X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie lekarskie w ciąży uważam za coś normalnego, jeśli kobieta nie chce w tym czasie pracować to jej wybór i ma do tego prawo i niekoniecznie tylko wtedy gdy są wskazania medyczne. Ja pracuje w korporacji i wiem, że jako jednostka się dla niej nie liczę, dlatego jak tylko dowiedziałam się o ciąży „walnęłam” zwolnieniem ( w poprzedniej ciąży) teraz skończył mi się macierzyński i znów l4. Mam dużo fajniejszą pracę w domu ;-)

polkosia lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:44

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaS bardzo mi przykro :-(

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie noszenia dzieci to uważam, że nie ma tu znaczenia „przyzwyczajenia” dziecka do tego, ponieważ już noworodki potrafią się tego strasznie domagać i nie ma to nic wspólnego z nauczeniem. Słyszałyście zapewne o high need baby i tutaj nic w tej sprawie nie da się zrobić. Mój roczniak, na szczęście, jest dzieckiem które od początku nie miało takiej potrzeby. Od urodzenia sam w swoim łóżeczku zasypiał, tylko ma to też swoje minusy. Jest ze stycznia i w wakacje dużo czasu spędzaliśmy poza domem w wakacje no i tu zaczęły się problemy, mimo że był strasznie śpiący to płakał strasznie nie mogąc zasnąć w wózku :-/ W szpitalu, po porodzie, leżałam na sali z jedną kobitką, która musiała spać trzymając na rękach swoją córeczkę. Jak ja się bałam żeby ona jej nie upuściła i zamiast spać czuwałam, bardzo mi było szkoda tej dziewczyny. Nie wierze żeby taki noworodek był w jakikolwiek sposób nauczony poprostu tego potrzebował.

polkosia, Carolline lubią tę wiadomość

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:44

• Leticia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyzwyczajenie to druga natura człowieka, a dziecko to tez człowiek ;)
    Moja córka od urodzenia spała w swoim łóżeczku, ale kiedyś podczas wyjazdu przez tydzień spała z nami. Po powrocie przez kolejny tydzień musiałam się szarpać, żeby ją od tego odzwyczaić.

polkosia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę was ostrzec, że ciążowy zanik mózgu to choroba zakaźna :D
    Jedziemy właśnie na spontaniczny urlopik (zainspirowała mnie ostatnia dyskusja o wyjazdach). W połowie drogi zorientowałam się, że mąż zapomniał wziąć dziecku kurtki :P A jeszcze w drzwiach powtarzałam mu, które cztery rzeczy ma ze sobą wziąć :P Niech się spróbuje teraz ze mnie śmiać, że jestem nieogarnięta!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zobaczę jak to będzie. Wiadomo z drugim jest trochę mniej spinania np. Termometru do wody Nie będę już kupowała;) Nie zamierzam spać z dzieckiem kupię dziecku dostawke do mojego lóżka oczywiście by w nocy nie wstawać karmić tylko mieć pod ręką. A wybor wozkow czy inne rzeczy zapoczątkowałam przed swoją wizyta u gin. Pomaga się odstresowac. Nawiasem tak wszystko przemysle przed porodem ze bedzie tanio i bez "wtop"
    Poza tym wierzę w magiczną moc przyciągania pozytywnym mysleniem

Kozalia ja się starałam 2 lata. We wrześniu cb. A teraz będzie już super.
    A w ogóle dla mojego świętego spokoju chodzę co 1.5 tyg na usg. Teraz w piątek mam i zrobię zdj 3d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2018, 18:20

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zakupów wózkowych nie będzie, ale to z tego względu, że brat ma bardzo dobry wózek i chce koniecznie go oddać, a siostra ma łóżeczko, wanienke na stelażu i też odda.
    Mieszkanie niestety wynajęte więc też urządzanie pokoju trochę nas nie dotyczy, ale i tak nie możemy się doczekać :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tzn ze co krzyczał plakal jak go odlozyla? No takim sposobem to sie dziewczyna nawet nie wysika ani nie wykapie:P
    Synek mojej koleżanki w wieku 2 lat miał jeszcze potrzeby wisiec całą noc na cycku, nie ze byl głodny tak sobie lubil poprostu podtrzymać w buzce :P
    Myślę jednak ze pewne przyzwyczajenia mają jednak duże znaczenie. Nie bez powodu są te rytualy wieczorne itd właśnie żeby dziecko miało pewien plan i przyzwyczajenia. Ale każdy oczywiście wychowuje sobie jak sam uważa;)

Dokładnie, nawet pod prysznic nie mogła wyjść, jak ją tylko odłożyła to był płacz tylko na rękach spokojna. Swoją drogą ciekawa jestem co u nich teraz. Miała jeszcze dwuletniego synka

