X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wlasnie Filip rzuca sie na jedzenie, ostatnio nawet podloga byla czysta :D oczywiście jest dużo zabawy, ale na poczatku to w sumie na tym polega, ma poznawać smaki. Bałam sie, że moja mama bedzie coś krytykować, ale mówi, że mam rację :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je szczęśliwy z łyżeczki więc na blw jakoś nie mam ochoty :) dzisiaj nawet chlebek z masełkiem jadł, tylko zielone warzywa mu się nie podobają :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tam opinia mam, babć i sąsiadek to szczerze mówiąc totalnie nie obchodzi. ☺ nie jestem z tych osob którym ktos dziecko bedzie wychowywał. 😄

Tez chcialam blw ale cos jej sie nie podoba.

Moja Hania to po prostu cycus mamusi.☺ i wydaje mi sie ze ona po prostu jest najedzona i dlatego wiecej nie chce + na tapecie u Nas te cholerne zęby.. 😡 co zmniejsza apetyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 09:21

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina u nas w sumie nikt sie nie wtrąca do wychowywania, ale wiesz, liczę się ze zdaniem mamy i musialabym trochę się napracować żeby przekonać ją :) a tak to mam pełne poparcie :)
    wczoraj Filip sam owsianki nie chciał jeść, jak tylko ruszyłam ręką to otwierał buzie, wiec go karmiłam łyżeczką :)
    Wiadomo, dzieci są różne, jedne chca wszystko same, inne grzecznie czekają na łyżeczkę, a inne nic nie chcą jesc :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co dajecie blw w kwestii obiadu?

Mam alaantkowe blw ale jeszcze nie ogarnęłam...

Makaron można chyba też już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam te alaantkowe blw.. ale na razie sie nie przydaje. Bo 2 próby byly i kiepsko byly przyjęte.
    Czekam az zęby sobie wyjdą i będę próbować znowu.☺

Jak mam jakies nie wygodne tematy z którymi sie nie zgadzam z teściową czy mamą to po prostu ich nie poruszam. Przekonywanie ich do mojego zdania to totalna strata czasu.☺ moze pp prostu mi sie nie nudzi i kazda chwila jest cenna.☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 10:13

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova dawałam makaron, gotowałam zupe krem, rybkę pieczoną, a tak to głównie warzywa. Musze jakieś pulpety w końcu zrobić...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moja lubi mięso, też coś muszę pokombinowac. Tylko nie mam maszynki do mielenia a tam często czytam "zmiel np udko czy piers z kurczaka" :D

• e_mii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova, ja pierś z kurczaka ostatnio blenderem potraktowałam :) Maszynki do mielenia też nie mam.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Lavendova dawałam makaron, gotowałam zupe krem, rybkę pieczoną, a tak to głównie warzywa. Musze jakieś pulpety w końcu zrobić...
    A jak zupe krem dalas ?😉

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, w takim kubeczku: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d00c9bbfc81.jpg
    Najpierw łyżeczka, ale zaryzykowałam z kubeczkiem i dał radę :)

PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kawałkami rzuca ale z łyzeczki zjada. Takie mamy blw ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem próbujemy dzisiaj usypiać na drzemki w łóżeczku, ale jest ciężko... Mały zamiast spać to się wygłupia, a ja mu się znudzi to płacze. W nocy nie ma problemu ze spaniem w łóżeczku, w dzień musi być wózek.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    My z mężem próbujemy dzisiaj usypiać na drzemki w łóżeczku, ale jest ciężko... Mały zamiast spać to się wygłupia, a ja mu się znudzi to płacze. W nocy nie ma problemu ze spaniem w łóżeczku, w dzień musi być wózek.
    Ja moja córkę odzwyczailam dopiero koło roku. Albo jak usnęłam to przenosiłam.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja moja córkę odzwyczailam dopiero koło roku. Albo jak usnęłam to przenosiłam.

Narazie czarno to widzę, brakuje mi cierpliwości

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio próbowałam usypiać małą bez piersi, ale nie miałam serca patrzeć jak płacze i pękałam po 10min. Już się boję co to będzie przy odstawianiu :(

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ostatnio próbowałam usypiać małą bez piersi, ale nie miałam serca patrzeć jak płacze i pękałam po 10min. Już się boję co to będzie przy odstawianiu :(

Mam takie same wątpliwości.. 😂

• chabasse Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja gwiazda. Z siadania z podporem w ciągu dwóch dni nauczyła się siadać bez trzymanki. Jej.. a raczkuje już pełną parą. Nadal nie wiem czy to poprawne ale nic nie mogę na to poradzić. Cieszę się i boję jednocześnie . Hehh..
    ba4eb1d885d32b85med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2019, 15:54

1ania1, PLPaulina, e_mii, Ania241188, Eilleen, misia-kasia, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jako pierwsza siada ! 😍

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wymiękłam i mały wylądował w wózku, śpi już prawie dwie godziny. Nie wiem jak go oduczyć, naprawdę wygodniej by miał w łóżeczku, ale to uparciuch.
    Muszę chyba być bardziej konsekwentna.
    Widziałyście kiedyś na żywo tablicę manipulacyjną? Mąż gdzieś to wczoraj wynalazł na allegro, ale kosztuje miliony monet i chce zrobić małemu na roczek, a znając jego tempo to musi się w kwietniu za to zabrać :D
    Nie wiem czemu to takie drogie, ale myślę, że to świetna rzecz.

o1483e5ehwc7f9hb.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