Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja zasypia albo na spacerze, albo przy cycku, sporadycznie uśnie odłożona do łóżka ze smoczkiem, albo na rękach u taty.
Chciałabym w dzień ją nauczyć częstszego zasypiania bez cycka, żeby ktoś poza mną mógł to robić. Ale gdy człowiek już nie ma siły, a mam świadomość ze przy cycku szybko usnie to niestety wybieram drogę na skróty...
Dziś skoczyłam na shopping ciuchowy, Ola spała i została z tatą. Ledwo wyszłam, to się obudziła (raptem po 15 min drzemki) i darła się godzinęskończyła 5min przed moim powrotem. Już drugi raz taka akcja, jak sama z tatą zostaje. Nie wiem o co może jej chodzić
taki mamin-cycuś? Może nie powinnam wychodzic jak śpi, tylko się z nią pożegnać jak jest aktywna?
Pierwszy raz ją zostawiałam odkąd umie pełzać i jak wróciłam to z uśmiechem do mnie przypelzla i zaczęła się wspinać na kolana:) wzięłam ją na ręce i się przytuliła kochanaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2019, 20:53
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
Kozalia bardzo możliwe że jak się obudziła i mamy nie było to była przerażona. Ja do dzisiaj mam wspomnienie że się budzę z drzemki a mamy nie ma i panikuje, a i mój tata i brat byli. Tylko mama wyszła na 5min do sklepu a skoro to pamiętam to musiałam mieć 3-4 lata
Ja zostawiam małego wyspanego i najedzonego to się ładnie z tatą bawi
Czy proby siadania to np na bujaczku łapanie za stopy i podnoszenie się do siadu? Bo jak tak się zaczyna to i u nas coś świtapozycje czworacza przyjął w wanience, jak chciałam to na brzuszek dac, a on za nic nie chciał rączek zgiac, ani nozek położyć. Tyle że to nic nie znaczy jeszze
Dzisiaj byliśmy na basenie na zajęciach zorganizowanychsuper się bawił! Niech zacznie siedzieć to będę z nim sama chodzić
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta, tak podejrzewam, ale czemu tak szybko obudziła się z drzemki?? Chyba ze jest telepatyczna i przez sen wyczuwa moją nieobecność, mimo ze śpi sama w swoim pokoju
Co do nauki siadania to słyszałam ze najczęściej z pozycji czworacznej dzieciaczki uczą się tego klapiąc na dupkę. -
kozalia wrote:Marta, tak podejrzewam, ale czemu tak szybko obudziła się z drzemki?? Chyba ze jest telepatyczna i przez sen wyczuwa moją nieobecność, mimo ze śpi sama w swoim pokoju
Co do nauki siadania to słyszałam ze najczęściej z pozycji czworacznej dzieciaczki uczą się tego klapiąc na dupkę.
-
Ja zawsze wychodzę przed drzemką (w ogóle to święto jak wychodzę gdzieś bez Filipa
), mówię małemu że za niedługo wracam i jeszcze nie było problemów po obudzeniu.
Filip obracając sie wokół własnej osi zaczął podpierać się na jednej ręce i kombinować z siadaniem. -
Ania241188 wrote:Ile wasze dzieci zjadają obiadku?
U nas postęp bo zjada trochę kaszki rano i po południu obiadek. W obu przypadkach to jest 60g max i wtedy po pół godziny do godziny poprawia mlekiem
Filip słoik 190g wciąga bez problemu, podobnie jak mu ugotuję coś, tylko, że on później przez 3-4h nie jest głodny,no i zawsze po jedzeniu idzie spać. -
1ania1 wrote:Filip słoik 190g wciąga bez problemu, podobnie jak mu ugotuję coś, tylko, że on później przez 3-4h nie jest głodny,no i zawsze po jedzeniu idzie spać.
-
Ania241188 wrote:A od kiedy rozszerzacie dietę? My pierwsze próby jak miał 5.5 miesiąca. Córka w tym wieku też zjadała taki duży słoik ale ona miała rozszerzoną od 4miesiaca.
Hmm my jakoś koło 5 miesiąca zaczęliśmy. Na siłę wiadomo mu nie wciskam, ale jak jest chętny i chce więcej to daję cały -
1ania1 wrote:Hmm my jakoś koło 5 miesiąca zaczęliśmy. Na siłę wiadomo mu nie wciskam, ale jak jest chętny i chce więcej to daję cały
-
nick nieaktualnyMoja zjadala cały słoiczek zupki, ale cos ostatnio marudzi przy obiadkach i nie chce. Tych dziecinnych nie chce bo na nasz sos Bolognese to się rzucila wręcz nawet kawalki mięsa pochlonela
Mają juz dzieci swoje smaki... Ja się obiadowo na blw kieruje.
