Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa się załamię coraz gorzej idzie nam wieczorne usypianie, a raczej odkładanie do łóżeczka, jak już uśnie wczoraj 3h, dziś już dwie próby odłożenia kończą się fiaskiem nie to żeby matka miała wieczór dla siebie, albo spędziła go z ojcem dobrze ze 2dziecka nie planujemy, bo byśmy nie mieli nawet szansy go „zrobić”.
-
A na co zwrócić uwagę poza wymiotami? Co dokładnie ze zrenicami? Czy reagują na światło?co dokładnie z aktywnością?
Existenz lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Cześć dziewczyny. Nie było mnie 9 miesiecy. U nas ok. Irenka ma 2 ząbki. Za 4 dni konczy 9 m-cy. Jest grzeczna i kochana. Waży 10 kg. Odstawila piers sama jak miala 7 miesiecy. Nosi rozmiar 80. Siedzi staje raczkuje. Pozdrawiam Wszystkie mamuśki. Zdrowia dla maluszków
kozalia, edytkaa93, Zuuziia, Marta..a, 1ania1, pumka1990, Kasiaja, PLPaulina, Ania241188, Lavendova, justa8902, Paulinaaa, Dooti lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
pumka1990 wrote:A na co zwrócić uwagę poza wymiotami? Co dokładnie ze zrenicami? Czy reagują na światło?co dokładnie z aktywnością?
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Gdzie te maluszki dopiero co się urodzily... 😳
Nie macie wrażenia że rok temu jak byłyśmy w ciąży to już zdychalysmy z gorąca? A teraz co? 10 stopni deszcze jesienne. Jakaś zlosliwosc losu, zawsze jak ja w ciąży to piękne lato stulecia 😆🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 23:49
-
Olek też ma problem z zaśnięciem.
Na szczęście nocki wracają do normy. 2 pobudka na mleko. Teraz myślę że dopiero rano następna. Widocznie ząb się przebił. Ciekawe kiedy koszmarny znowu się zacznie. Oby spokój narazie był z zębami.
No i Olek zjadł wczoraj parę łyżeczek obiadu 🙂
Nawet nie wiem kiedy córka do łóżka do mnie przyszła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 02:09
-
Ja moją kłade do łóżeczka, daje butelke, jak wypije mleko to teraz już mało kiedy zasypia. Zazwyczaj się kręci, gada ze smoczkami, wali jednym smoczkiem o drugi albo o szczebelki, ma ogólnie najlepszy humor jaki może mieć, musze ją kilka razy poprawić bo sie zsuwa w dół łóżeczka, po czym stwierdzi że pora spać, odwraca sie do mnie plecami i zasypia. Oczywiście kilka razy zmieni sobie przy tym smoczka, na tego który jej chyba odpowiada. Śpi zazwyczaj z 4 smoczkami, teraz z 3 bo sie jeden gdzieś zawieruszył i nie moge znaleźć:p a w nocy pijemy raz mleczko, mniej więcej około 1/ 2 w nocy. Przeważnie wypije i śpi dalej17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyTo Hania ostatnio gdy skończy juz jeść pierś...
Zasypia, odwraca sie do mnie tyłkiem i przytula misia.☺
Dzis byly 2 pobudki z krzykiem. Ale sytuacja szybka do opanowania i śpi dalej..
Ale ogolnie to czuć po niej w ciągu dnia ze ten niespokojny sen w pełni jej nie regeneruje..😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 05:09
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Dzieciom ze smoczkiem łatwiej chyba zasnąć. Córka miała i też jak się kręciła to wkładałam smoczek i spała dalej. A Olek ani smoczka ani na cycku. Czasem żałuję że nie ma smoczka no ale nie chciał.
Ale mam za to całą szuflade smoczkow🤣🤣🤣 -
Ja jeszcze wrócę do tych żłobków 😉 mam gadzine w tejże placówce od 18mż i jestem baaardzo zadowolona, nie ma czego się bać czy demonizować, że dzieci tam zaniedbane czy coś. Akurat moja bardzo dobra koleżanka jest tam opiekunką i wiem jak to wyglada od środka. No i najważniejsze to Antek, który aż się rwie tam idąc 😊 Zuzka idzie akurat od 12mż ale jestem już zaprawiona w bojach i tak tego nie przeżywam 😅 będę jeszcze cały wrzesień w domu więc będzie ona tam mniej godzin na początku. Docelowo to max 8 będą siedzieć bo ja o 7 ich zawiozę, a tatuś ich po 14 odbierze więc nie będą z tych dzieci co pierwsze przychodzą i ostatnie wychodzą 😉
U nas koszmar ząbkowania trwa już 4 dobę 😭 lecimy na p.bólowych i dzięki temu „tylko” dwie pobudki w nocy 🤦♀️ Nie wiem jak długo można podawać paracetamol oraz ibuprofen ale tylko w ten sposób udaje się jej zasnąć. Pierwsze moje dziecko co tak ciężko znosi ząbkowanie. Może przez to, że tak późno w porównaniu do braci? 🤔[/url]
-
Moje biedne chore dziecko pediatra zapisała nam kropelki na kaszel żeby go w nocy nie męczył i nie wiem czy mu dam dzisiaj bo.. i tak budził go lekko katar, za to rano po 5 chyba kropelki przestały działać i przez godzinę kaszlal i płakał prawie na zmianę żeby to odkaszlec wszystko, męczył się patrzył na mnie mina zbolalego pieska takie "mamo co się że mną dzieje, pomoz"
Dopiero jak dałam mu paracetamol połowę dawki bo temperatury nie ma ale przeciwbolowo chociaż chciałam to się uspokoił. No ale już nie zasnął więc od 5 nie śpimy między 2 a 3 tez nie spał
Już mi nic nie pozwala zrobić ani do noska psiknac ani nawet butelki nie bierze odrazu tylko tak podejrzliwie że coś mu wcisne
Odkładać zawsze się dawałam wyjątkami jakimiś. Tylko muszę to sprawnie zrobić, złapać pod pachy i szybko na prawy boczek go położyć, jeżeli na plecy albo lewy to sie budziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 07:24
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka