Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Podobno podanie musu ze śliwek pomaga
-
Justa a próbowałaś podać małemu wody na której gotowały się płatki owsiane? Ja kilka razy dawałam małemu i pomogło. Tak z 250ml wody do tego dwie łyżki płatków owsianych gotować na małym ogniu przez 15 minut. Następnie odcedzić płatki, wodę zlać do butelki, ostudzić i dać na noc do picia. Można dać samą wodę ale mm dodać. U nas kupa zawsze była rano.
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Filip juz wszystko dostawał, nic nie pomaga. Nie dostaje bananów, ryżu, gotowanej marchewki, gotowanych jabłek, dawałam siemie lniane z gruszką, kompot z suszonych śliwek, musy ze śliwek, surowe jabłka ze skórką... No nic go nie rusza.
-
nick nieaktualnyMoja sie od kilku dni tak bardziej "swiadomie" wkurza Wczoraj nie umiala zamknac klapki na tabsa w zmywarce, caly czas jej sie otwierala, ale bylo wkurzenie Polecialy baby bluzgi, walenie rekami w podloge ale potem probowala dalej. Uparta bestia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 10:40
-
PLPaulina wrote:Czy Wasze maluchy w czasie aktywnosci muszą byc ciągle w ruchu i byc glosne ??
Tak żeby wszyscy wiedzieli, że są, żyją i się bawią? 😲😲
Bez rozpierduchy, wygibasow nie ma zabawy🤣
-
1ania1 wrote:Justa a próbowałaś podać małemu wody na której gotowały się płatki owsiane? Ja kilka razy dawałam małemu i pomogło. Tak z 250ml wody do tego dwie łyżki płatków owsianych gotować na małym ogniu przez 15 minut. Następnie odcedzić płatki, wodę zlać do butelki, ostudzić i dać na noc do picia. Można dać samą wodę ale mm dodać. U nas kupa zawsze była rano.
-
A u nas marna noc bo mały ma taki stan podgoraczkowy i katar.. taki mega wodnisty normalnie cieknie mu z noska i muszę wycierac. Popołudniu 37,5-37,8, koło północy pokazało mi 38 więc dostał paracetamol i potem tak się zgrzal że co chwilę się budził.. temp spadła po godzinie dopiero. Spał z nami ale chyba że 100x mu dawałam smoczek i przytulalam.. na złość w przychodni nikt nie odbiera. Teraz ma 37,5 więc tylko psikam do noska i siedzimy w domu super majowkaa a pogoda u nas fajna 19-20 stopni i słoneczko ale co z tego jak mały w takim stanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 10:50
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:Moja nie usiedzi w jednym miejscu dłużej, ciagle gdzieś się przemieszcza. A taką głośna zabawę najczęściej urządza sobie na wieczór przed spaniem Wtedy wszędzie jej pełno i wszędzie słychać
Ja to juz czasami mysle ze moja ma naprawdę adhd😲 wszędzie jej pelno.. energii to ma bardzo dużo. Usiadziec w jednym miejscu 5s nie może 🤣 -
Czy któraś z Was korzysta z pieluch wielorazowych? Kojarzy mi się, ze tak. Poczytałam trochę i chciałabym spróbować, ale temat jest obszerny i te wszystkie oltulacze, wkłady, formowanki to dla mnie obce pojęcia. Co należałoby kupić na start po prostu, żeby spróbować?
-
1ania1 wrote:Czy któraś z Was korzysta z pieluch wielorazowych? Kojarzy mi się, ze tak. Poczytałam trochę i chciałabym spróbować, ale temat jest obszerny i te wszystkie oltulacze, wkłady, formowanki to dla mnie obce pojęcia. Co należałoby kupić na start po prostu, żeby spróbować?
My używamy, polecam grypy na Facebooku pieluchy wielorazowe bez tajemnic, tam dziewczyny dużo piszą i pomagają bo tak w skrócie to się nie da
Ja mam w dzień kieszonki głównie, a na noc mam formowanka i gatki i longi ale na razie leżą6cs: 08.2018 - synek
-
Marta..a wrote:My używamy, polecam grypy na Facebooku pieluchy wielorazowe bez tajemnic, tam dziewczyny dużo piszą i pomagają bo tak w skrócie to się nie da
Ja mam w dzień kieszonki głównie, a na noc mam formowanka i gatki i longi ale na razie leżą
Eileen a noc one wytrzymują? Ja się zastanawiam tylko z ekowzględów.
-
nick nieaktualnyEko względy znikają przy wiecznie działającej pralce😉😉😉 aaaa i Żelazku..
Tylko brak tych szkodliwych substancji jest na duży plus👍👍
Ja chciałam uzywac ale w ciąży czytalam i sie rozmyśliłam.. bo oprócz tych sybstancji jest sporo minusów!
