SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    Dziewczyny którym przed porodem odpadł czop długo czekałyscie na porod od tego momentu? mi odpadł wczoraj ale czysty bez krwi i tak się zastanawiam ile jeszcze mam czekać aż mnie coś ruszy
    Mi czop odszedł 10 sierpnia a wody 22 wieczorem, urodziłam 23 wiec u mnie akurat 13 dni, ale u Ciebie może się szybciej zacząć patrząc na Twój termin ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będąc w szpitalu po ile minut karmilyscie z jednej piersi? Udaje mi się na karmienie obydwie, ale muszę pobudzać małego bo zasypia

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, u mnie czop był z krwią i niedługo po tym odeszły wody.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza zeżarła kawałek mydła. Ciekawe, czy będzie puszczać bańki tyłkiem ;)

Leticia, d'nusia lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Moja starsza zeżarła kawałek mydła. Ciekawe, czy będzie puszczać bańki tyłkiem ;)
    Haha mój Antek też kiedyś się poczęstował :-D czekałam na te bańki z tylka i nic 27icon_smile_0.gif

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam po cc leżeć na plecach a na boku się super czułam.. A w domu było mi tak dobrze na brzuchu poleżeć :) jeszcze nie spać bo nadal odretwialy lekko ale leżeć tak przyjemnie :)
    Ja mam lekkie zagrubienia pod cięciem ale nie są bolesne. Mi też położna na wizytach oglądała cięcie i piersi i oceniała nie wiem czy to standard?

Młody u mnie w nocy podobnie jak w dzień pije. Nawet chyba trochę dłużej i spokojniej jakby w dzień go coś już rozpraszalo. W nocy też śpi do 3h a w dzień albo na 4h padnie albo ledwo na 2.

Czop mi nie odpadł przynajmniej ja go nie widziałam od razu zielone wody. Więc może gdzieś go przeģapilam?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka/85 wrote:
    Dziewczyny którym przed porodem odpadł czop długo czekałyscie na porod od tego momentu? mi odpadł wczoraj ale czysty bez krwi i tak się zastanawiam ile jeszcze mam czekać aż mnie coś ruszy

Katka, nie warto myśleć jak było u innych. U każdego inaczej. U jednej dzień przed, u innej 2 tygodnie wcześniej. Ty już jesteś w takim terminie ze jak odszedl czop to trzeba się cieszyć. Coś się rusza. I mieć nadzieję ze u Ciebie zwiastuje szybkie rozwiązanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kąpiel moja też uwielbia ale juz smarowanie balsamem niekoniecznie :D Ubieranie to zależy, jak za długo trwa to sie neierpliwi i tez rozedrze, jak szybko tylko body to ok. Chyba ze glodna to krzyk.

W nocy pije cycka i raz sie szybko napije a raz dłużej, szczerze to ja śpię wtedy wiec nie wiem :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka u mnie czop 2 tygodnie z kawałkiem :/ Także różnie bywa.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny będąc w szpitalu po ile minut karmilyscie z jednej piersi? Udaje mi się na karmienie obydwie, ale muszę pobudzać małego bo zasypia
    długo i też Antek przysypial. To normalne bo to bardzo męczące dla dziecka a leci malutko.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak często kapiecie te noworodki skoro uwielbiają kąpiele? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 09:50

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mojej nawet wiecej wody daje do kąpieli - bo widzę jaka zadowolona. :D

Od momentu powrotu do domu kąpiemy codziennie. :)

Raz nam się zdarzyło ze nie byla kąpana. Ale cały dzien sie darla i jak w koncu padła to ja nie mialam juz siły ją budzić. I chyba tez trochę sie bałam ze znowu zacznie sie krzyk :D

Po kapieli uzywany olejku migdałowego.. bo po prostu sie masujemy. A na sucho by bylo kiepsko. :D :D

No musze sie małej przyjrzeć na tym przewijaku. Co dokladnie ją wkurza, że jest krzyk. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:16

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    To jak często kapiecie te noworodki skoro uwielbiają kąpiele? ;)
    my kąpiemy co drugi dzien a co drugi przemywam tylko. po kąpieli nie smaruje niczym bo na razie nie widzę potrzeby.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu moja nie lubi kąpieli??? Drze się w niebo głosy...najgorzej po wyjeciu z wody.dzis o 1 w nocy przęsła sama siebie obudziła się o 23 na karmienie i uznała potem na zabawę. Potem smok 10 minut wypluwała i płacz. Wzięłam do łóżka ja przysypiałem ona ciamkala jak wypluła to po omacku wkładałam smoka. Zaczęła usypiać przed kolejnym karmieniem to na szybko butla i spac.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my kąpiemy co drugi dzien a co drugi przemywam tylko. po kąpieli nie smaruje niczym bo na razie nie widzę potrzeby.

Ja robię tak samo kąpiel co drugi dzień, a tak to przemywanie

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My codziennie kapiemy żeby stworzyć rytuał :) kąpiel cycek i spać do rana ;) no i położna mówiła że w upał dobrze Jest codziennie umyć, a nawet co pieluche z kupa to pod kranem pupę umyć ale na to się nie odwazylam jeszcze.
    Mały lubi chyba kąpiel, nie płacze jest spokojny, potem w ręczniku taki opatulony się w nas wpatruje :) trochę niecierpliwi jak za długo body ubieram ale wrzaskow nie ma. Raz nam w ręcznik nasikal.. czekam na kupę w wannie ;p
    U nas kąpiel to dosłownie 5 min, dłużej go osuszamy i ubieram później. Luszczy mu się skóra na stopach więc smaruje oliwka z Earth friendly baby :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się najpierw robi - karmi a później przewija czy na odwrót? Pytam z ciekawości szczególnie że pewnie podczas karmienia drugi raz może zrobić kupę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Czemu moja nie lubi kąpieli??? Drze się w niebo głosy...najgorzej po wyjeciu z wody.dzis o 1 w nocy przęsła sama siebie obudziła się o 23 na karmienie i uznała potem na zabawę. Potem smok 10 minut wypluwała i płacz. Wzięłam do łóżka ja przysypiałem ona ciamkala jak wypluła to po omacku wkładałam smoka. Zaczęła usypiać przed kolejnym karmieniem to na szybko butla i spac.
    może temperatura jej nie pasuje? jaką jej nalewasz? masz termometr? my równo 37 st C wodę mamy do kąpieli. Raz miał więcej o 39 i była za ciepła i płacz był.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Co się najpierw robi - karmi a później przewija czy na odwrót? Pytam z ciekawości szczególnie że pewnie podczas karmienia drugi raz może zrobić kupę.
    u nas najpierw karmie potem prewijam i potem ewentualnie druga pierś :)

Eilleen lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nigdy nie urodze :( dziecko w domu tęskni ja tęsknię, nic się nie dzieje nic nie robią.... mam k....wa dość! !!! nigdy bym nie przypuszczala ze tak przenoszę te ciaze. byłam taka pewna że urodze wcześniej a tu jedna wielka duuuupa... I nawet nie wiem kiedy mają w ogóle zamiar cokolwiek zaczac działać! dopóki nie ma zagrożenia to czekamy.... szału tu dostane

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