X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego Nowego roku :)

U nas mały nie mógł spać w łóżeczku jeszcze przed północą bo go strzały budziły, a jak go koło 21 zostawiłam na naszym łóżku to już ładnie spał, standardowo do karmien i dalej kima. O 12 nawet się nie obudził. Chociaż było bardzo głośno. Chyba u nas czuł się bezpiecznie :)

E_mii pielęgniarka mówiła że może tak zostać, trzeba rozmasowywac. My mamy na ramieniu po tej na gruźlicę z 1 doby ale już z tym się nic nie da zrobić.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na 2019 :)

U nas mała przespała 30 minut mega głośnych fajerwerków. Byłam w szoku, ale szumisia trzymałam nad nami cały ten czas.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku mamusie!

My bylismy w gosciach z noclegiem i mala przespala od 20-10 z przerwami na jedzenie...
    Jak strzelali, to widzielismy w niani, ze sie krecila, ale sie nie obidzila

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się nie obudziła o północy mimo tego że śpimy na poddaszu i było mega głośno przez jakieś 15 min. Spała stnadardowo od 22 do 10 rano z kilkoma pobudkami na cycka. Ja jeszcze w międzyczasie o 4 rano skoczyłam po rodziców z balu sylwestrowego. Śmieszne jak życie zatacza koło. Wcześniej to nas rodzice odbierali a sami siedzieli w domu, a teraz my w domu a oni się bawią :)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się tak cieszę bo widzę że dwie wizyty u fizjo już daja efekty. Mała już dzisiaj obraca się na dwie strony, chętnie leży na brzuchu. Asymetria maleje. Ufff

Eilleen lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/

To jakby kogos interesowało co damy dziecku do jedzenia. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    https://matkawariatka.pl/rozszerzanie-diety-niemowlaka-zdrowa-kaszka/

To jakby kogos interesowało co damy dziecku do jedzenia. :D

Dzięki za linka. Super analiza. Zgadzam sie w 1000 proc :D Na samo wspomnienie smaku kaszki ryzowej malinowej z bobovity mam mdlosci :D

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz poczytam ale ja uwielbiam to jeść nawet teraz haha
    Edit. Fajny wpis. Zaczynam być nieco przestraszona rozszerzeniem diety. Jeszcze 2 miechy niby ale widzę że mała ostatnio bardzo zainteresowana jedzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 18:12

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 20 dni zostało. I ja jestem przerażona. :/

Dlatego czytam, czytam i czytam. :D

https://zielonyzagonek.pl/sloczek-fasftfood-dla-dziecka-pulapka-na-miliony-rodzicow/

https://malgorzatajackowska.com/2016/04/07/czy-mozna-to-podac-niemowlakowi/

https://dziecisawazne.pl/przekaski-dla-dzieci/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 18:31

• e_mii Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie rozszerzanie diety też jest przerażające. Nie wiadomo co dawać, kiedy i jak. Mamy jeszcze miesiąc i się zacznie plucie marchewkami :D Ja jeszcze będę próbowała powoli odstawiać małą, to dopiero będzie hardcore.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• squirrel Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam swojej to już bym z chęcią coś dała bo jak jemy przy stole to mało nam z ręki nie wyrwie. Ciekawe jaka będzie zainteresowana jak faktycznie dostanie jedzonko :-)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip ostatnio zaczął nam się przyglądać jak jemy, wiec powoli nabiera gotowości też mam w planie odstawić Filipa po pół roku.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu tak odstawiacie odrazu przy rozszerzaniu diety?

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jestem bardzo smutna z powodu historii, jaką przed chwilą poznałam :-( Muszę się wygadać bo mojemu już gadałam ale czuje niedosyt. Zrobiłam porządki w szafie Zuzy i mam pełno ubranek z których już wyrosła (wiadomo ;-) ) Porobilam trochę zdjęć i wrzuciłam na kilka grup na fb z mojej okolicy w celu oddania potrzebującej mamie. Odezwała się do mnie młoda dziewczyna, że ona szuka w imieniu siostry rzeczy ponieważ ta urodziła 22.12 ale jeszcze mała nie wyszła ze szpitala bo w domu nic nie przygotowane. To ja się jej pytam, jak to? A ona, że siostra chciała oddać małą bo nie ma warunków ale po porodzie zmieniła zdanie i teraz na szybko zbierają wyprawkę bo pieniędzy też brak :-( Normalnie serce mi się kraje. Jutro, prócz tych ubranek, pojadę i kupię trochę potrzebnych rzeczy (pieluszki, kosmetyki, mleko ona nie kp bo ją wypisali do domu i tylko pozwolili dziecku zostać do czasu aż wszystko zorganizuje dla maleństwa. Kurde jakie to życie niesprawiedliwe, złość mnie bierze na takie niedojdy życiowe. U nas w rejonie nie na bezrobocia, ściagają obcokrajowców na potęgę bo rąk do pracy brakuje. Ta babka jeszcze mieszka koło strefy ekonomicznej ma dosłownie 2km. Nie wiem czemu nie pracowała przed zajściem w ciąże i że na aż tak ciężka sytuacje. Tak mi szkoda tego maleństwa :-(

