X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen gratulacje! Witamy Olka :)

Kozalia i jak Ci się sprawdzają te pieluszki Bambiboo? Nie wydaje Ci się że są mniej chłonne? U nas już dwa razy w nich miałam wypadek z przemoczoną pieluszką.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Kozalia i jak Ci się sprawdzają te pieluszki Bambiboo? Nie wydaje Ci się że są mniej chłonne? U nas już dwa razy w nich miałam wypadek z przemoczoną pieluszką.

U nas nic takiego się nie zdarzyło, choć jak sie tak dłużej zastanowić, to miałam parę razy wrażenie ze są lekko wilgotne na zewnątrz, ale dochodziłam do wniosku ze mi się zdaje, bo ciuszki były suche.

Co do sexu, po tak długim okresie abstynencji (już nawet nie pamietam ostatniego razu, chyba od czerwca miałam zakaz przez niewydolną szyjkę), to jest to dla mnie jakieś mistyczne zdarzenie, jak jakiś pierwszy raz :D Niby minęło 6 tyg, ale ginka kazała nam się jeszcze 2 tyg wstrzymać, bo w jednym miejscu szycie mi się jeszcze nie zagoiło.

A mam głupie pytanie - czy wasze dzidzie odbijają po karmieniu przez sen?? Moja w nocy po cycu momentalnie zasypia i rzadko kiedy udaje mi się ją wtedy odbić.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robić z oczkiem, które jest zaczerwienione i lekko opuchnięte? To chyba jakiś problem w kąciku oczka. Wiem, że któraś z Was pisała kiedyś o problemach z oczkiem.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia w nocy nie zawsze Antkowi się odbije dlatego rano jak już widzę że go męczy to kładę na brzuch i tak śpi. Ogólnie Antek lubi na brzuchu spac :-)

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie zawsze odbije. Ale potem widzę że się kręci i zasnąć dobrze nie może i podnoszę jeszcze raz do odbicia albo sobie na brzuch i odbija i wtedy śpi spokojnie

Wasze starsze dzieci reagują w nocy na płacz bobasa? Olek czasem zapłacze zanim się przystawimy i Pola już się budzi a śpi w osobnym pokoju i dzielą nas dwoje zamkniętych drzwi...

I jak waszą waga u mnie się zatrzymała na 8kg na plusie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 06:38

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Dziewczyny co robić z oczkiem, które jest zaczerwienione i lekko opuchnięte? To chyba jakiś problem w kąciku oczka. Wiem, że któraś z Was pisała kiedyś o problemach z oczkiem.
    Nam ropieje i masujemy kanaliki. Raz lepiej raz gorzej. Ale jak nie ma rolki to coś innego macie. Brzmi jak jakaś alergia albo reakcja alergiczna na coś. Możesz przemyć woda przegotowaną , rumiankiem lub solą fizjologiczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 07:04

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompletnie sobie nie radzę :-( nie mogę wstać bo mdleje. Do tego Olek nadziera się gdy próbujemy karmić.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas też nie zawsze odbije. Ale potem widzę że się kręci i zasnąć dobrze nie może i podnoszę jeszcze raz do odbicia albo sobie na brzuch i odbija i wtedy śpi spokojnie

Wasze starsze dzieci reagują w nocy na płacz bobasa? Olek czasem zapłacze zanim się przystawimy i Pola już się budzi a śpi w osobnym pokoju i dzielą nas dwoje zamkniętych drzwi...

I jak waszą waga u mnie się zatrzymała na 8kg na plusie :(
    Antus nie płacze w nocy w ogóle, może dwa razy od porodu się zdążyło. On jak ma gazy to pojekuje jak głodny też . Olka nic nie rusza Pola raz się obudziła.

U mnie na plusie jeszcze 2,5 kg. Schodzi aly czas ale te ostatnie 5 kg już wolniej. Ale generalnie chce jeszcze dodatkowo z 10 kg zrzucić. Od przyszłego tygodnia zaczynam powoli jakieś delikatne ćwiczenia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 07:06

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Kompletnie sobie nie radzę :-( nie mogę wstać bo mdleje. Do tego Olek nadziera się gdy próbujemy karmić.
    Spokojnie, dopiero urodziłaś, to normalne. Z karmieniem to poproś o pomoc w przystawiania, nawet kilkanaście razy żebyś się nauczyla w szpitalu, wtedy w domu będziesz miała mniej problemów. Nie patrz na to że krzywo patrza, wzywają ile będzie potrzeba. Dasz radę, wszystko po malutku, stopniowo dojdziesz do siebie. To duży wysiłek dla organizmu, także nie wymagają od siebie za dużo namppczatku. Wyręczają się innymi bez skrupułów. No i serdeczne gratulacje :-)

