Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Czy jest tu jakaś mama KP, której dziecię juz przesypia noc? U nas cieszę się jak są tylko 3 pobudki, a nawet to ostatnio rzadko się zdarza, bo budzi się częściej... zastanawiam się czy kiedys sie to zmieni, czy dopiero jak ją odstawię.
Moja ostatnio prawie wcale się nie budzi. Memłanie cycka raz w nocy ale nawet to nie jest porządne jedzenie. Pampers mniej zasikany niż kiedyś zdecydowanie.
Ja to mam dylemat jak ubrać po chorobie. Bo nie lubi jak jej za ciepło, ale znowu nie chcę jej zaziębić. Rano było jakieś rzężenie znowu. Dzisiaj kontrola w POZ, a na poniedziałek jesteśmy umówione prywatnie do pulmonologa/alergologa/pediatry w Karpaczu. Może coś podpowie a propos bmk. Ja się zastanawiam czy ona jakaś astmowa nie będzie bo dziwne te oddechy ma czasem.
PlPaulina możesz napisać jaki konkretnie masz model inhalatora? Pisałaś o parametrach ale ja jestem lewa i zapomniałam. Zauważam, że po inhalacji jest dużo lepiej. Chwilę oklepię i coś sobie odkrztusi albo nosem wyjdzie.
A propos wózka też mam babyDesign Husky i jestem bardzo zadowolona.
-
nick nieaktualnyWczoraj było tak ciepło że wyjelam jej śpiworek i lezala tylko kocykiem. A ubrana jak na fotce, cienki taki pluszowy pajacyk, bluza z kapturem, cienka bawelniana czapka, body z dl rekawem, cienkie bawelniane rajtuzki i to wszystko. Przy mrozach tak samo tylko ze ma śpiworek
A do auta to tylko body i dres, ewentualnie kocyk do przykrycia i cienka czapke która od razu sciagam w aucie. Te foteliki sa tak gorące ze inaczej spocona i sie drze.
My jescze narazie zostawiamy gondole, coś tam widzi a też niespecjalnie mi zależy żeby tak się gapila na otoczenie jak ma spaćŻadnych butów nie zakładam dopóki nie zacznie chodzić. Moim tak szybko rosla stopa ze 2 na sezon to mało. Niki ma 8 lat i rozm 35 także mi do kupowania butow nie śpieszno hahah
-
kozalia wrote:Czy jest tu jakaś mama KP, której dziecię juz przesypia noc? U nas cieszę się jak są tylko 3 pobudki, a nawet to ostatnio rzadko się zdarza, bo budzi się częściej... zastanawiam się czy kiedys sie to zmieni, czy dopiero jak ją odstawię.
Nie pociesze Cię.. Ja zaczęłam dawać mm raz na dobę bo chce powoli kończyć kp i nie ma różnicy w śnie. Nie ważne czy moje czy mm śpi tak samo długo. Po 160 ml mm obudził się po 2h na cycka... także to od dziecka zależy nie od mleka. Mój akurat budzi się 3x. O 22-23, koło 2 i koło 4O 7 wstajemy ale budzi się po 6 i tak sobie leżymy. Kładę go o 19:30.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:PlPaulina możesz napisać jaki konkretnie masz model inhalatora? Pisałaś o parametrach ale ja jestem lewa i zapomniałam. Zauważam, że po inhalacji jest dużo lepiej. Chwilę oklepię i coś sobie odkrztusi albo nosem wyjdzie. .
Ten się łapie w te wymagane parametry: https://www.aptekagemini.pl/inhalator-sanity-pro.html
nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykozalia wrote:Czy jest tu jakaś mama KP, której dziecię juz przesypia noc? U nas cieszę się jak są tylko 3 pobudki, a nawet to ostatnio rzadko się zdarza, bo budzi się częściej... zastanawiam się czy kiedys sie to zmieni, czy dopiero jak ją odstawię.
My śpimy od 22 do 8 -8:30
I moja to ogolnie typ ciumkacza. I w nocy to sie tylko nasila. Woli częściej a mniej. Choc ostatnio widzę poprawę.
Te karmienia wypadają tak o 24, 5
-
Oj tak z tym przegrzewaniem to i my mieliśmy problem. Teraz w aucie jeździ tylko w długim body i spodenkach. Jak tylko nagrzeje się w aucie odkrywam ten śpiworek samochodowy i zdejmuje czapkę. W wózku w sumie te same ciuszki plus kombinezon zimowy do tego kocyk żeby raczki zasłonić, osłona tylko jak wieje albo temp minusowa.
Teraz zrobiło się plus 8 na zewnątrz ale ja dalej chodzę w kurtce zimowej to i u niej nic nie zmieniam w ubiorze.
Moja cały ostatni tydzień miała taki ze co 2h się budziła a i wpadała czasem jedna przerwa godzinna. Dziś pierwsza trochę lepsza noc bo tylko 3 razy cyc. No ale większym problemem są pobudki o 5 czy 6 gdzie zje i nie chce dalej spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 09:10
-
U mnie problemem są teraz nocne ataki płaczu, zupełnie niespodziewane. Nie wiem czy to przez zęby, czy może mały przeżywa dzień. Martwi mnie to, bo ciężko mi go uspokoić jak zacznie płakać. Dzisiaj w nocy 4 razy taki numer zrobił, prawie w ogóle nie spałam... Oby powodem byly zęby, moja mama się martwi czy to nie przez tego mojego gronkowca, że też go ma i coś go boli
-
Eilleen wrote:Olek to w miejscu nie ulezy. Nawet jak w łóżeczku się obudzi to musi wędrować. I mam wrażenie że kombinuje z pozycją czworaczą. Na razie kręci się naokoło po macie i sunie do tyłu. Na brzuchu non stop leży i przez to ulewa czasami.
