Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:Ja zwariuje z tym brakiem kupy... Bąki są tak zjadliwe, że trzeba uciekać z pokoju :p juz masuje brzuszek, macham nóżkami, nawet espumisan poszedł w ruch... No nie męczy się, ale kurde 4 dni bez kupy, gdzie jadl brokuły, marchew i śliwke suszona...
To może spróbuj tarte jabłko dać jeszcze. -
Jak mój pięć dni nie robił kupy, to już byłam spanikowana mimo, że kompletnie nic mu nie było z tego powodu więc Cię rozumiem.
U nas jabłko działa zawsze.
Dobre jest też podanie dziecku wody (można z mm) po ugotowanych płatkach owsianych, ale to dla troszkę starszych dzieci. To też sprawdzony sposób
-
Moje dziecko śpi, a ja nie mam co robić...
Co ją robiłam jak jego nie było?poczytałam, poleżałam...
Justa u mnie był też taki problem, że mały strasznie płakał jak mu dawałam tylko 2-3 łyżeczki nowości i musiałam mu dawać więcej trochę, bo aż się trząsł. -
1ania1 wrote:Mój mąż uparł się jechać do Wrocławia w najbliższym czasie na weekend, bo bardzo chce zobaczyć to afrykarium. Mogłabyś mi napisać jak duze są tam tłumy? Czy faktycznie warto pojechać? I ewentualnie jaki hotel wybrać? Oczywiście jak już będziecie z małą w domu i ze zdrówkiem będzie już ok.
Ja bylam w tym afrykarium ze 2 lata temu. Jechalismy do Budapesztu i zatrzymalismy sie po drodze na 3 dni u znajomych. Wrocław piękny. Było wtedy sporo ludzi a był to środek tygodnia. Kak sięgam pamięcią to jest tam bardzo goraco i wilgotno. Ja się źle czuję w takich miejscach ale co kto lubi. Tam gdzie są akwaria jest też ciemno. Z dzieckiem to chyba bym sie tam nie wybrała. Wolałabym pospacerować po mostachWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 18:49
1ania1 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
1ania1 wrote:Moje dziecko śpi, a ja nie mam co robić...
Co ją robiłam jak jego nie było?poczytałam, poleżałam...
Justa u mnie był też taki problem, że mały strasznie płakał jak mu dawałam tylko 2-3 łyżeczki nowości i musiałam mu dawać więcej trochę, bo aż się trząsł.tylko młode mamy rozumieją co to brak kupy... :p
Filip przestawia sobie spanie, ostatnia drzemka wypada o 17... Budzę go wtedy kolo 18 i ciekawa jestem kiedy pojdzie spać. Dzisiaj się okropnie ślinić, paluszek w buzi cały czas i rączki! A rączki po to żeby zwiedzać mieszkanie. Ostatnio nawet ściany musi pomacać. Strasznie ciekawy wszystkiego :]Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 19:22
-
Afrykanarium jest super, najlepiej z samego rana pójść na otwarcie wtedy nie jest tak duszno i jest mniej ludzi. Najczęściej się z czasem schodzą, więc jak ktoś tam jedzie zawsze polecam zacząć od afrykanarium a później resztę zoo. Hotelu nie znam niestety.
Moje dziecko robi kupy za wasze .. Dzisiaj z 6 było. Na szczęście w nocy tylko bąki a kupa idzie po kaszce pierwsza.. No a potem przy każdym posiłku mam wrażenie ;p1ania1 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
1ania1 wrote:Dzięki dziewczyny. Planujemy jechać na 3-4 dni, ale dzisiaj męża przekonałam żebyśmy poczekali aż mały będzie w spacerówce już jeździł, a poza tym pogoda będzie w marcu na pewno lepsza.
Jechac warto ale celowac poza weekendem bo tłumy straszne. Jest na terenie restauracja. Apartamenty Ovo zobaczcie.
-
nick nieaktualny
-
Dziś pierwszy raz położyłam na noc Antosia do łóżeczka. Póki co śpi, gorzej chyba ze mną bo ciężko wyobrazić mi sobie noc bez tych ciepłych rączek. No ale niestety, męża rozłożyła grypa i młody nie może z nami spać a mąż nie ma gdzie się przenieść. Mam nadzieję że Antoś od niego nic nie złapie.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyDziewczyny u mojej małej znalazłam dziś krew na dziąśle w okolicach dolnej czwórki. Myślałam ze zabawką sobie rozcięła, bo wszystko namiętnie gryzie. Przemyłam Octaniseptem. Teraz jest tam biała plamka i lekkie zgrubienie. Nie wiem co to może być?
Jakieś 2h po tym, jak to odkryłam, dostała panicznego ataku płaczu. Pomógł dopiero dentinox, Apap i bujanie w nosidełko, nawet cyca nie chciałauspokoiło ją to na godzinę, a potem znowu to samo
w końcu zasnęła w nosidełku.
Ostatnie wieczorne karmienie było już spokojne.
Macie pomysły co to może być? -
nick nieaktualny
-
Ania241188 wrote:U Was też problem, nie chce pić mm?
A inne rzeczy chętnie je?i lubi wodę tylko dodaje jej po 5 kropli Cebionu
[/url]
-
Dooti wrote:Dziś pierwszy raz położyłam na noc Antosia do łóżeczka. Póki co śpi, gorzej chyba ze mną bo ciężko wyobrazić mi sobie noc bez tych ciepłych rączek. No ale niestety, męża rozłożyła grypa i młody nie może z nami spać a mąż nie ma gdzie się przenieść. Mam nadzieję że Antoś od niego nic nie złapie.
Nasza mała też w nocy śpi z nami bo w nocy cycek ale na chwile obecna to nie wyobrazam sobie jej wyprowadzki ;-( bede to bardziej przezywac niz ona. Tez uwielbiam te cieplutkie lapki i jak sie budzi nad ranem i wita usmiechem to juz w ogoleProbuje ja odstawic ale mi nie wychodzi albo do konca tez nie chce i nie potrafie jakos byc konsekwentna w tym co postanowie. I tak juz od dwoch miesiecy karmie w nocy piersia w dzien butelka chociaz i w dzien zdarza sie ze ze 2 razy chce cycka.
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021