Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulinaaa wrote:Ah no i moja wiadomo teraz w kombinezonie, ale chyba jak ma już być po 10 stopni ( a patrzyłam że do połowy marca to 8-10 prognozują ) to trzeba zmienić coś, kurteczka i buciki chyba ? bo do spacerówki to co, kombinezonu chyba się nie ubiera na marzec/kwiecień ciepły ?
Dobre pytanieteż chętnie się dowiem, bo narazie mały w kurtce i śpiworku, a później to nie wiem... W ogóle to kojarzycie markę Titot? Boże jakie robią śliczne papcie dla maluchów.
-
Ja Mie teraz ubietam tak, ze skarpety, ocieplane spodenki, body i cienka kurteczka taka typowo wiosenna i do spiworka... jak ja ubiore grubiej, np grubsza bluze, czy rajtuzki to drze sie bo jej goraco...
Spi tez najlepiej jak w sypialni 16 stopni...
Na zakupy to tylko body, rajtki i dresowy overall inaczej cale zakupy wojna, i spocona jak szczur...
Nawet czapeczka tylko cienka bawelniana...
Maz sie smieje, ze nam mors rosnie...
Paulina ja bym sie tam cieszyla jakby moje dziecko choc na jeden dzien zamilklo...
Ona bez przerwy pierdzi buzia, piszczy na takich czestotliwosciach, ze nim 12 wybije ti mi leb peka, a gdzie tam do wieczora...
Nawet ostatnio bykismy wszyscy razem na zakupach, to przy kasie z nudow odstawiala taka arie operowa, ze kasjerka pekala ze smiechu, a i przypuszczam, ze na srodku sklepu i dzial miesny ja slyszal...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A my jak idziemy na spacer to mam taki cienki kombinezon misiowy, czapka, rękawiczki, apaszka, i dzidzia leży w grubym śpiworku. Ma tam fajnie ciepło i spocona ani razu nie była. Mam taki kombinezon zimowy ale może w nim z 5 razy była gdziekolwiek.17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
To u nas ani kombinezon, ani bluza misiowa juz nie przejda... za cieplo jej i drze sie po pierwszych kilku minutach...
Co do niechodkow mamy 3 pary, probowalam zakladac do fotelika jak np jedziemy na spozywcze zakupy, ale Mia ma je sciagniete zanim zdazymy wyjsc z domu, zakladam ponownie i jak dojedziemy do sklepu ponownie ich nie ma... takze dalam sobie poki co spokoj...
W domu to nawet skarpety malo kiedy ma bo wiecznie sciaga
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyU nas niechodki tez sa zdjete po paru sekundach. Szkoda kasy na kupowanie takich rzeczy.
Hania do wózka lubi cieplo. ♡ spi bo wychodzimy w porze drzemki. U nas gondola jeszcze. Mam podnoszone oparcie - kilka stopni regulacji. Na razie brak planów na spscerowke.
A co do ubioru to faktycznie powoli trzeba myslec o kombinezonie bardziej wiosennym.
A mam 80 - za duzy. Myślałam ze zima będzie dłuższa.
I chyba w sobote wybierzemy sie kupic jakis w rozm74Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 22:05
-
Ja to mam plan przesiadki na spacerówkę dopiero późną wiosną, no chyba, że królowa przestanie spać na spacerach. Narazie w gondoli cieplutko i otaczający świat ją mało interesuje bo wychodzimy w porach jej drzemek i tylko śpi.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Mia to nigdzie cieplo nie lubi... nawet w domu najchetniej bez gaci haha... nie wiem po kim to dziecko, bo ja raczej zmarzluch jestem i nawet w 25 stopniach jak jestem w cieniu potrafie stwierdzic, ze mi chlodno
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Filip do fotelika ma cienkie spodnie, body na dlugi rękaw, bluzeczke (jakąś cienką), skarpetki i na to polarowy kombinezon i czapa. W aucie zaraz odkrywamy go i zazwyczaj bez czapki jedzie. Do wózka to lubi ciepełko
body na dlugi rekaw, cienka bluzka, spodnie, skarpetki i zimowy kombinezon, do tego śpiwór i ta przykrywka od gondoli, no i czapa. Nigdy nie był spocony, wiec zakładam, że mu nie jest gorąco
chodzimy w porze drzemki, ale zawsze 30 minut obserwuje. Najlepiej jak idziemy na spacer do lasu, bo patrzy na drzewa, gorzej jak na wieś idę, bo przez 10 minut nie widzi nic oprócz nieba
a co do gadania, buzia mu się nie zamyka. Jeśli to wróży naszą przyszłość, to cienko widze :p bedzie gaduła straszna. Czasami zasypia i jeszcze gada, w nocy jak sie budzi to nie płacze, tylko gada, nawet jak jest zmeczony do gada
kilka dni piszczał, ale już przestał (na szczęście)
-
Ale śliczne te Wasze maluszki
My akurat śpiworka nie mamy, cały czas na spacery kombinezon z h&m taki zimowy plus kołderką z minki złożona podwójnie. W planach miałam kupić śpiworek, ale jakoś tak zeszło i nie kupiłam. W gondoli jeszcze miejsca mamy więc spacerowka to jeszcze daleki temat. Co do bucikow to mamy takie ala emu dla Malego po moim chrzesniaku i do fotelika do kurtki je zakladamy, ale też często spadaja i w sklepie to tylko się oglądam żeby ich nie zgubić.
