Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Kozalia i jak Ci się sprawdzają te pieluszki Bambiboo? Nie wydaje Ci się że są mniej chłonne? U nas już dwa razy w nich miałam wypadek z przemoczoną pieluszką.
U nas nic takiego się nie zdarzyło, choć jak sie tak dłużej zastanowić, to miałam parę razy wrażenie ze są lekko wilgotne na zewnątrz, ale dochodziłam do wniosku ze mi się zdaje, bo ciuszki były suche.
Co do sexu, po tak długim okresie abstynencji (już nawet nie pamietam ostatniego razu, chyba od czerwca miałam zakaz przez niewydolną szyjkę), to jest to dla mnie jakieś mistyczne zdarzenie, jak jakiś pierwszy razNiby minęło 6 tyg, ale ginka kazała nam się jeszcze 2 tyg wstrzymać, bo w jednym miejscu szycie mi się jeszcze nie zagoiło.
A mam głupie pytanie - czy wasze dzidzie odbijają po karmieniu przez sen?? Moja w nocy po cycu momentalnie zasypia i rzadko kiedy udaje mi się ją wtedy odbić. -
U nas też nie zawsze odbije. Ale potem widzę że się kręci i zasnąć dobrze nie może i podnoszę jeszcze raz do odbicia albo sobie na brzuch i odbija i wtedy śpi spokojnie
Wasze starsze dzieci reagują w nocy na płacz bobasa? Olek czasem zapłacze zanim się przystawimy i Pola już się budzi a śpi w osobnym pokoju i dzielą nas dwoje zamkniętych drzwi...
I jak waszą waga u mnie się zatrzymała na 8kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 06:38
-
1ania1 wrote:Dziewczyny co robić z oczkiem, które jest zaczerwienione i lekko opuchnięte? To chyba jakiś problem w kąciku oczka. Wiem, że któraś z Was pisała kiedyś o problemach z oczkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 07:04
7w3d 💔 -
Ania241188 wrote:U nas też nie zawsze odbije. Ale potem widzę że się kręci i zasnąć dobrze nie może i podnoszę jeszcze raz do odbicia albo sobie na brzuch i odbija i wtedy śpi spokojnie
Wasze starsze dzieci reagują w nocy na płacz bobasa? Olek czasem zapłacze zanim się przystawimy i Pola już się budzi a śpi w osobnym pokoju i dzielą nas dwoje zamkniętych drzwi...
I jak waszą waga u mnie się zatrzymała na 8kg na plusie
U mnie na plusie jeszcze 2,5 kg. Schodzi aly czas ale te ostatnie 5 kg już wolniej. Ale generalnie chce jeszcze dodatkowo z 10 kg zrzucić. Od przyszłego tygodnia zaczynam powoli jakieś delikatne ćwiczenia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 07:06
7w3d 💔 -
Eilleen wrote:Kompletnie sobie nie radzę
nie mogę wstać bo mdleje. Do tego Olek nadziera się gdy próbujemy karmić.
7w3d 💔 -
U mnie waga 6kg na plus i od 2 tygodni nie spada. Za tydzień mam wizytę u gin po połogu wtedy zapytam czy już mogę ćwiczyć no i wiadomo o seks
U nas z oczkiem tez raz lepiej raz gorzej, przemywam solą fizjologiczną i masuje kącik oka.
Mi się rzadko udaje odbić w nocy, chociaż próbuje. Ona zazwyczaj po karmieniu odlatuje
Dziś jedziemy 80km do rodziny, nasz pierwszy wyjazd. O podróż się nie martwię bo w aucie nam usypia ale nie wiem jak będzie na miejscu bo ostatnio miała kiepskie dni i wisiała na cycku i nie chciała spać. Wczoraj było ciut lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:04
-
Staś dzisiaj pobił rekord spania 4h20 i 3h 40 z tym że zjadł ze 4 minuty i znowu odpadł i dopiero po 2h się zaczął budzić na jedzenie. Ale się wyspalam
Eilleen gratulacje !Spokojnie poradzisz siebie
U mnie zostało jeszcze 5 kg na plusie, nie jest źle, ale mam nadzieję że szybko to spadnie, chociaż patrząc na to jak jem i co( ciągle jakieś drożdżówki) to może być ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:22
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Łucja budzi się co 3h i nawet nie myśli o wydłużeniu sobie drzemki. Na szczęście ona nie płacze, zaczyna się wiercić i stękać, wtedy szybko do piersi, pielucha już na śpiocha i śpimy dalej. Dzisiaj spała tak do 8
Po ciąży zostało mi 1,5kg, ale brzuch nadal taki mięciutki. -
Czesc dziewczyny! Nie mam gdzie zapytac wiec pytam tutaj u was.. jestem w 3 tygodniu i 4 dniu wedlog kalendarza i dzisiaj pojawil sie u mnie brazowy grudkowaty sluz.. strasznie sie martwie. Nie bylam jeszcze u lekarza no o ciazy dowiedzialam sie 2 dni temu18 cykl staran szczesliwy
10 dpo beta 19,16 ❤️
13 dpo beta 104,13 ❤️
15 dpo beta 315,46 ❤️
18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien❤️
16.10.2018 (kolejna wizyta ) -
Marcela, u nas też dziś padł rekord spania całe 3,5h ciągiem- juhuu!
U zostalo mnie jakies 5 kg na plusie ale na tym kp to chyba powinno spaść samo, bo ja przy tej częstotliwości jedzenia malego, sama nie mam kiedy zjeść a zrobienie jakiegoś normalnego obiadu jest sporym wyzwaniem. -
justyna14 wrote:Nam ropieje i masujemy kanaliki. Raz lepiej raz gorzej. Ale jak nie ma rolki to coś innego macie. Brzmi jak jakaś alergia albo reakcja alergiczna na coś. Możesz przemyć woda przegotowaną , rumiankiem lub solą fizjologiczna.
No właśnie coś mu się pojawia białego w kąciku co jakiś czas. Będę przemywać solą fizjologiczną. W jaki sposób masujecie ten kanalik? -
nick nieaktualnyMoja też w nocy nie płacze tylko steka i sie kręci, do cycka i śpimy dalej, nie odbija. W sumie w dzień tez nie płacze rzadko kiedy krzyknie jak sie nudzi czy za długo przebieram itd
Zostało jeszcze 5 kg. Obecnie 56 kg i tak do 50-48 kg bym chciala zejść z tym ze mam zamiar ćwiczyć bo brzuch tez miekki i tak flakowaty. Tez mam jeszcze tą faldke nad blizna i nie mam czucia w kilku miejscach na skorze. Co do seksow to u mnie raczej minusowe libido.