X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zasypia albo na spacerze, albo przy cycku, sporadycznie uśnie odłożona do łóżka ze smoczkiem, albo na rękach u taty.
    Chciałabym w dzień ją nauczyć częstszego zasypiania bez cycka, żeby ktoś poza mną mógł to robić. Ale gdy człowiek już nie ma siły, a mam świadomość ze przy cycku szybko usnie to niestety wybieram drogę na skróty...
    Dziś skoczyłam na shopping ciuchowy, Ola spała i została z tatą. Ledwo wyszłam, to się obudziła (raptem po 15 min drzemki) i darła się godzinę :( skończyła 5min przed moim powrotem. Już drugi raz taka akcja, jak sama z tatą zostaje. Nie wiem o co może jej chodzić :( taki mamin-cycuś? Może nie powinnam wychodzic jak śpi, tylko się z nią pożegnać jak jest aktywna?

Pierwszy raz ją zostawiałam odkąd umie pełzać i jak wróciłam to z uśmiechem do mnie przypelzla i zaczęła się wspinać na kolana:) wzięłam ją na ręce i się przytuliła kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 20:53

Ania241188 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia bardzo możliwe że jak się obudziła i mamy nie było to była przerażona. Ja do dzisiaj mam wspomnienie że się budzę z drzemki a mamy nie ma i panikuje, a i mój tata i brat byli. Tylko mama wyszła na 5min do sklepu a skoro to pamiętam to musiałam mieć 3-4 lata :D Ja zostawiam małego wyspanego i najedzonego to się ładnie z tatą bawi :)

Czy proby siadania to np na bujaczku łapanie za stopy i podnoszenie się do siadu? Bo jak tak się zaczyna to i u nas coś świta :) pozycje czworacza przyjął w wanience, jak chciałam to na brzuszek dac, a on za nic nie chciał rączek zgiac, ani nozek położyć. Tyle że to nic nie znaczy jeszze :(
    Dzisiaj byliśmy na basenie na zajęciach zorganizowanych :) super się bawił! Niech zacznie siedzieć to będę z nim sama chodzić :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, tak podejrzewam, ale czemu tak szybko obudziła się z drzemki?? Chyba ze jest telepatyczna i przez sen wyczuwa moją nieobecność, mimo ze śpi sama w swoim pokoju :D
    Co do nauki siadania to słyszałam ze najczęściej z pozycji czworacznej dzieciaczki uczą się tego klapiąc na dupkę.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Marta, tak podejrzewam, ale czemu tak szybko obudziła się z drzemki?? Chyba ze jest telepatyczna i przez sen wyczuwa moją nieobecność, mimo ze śpi sama w swoim pokoju :D
    Co do nauki siadania to słyszałam ze najczęściej z pozycji czworacznej dzieciaczki uczą się tego klapiąc na dupkę.
    Mój ja córka usiadła z pozycji z brzuszka rączkami odpychała się do tyłu a nóżkami robiła taki szpagat i do przodu je robiła. Taka technika to na akrobatę. Sama usiadła tak na 7m. 7,5 raczkowała a 8 wstawała przy meblach. Olek troszkę później wszystko robi ale i tak jestem z niego dumna bo na więcej do drzwigania niż Pola ☺️ mamy cieszy każdy postęp 😍

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wychodzę przed drzemką (w ogóle to święto jak wychodzę gdzieś bez Filipa :D), mówię małemu że za niedługo wracam i jeszcze nie było problemów po obudzeniu.
    Filip obracając sie wokół własnej osi zaczął podpierać się na jednej ręce i kombinować z siadaniem.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze dzieci zjadają obiadku?
    U nas postęp bo zjada trochę kaszki rano i po południu obiadek. W obu przypadkach to jest 60g max i wtedy po pół godziny do godziny poprawia mlekiem

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas postęp bo zjada trochę kaszki rano i po południu obiadek. W obu przypadkach to jest 60g max i wtedy po pół godziny do godziny poprawia mlekiem

Filip słoik 190g wciąga bez problemu, podobnie jak mu ugotuję coś, tylko, że on później przez 3-4h nie jest głodny,no i zawsze po jedzeniu idzie spać.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Filip słoik 190g wciąga bez problemu, podobnie jak mu ugotuję coś, tylko, że on później przez 3-4h nie jest głodny,no i zawsze po jedzeniu idzie spać.
    A od kiedy rozszerzacie dietę? My pierwsze próby jak miał 5.5 miesiąca. Córka w tym wieku też zjadała taki duży słoik ale ona miała rozszerzoną od 4miesiaca.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My słoiczek 190 na dwa razy i jeszcze z każdej tej połówki sporo wyrzucam. Nie wpycham jej na siłe, ważne że zawsze chętnie próbuje i buźke ładnie otwiera. No i jest mięsolubna, dzisiaj obiadek bez mięsa był bleee:p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A od kiedy rozszerzacie dietę? My pierwsze próby jak miał 5.5 miesiąca. Córka w tym wieku też zjadała taki duży słoik ale ona miała rozszerzoną od 4miesiaca.