Pozycja czworacza teraz pilnie trenowana... pozni co potrafi przyjac ale oparta na przedramionach... teraz kombinuje jak miec przy tym na dloniach rece oparte
Wozek mamy Adamex Vicco i jestem bardzo zadowolona, przemierzam wszelkie tereny bez problemu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mój teraz budzi się po 1 około 2 na cyca i później gdzieś po 4 i kolejny raz to już pobudka 7.30 bo przecież budzik w tyłku ma i od miesiąca tak wstaje. Wcześniej w sumie wypadało też dwa karmienia, ale w późniejszych godzinach i to trzecie to było już po 9. Dałam mu wczoraj śliwke suszona bo wydawało mi się ze nie może kupy zrobic bo jadł marchewkę ze słodkim ziemniakiem, matko jak go rzucalo po tym, tak się krzywil, to brokula zjada bez problemu a ta śliwka to jakąś tortura dla niego byłaAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dziewczyny lepiej samemu zgłosić sprawę na policję w związku z nieuczciwym sprzedawcą na allegro czy zostawić to im?
Czy któraś już ma doświadczenie w tym temacie? Pierwszy raz mi się zdarzyło i w sumie nie wiem jak będzie lepiej, a oni też mogą to zgłosić. -
U nas po kontroli. Pediatra zdziwiona, ze antybiotyk dostala w szpitalu przy idealnych wynikach. Bardziej wyglada na alergiczne (tak samo mi sie zdawalo, ze to takie astmatyczne troche). Jak bedzie sie powtarzac to diagnostyka w kierunku alergii.
Mialam wam napisać jak to z tym antybiotykiem było. Na dzień dobry dostała antybiotyk bez wyników badań. Potem przyszly wyniki to zapytałam po co jej ten antybiotyk. Lekarz odstawił i wieczorem nie dostała.
Następnego dnia rano okazało się, że znowu jej podali bez poinformowania mnie. Lekarka mówiła, że jest lepiej i słowem się nie zająknęła że włącza antybiotyk znowu. Ja myślałam, że steryd dostaje tak jak poprzednio a pięlagniarka też nie powiedziała, że to antybiotyk. Mam nauczkę że trzeba pytać za każdym razem - chociaż pielęgniarki tego nie znoszą i zawsze fukają że wiedzą co mają podać...
Potem stwierdziłam, że musi już skończyć ten antybiotyk bo przecież to nie cukierek.
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Dziewczyny lepiej samemu zgłosić sprawę na policję w związku z nieuczciwym sprzedawcą na allegro czy zostawić to im?
Czy któraś już ma doświadczenie w tym temacie? Pierwszy raz mi się zdarzyło i w sumie nie wiem jak będzie lepiej, a oni też mogą to zgłosić. -
Chcę tylko odzyskać swoje pieniądze, ten sprzedawca już ma konto zablokowane, ale jak złożę wniosek do Allegro to oni mi kasę zwrócą tylko warunkiem jest zgłoszenie sprawy na policję osobiście bądź zostawienie tego zgłoszenia Allegro. Kurde z powodu 150 zł bujać się po komisariatach, no ale z drugiej strony nie mam ochoty darować temu gościowi tego.
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze trochę i wykoncze się. Olek cały dzień marudzi płacze, nie zajmie się prawie niczym tylko trzeba zabawiać. Bujak nie, wózek nie, tylko na rękach. Chyba te nieszczęsne zęby bo ciągle pcha do buzi. Ten drugi się chyba przebija. Ciężko mu zasnąć i często się wybudza.
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Jeszcze trochę i wykoncze się. Olek cały dzień marudzi płacze, nie zajmie się prawie niczym tylko trzeba zabawiać. Bujak nie, wózek nie, tylko na rękach. Chyba te nieszczęsne zęby bo ciągle pcha do buzi. Ten drugi się chyba przebija. Ciężko mu zasnąć i często się wybudza.
Sen tylko w wózku na spacerze. Wiec chodzę i chodzę. Dobrze ze cieplo.
To chyba ta lewa Górna 1Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:39
-
Ania241188 wrote:Jeszcze trochę i wykoncze się. Olek cały dzień marudzi płacze, nie zajmie się prawie niczym tylko trzeba zabawiać. Bujak nie, wózek nie, tylko na rękach. Chyba te nieszczęsne zęby bo ciągle pcha do buzi. Ten drugi się chyba przebija. Ciężko mu zasnąć i często się wybudza.
Aniu łączę się z Tobą w bólu. U nas była ciężka noc, teraz też nie lepiej. Bolą mnie ręce, kręgosłup i chce mi się już płakać momentami. Miejmy nadzieję, że jak zęby wyjdą to skończy się to marudzenie. -
Ania ja miałam trochę inna sytuacje, skorzystałam z prawa odstąpienia od zakupu i odesłałam towar sprzedawcy a on bez odzewu. Dzwoniłam po 14 dniach ani się wymigują. Złożyłam sprawę w Allegro ale nic to nie dało. Wysłałam pismo przedsadowe i tez nic. Ostatecznie złożyłam sprawę w sądzie internetowym i wygrałam. Odzyskałam kasę i wszystkie poniesione koszty.