Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDla środowiska napewno lepiej, mniej śmieci...
Ja nie tylko nie mam suszarki w domu ale nawet pralki U nas na osiedlu w każdej bramie jest pralnia i tam korzystam. Raz w tygodniu piore, przenoszę do domu poskladane suche szybko i sprawnie wiec z tego względu u mnie to niemożliwe. Ale jak ktoś czuje sie na siłach to może warto spróbować. A są jakies zestawy testowe co by od razu tysiaka czy więcej nie wydac? -
nick nieaktualnyLavendova wrote:Dla środowiska napewno lepiej, mniej śmieci...
Ja nie tylko nie mam suszarki w domu ale nawet pralki U nas na osiedlu w każdej bramie jest pralnia i tam korzystam. Raz w tygodniu piore, przenoszę do domu poskladane suche szybko i sprawnie wiec z tego względu u mnie to niemożliwe. Ale jak ktoś czuje sie na siłach to może warto spróbować. A są jakies zestawy testowe co by od razu tysiaka czy więcej nie wydac? -
nick nieaktualnyNie wiem kto wymyślił to stwierdzenie ze dziecko uczy cierpliwości. Jakoś u mnie to się od 9miesiecy nie udało, albo jestem daremnym uczniem ostatnio Ola nauczyła się piszczeć, tak przeraźliwie ze uszy pękają jak tylko coś jej nie spisuje to pisk już mnie tu ch** strzela, bo inaczej się nie da powiedzieć do tego przesuneli nam wylot na wakacje z 8rano na 19,wiec jesteśmy dzień wypoczynku do tylu. Mam tylko nadzieje ze Ola dzięki temu prześpi podróż....
-
nick nieaktualnyTak i moje dziecko tez chwili spokojnie nie usiedzi, nawet na spacerze ostatnio przesiadka z wózka do chusty nie pomogła, bo w chuście nie miała się jak ruszać i za mało widziała.
Musieliśmy ją na zmianę z mężem nieść 3km
Jestem kłębkiem nerwów 😞😞😞😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 15:36
-
Kozalia, moja ostatnio ciagle protestuje. Na zmianę pieluchy, na ubieranie, na wycieranie po jedzeniu. I to jest taki płacz, marudzenie, krzyki i dźwięki „a di di di”. Nie wiem czasami czy mam płakać czy się śmiać z tego. Trzeba przetrwać skończy się ta faza i zacznie kolejna
-
Paulina ale to nie zabiera dużo czasu pralka pierze, kwestia wywieszenia tylko. Nawet układać nie trzeba na dobrą sprawę tylko łapać przed zmianą pieluchy to nie damy naszych mam i babć, nie ma gotowania tetry itp.
Ja mam kieszonki bobolider i pupus, do tego wkłady długie kokosi zielone, mam też dwa fioletowe ale używam jak zielone nie wyschna bo nie potrzebujemy takiej chłonności, jednego wełniana z tetra używam sporadycznie.
Formowanki też mam anavy jedna i jedna pupeko. Ale na mikro dupce moj3go syna są ogromne
Mam tez słynne AIO kokosi i jak na razie najdłużej wytrzymało 4h ale też oberwalo już dwójką na 5min po założeniu6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ania241188 wrote:W ciągu 1-2 dni. Przy pierwszych 2 też kupy normalne dopiero jak górne idą to za każdym razem więcej kup a potrafił robić co 4-5dni a jak ząb to 4 na dzień
O to u nas właśnie teraz górne idą jak coś...Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
PLPaulina wrote:Czy Wasze maluchy w czasie aktywnosci muszą byc ciągle w ruchu i byc glosne ??
Tak żeby wszyscy wiedzieli, że są, żyją i się bawią? 😲😲
Bez rozpierduchy, wygibasow nie ma zabawy🤣
Tak . I ewentualnie dodatkiem jest siniak :pEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Kozalia, ja to cały czas powtarzam że ja już chyba za stara jestem na dzieci 🤦♀️🤷♀️ mam podobnie, a najbardziej wkurza mnie jak ja jestem całe dnie z Małą sama, Mąż przyjdzie na chwilę oczywiście przy nim Anioł nie dziecko i tylko mnie wkurzy.Bo ani cieplej kawy nie wypiłam ani zjeść w spokoju nie zdążyłam . A ten przyjdzie i jeszcze mi opowiada pierdoly jakieś które w ogóle mnie nie obchodzą, a mnie się nawet nie zapyta czy czuje się ok czy nie. Rano pojechałam do laboratorium na betę to nawet nie spytał czy ok czy nie. Już sama nie wiem czy to ja przesadzam czy on tak się zmienił. W sumie pewnie się nie zmienił tylko ja mniej od niego oczekiwałam chyba. Ogolnie wszystko zrobi przy Malej, tylko mu sie nie chce. Wynajduje sobie sam jakies rzeczy w kolo domu które pilnie trzeba robić. No i jestem ciekawa jak ja to wszystko w ciąży jeszcze ogarnę. Jak będzie mnie szarpać jak poprzednio to nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 17:55
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp [*] 03.2017 [*] -
Jaka tu cisza, widać, że majówka :p.
