X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Dziewczyny mój mały ma na brzuszku od kilku dni takie bardzo drobne czerwone kostki, trzeba się przyjrzeć żeby je dobrze zobaczyć, ale pod ręką je czuć. Nie mam pojęcia od czego, do pediatry niestety dopiero na poniedziałek jesteśmy umowieni.
    spróbuj w krochmalu wykąpać i nasmarować dobrze, może jakieś przesuszenia mocniejsze. a może coś na te alergicznym. nie sądzę, żeby coś groźnego.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj o 22:30 tak się wydarl że szok.. wyciągnęłam górze śpiworka i ani cycek ani noszenie nie pomagało. Puścił wielkie bąki jak go nosiłam i zasnął mi na rękach... nie obudził się jak zmienialam pieluche tak bo ten wrzask zmęczyl :( i nie wiem najgorsze od czego bo chyba bŕzuszek skoro po baku przeszło? A może mu sieci coś śniło? I tak przez tą przerwę jego najdłuższy sen dzisiaj to 4h.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój wczoraj o 22:30 tak się wydarl że szok.. wyciągnęłam górze śpiworka i ani cycek ani noszenie nie pomagało. Puścił wielkie bąki jak go nosiłam i zasnął mi na rękach... nie obudził się jak zmienialam pieluche tak bo ten wrzask zmęczyl :( i nie wiem najgorsze od czego bo chyba bŕzuszek skoro po baku przeszło? A może mu sieci coś śniło? I tak przez tą przerwę jego najdłuższy sen dzisiaj to 4h.

Mój też w nocy miał problem z brzuszkiem, nie mógł bąka puścić, brzuszek był wzięty i dopiero o 3 rano mu się udało w połączeniu z dużą kupą. Podaję mu od wczoraj ten debridat, liczę na jakąś poprawę.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to pewnie gazy, u nas taka sytuacja 2 razy była. Płacz okropny i tylko przytulanie pomagało. Za to jeszcze pojawia u nas sie taki nagly placz wchodzacy w pisk, wystarczy wtedy szybko podejść, poglaskać, powiedziec coś. Nie mam pojecia o co to chodzi

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest debridat od 2msc i problemy z brzuszkiem minely. Teraz juz bedziemy go odstawiac.

event.png
    eve
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie w przychodni.
    Hania waży 6400g. :D

Szczepienia zaliczone. Dziś nie była juz tak dzielna jak za pierwszym razem. :(

misia-kasia, pumka1990 lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomnialam o rota... Mamy miec jutro, a nie wiem czy uda sie kupic tak szybko szczepionke...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś w nocy tez jedno karmienie dodatkowe było bo mała się obudziła przez bąki i kupkę. Dawno w nocy nie robiła ;) nie lubię tego bo ona płacze z głodu a tu trzeba dokładnie wszystko umyć. Plus taki ze zazwyczaj spi do 7 a dziś do 8 pospała.

Ehh mam dziś stresa bo moi rodzice lecą do mojej siostry do Australii. Mają przesiadkę w Dubaju a nie znają angielskiego i ogólnie czeka ich 24h podróż. Mam nadzieje ze sobie poradzą no i ze zdrowiem będzie wszystko dobrze.

Dziś Agatka kończy 3 miesiace i pierwszy raz gugała do książeczki z rybkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:33

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem juz pewna ze mamy skok. Dzidzia jak już jadła mi po 6-7 razy dziennie to wczoraj zaliczyła 9 razy, do tego co 3 godziny w nocy, a już wystarczyło jej jedno karmienie. Popłakuje, ogolnie ciężko ją zabawić dłużej niż 15 minut. Nawet ulubiony leżaczek jest bee. A jak ją odkładam bo np chce coś zrobić to momentalny ryk, panika, musze ją uspokoic. Ale teraz spi w wozeczku na dworze, jak sie wyspi to mysle ze bedzie miec lepszy humorek