Zuzia też podbijam pytanie o poród, jestem ciekawa ile dany lekarz zaleca odstępu między porodami.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
To u nas bluzeczka cienka przejdzie tylko na body z krotkim rekawkiem i na to max cieniutka bawelniana kurteczka...
Kombinezon ubieralysmy tylki jak byky trzaskajace mrozy po -7 stopni...
A do fotelika max bawelniana cieniutka kurteczka na same body z dlugim, ewentualnie na body dresowy kombinezonik i przykrywam kocykiem... ubralam jej dwa razy misiowa bluze to sie darla i jak ja rozebralam cala spocona byla...
Mamy specjalny kocyk do fotelika, to go nie uzywamy, bo jest jej w nim za goeaco i tez caly czas marudzi i sie drze i cala spocona...
Goraca dziewczyna chyba haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Kasiaja wrote:Postanowiłam złożyć wniosek do projektu „Mama wraca do pracy”. I teraz się zastanawiam czy dokumenty dojdą pocztą na czas
dzisiaj koło 16:00 dopiero mogę wysłać, a termin składania jest 18.02 do 15:00. Czy może jechać 60km i złożyć osobiście? Trochę mi się nie uśmiecha tyle jechać samej z małą, może płakać na autostradzie czy autostrada będzie zablokowana i utkniemy tam na kilka godzin, co się często zdarza na A4. Kurde zawsze wszystko na ostatnią chwile
-
Danio wrote:Cześć dziewczyny. Jestem z tegorocznych lipcówek. Pozwoliłam sobie do Was napisać jako już doświadczonych Mamusiek
Rozglądam się za wózkami a Wy pewnie jesteście już expertakami w temacie. Wiecie już czy Wasz zakup był trafiony czy nie. Jezeli macie ochotę napisze które wózki wam się sprawdziły i polecacie a które stanowczo odradzacie. Z góry dziękuję za każdą informację
-
Cccierpliwa wrote:U nas pelzaniu i czolganiu konca nie widac... a w miedzy czasie cwiczy pozycje czworacza
-
Mój Filip też raczej woli mieć mniej na sobie, bo jak mu za ciepło to jest marudny i płacze. Trochę czasu mi zajęło zanim doszłam do tego
Moja mama mi na początku mówiła, że za cienko ubrany, ale teraz sama widzi, że jemu to odpowiada. Jak wychodzimy na spacer to ma spodnie, skarpetki, body z długim rękawem, kurtkę zimową i śpiworek wełniany i przyjmuje, że skoro zasypia szybko to jest mu przyjemnie i ciepło. -
Eilleen wrote:Olek to w miejscu nie ulezy. Nawet jak w łóżeczku się obudzi to musi wędrować. I mam wrażenie że kombinuje z pozycją czworaczą. Na razie kręci się naokoło po macie i sunie do tyłu. Na brzuchu non stop leży i przez to ulewa czasami.
Oj mój też non stop chce teraz na brzuchu, przez co zdarza mu się ulewać. Jak sobie przypomnę to darcie się w leżeniu na brzuchu jak był mały to aż mi trudno uwierzyć, że teraz w tej pozycji spędza 90% dnia.