My już śpimy od 21.25 - nie wiem co tak wczzesniej zasnął. W związku z tym boje się, że dziś nie będzie 5 pobudek tylko sporo więcejEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
-
Filip też śpi od 20. Zastanawiamy się z mężem czy nie spać w salonie, bo zauważyliśmy, że mały póki nas nie ma w sypialni to śpi super, nie budzi się w ogóle, jak tylko się kładziemy do łóżka to zaraz jęki, pobudki. Nie wiem czy jedno z drugim się wiąże, ale chyba spróbujemy.
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Dla środowiska napewno lepiej, mniej śmieci...
Ja nie tylko nie mam suszarki w domu ale nawet pralki U nas na osiedlu w każdej bramie jest pralnia i tam korzystam. Raz w tygodniu piore, przenoszę do domu poskladane suche szybko i sprawnie wiec z tego względu u mnie to niemożliwe. Ale jak ktoś czuje sie na siłach to może warto spróbować. A są jakies zestawy testowe co by od razu tysiaka czy więcej nie wydac?Lavendova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja dopiero od pół godziny śpi. Pospala w wózku 17-20 i potem było szaleństwo Byłyśmy na prezentacji u starszej córki, nauczycielki zachwycone same komplementy dostala, mama dumna ❤ Jakas nagroda za te meki wcześniejsze he he he
A propos cierpliwości to u mnie z wiekiem coraz większa przynajmniej do moich dzieci
Byłam już młodą matką i twraz stwierdzam ze nie miały łatwo dziewczyny, ja wtedy raczej taki maly faszysta byłam 🤣🤣🤣 -
Nie zdążyłam napisać całego komentarza w ciągu dnia i mi go usunęło.
Ja używam pieluch wielorazowych. W sumie średnio pół na pół z jedno. Początki były kiepskie. Źle się przygotowałam z wyprawka dla noworodka. Ale teraz jest coraz lepiej. Ja kupiłam na alliexpress kieszonki. Najpierw kupiłam na próbę a że się nawet sprawdzają u nas to dokupuje stopniowo kolejne. Musiałabym jeszcze kupić kilka sztuk żeby mieć komplet na dwa dni. Na noc i dłuższe wyjścia używam jedno. W ciągu czasem też.
Paulina - opisujesz używanie wielorazowek jakby to zajmowało nie wiadomo ile czasu. Kwestia wrzucenia do prania, rozwieszenia i złożenia. Mi jest wygodniej jak w przypadku kieszonek przygotuje sobie zestawy i mam gotowe pieluchy. Nie zajmuje to dużo czasu. Po prostu jedno pranie dodatkowe średnio co 2-3 dni. I tego się nie prasuje, nawet tetry nie wolno prasowac bo traci na chlonnosci. Do prania też nie używa się płynów do płukania.
-
Mi też brakuje czasem cierpliwości. Szczególnie jak wszystko w biegu robię. Nie mam dosłownie chwili dla siebie. No czasem mam ale jak się zdrzemnie rano to w biegu dojadam śniadanie i dopijam kawę. Później w biegu prysznic i jeszcze ściąganie mleka. A tak to zero.
-
nick nieaktualnyEilleen każdy robi pod siebie😊 ja po analizie w google i wśród jednej znajomej uznalam ze zajmuje to dużo czasu. I zimą za duzo miejsca w domu (niestety nie mam 200m mieszkania).
I wiele innych czynników zdecydowalo ze sie na to niie pisałam.
Ja piore raz na 1.5 tyg. Więc pranie co 2 dni to jednak spora różnica 😉
A co robicie z tymi brudnymi wkładami przez 2 dni ?? Zapieracie ? Przechowujecie gdzies ?😲😲😲😲
U mnie powieszenie prania w domu to hardcore.. Hania wspina sie po suszarce..😲😲 i zamiast zająć to 10 min. Potrafimy wieszać pranie w 30 minut..😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 01:00
-
PLPaulina wrote:Eilleen każdy robi pod siebie😊 ja po analizie w google i wśród jednej znajomej uznalam ze zajmuje to dużo czasu. I zimą za duzo miejsca w domu (niestety nie mam 200m mieszkania).
I wiele innych czynników zdecydowalo ze sie na to niie pisałam.
Ja piore raz na 1.5 tyg. Więc pranie co 2 dni to jednak spora różnica 😉
A co robicie z tymi brudnymi wkładami przez 2 dni ?? Zapieracie ? Przechowujecie gdzies ?😲😲😲😲
U mnie powieszenie prania w domu to hardcore.. Hania wspina sie po suszarce..😲😲 i zamiast zająć to 10 min. Potrafimy wieszać pranie w 30 minut..😂
Ja mam mieszkanie 70 m2 ale akurat wkłady z allie szybko schna i te pieluchy też. Do przechowywania jest zamykane wiaderko żeby nie było nic czuć. Ja nie zapieram.