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A czemu tak odstawiacie odrazu przy rozszerzaniu diety?
    Ja zaczynam się doszkalać od lutego, przez pół roku w weekendy mała będzie z tatusiem zostawać, więc muszę coś wymyślić z kp. Chciałabym ograniczyć liczbę karmień w ciągu dnia, a w nocy dalej karmić. Myślę też o ściąganiu mleka w ciągu tygodnia, żeby mąż mógł podać jak zostaną sami... Nie chciałabym jeszcze tak całkiem odstawiać.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozszerzanie diety to trudna sprawa. Ja np nie wiem po jakim czasie dac małemu mleko, wiadomo, że narazie próbuję po kilka łyżeczek, ale znów jest płacz jak już nie daje, a on ewidentnie chce jeszcze. Więcej mu dać nie chce żeby go brzuch nie bolał. Zwariować można...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym to nasze rozszerzanie diety wypada w momencie kiedy wybór dobrych warzyw i owoców jest ograniczony :/

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Mamusie jestem bardzo smutna z powodu historii, jaką przed chwilą poznałam :-( Muszę się wygadać bo mojemu już gadałam ale czuje niedosyt. Zrobiłam porządki w szafie Zuzy i mam pełno ubranek z których już wyrosła (wiadomo ;-) ) Porobilam trochę zdjęć i wrzuciłam na kilka grup na fb z mojej okolicy w celu oddania potrzebującej mamie. Odezwała się do mnie młoda dziewczyna, że ona szuka w imieniu siostry rzeczy ponieważ ta urodziła 22.12 ale jeszcze mała nie wyszła ze szpitala bo w domu nic nie przygotowane. To ja się jej pytam, jak to? A ona, że siostra chciała oddać małą bo nie ma warunków ale po porodzie zmieniła zdanie i teraz na szybko zbierają wyprawkę bo pieniędzy też brak :-( Normalnie serce mi się kraje. Jutro, prócz tych ubranek, pojadę i kupię trochę potrzebnych rzeczy (pieluszki, kosmetyki, mleko ona nie kp bo ją wypisali do domu i tylko pozwolili dziecku zostać do czasu aż wszystko zorganizuje dla maleństwa. Kurde jakie to życie niesprawiedliwe, złość mnie bierze na takie niedojdy życiowe. U nas w rejonie nie na bezrobocia, ściagają obcokrajowców na potęgę bo rąk do pracy brakuje. Ta babka jeszcze mieszka koło strefy ekonomicznej ma dosłownie 2km. Nie wiem czemu nie pracowała przed zajściem w ciąże i że na aż tak ciężka sytuacje. Tak mi szkoda tego maleństwa :-(

Tak niestety jest, ze przez lenistwo dorosłych cierpią dzieci. :)

Jak pójdzie po zasiłki bedzie miala wiecej kasy niz nie jedna mama wypłaty za cały miesiąc pracy . :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 19:16

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Tak niestety jest, ze przez lenistwo dorosłych cierpią dzieci. :)

Jak pójdzie po zasiłki bedzie miala wiecej kasy niz nie jedna mama wypłaty za cały miesiąc pracy . :/
    W sumie racja oby tylko na dziecko to poszło. Mam nadzieje, że to normalna rodzina tylko niezaradna życiowo bo jak jakaś patologia to się załamie

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Poza tym to nasze rozszerzanie diety wypada w momencie kiedy wybór dobrych warzyw i owoców jest ograniczony :/
    No właśnie, bardzo nad tym ubolewam, ponieważ za kilka dni zaczynamy rozszerzac i cały czas kombinuje gdzie by tu znaleźć warzywa najlepszej jakości, a u nas kiepsko...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