A wczoraj i dziś zjadla kaszke ale tak pół na pół z owocami, to tak 150 ml. -
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Czy proby siadania to np na bujaczku łapanie za stopy i podnoszenie się do siadu? Bo jak tak się zaczyna to i u nas coś świta
pozycje czworacza przyjął w wanience, jak chciałam to na brzuszek dac, a on za nic nie chciał rączek zgiac, ani nozek położyć. Tyle że to nic nie znaczy jeszze
Dzisiaj byliśmy na basenie na zajęciach zorganizowanychsuper się bawił! Niech zacznie siedzieć to będę z nim sama chodzić
Próby siadania są z pozycji leżącej. -
Ja basen tez bardzo lu ie, nie mowiac juz o zachwycie corki
Obiadku mala zjafla czasem caly, a zazwyczaj prawie caly (3/4) sloiczka 190g
Kaszke zjada zazwyczaj na ok 90ml mm i do tego polowe sloiczka owocow 190g...
Jajka jeszcze u nas nie bylo...
Mata to ostatnio u nas tylko dla zasady ze jest, bo Mia spedza na niej minute po odlozeniu, najczesciej ostatnio siedzi pod stolem...
Co do zasypiania, to na noc zawsze pada przy butli, a w dzien przy butli lub chwile pobujana w zaleznosci kiedy ja klade...
Na spacerze czasem tez pada, ale to raczej na chwile, bo zazwyczaj wychodzimy zaraz po drzemce jak tylko zje...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Ile wasze dzieci zjadają obiadku?
U nas postęp bo zjada trochę kaszki rano i po południu obiadek. W obu przypadkach to jest 60g max i wtedy po pół godziny do godziny poprawia mlekiem
A Hania zjada okolo 2-5 łyżeczek przy posiłku. Ale są dni ze zje 1 łyżeczkę lub 8 łyżeczek😉 -
Moja kaszki czy obiadku ze słoiczka zjada max 3-4 łyżeczki.... za nic nie chce buzi otworzyć. Za to BLW wcina wszystko jak leci. Wiadomo, że połowa tego jedzenia ląduje na podłodze lub na niej, ale i tak się cieszę że chętnie próbuje.
Ile wasze dzieci piją wody? Łucja wypija około 60ml po obiedzie i jeszcze chce, ale więcej jej nie daje bo nie chciałabym żeby wodą sobie posiłek zastępowała. Nie wiem czy jej się tak bardzo pić chce, czy poprostu tak jej się kubek podoba. -
Staś zazwyczaj zasypia u nas na łóżku, kładę się obok niego, on na boczek, przytulna się, ja klepie go po pupie i zasypia, oczywiście że smokiem. Chyba że wypada pora karmienia to przy cycu. Tatuś ostatnio idzie na łatwiznę i go buja i później odkłada do łóżeczka, ale muszę mu to skończyć żeby się nie przyzwyczaił.
Mój wody w ogóle nie chce pić. Z doidy wypije kilka lykow a później pluje. Niekapkiem potrafi pociągnąć, ale jak poczuje, że woda to sie krzywi.
Obiadki zjadal 125g codziennie bez problemu, robiłam kilka tygodni sama, aż zaczął ostatnio tym pluć więc zrobiłam przerwę. Wczoraj maz mu dawał sloiczek bo chciałam zobaczyć czy coś ruszy to zjadł połowę, ale zaczął płakać jak wkladal mu łyżeczkę do buzi, jedzenie przelykal więc obstawiam, że bolą go dziąsła. Od dwóch dni ciągle jeczy i płacze, tylko ja rękach jest ok. Wczoraj to nawet przy cycu odrywal się z płaczem, aż dałam mu przeciwbolowy i było okAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
e_mii wrote:Moja kaszki czy obiadku ze słoiczka zjada max 3-4 łyżeczki.... za nic nie chce buzi otworzyć. Za to BLW wcina wszystko jak leci. Wiadomo, że połowa tego jedzenia ląduje na podłodze lub na niej, ale i tak się cieszę że chętnie próbuje.
Ile wasze dzieci piją wody? Łucja wypija około 60ml po obiedzie i jeszcze chce, ale więcej jej nie daje bo nie chciałabym żeby wodą sobie posiłek zastępowała. Nie wiem czy jej się tak bardzo pić chce, czy poprostu tak jej się kubek podoba.a wodę to czasami Filipowi zabieram bo może pić i pić...
-
nick nieaktualny