Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas dolne jedynki bezobjawowo.. zjada tyle że w sumie ja mu więcej nie daje. On nic nie zostawia. Mam nadzieję że wszystkie zęby tak przetrwamy.
Za to w dzień śpi albo w wózku albo muszę z nim leżeć bo się po 10min beze mnie budzi6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:U nas dolne jedynki bezobjawowo.. zjada tyle że w sumie ja mu więcej nie daje. On nic nie zostawia. Mam nadzieję że wszystkie zęby tak przetrwamy.
Za to w dzień śpi albo w wózku albo muszę z nim leżeć bo się po 10min beze mnie budzi
Ciebie nie martwi, ze ten Twoj syn taka oaza spokoju ?? Hehe -
U nas zębów nie widać ale niedawno zaczęła się ślinić na potęgę. Nie wiem dlaczego.
Z jedzeniem super, je kaszkę na mm do tego jakiś owoc albo mus ze słoiczka owocowy. To jej zastępuje moje mleko ale w sumie kaszka jest na mm wiec ok. Do tego warzywa z mięsem ale to już jako dodatek, po tym i tak cyca dostaje o swojej porze albo raptem 30min później.
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:U nas zębów tez nie widać jeszcze.
Z jedzeniem u nas dobrze, dzisiaj zjadla obiadek 220 ml warzywka i mięskiem.
Ostatnio jakos sie przedstawiła na picie mleka w nocyCo 3-4 h
-
1ania1 wrote:Dziewczyny lepiej samemu zgłosić sprawę na policję w związku z nieuczciwym sprzedawcą na allegro czy zostawić to im?
Czy któraś już ma doświadczenie w tym temacie? Pierwszy raz mi się zdarzyło i w sumie nie wiem jak będzie lepiej, a oni też mogą to zgłosić.
-
Eilleen wrote:My mamy babydesign husky. Jestem z wózka zadowolona. Gondola jest bardzo ciepła bo to zimowy wózek. Ze spacerówki jeszcze nie korzystaliśmy. Łatwo się prowadzi, spokojnie nawet jedną ręką.
Również mamy ten wózek i uważam, że jest rewelacyjny. Ze spacerówki również jeszcze nie korzystaliśmyEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U nas od dwóch dni masakra. W dzień ciągły płacz, sen tylko na rękach. Jak Go odłożę to ryk. Jak położę się obok jest ok dopóki leżę. Wstanę płacz .. wcziraj od północy do północy spał tylko 10h, a 14 nie wiem co robił. Chyba większość czasu spędził na rękach
Od miesiąca spał mi od 21.30(22)-5(6) bez pobudek. A teraz wstaje na cyca... Np wczoraj 1.30, potem 3.30, 6.30 i już nie poszedł spać ... Masakra jakaśnie wiem co stało się z moim synem
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Eilleen wrote:Jeśli sprzedający będzie miał sprawę w sądzie to będziesz musiała jechać na rozprawę tam gdzie jest sąd właściwy tego sprzedawcy. Więc może lepiej przez allegro na początek
Ja tak zrobiłam i nigdzie nie jeździłam.
-
1ania1 wrote:Nie wiem czy mam ochotę walczyć o te 150 zł...tyle rzeczy kupuje na allegro i pierwszy raz trafił mi się ktoś nieuczciwy.
ale wtedy byłam młoda, miałam czas i energię walczyć z nieuczciwym sprzedawcą.
Teraz za wszystkie zakupy w necie płace kartą kredytową gdzie łatwo jest zrobić chargeback.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 20:10
-
PLPaulina wrote:Ciebie nie martwi, ze ten Twoj syn taka oaza spokoju ?? Hehe
Oj marudzi jak każde dziecko czy płaczewścieka się jak czegoś nie może sięgnąć. Czasami nie mam już siły bo chce na rękach być albo nie może zasnąć ale to dziecko i musi mieć humory. Zdecydowanie częściej jest spokojny albo się ze mną bawi
Trochę martwią mnie jego kupy bo mam wrażenie że nic z tego co zje oprócz mleka nie trawi.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Moja chyba jest wielbicielem ryb...
Same warzywka sa ok, z mieskiem dobre, a z ryba az sie trzesie...
Wczoraj miala spaghetti hippa i wsowala, az milo, ostatnio marchew, ziemniak, wolowina tez (swoja droga z hippa smakuje naprawde smacznie, tzn jak i ugotowane w domu, bez najmniejszej szczypty przypraw, wiec no dla mnie wiadomo, ale jakbym musiala miec diete bez soli i przypraw to ok), a dzis byla marchew, ziemniak i losos i to byl taki hit, ze wciagnela caly sloiczek 190g bez mrugniecia okiem
U nas dzis 16-17° wiec prawie caly dzien poza domem na swiezym powietrzu...
Wlasciwie jak kolo 13 wyszlismy, tak wrocilismy 18:50, w miedzyczasie bylismy raz na ok pol godziny przebrac i nakarmic mala...
W ogole moje dziecko zalapalo dzis wkoncy, ze slomka od bidonu nie jest do gryzienia, tylko ciagniecia i po pierwszych lykach taka ekscytacja, ze caly czas ciagnac chciala haha...
Takze woda u nas oficjalnie juz z bidonuWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 02:07
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Boże jak ja Wam zazdroszczę że Wam tak jedzą. Jestem załamana że ten mój w ogóle teraz nie chce buzi do łyżeczki otwierać. Dziś ugotowałam sama rosół i to samo. A tak się cieszyłam jak pierwszy tydzień szalał za marchewką i brokulem i przyszly te cholerne zęby (bo chyba przez nie) i nic nie chce jeść oprócz mleka. Już nawet dałam brokuła do rączki i wsadził do buzi i się pokrzywił i dalej już nie chciał. Mam nadzieję że jak wyjdzie ten drugi ząb to zacznie próbować
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia może nie chcieć jeść tez przez te afty bo to okropnie boli, wiem bo miałam ze dwa razy i myślałam ze umre taki ból.
Nie przejmuj sie i zrób przerwe w rozszerzaniu i może zlapie od nowa.
O właśnie i nas tez hipp króluje, naprawdę smaczne mają. Muszę tego łososia spróbować. Nie opłaca sie wg mnie samemu papki robić, będzie jesc domowe blw.
Omg dziecko mi spało od 20 do 7 rano z jednym mlekiem o 21!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 08:03