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się wstać na chwilę. Motywacją było siku ;-) zakrwawiłam wszystko po drodze ale jest sukces. Tylko nie wiem jak sobie z Olkiem poradzę.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem taka, że mi jest głupio że jestem ciężarem. Zawsze byłam samodzielna. Ehh.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga 6kg na plus i od 2 tygodni nie spada. Za tydzień mam wizytę u gin po połogu wtedy zapytam czy już mogę ćwiczyć no i wiadomo o seks ;)

U nas z oczkiem tez raz lepiej raz gorzej, przemywam solą fizjologiczną i masuje kącik oka.

Mi się rzadko udaje odbić w nocy, chociaż próbuje. Ona zazwyczaj po karmieniu odlatuje ;)

Dziś jedziemy 80km do rodziny, nasz pierwszy wyjazd. O podróż się nie martwię bo w aucie nam usypia ale nie wiem jak będzie na miejscu bo ostatnio miała kiepskie dni i wisiała na cycku i nie chciała spać. Wczoraj było ciut lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:04

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś dzisiaj pobił rekord spania 4h20 i 3h 40 z tym że zjadł ze 4 minuty i znowu odpadł i dopiero po 2h się zaczął budzić na jedzenie. Ale się wyspalam ;)

Eilleen gratulacje !Spokojnie poradzisz siebie ;)
    U mnie zostało jeszcze 5 kg na plusie, nie jest źle, ale mam nadzieję że szybko to spadnie, chociaż patrząc na to jak jem i co( ciągle jakieś drożdżówki) to może być ciężko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:22

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łucja budzi się co 3h i nawet nie myśli o wydłużeniu sobie drzemki. Na szczęście ona nie płacze, zaczyna się wiercić i stękać, wtedy szybko do piersi, pielucha już na śpiocha i śpimy dalej. Dzisiaj spała tak do 8 :)
    Po ciąży zostało mi 1,5kg, ale brzuch nadal taki mięciutki.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Markel Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Nie mam gdzie zapytac wiec pytam tutaj u was.. jestem w 3 tygodniu i 4 dniu wedlog kalendarza i dzisiaj pojawil sie u mnie brazowy grudkowaty sluz.. strasznie sie martwie. Nie bylam jeszcze u lekarza no o ciazy dowiedzialam sie 2 dni temu

18 cykl staran szczesliwy
    10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
    18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien :) ❤️
    16.10.2018 (kolejna wizyta )
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga 63, docelowo 57. Tak wiec juz blisko :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy charczenie u takiego maluszka jest normalne? Dzisiaj zauważyłam, że mało jakoś dziwnie charczy momentami i boję się czy się nie przeziebil

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, u nas też dziś padł rekord spania całe 3,5h ciągiem- juhuu! :D

U zostalo mnie jakies 5 kg na plusie ale na tym kp to chyba powinno spaść samo, bo ja przy tej częstotliwości jedzenia malego, sama nie mam kiedy zjeść a zrobienie jakiegoś normalnego obiadu jest sporym wyzwaniem.

3i492n0agf4rykt3.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nam ropieje i masujemy kanaliki. Raz lepiej raz gorzej. Ale jak nie ma rolki to coś innego macie. Brzmi jak jakaś alergia albo reakcja alergiczna na coś. Możesz przemyć woda przegotowaną , rumiankiem lub solą fizjologiczna.

No właśnie coś mu się pojawia białego w kąciku co jakiś czas. Będę przemywać solą fizjologiczną. W jaki sposób masujecie ten kanalik?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też w nocy nie płacze tylko steka i sie kręci, do cycka i śpimy dalej, nie odbija. W sumie w dzień tez nie płacze rzadko kiedy krzyknie jak sie nudzi czy za długo przebieram itd

Zostało jeszcze 5 kg. Obecnie 56 kg i tak do 50-48 kg bym chciala zejść z tym ze mam zamiar ćwiczyć bo brzuch tez miekki i tak flakowaty. Tez mam jeszcze tą faldke nad blizna i nie mam czucia w kilku miejscach na skorze. Co do seksow to u mnie raczej minusowe libido.

‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