SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja mimo, ze miesozerca nie jestem, raczej zjadam swoja porcje na pol z psem, to mam jedna manie miesna i jest to krwisty stek! Strasznie mi tego w ciazy brakowalo...

Ciekawe, czy corka w przyszlosci podzieli pasje do surowizny hehe...

Ja stekow to nie ale za to uwielbiam tatar :) obok sushi to było coś o czym marzyłam w ciąży :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my walczymy żeby przejść na mm. Mieszam jej pół ma pół z moim i muszę dodać dwie łyżeczki kaszki żeby dosłodzić bo inaczej pluje i ma odruch wymiotny :-S za nic nie podchodzi jej ten Nutramigen. 25 lutego mamy w końcu wizytę u alergologa (od listopada czekamy). Nie szukałam prywatnie bo to nic pilnego, a ten doktorek, co idziemy do niego, to ponoć dobry. Mam nadzieje że wystawi zaświadczenie o alergii i będziemy mogli przejść na to neocate bo bez zaświadczenia to pediatra nie wypisze recepty. Tak więc póki co młoda dostaje taka mieszankę moje, Nutramigen i kaszka. Odkąd postanowiłam zakończyć kpi to już chciałabym żeby ten proces się skończył nie chce mi się ściągać i jeszcze te wariacje ze smakiem, mogłam jej wcześniej dodawać to mm

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja stekow to nie ale za to uwielbiam tatar :) obok sushi to było coś o czym marzyłam w ciąży :D
    Oj to to tez <3 ale ja ogolnie uwielbiam takie rzeczy, steki, tatar, metki cebulowe, surowa wedzona poledwice itp...

Marta..a lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niecierpie surowizny, nawet szpajze z surowych jajek jem dopiero od niedawna:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja ja dzisiaj pierwszy raz daje młodemu mm koło 23 jak się obudzi na karmieniez czas zacząć kończyć ta mleczna przygodę pt karmienie piersią :) trzymajcie kciuki żeby nie pluł i wypił. Bo ostatni raz próbował mm w październiku chyba jak miałam kryzys :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak to przyjmie. :) i jak dlugo zajmie Ci schodzenie z kp..

Bo mnie to ogólnie przeraża :O jak to zrobic?! :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 00:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyciszanie laktacji ok 3 tyg zajęło. Z wyłącznego kp przeszlysmy na mm w dzień plus kp w nocy. Odciagalam wtedy ok 2/3 razy w dzień. Po kilku takich dniach i nocach odrzucila również nocne kp. I tu na chwilę bylo jedno odciaganie więcej, albo ok północy albo bardzo rano ok 4. W momencie gdy nie trzeba odciągnąć ani karmic w nocy laktacja sama siada. Potem odciagania sukcesywnie mniej, do jednego na dzień a ostatecznie co drugi dzień i koniec :)

U mnie było łatwo bo dziecko samo sie odstawilo. Nie było juz cyca w buzi. To trzeba wiedzieć czy się chce rzeczywiście kończyć bo ja tam specjalnie wrażliwa nie jestem ani maniaczka kp tez nie a mialam przez chwilę dziwne myśli, było mi żal, jakieś wyrzuty a ze może jeszcze by spróbowac... itd Nie wiem czemu ale taki auto sabotaż może sie pojawić więc tu musi być jasna decyzja mamy i wytrwac w swoim postanowieniu konsekwentnie.

Marta..a lubi tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    A my walczymy żeby przejść na mm. Mieszam jej pół ma pół z moim i muszę dodać dwie łyżeczki kaszki żeby dosłodzić bo inaczej pluje i ma odruch wymiotny :-S za nic nie podchodzi jej ten Nutramigen. 25 lutego mamy w końcu wizytę u alergologa (od listopada czekamy). Nie szukałam prywatnie bo to nic pilnego, a ten doktorek, co idziemy do niego, to ponoć dobry. Mam nadzieje że wystawi zaświadczenie o alergii i będziemy mogli przejść na to neocate bo bez zaświadczenia to pediatra nie wypisze recepty. Tak więc póki co młoda dostaje taka mieszankę moje, Nutramigen i kaszka. Odkąd postanowiłam zakończyć kpi to już chciałabym żeby ten proces się skończył nie chce mi się ściągać i jeszcze te wariacje ze smakiem, mogłam jej wcześniej dodawać to mm
    U Was też problem, nie chce pić mm?
    A inne rzeczy chętnie je?

