Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny wczoraj robiłam wyniki krwi i dziś odebrałam z laboratorium wszystkie oprócz HIV i różyczki. Czy Na te badania czeka się dłużej? Bo trochę się zmartwiłam ze coś może być nie tak
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
https://www.piwnooka.pl/chcesz-poznac-plec-swojego-dziecka-no-to-zabawmy-sie/
Przepraszam, że ja tak o tej płci. Raz, ze wiadomo - płaeć nie ma żadnego znaczenia, po 2-ie jestesmy na początku drogi i na to mamy jeszcze mnóstwo czasu, ale siedze sama w domu i głupieje, nudzi mi się, nie umiem odpoczywać, od ciszy sie odzwyczaiłam, więc siedze i przegladam te głupoty w internecie
Ale ktoś mi poradził ogłupiajaca gierke na telefon, więc licze na to, że mnie pochłonieWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
polkosia wrote:Niecierpliwa, też jestem na fali płci Ale już za 2 tygodnie będę mogła zrobić Nifty, to się wszystko wyjaśni
macie jakieś priorytety? tym razem chłopiec, czy znowu celowaliście w dziewczynke?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
polkosia wrote:Niecierpliwa, też jestem na fali płci Ale już za 2 tygodnie będę mogła zrobić Nifty, to się wszystko wyjaśni
podoba Ci sie imie Pola? Mi nieszczególnie, ale może do Waszej dwójki pasowałaby Pola, albo Amadeusz
Matylda, Klementyna i Pola (albo Nina)
Matylda, Klementyna, Amadeusz (albo Mikołaj)
Ta Klara tez by była superWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:21
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nick nieaktualny
-
fajnie byłoby, gdyby moja Kasia miała siostrę, a nie samych braci. Taki układ jak teraz ma super - jeden brat starszy, drugi rok młodszy, jak zaczną kumpli przyprowadzać, to będzie miała w czym przebierać ale sama po sobie wiem jak to jest z samymi chłopakami, więc tak dla niej chciałabym drugą córeczkę. A jak będzie chłopiec, to co? Pokocham jak własneWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Lavendova wrote:My również na fali płci:D Mój jest przekonany że to chłopiec a ja się zastanawiam czy tak naprawdę wolałabym chłopca bo jakoś sie przyzwyczailam do dziewczynek. To już raczej moja ostatnia ciąża to niepowiem lekka ciekawosc jest
Mam tak samo
Z jednej strony chciałabym poznać uroki macierzyństwa i opieki nad chłopcem, a z drugiej dziewczynki wydają mi się bardziej oczywiste Podobno to chłopcy są też kolkowi, a moje córki to ominęło, także też mnie to lekko przeraża
Celowaliśmy w chłopca ze stylem seksu i owulacją, ale kalendarz chiński, który nam się 2x już sprawdził, mówi, że będzie to trzecia dziewczyna Także teraz to nie jest takie na 100% zaplanowane jak było z córkami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 17:46
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny wczoraj robiłam wyniki krwi i dziś odebrałam z laboratorium wszystkie oprócz HIV i różyczki. Czy Na te badania czeka się dłużej? Bo trochę się zmartwiłam ze coś może być nie tak
Kasiaja lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:HIV to Ci chyba nie mają prawa wydać. To powinno zgodnie z prawem iść od razu do lekarza. To dlatego, że pozytywny wynik musi zostać wydany pacjentowi przez przeszkoloną do tego osobę, która od razu wytłumaczy, co i jak. Dlatego laboratorium nie ma prawa wydawać wyników (pozytywnych czy negatywnych) w ogóle.
Nie wiem jak jest w przypadku pozytywnego wyniku, negatywny dostałam do ręki z tym, że był zamknięty w kopercie, inne wyniki podstawowe morfologia, mocz, glukoza itp. normalnie wydają bez koperty[/url]
-
mi88 wrote:HIV to Ci chyba nie mają prawa wydać. To powinno zgodnie z prawem iść od razu do lekarza. To dlatego, że pozytywny wynik musi zostać wydany pacjentowi przez przeszkoloną do tego osobę, która od razu wytłumaczy, co i jak. Dlatego laboratorium nie ma prawa wydawać wyników (pozytywnych czy negatywnych) w ogóle.
ja dostałam do reki z innymi wynikami, ale był negatywny. NIe wiem czy z pozytywnym byłoby tak samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 18:27
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
z tym sexem i płcią, to jednak też jest zupełna loteria. NIby plemniki z Y sa szybsze, silniejsze, a te z X potrzebują więcej czasu, bo są cięższe, wolniejsze, więc sex kilka dni przed daje szanse na dziewczynkę, ale przecież te Y też tam są, nie wyparują. Jesli maja dobre warunki, to sobie siedza i czekają, podobno nawet do 5 dni. Bardzij byłabym w stanie uwierzyć, że sex w owulację daje większe szanse na chłopca, bo zanim ten X dotrze, to Y już zdąży "zadowolić" komórke jajową
My z pierworodnym, który był całkowitą wpadką serduszkowaliśmy jeden, jedyny raz w 10 dniu cyklu. Wiem (z karty ciąży) bo już tego oczywiście nie pamiętam, kiedy miałam pierwszy dzień cyklu i wiem kiedy było serduszkowanie, bo to była nasza noc poślubna, a potem nie było czasu, ochoty, mieliśmy straszne zamieszanie i mąż wyjechał na jakiś czas, a w lipcu sie okazało, że jest fasolka. Nie mam pojęcia kiedy wtedy miałam owulację, bo mnie to nie interesowało, ale to raczej nie był 11-12 dzień cyklu, bo od zawsze mam cykle ok 30-dniowe. NIe mam pojęcia. Dla mnie płeć to czysta loteria. 50% szans.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Powiem Wam, że akurat jeśli chodzi o moje dzieci, to na razie (to są jeszcze maluchy) ale chłopcy są łatwiejsi w obsłudze. Może po prostu nasza Kasia jest bardziej ..... wymagająca prawdziwa damessa, z humorkami, dąsami, wymaganiami, już się zaczyna strojenie, perfumki
Przy 3 ciązy bardzo chciałam chłopca, żeby nie mieć w domu dwóch takich panienek a teraz proszę, marzy mi się córeczka
Mój mąż mówi, że jak masz syna, to w pewnym momencie martwisz sie jedynie, żeby "upilnować" jednego penisa, a jak masz córkę, to musisz "pilnować" całego osiedlaIva79 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Ja tez dostałam wyniki badań HIV do ręki. Robiłam prywatnie teraz to badanie.
A, dziewczyny, będziecie robić test PAPPA razem z tym usg co się robi w 11-14 tygodniu?
Mi Lekarz polecał to badanie mimo braku problemów genetycznych w rodzinie.
Waham się ale chyba zrobię ten test. . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie na wyniki różyczki i toxo czeka się dłużej, bo moje laboratorium wysyła je gdzie indziej (chyba nie mają odpowiedniej aparatury). HIV robią u siebie, bo też robiłam w poprzedniej ciąży, ale nie dostałam tych wyników w zamkniętej kopercie... hmm
Ja dziś po badaniach, więc w poniedziałek pójdę po wyniki. -
Lavendova wrote:Też myślę że to loteria z płcią ale wydaje mi się ze niektóre pary jakby mialy tendencje do jednej płci bardziej, jakby komorka jajowa przyciągała bardziej plemniki konkretnej płci
moja koleżanka ma 5 synów. oczywiście cały czas celowali w córkę. Tzn nie wiem na ile celowali ze staraniami, a na ile to było to tylko "fajnie byłoby teraz mieć córkę"Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019