Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:A ja już tak schudłam, że przedciążowe ciuchy na mnie wiszą
wyglądam jak cholerny szkieletor.
Mała dziś zaliczyła pierwszy przewrót z brzucha na plecy a ja akurat byłam w łazience i tatuś się nabija, bo przed pójściem do łazienki widziałam że ćwiczy i kibicowałam. Jak tylko wyszłam to ona hopsa ;p
Efekt tego ze zaraz po porodzie wazylam 10kg mniej jak przed ciaza...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Mnie ta noc umęczyła, 5 razy wstawałam do córki. Ostatni raz przed 6 jeszcze nie zdążyłam jej odłożyć do łóżeczka jak spała a już zaczęła płakać jakoś przez sen. Przytuliłam ją mocniej i tak usunęłyśmy na pół godziny. Uwielbiam to spanie na siedząco
człowiek się budzi trochę bardziej wyspany ale za to bardziej powyginany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 09:39
-
nick nieaktualnyTo ja zawsze byłam szczupłym dzieckiem, raczej problem w drugą stronę z niedowaga. Tuczyli mnie
Słodyczy nie lubiłam nie jadlam, a do tego trenowalam gimnastykę artystyczną więc wysilek tez był dosc duży. Dopiero w liceum wyglądalam tak normalnie
Potem ciąże, przytyłam do 62 i 64 kg a waga spadla po porodzie bardzo szybko. Nawet zbyt szczupla znów byłam. A teraz po 30 stce widzę ze metabolizm sie zmienia, zwalnia. Już nie było tak w mig stracic to z ciąży
Do porodu ważyłam 68 kg
Teraz 51. Tak ze 2 kg moglyby jeszcze pójść.
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Jak zasypiają wasze maluchy w dzień? Same w łóżeczku ? We wózku? Nosicie czy odkładacie i same zasypiają? Olek jest bezsmoczkowy i trudniej mu usnąć teraz jak ząbkuje.
Chyba się przebiją górna jedynka bo krew z dziąsła poleciała
☆1 drzemka w dzień na spacerze w wozku 1h-1.5h.
☆2 drzemka zasypia przy cycku, z 2h. W moim lozku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 10:20
-
Ania241188 wrote:Jak zasypiają wasze maluchy w dzień? Same w łóżeczku ? We wózku? Nosicie czy odkładacie i same zasypiają? Olek jest bezsmoczkowy i trudniej mu usnąć teraz jak ząbkuje.
U nas drzemki w wózku i nie mogę go przestawić na łóżeczko, bo ten wózek zaczyna być za mały. Musi być szumiś i trochę bujania. -
1ania1 wrote:U nas drzemki w wózku i nie mogę go przestawić na łóżeczko, bo ten wózek zaczyna być za mały. Musi być szumiś i trochę bujania.
Z tym że na rękach chwilę pobujałam
-
nick nieaktualnyAnia pięknie siedzi! A niewypadnie?
Moja to na spacerze w wózku krótkie drzemki, w domu to zasypia na moim łóżku na swojej podusi i smoczek. Raz przedwczoraj pozwolila się przytulic i ulukac na nocTyle wygrac hahha jak to się zmienia perspektywa, kiedyś marzylam żeby Oliwia zasypiala sama a tu chcialabym żeby sie Emi dala ululac
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Super siedzi
Filip w łóżeczku na szczęście nie wydziwia
niedawno zaczął sie w nim na brzuch sie bracać i językiem przełącza melodie na karuzeli. Wczoraj i dzisiaj udało mu się na chwilę przyjąć do raczkowania
Dzisiaj chrzciny mamy. Pogoda jest tak bardzo do dupy, że Filip tylko chce jeść i spać i nie tylko on... Okropnie jest -
Ania świetnie!! My mamy na samej górze łóżeczko bo śpi raczej nieruchomo i nie siada sam, a tak dbam o swój kręgosłup
Śpi 2x dziennie albo na spacerze albo kładę się z nim na naszym łóżku i przytulony zasypia. Czasami muszę z nim leżeć bo co jakiś czas otwiera oko i sprawdza czy jestem. Taki mamy przytulasek6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Filip albo na spacerze, albo przy cycu. Czasami zasnie bujany, ale to rzadko. Niestety nie ma innego sposobu na niego
A i drzemka nie trwa dłużej jak godzina. W dzień łącznie śpi około 3 godzin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 11:26
-
Ania241188 wrote:Jak zasypiają wasze maluchy w dzień? Same w łóżeczku ? We wózku? Nosicie czy odkładacie i same zasypiają? Olek jest bezsmoczkowy i trudniej mu usnąć teraz jak ząbkuje.
-
nick nieaktualny