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te problemy z kp, ciągła walka o każdą krople ... ech z chęcią bym juz przeszła na mm. (Choć lubię kp)

Ale ten moj czort mówi stanowczo "nie" - na butelkę, na kubeczek.. więc juz mi sie skończyły pomysły jak ją odstawić od piersi ! :O

U mnie ewidentnie to coś dziwnego sie dzieje. Bo raz pokarm mam, czuje jak po karmieniach piersi sie napełniają.. a czasami mam takie flaczki z piersi i nie chcą sie napelniać. :O :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 08:56

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój musiał nagle zacząć pić mm, z dnia na dzień, bo nie miałam zapasów żadnych i całe szczęście nie było problemu, bo nie wiem co bym zrobiła....

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wiem, że u nas z odstawieniem będzie dramat. Z kubeczka podpije troszeczkę, ale tylko mojego mleka albo wody. Mam 3 paki mm różnych firm i wszystkie be. A co gorsze, ostatnio zrobiła się taka cycusiowa, że na śpiocha muszę pocichutku ją odstawiać, inaczej nie zaśnie, chyba że na spacerze albo w samochodzie. Teraz nie chcę przechodzić przez krzyki i płacze, ale na majówkę, lub w czerwcu na wakacje, wolałabym już nie karmić.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zassal butlę że aż to 120ml mało mu było :) pospał 4h i już cycek wszedł :)
    Ja sobie daje 3 miesiące. Jutro kończy 6 to na majówkę gdzieś właśnie już bym chciała żeby był na jedzeniu + mm. Właśnie żeby nie mieć wyrzutów sumienia chce to tak rozciągnąć w czasie.

Dostałam też okres :D już trzeci

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest z Wrocławia? Mieszka tam?

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde dziecko jest inne.. jedne cycusiowe, inne same sie odstawiają, inne tylko butelkoww.. ciezko ogolnie jest, hehe

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko przestawiło sie ze spaniem. Zawsze jej drzemki w dzień trwały równo 30 minut, ale rano dłużej spała. Ostatnio wstaje koło 7.10-7.20 ale pierwsza drzemka trwa około godziny! Teraz już śpi od 11.15, prawie dwie godziny! A ja sie nudze.... Mogłoby jej tak zostać z tym spaniem:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Czy któraś z Was jest z Wrocławia? Mieszka tam?
    Ja pół miesiąca we Wrocławiu A drugie pół bliżej gór. Jutro wychodzimy że szpitala...

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dzis katarek do odkurzacza. Hania obraziła sie na haxe ! :/

Boję sie. Ale będziemy próbować..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 14:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci też sie tak rzucają na wasze jedzenie jak coś jecie? :O W życiu czegoś takiego nie widziałam az piszczala :D Wyrywala mi widelec hahah makaron po chińsku trafil w jej gust :D Pomemlala i kawałki wyplula ale odruch gryzienia już jest :O Jeszcze tylko tego polykania brak.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja pół miesiąca we Wrocławiu A drugie pół bliżej gór. Jutro wychodzimy że szpitala...

Mój mąż uparł się jechać do Wrocławia w najbliższym czasie na weekend, bo bardzo chce zobaczyć to afrykarium. Mogłabyś mi napisać jak duze są tam tłumy? Czy faktycznie warto pojechać? I ewentualnie jaki hotel wybrać? Oczywiście jak już będziecie z małą w domu i ze zdrówkiem będzie już ok.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwariuje z tym brakiem kupy... Bąki są tak zjadliwe, że trzeba uciekać z pokoju :p juz masuje brzuszek, macham nóżkami, nawet espumisan poszedł w ruch... No nie męczy się, ale kurde 4 dni bez kupy, gdzie jadl brokuły, marchew i śliwke suszona...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1739 1740 1741 1742 1743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