WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A co do wagi to zostały mi jakieś 4 kg ale co z tego jak brzuch mi wisi :( nawet jak tłuszcz z niego zniknie to zostanie mi flak. Nie wiem czy kiedykolwiek ta skóra się wchlonie. Robicie coś na tą skórę czy nie macie tego problemu?
    Skóra wisząca to zmora.. troche wisi ale tragedii nie ma.
    Ale moja kolezanka po porodzie tragedię w tym temacie miala. I wiem ze korzystała z jakis zabiegów medycyny estetycznej i tetsz bikini nosi.

To ja juz swoje nawet wyrzuciłam. Przez rozstępy juz jednoczęściowy stroj mnie czeka.😫

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam takie rozstępy że mój brzuch wygląda jak kod kreskowy:/ straszny jest, i wisi też...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bio-oil na rozstepy moze? Ja na brzuchu nie mam, ale na tylku troche :/

• squirrel Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ciało akurat nie narzekam. Rozstepy tylko na piersiach ale juz mocno zbladly ze prawie nie widac. Brzuch praktycznie plaski tylko mam problem z tym ze bardziej wystaje po jedzeniu jakby miesnie nie trzymaly czy cos.. Nie wiem co bedzie po karmieniu z cyckami ale moglyby sie zmniejszyc.
    Kurcze jak tak patrze na te wasze maluchy to nie wiem czy mam sie martwic. Moja to z 2 miesiace temu opanowala przewroty z plecow na brzuch i tak od dwoch miesiecy trenuje wylacznie to i nic wiecej. A zatrzymalo sie wszystko jak kupilam jej taka mate z puzzli twarda to ona na niej najchetniej to by lezala tylko na plecach. A sie naczytalam jakie to wspaniale do cwiczen. Jak jest miekko np na rozlozonym lozku to wiecej cuduje. Jak rozloze koc na dywanie to sie przesuwac nawet a na tej macie to lezy jak kloda.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    U nas lewa górna jedynka ściga się z lewą dolną jedynką, która to wyjdzie pierwsza 😰 Hanulka moje biedactwo! 😭
    U nas prawa napewno bo już dziąsło krwawi

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ja na ciało akurat nie narzekam. Rozstepy tylko na piersiach ale juz mocno zbladly ze prawie nie widac. Brzuch praktycznie plaski tylko mam problem z tym ze bardziej wystaje po jedzeniu jakby miesnie nie trzymaly czy cos.. Nie wiem co bedzie po karmieniu z cyckami ale moglyby sie zmniejszyc.
    Kurcze jak tak patrze na te wasze maluchy to nie wiem czy mam sie martwic. Moja to z 2 miesiace temu opanowala przewroty z plecow na brzuch i tak od dwoch miesiecy trenuje wylacznie to i nic wiecej. A zatrzymalo sie wszystko jak kupilam jej taka mate z puzzli twarda to ona na niej najchetniej to by lezala tylko na plecach. A sie naczytalam jakie to wspaniale do cwiczen. Jak jest miekko np na rozlozonym lozku to wiecej cuduje. Jak rozloze koc na dywanie to sie przesuwac nawet a na tej macie to lezy jak kloda.
    U mnie na odwrót na macie więcej zrobi niż na łóżku. Dziś zaczął dźwigać się na kolana do pozycji czworaczej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A bio-oil na rozstepy moze? Ja na brzuchu nie mam, ale na tylku troche :/

Takie masci, zele, oliwki to placebo.😉 niestety kobiecie da sie wcisnąć wszystko.. wystarczy dobra reklama

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od pharmaceris na rozstępy zeszły na piersiach, na tyłku mam jeszcze ale tak ze tylko w stringach widać a każde inne majtki zakrywaja :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stosowałam go juz w ciąży i nic. 😫

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani jednego rozstępy, ale gdzieniegdzie mnie przybyło 😄

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    U nas mata się super sprawdza ale pierwsze próby na czworaka i siadanie było na łóżku, na macie nie chciała. Dopiero po 2 tygodniach odważyła się tak cudować na macie. Może się bała, może za twardo.

Moja ma 3 drzemki, pierwsza lulam na rękach i odkładam do łóżeczka, druga na spacerze w gondoli, trzecia albo tak jak pierwsza albo przy cycu.

Po weekendzie podejmuje naukę spania bez lulania, już raz próbowałam ale wymiękłam. Moje plecy już wysiadają, a z wózka już wyrasta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 17:35

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Takie masci, zele, oliwki to placebo.😉 niestety kobiecie da sie wcisnąć wszystko.. wystarczy dobra reklama

Może. Ale lepiej czymś smarować niż niczym bo od niczego sie napewno nie poprawi a tak chociaż jest szansa. Retinol wit e i wit c dobrze wplywaja ba ujedrnienie i rozjasnienie rozstępów i ogólnie skóry :P
    A kluczowe są geny.

Mała dziś jajeczniczke jadla, nawet chyba smakowała. U nas mata puzzlowa to hit :)

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Może. Ale lepiej czymś smarować niż niczym bo od niczego sie napewno nie poprawi a tak chociaż jest szansa. Retinol wit e i wit c dobrze wplywaja ba ujedrnienie i rozjasnienie rozstępów i ogólnie skóry :P
    A kluczowe są geny.

Mała dziś jajeczniczke jadla, nawet chyba smakowała. U nas mata puzzlowa to hit :)

Jak robisz ta jajecznice? Na masełku, na parze czy jakoś inaczej jeszcze? Mój też już jadł jajko w zupce

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w siódmym niebie :) dzisiaj od 10 siedzę sobie przed komputerem na szkoleniu, a mąż zajmuje się dziećmi. Okazuje się, że mała potrafi usnąć u tatusia i nawet nie budzi się po przeniesieniu do łóżeczka. Wpadali tylko co 3 h na jedzonko, ale odpoczęłam :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Jak robisz ta jajecznice? Na masełku, na parze czy jakoś inaczej jeszcze? Mój też już jadł jajko w zupce

Tak zrobilam w kąpieli wodnej i trochę na parze. Tzn włożyłam szklana miseczke z rozbeltanym jajkiem do gotujacej sie wody w garnku. Ale długo to trwalo.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córce robiłam na parze. Talerzyk nad gotującą wodą.
    Olek robi postępy. Od wczoraj gaworzy ba-ba a dziś ma-ma i dziś zaczął przyjmować pozycję do czworakowania. Narazie sie buja na nogach i rękach przód i tył ☺️

nesssssa lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po chrzcinach :) Filip bardzo grzeczny był, ksiądz włączył ogrzewanie w kościele i wodę swięconą podgrzał :D obyło się bez płaczu, na sali też nie bylo źle. Dopiero po 17 Filip obwiescił donośnym marudzeniem koniec imprezy :P za to ja zacznę sobie zapisywać swoje choroby. Po powrocie 37,8 :/ w dodatku kreci mi się w głowie...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj próby siadania :D to bujanie to śmiesznie wygląda :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od paru dni brak prób rozwoju.😧 Hani tak dokuczają tę zęby ze odpuszcza ćwiczenia. A szkoda bo fajnie jej juz to siadanie szło. Nawet te pelzanie jak gąsienica starała sie zamienić w raczkowanie.. az tu nagle zęby i szlag wszystko trafił..😡

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj produkował litry śliny. Biedne te nasze dzieciaczki przez te zęby cholerne.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