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba tez skok czy cholera wie co. Znowu na spacerze ryk, dokarmiłam w plenerze, chwila spokoju i w ryk. Juz mi wstyd wychodzić. Je słabo przez co musze co chwile do cyca.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dziecisawazne.pl/sposob-poprzez-zabawe-codzienne-czynnosci-stymulowac-rozwoj-dziecka-pierwszym-roku-zycia/?fbclid=IwAR0DctfnWu4OScp_iim8LO52UrBMQKXgn_gp1_eaE1Ak7Uwl_jdwgKCmsWY

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6x Tylko? Ja już teraz mam 6x od północy a jest 14... co prawda mały je 6 min niecałe ale i tak..

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    U nas chyba tez skok czy cholera wie co. Znowu na spacerze ryk, dokarmiłam w plenerze, chwila spokoju i w ryk. Juz mi wstyd wychodzić. Je słabo przez co musze co chwile do cyca.
    Łącze sie w bólu... Płakał przez pół kilometra, zqdna pozycja na rekach nie pasowała, chusta tez nie, dopiero jak zmęczył się płaczem to dalam radę, a w domu uśmiech z łezkami w oczkach.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    6x Tylko? Ja już teraz mam 6x od północy a jest 14... co prawda mały je 6 min niecałe ale i tak..
    My jestesmy na mm:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Łącze sie w bólu... Płakał przez pół kilometra, zqdna pozycja na rekach nie pasowała, chusta tez nie, dopiero jak zmęczył się płaczem to dalam radę, a w domu uśmiech z łezkami w oczkach.

no ten uśmiech mnie rozwala, jak tylko wchodzimy to cisza i spokój. Szkoda ze pogody nie da sie wykorzystac.
    Z drugiej strony od tej pogody mam juz ból gardła i połowy głowy ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    My jestesmy na mm:)

Ok :) już się zastanawiałam co robię nie tak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jadła dzisiaj może z 5 razy po max 7 min. Wykończy mnie psychicznie

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od południa je i w trakcie usypia. Budzi się i jest głodna bo usnęła w trakcie ;) tym sposobem nie mogę się wybrać na spacer. Jeszcze mam ostatnie pół godziny zanim się zrobi ciemno ;) ale wątpię ze się uda.

Po ostatnich akcjach spacerowych nie mam ochoty iść skoro nie najadła się do syta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 15:41

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugie szczepienie Hania juz tak dobrze nie znosi. Jest smutna, marudna i placzliwa. Temp 36-9°-37°. Więc gorączki brak.
    Wiec dziś sie tulimy i przytulamy. :)

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania nauczyła się przekręcać na lewy bok, szkoda tylko że na jeden, ale obecnie to jej ulubione zajęcie w łóżeczku. O 13 zasnęła o 14 już się obudziła więc wzięłam ją do swojego łóżka i aż się przerazilam tym co robi bo wyglądało to na jakieś napady zgieciowe a chyba po prostu przekręciła się na bok kulila i prostowała aż się przesunęła. Jak ja wyprostowała to od nowa to samo dopóki się do niej nie przysunelam wtedy grzecznie zasnęła na boku i tak śpi.

Ehh zrobili nam wodę z mózgu w szpitalu nastraszyli epilepsja w związku ze zmianą w główce a dla nas wszystko jest nowe i dziwne. Ostatnio leciałam do lekarza bo mała ma wzdrygniecia jakby się przestarzałość lub zrobiło się jej zimno. Nie traci przytomności jest z nią kontakt a trwa to może 3 sekundy tak że nawet nie zdążę jej złapać by sprawdzić czy przestanie jak ja dotknę. Lekarz powiedział że to raczej nic takiego jak pokazaliśmy nagranie ale na wszelki wypadek mamy zrobić EEG. Zazdroszczę tym co mają już dzieci i wiedzą jak takie maluchy się zachowują. Ja psychicznie wysiadam, pocieszam się że rozwija się książkowo poza tym napieciem mięśniowym.

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