17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się boję cieszyć tak na 100%. Ale staram się już teraz nie mieć negatywnych myśli. Bo niepotrzebnie się stresuje a nie mam wpływu. Z kupnem różnych rzeczy i szukaniem to wstrzymam się i to długo. Wózek kupię używany bo jakoś nie mam ochoty tracić kilka tysięcy na wózek który przyda się np 3 lata. Będą te pieniądze potrzebne na inne wydatki :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie dziecko to spore wydatki.
    Wiem, że przy pierwszym dziecku pewnie kupimy z mężem masę niepotrzebnych rzeczy. :)
    Ze względu że w rodzinie i wśród znajomych dzieciaczki już spore to czeka nas kupno wszystkiego nowego. :D
    Wózek to dla mnie taka podstawa, że musi mnie zadowolić. Obrzeża miast piękne są - ale taki minus że drogi gorsze. I wózek solidny musi być. A że nie martwię się wnoszeniem wózka po piętrach to mam nadzieję, że znajdę wymarzony. :)

Oglądanie rzeczy dla dziecka odpręża. :D dzięki temu mniej się myśli o strachu i lęku. :) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Dokładnie, nawet pod prysznic nie mogła wyjść, jak ją tylko odłożyła to był płacz tylko na rękach spokojna. Swoją drogą ciekawa jestem co u nich teraz. Miała jeszcze dwuletniego synka

Straszne. Może coś temu dziecku było neurologicznie? Noworodki zwykle tylko śpią i jedzą, płaczą tylko jak głodne. No przynajmniej ja sie tylko z takimi spotkałam.

• e_mii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego w ciąży trzeba zakładać tylko najgorsze scenariusze? A jak ktoś się cieszy, chwali, ogląda wózki czy przygotowuje wyprawkę to coś złego. Pamiętam jak w pierwszej ciąży bardzo wcześnie zaczęliśmy kompletować wyprawkę, bo nie mieliśmy niczego, a teściowa gadała że się tego nie robi. To mam czekać do porodu? Jak kobietę spotyka to najgorsze, to przechodzi to łatwiej bo nie wybierała wózka czy łóżeczka?
    Każda z nas się martwi i martwić będzie. Myślę, że po porodzie jeszcze więcej. Jak się mała urodziła to pierwsze noce siedziałam i patrzyłam czy oddycha.

A tutaj w końcu zrobiło się przyjemnie :)

Leticia lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj też to pamiętam. A jak już była przeziębiona z katarem to w ogóle nie spałam.

Melevis lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też postanowiłam wesprzeć pozytywne myślenie i kupiłam na promocji trzy ciuszki dziecięce, a co, musi być w końcu dobrze, więc przyda się :) A udało mi się kupić urocze body z owieczką z organicznej bawełny za 12 złotych :)
    Jeśli chodzi o dzieci to chyba kwestia szczęścia, nie musi być nawet high need, ale będzie miało kolki i człowiek ma wyjęty kawałek z życia. Więc jak się ma w miarę łatwe w obsłudze dziecko to nic tylko cieszyć się z farta ;)

Leticia, Gypsy, LondyńskieSerduszko lubią tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z synkiem śpimy w łóżku do teraz i uważam to za coś pięknego :) mimo ze już mamy tyle wspólnych nocy za sobą to za każdym razem jak idę spać idę z myślą ze idę się do niego przytulić i patrzę jak słodko spi :) on tak szybko rośnie ze za kilka lat już tego nie będzie potrzebował, a później będę do niego drzwonic i prosić żeby do matki na obiad przyjechał :) cieszmy się tym co mamy teraz bo to są piękne i niepowtarzalne chwile :) a ja nigdy się nie spodziewałam ze dziecko to aż tak ogromne szczęście :)

juwelka, polkosia, Carolline lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też spaliśmy z córką, jakoś po 2 urodzinach zaczęła spać sama, kilka miesięcy temu cieszyliśmy się, że sama zasypia, wyganiała nas z pokoju i szła spać- nie wierzyłam, że to nastąpi. A teraz, odkąd jestem w ciąży, twardo chce spać z nami. Może ma taki okres, może jej niedługo przejdzie, bo zaczynam się martwić jak się z brzuchem pomieścimy... Mimo wszystko też to bardzo lubię :D

Carolline lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• niedograna Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie niestety sprawdził się zły scenariusz. Wczoraj byłam operowana, moja ciąża niestety była pozamaciczna :( próbuję się pozbierać i fizycznie i psychicznie. Życzę Wam wszystkim dużo zdrowia i spokojnej ciąży
    Przykro mi :(

• Kasia_1990 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Termin 27 sierpnia. Ciąża bliźniacza. Jedno dzieciątko zdrowe drugie puste jajo płodowe.

Existenz, niedograna lubią tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