Hmm my jakoś koło 5 miesiąca zaczęliśmy. Na siłę wiadomo mu nie wciskam, ale jak jest chętny i chce więcej to daję cały :D

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Hmm my jakoś koło 5 miesiąca zaczęliśmy. Na siłę wiadomo mu nie wciskam, ale jak jest chętny i chce więcej to daję cały :D
    No oczywiście, też bym dała jakby chciał. 😉 Ale więcej jak 60g nie chce pomimo że się nienajada bo mlekiem musi się dojesc

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja zjadala cały słoiczek zupki, ale cos ostatnio marudzi przy obiadkach i nie chce. Tych dziecinnych nie chce bo na nasz sos Bolognese to się rzucila wręcz nawet kawalki mięsa pochlonela :D Mają juz dzieci swoje smaki... Ja się obiadowo na blw kieruje.

A wczoraj i dziś zjadla kaszke ale tak pół na pół z owocami, to tak 150 ml.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Czy proby siadania to np na bujaczku łapanie za stopy i podnoszenie się do siadu? Bo jak tak się zaczyna to i u nas coś świta :) pozycje czworacza przyjął w wanience, jak chciałam to na brzuszek dac, a on za nic nie chciał rączek zgiac, ani nozek położyć. Tyle że to nic nie znaczy jeszze :(
    Dzisiaj byliśmy na basenie na zajęciach zorganizowanych :) super się bawił! Niech zacznie siedzieć to będę z nim sama chodzić :D

Próby siadania są z pozycji leżącej. ;)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja basen tez bardzo lu ie, nie mowiac juz o zachwycie corki :D

Obiadku mala zjafla czasem caly, a zazwyczaj prawie caly (3/4) sloiczka 190g
    Kaszke zjada zazwyczaj na ok 90ml mm i do tego polowe sloiczka owocow 190g...

Jajka jeszcze u nas nie bylo...

Mata to ostatnio u nas tylko dla zasady ze jest, bo Mia spedza na niej minute po odlozeniu, najczesciej ostatnio siedzi pod stolem...

Co do zasypiania, to na noc zawsze pada przy butli, a w dzien przy butli lub chwile pobujana w zaleznosci kiedy ja klade...
    Na spacerze czasem tez pada, ale to raczej na chwile, bo zazwyczaj wychodzimy zaraz po drzemce jak tylko zje...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Zaczęliśmy 5.5 msc. Słoiczek mamy na 2 dni bo tyle na opakowaniu napisane..
    A Hania zjada okolo 2-5 łyżeczek przy posiłku. Ale są dni ze zje 1 łyżeczkę lub 8 łyżeczek😉

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zaczęliśmy rozszerzenie. Parę dni przed 6 miesiącem. Mało chce próbować ale wczoraj posmakowal mu pasternak i zjadł 1/3 sloiczka :-) za to wodę z diody cup pije jakby cały dzień nie jadł i nie pił ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kaszki czy obiadku ze słoiczka zjada max 3-4 łyżeczki.... za nic nie chce buzi otworzyć. Za to BLW wcina wszystko jak leci. Wiadomo, że połowa tego jedzenia ląduje na podłodze lub na niej, ale i tak się cieszę że chętnie próbuje.

Ile wasze dzieci piją wody? Łucja wypija około 60ml po obiedzie i jeszcze chce, ale więcej jej nie daje bo nie chciałabym żeby wodą sobie posiłek zastępowała. Nie wiem czy jej się tak bardzo pić chce, czy poprostu tak jej się kubek podoba.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś zazwyczaj zasypia u nas na łóżku, kładę się obok niego, on na boczek, przytulna się, ja klepie go po pupie i zasypia, oczywiście że smokiem. Chyba że wypada pora karmienia to przy cycu. Tatuś ostatnio idzie na łatwiznę i go buja i później odkłada do łóżeczka, ale muszę mu to skończyć żeby się nie przyzwyczaił.

Mój wody w ogóle nie chce pić. Z doidy wypije kilka lykow a później pluje. Niekapkiem potrafi pociągnąć, ale jak poczuje, że woda to sie krzywi.

Obiadki zjadal 125g codziennie bez problemu, robiłam kilka tygodni sama, aż zaczął ostatnio tym pluć więc zrobiłam przerwę. Wczoraj maz mu dawał sloiczek bo chciałam zobaczyć czy coś ruszy to zjadł połowę, ale zaczął płakać jak wkladal mu łyżeczkę do buzi, jedzenie przelykal więc obstawiam, że bolą go dziąsła. Od dwóch dni ciągle jeczy i płacze, tylko ja rękach jest ok. Wczoraj to nawet przy cycu odrywal się z płaczem, aż dałam mu przeciwbolowy i było ok

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Moja kaszki czy obiadku ze słoiczka zjada max 3-4 łyżeczki.... za nic nie chce buzi otworzyć. Za to BLW wcina wszystko jak leci. Wiadomo, że połowa tego jedzenia ląduje na podłodze lub na niej, ale i tak się cieszę że chętnie próbuje.

Ile wasze dzieci piją wody? Łucja wypija około 60ml po obiedzie i jeszcze chce, ale więcej jej nie daje bo nie chciałabym żeby wodą sobie posiłek zastępowała. Nie wiem czy jej się tak bardzo pić chce, czy poprostu tak jej się kubek podoba.
    Obiadki też nie szły, ale BLW sie sprawdza :) a wodę to czasami Filipowi zabieram bo może pić i pić...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas blw to w ogole nie chcę. Nie traktuję tego jak jedzenia. 🤣 a to ze Hania je kilka lyzeczek obiadku nie traktuje jako ze "nam nie idzie". ☺

‹‹ 1816 1817 1818 1819 1820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