Potem myślałam by jednak używać bo dupa odparzona.. ale zmienilam te tandetne "pampers" na dady. I problem zniknął ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:41
-
nick nieaktualnyNie wiem jak moje dziecko to zrobiło ale ominęło etap siedzenia z podparciem i od razu usiadla sobie dzisiaj jak gdyby nigdy nic bez podparcia
Wielorazowe mają swoje plusy i minusy a pewbie każda mama ma swoje powody
Do mnie by przemawialo tylko w razie alergika, bo zwykle często uczulaja odparzaja.
Czy eko? Chyba nie znowu takie eko bo prąd woda proszki itd Tańsze tez z tego wzgledu napewno nie...
Mnie ciekawi czy nie jest za cieplo dzieciom w tym? Jak czytam ze wklady z wełny czy poliestru czyki mikrofazy to mam mieszane uczucia... -
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Eileen a noc one wytrzymują? Ja się zastanawiam tylko z ekowzględów.
widzę cytat mój ale nie wiem czy do mnie pytanie
Spał 3-4x i wytrzymały. Miał formowanke a na to zalanolinowane wełniana longi. W środku pływał ale na zewnątrz nic nie wyszło. A moje dziecko sporo siusiani go w nocy nie przebieram.
Paulina pieluch wielorazowych się nie prasuje, bo naturalne tkaniny tak tracą chłonnośc.
Minusy hmm.. No trzeba prać.. znosić że sobą do domu, trochę dłużej paprac się w kupię niż przy jednorazowce bo ta zawija się i do kosza. Ja używam że względu na to że pupa wygląda cudnie, do tego eko no i jednorazowki są jednym z powodów niepłodności i mężczyzn przez właśnie przegrzewanie jąder.
Lavendova, w wełnianej pieluszce i naturalnym wkładzie jest chłodniej niż w pampersie bo pampers jest spoko o ile jest suchy, jeżeli dziecko cokolwiek nasila to odrazu ta substancja się zbryla i już masz prawie że plastikowy worek. Pieluchy wielorazowe są paroprzepuszczalne więc nawet z lekkim sikiem nadal trochę skóra oddycha.
Co do Eko to woda, prąd, proszek, odkazacz to nic w porównaniu z ta ilością pieluch jednorazowych które się nie rozloza. Do tego przy wielo kupa leci do kibelku kanalizacja, a w jedno pakuje się ja w nierozkladalny pakuje a to dopiero bomba biologiczną
Ja nie mówię że jedno zle bo używam najtańszych na noc czy to z Lidla czy rosmana ale każdy raz jak założę wielo to chociaż jedna jednorazowka mniej. Piore co dwa dni, nie jest to uciążliwe bardzo
Sama też zaczęłam używać wielorazowych wkładek i bardzo sobie chwalą, a teraz zastanawiam się nad kubeczkiem menstruacyjnym ale od następnego okresu.. podapesk wielo nie chce bo je to wogole trzeba odrazu zapierac no i zwykłych też nie lubię tylko tampony wolęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:50
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyJa nie mam suszarki i nie wyobrażam sobie tych wszystkich pieluch miec wiecznie w domu rozwieszonych😲
Moze kiedys się prasowalo.. bo mi koleżanka mówiła ze prasowac musiala.. ale jej to nie przeszkadzało.. zaczęło przy drugim dziecku.🤣🤣🤣
To trzeba nieźle przemyśleć. Bo koszt na początek spory.😁😁
I tez od charakteru naszego dziecka ! Jesli mamy dużo wolnego czasu to lukę mozna zapelnic bawiąc sie w pieluchy..
Lubię być eko - ale tez zyc.☺ wiec pomagam środowisku w innych kwestiach.
Edit. Ostatnio chodziłam w krótkim rękawku po dworzu. Dzisiaj mam kurtkę zimową !!!!😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:05
-
Marta..a wrote:My używamy, polecam grypy na Facebooku pieluchy wielorazowe bez tajemnic, tam dziewczyny dużo piszą i pomagają bo tak w skrócie to się nie da
Ja mam w dzień kieszonki głównie, a na noc mam formowanka i gatki i longi ale na razie leżą
Ja najwięcej mam kieszonek elinfant A od niedawna welniaki. Do srodka kieszonek czy welniajow wkłady długie szyte przeze mnie jak kokosi zielone. Na noc anavy formowanke i gatki. Ja jestem mega zadowolona. Jak ostatnio je stripowalam po pół roku (we wrzątku z odkazaczem żeby wyczyścić dokladnie) i używałam jedno to pupa się zaczerwienila praktycznie odrazu. Na wyjście jak wiem że nie będzie mnie ponad 3h to tez zakladam jednorazowke, ale tak to lecimy na wielo.
Cieszę się bo jak się uda z tą ciąża to będę mieć na dwoje dzieci A wydałam mniej jak 1000zl. Dla nb sprzedalam praktycznie za tyle co sama wydalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 14:11
Marta..a lubi tę wiadomość
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*]