X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Dziewczyny po cc mam mega problem :-( Już było niby wszystko okey rana po cięciu nie bolała, a od wczoraj (6 doba) na lewo od rany i ciut wyżej taki ból jak kolka, promieniuje do kości biodrowej. Nie mogę chodzić bo takie rozpieranie czuję, jakby jakiś guzek się tam robił. Nie ważne czy siedzę, czy chodzę, a położyć się na lewym boku nie ma szans tak boli i ciągnie. Czy to jest normalne? Kurczę bo już nie wiem czy nie jechać na IP ale nie chce wyjść na panikarę :-/

Ja na wszelki wypadek bym pojechała. Cc to poważna operacja i jak Cię coś niepokoi to lepiej to sprawdzić. Na pewno nikt nie weźmie Cię za panikarę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja, ja przez ponad tydzień po cc nie mogłam leżeć na bokach, ale tak było od początku i z czasem ustępowało. Wydaje mi się, że powinnaś jechać na IP. Jesteś po poważnej operacji, nie ma z tym żartów. Nie dźwigałaś? Podnosiłaś Antka?

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj spodziewalam się najgorszego dnia po cc, ale po tych czopkach funkcjonuje normalnie i na prawdę dobrze się czuje. Mały trochę wariowal w nocy, ciągle na cycku, ale w ciągu dnia a tym bardziej jak był tatuś po prostu aniolek. Musiałam go wzbudzać na karmienie bo tak dobrze mu się spało. Jesteśmy właśnie po ważenie. Mały spadł z 3105 g w dniu porodu do 2886 g w drugiej dobie. Położna powiedziała że ma jeszcze zapasu 110 g. Zoltaczka wczoraj 4,6 dzisiaj 5,3 także wydaje mi się ze powinno być ok. Czy Wy po każdym karmieniu czulyscie ze piersi są miękkie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 21:52

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakiś problem z piersiami, są miękkie, mały je na bieżąco opróżnia, a mam takie odczucia kłucia i rozpierdala, troszkę są też ciepłe. Nie wiem o co chodzi? Może któraś podpowie?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1, kłucia i pobolewanie na początku się zdarza, ja też miewam. Ale jeśli są gorące, to pomacaj sobie czy gdzieś zastoju nie masz (takie twarde miejsce) i sprawdź czy gorączki nie ma.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Chwale sie, dzisiaj o 4:55 z waga 3530, 55cm urodzil sie Piotruś silami natury. Bylo ciężko ale szybko. Od 2 bylismy w szpitalu juz z 5 cm rozwarciem. Do pelnego rozwarcia jakos poszlo na patrych bylo dziwnie bo byla ulga ale i strach i powaga sytuacji. Nacieli mnie i ciut peklam a szwow przez to wydaje mi sie ze mam milion. Powodzenia dla przyszych i oczekujacych jeszcze mamusiek :-)

Gratulacje <3

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Dziewczyny po cc mam mega problem :-( Już było niby wszystko okey rana po cięciu nie bolała, a od wczoraj (6 doba) na lewo od rany i ciut wyżej taki ból jak kolka, promieniuje do kości biodrowej. Nie mogę chodzić bo takie rozpieranie czuję, jakby jakiś guzek się tam robił. Nie ważne czy siedzę, czy chodzę, a położyć się na lewym boku nie ma szans tak boli i ciągnie. Czy to jest normalne? Kurczę bo już nie wiem czy nie jechać na IP ale nie chce wyjść na panikarę :-/

Raczej nie powinno tak być. Lekko tez mnie czasem cos zakulo jakby w jajniku czy jajowodzie, macixa sie obkurcza itd ale nie tak ze nie mozna chodzic. Na bokach lezalam juz na drugi dzien. Pojedz na ip lepiej sprawdzić czy jakis stam zapalny a moze szew czy cos.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja po cc faktycznie nie mogłam leżeć na boku. Ale było tak od początku.

I raczej z dnia na dzien czułam sie lepiej a nie gorzej.

Cesarka to poważna operacja. Jak cos sie dzieję to lepiej to sprawdzić!! :)

1ania1 lubi tę wiadomość

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu właśnie próbuję uśpić małego, już to trochę trwa. Chciałabym, żeby laktacja już mi się wyregulowała żebym w nocy nie myślała o tym, jakie mam twarde piersi i czy zastój się nie zrobi zamiast spać...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po karmieniu, mała zjadła 7min i odleciała a ja oczywiście stwierdziłam że to za mało i ją na siłę rozbudziłam. Mam za swoje :/ najpierw ją musiałam uspokoić, później podjadła jeszcze 7min a na koniec musiałam ją ululać.

