔
-
Eilleen wrote:Co się najpierw robi - karmi a później przewija czy na odwrót? Pytam z ciekawości szczególnie że pewnie podczas karmienia drugi raz może zrobić kupę.
Eilleen lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nigdy nie urodze
dziecko w domu tęskni ja tęsknię, nic się nie dzieje nic nie robią.... mam k....wa dość! !!! nigdy bym nie przypuszczala ze tak przenoszę te ciaze. byłam taka pewna że urodze wcześniej a tu jedna wielka duuuupa... I nawet nie wiem kiedy mają w ogóle zamiar cokolwiek zaczac działać! dopóki nie ma zagrożenia to czekamy.... szału tu dostane