Jak z apetytem u Waszych maleństw w nocy? Ile jedzą? U nas ciężko dobić do tych przysłowiowych 15min, a budzimy się co 2h-3h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 04:08

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    My też już po karmieniu, mała zjadła 7min i odleciała a ja oczywiście stwierdziłam że to za mało i ją na siłę rozbudziłam. Mam za swoje :/ najpierw ją musiałam uspokoić, później podjadła jeszcze 7min a na koniec musiałam ją ululać.

Jak z apetytem u Waszych maleństw w nocy? Ile jedzą? U nas ciężko dobić do tych przysłowiowych 15min, a budzimy się co 2h-3h.
    W nocy pokarm jest bardziej "kaloryczny" może dlatego ssie krócej. Szybciej się najada.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męczy brzuszek od wczoraj wieczora. Kupki chyba nie może zrobić

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po karmieniu.. i wielkiej kupie po pachy. :O :)

Moja w nocy je zdecydowanie krocej. I twz mam wrażenie, ze nie dojada. :O

Dziewczyny a jak Wasze dzieciaki znoszą przebieranie? Moja to krzyczy jakbym ze skóry ją obdzierała. Moze coś źle robie?? :/

Hmm. Za to kocha kąpiel.. :D i masażyk potem.. a zaczyna swoj krzyk dopiero gdy sie ubieramy. :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 05:22

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm w poniedziałek będzie u nas położna to zapytam o to karmienie w nocy.

U nas też uwielbia kąpiel, kąpiesz codziennie?

U nas z ubieraniem różnie jak nie jest bardzo głodna to ok, a jak już widzę że nie może doczekać się jedzenia to zaczyna się marudzenie i płacz. W sumie ze wszystkim tak jest, czasami nie mogę też w spokoju zmienić pieluszki ;)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Dziewczyny a jak Wasze dzieciaki znoszą przebieranie? Moja to krzyczy jakbym ze skóry ją obdzierała. Moze coś źle robie?? :/

Hmm. Za to kocha kąpiel.. :D i masażyk potem.. a zaczyna swoj krzyk dopiero gdy sie ubieramy. :O

Mój najstarszy syn nie znosił ubierania przez wzmożone napięcie w barkach. Może u Was też jest jakiś powód? Antek nie płacze przy przebieraniu chyba że głodny.

7w3d 💔
  • katka/85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny którym przed porodem odpadł czop długo czekałyscie na porod od tego momentu? mi odpadł wczoraj ale czysty bez krwi i tak się zastanawiam ile jeszcze mam czekać aż mnie coś ruszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 06:49

3jvz2n0an96r1ens.png
    c55fs65gka3iyxy5.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:

Mój je długo i też przysypia, muszę go lekko pobudzać, żeby chociaż trochę ściągnął z piersi. Raczej je z jednej i z drugą mam później problem bo robi się twarda.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Filip tak samo kąpiel super, wycieranie i masowanie też się podoba, ale ubieranie już nie. Płacze i rzuca się na przewijają tak, że trudno go ubrać.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :-) Wczoraj odpadłam już wieczorem, podobnie jak moje dzieci. Jeszcze dzisiaj się przemęcze z tym bólem bo jutro mam być w szpitalu na ściągnięcie szwów to od razu zobaczą co tam się dzieje. Wymacałam sobie na końcu rany guzka :-/ więc raczej normalne to już nie jest. Leticia jakbyś mnie prześwietliła - Antka troszkę nosiłam jak coś sobie zrobił i chciałam go przytulić, taki odruch bezwarunkowy :-/
    Dzisiaj niedziela więc nie chce żeby oglądał mnie jakiś zmęczony życiem lekarz ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spieszę z wiadomością, moze komuś cos pomoze- dziecko jak płacze i krzyczy to nie znaczy ze mama coś źle robi, że coś jest z dzieckiem nie tak, kolki, nie najada się itp. Dziecko tak się porozumiewa, może chce się przytulić, a może jest zmęczone, albo po prostu odczuwa coś czego nie wiemy. I tyle. Mama jest blisko i to jest ważne. Nawet jak maluszek płacze i się nie daje uspokoic przez jakiś czas - może jest zmęczony i nie może zasnąć. Spokojnie. Tak jak my mówimy, czasami się denerwujemy, jakoś się komunikujemy werbalnie tak dzidziuś ma tylko płacz i krzyk w opcjach. Bo to ma działać tak żeby mama była blisko. Ale nie znaczy to że dzidzius jak płacze to coś musi być źle. Spokojnie. Po jakimś czasie każda mama odczuwa o co dziecku chodzi.

Leticia, ingelita, Kasiaja, Lavendova, d'nusia, PLPaulina, misia-kasia, Qumish, kozalia, chabasse, pumka1990 lubią tę wiadomość

‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