X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol czy ibuprofen chyba można 3 dni podawać, tak mi lekarka mówiła.

Moje też smoczka nie chciały ale nie miały wyjścia 🤣🤣🤣 Pewne sprawy to jest u mnie mus i kuniec 😀

U nas sie poprawily nocki, jedno mleczko o 2 i potem 6.30 juz wstala. Chyba sobie dziecko moje zmieniło pory i ilosc drzemek bo wychodzi ze jest krótka na spacerze o 11.30 i później długa o 14-16,17. Na noc ledwo po 22 dalo sie ja polozyc tak szalala, zero zmęczenia :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak nie chcialy tego smoczka to jak zrobilas ze muszą???

My mamy z 10 różnych. I nie podejmuje ssania..

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

U nas to samo. Krzyczał wypluwał, nawet czasem odruch wymiotny był i próbowałam wielokrotnie i nie chciał. Denerwował się jak próbowałam wsadzić. Nawet teraz smoczek mu służy jako gryzak, nie ssie go.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczka do 3 miesiąca w zasadzie nie było, Filip płakał na sam widok. W okolicy 4 miesiaca zaakceptował, a tak to cały czas proponowałam, bawił się nim, teraz ma do spania, na spacery i w aucie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę, że skończyłyśmy przygodę z kp. Mała zasypia albo pijąc butle, albo wtulona na rękach. Daje się odłożyć bez problemu i ma tylko jedną pobudkę w nocy :D Śpi już u siebie w pokoju.

Smoczka nie mamy, od początku proponowałam różne, ale jakoś żaden nie przypadł jej do gustu. Około 5 miesiąca stwierdziłam, że to już bez sensu i dałam sobie z tym spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:46

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:

Wsadzilam do dzioba? :D
    Długo nie potrzebowała bo był cycek, jadla i spała. Później też różne próbowałam. Najbardziej podszedł avent soothie ale tez sie dlawila czasem bo za duży byl. Znalazłam takie anatomiczne amarykanskie Gumdrop i to był strzał w dziesiątkę. Malutkie w ksztalcie sutka, nie krztusila sie i z czasem przekonala. Teraz ma podobne JollyPop. Ma do zasypiania w dzień, a wózku i aucie. W dzień nie używa :)

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to już dzisiaj stop z p.bólowymi 😭 A zęba nawet jednego nie widać 🤦‍♀️ Tzn dziąsła opuchnięte ale żeby coś tam się przebijało to nie widzę 😓

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Kurczę to już dzisiaj stop z p.bólowymi 😭 A zęba nawet jednego nie widać 🤦‍♀️ Tzn dziąsła opuchnięte ale żeby coś tam się przebijało to nie widzę 😓

Może ta Camilla by pomogła? To nie jest typowy przeciwbolowy? Ja mam dentinox raz posmarowałam ale nie widziałam żeby coś dało, generalnie tu chyba to zlizal zaraz :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Pozdrawiam z Lizbony ! Helka spisała się na medal. Zasnęła wprawdzie dopiero godzinę po starcie samolotu czyli grubo po godz 22. A normalnie chodzi spac o 20. Trochę na początku było kiepsko z tym, że lecieliśmy wizzairem i jak to tanie linie mają w zwyczaju przez godzinę sprzedawali perfumy , potem bufet, potem zdrapki i ciągle było głośno i mała nie mogła zasnąć. Ale jak wreszcie przygasili światło to nawet lądowanie jej nie wybudziło. Wszystko poszło gładko - lot, odbiór samochodu, zameldowanie. Jesteśmy w szoku że z dzieckiem wcale nie było problemu. Jak nam zasnęła w foteliku po odbiorze samochodu to nie obudziła się nawet jak nas facet wprowadzał do mieszkania mimo że było bardzo głośno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 17:45

1ania1, Lavendova, marcela123, pumka1990, PLPaulina, Marta..a, edytkaa93, Ania241188, kozalia, Kasiaja lubią tę wiadomość

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Pumka jak tam?

Dziękuję, chyba dobrze. Znaczy w nocy obudził się o 1, zjadł poszedł spać na 17 minut i znów ryk.. ale utulilam i dospał do 5.10 i wtedy zmęczony nadal, ale nie będzie spal. W łóżeczku czy łóżku płakał strasznie, ale położony na matę tarł oczy, ale humor super. Chętny do zabawy. Później o 8.10 poszedł spac, spał 2h15minut i nastrój super ;)
    Nie wymiotował, wczoraj 2 razy ulał, ale nie wymiotowal.(On ogólnie często ulewa, więc 2 razy to norma ;)). Zachowuje się normalnie...

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    U nas ząbkowanie to tragedia..

2tyg przed zębem, 2 tyg po zębie 😥

I szczerze to nic nie dziala.. ani osanit, camilia, dentinox..
    Leki przeciwbólowe? Yyy trochę. Na krotko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:28

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże czy Wasze dzieci też wszędzie próbują wstawać?? To przecież oszaleć można, przed chwilą próbował przy pufie, która mu się przesunęła i zaliczył głową panele...

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Boże czy Wasze dzieci też wszędzie próbują wstawać?? To przecież oszaleć można, przed chwilą próbował przy pufie, która mu się przesunęła i zaliczył głową panele...
    Niestety tak...😥 i to za takie rzeczy ze az sie dziwie skąd te pomysły bierze..

Po gimnastyce wyszla pelna energii. I z 30 min jeszcze z dzieciakami szalała. 😂😂😂 padła w wozku.. ale ciekawe ile pospi..
    I w domu znowu szalenstwo😲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:45

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwila ciszy. Śpią oboje.

U nas też nic raczej nie działa. Pediatra mówiła że te żele to tak naprawdę nie działają. Ona zawsze nam przepisuje viburcol albo czopki albo krople.

Olek też ciężko ząbkuje, a myślałam że już gorzej jak Pola nie będzie.

Olek mnie codziennie zaskakuje.
    Wiecie co dziś na środku pokoju próbował stanąć. Puszcza się przy meblach. Mam wrażenie że będzie szybciej chodzić moj pulpecik.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a ten viburcol pomaga w ogóle coś? Troszke przeczytałam o nim, rozumiem że to coś na uspokojenie tak?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a u nas ten viburcol w ogóle nie zadziałał... W zasadzie tak jak u Pauliny nic nie pomagało, przeciwbólowe na jakiś czas i tyle.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Ania a ten viburcol pomaga w ogóle coś? Troszke przeczytałam o nim, rozumiem że to coś na uspokojenie tak?
    Tak na uspokojenie. A szczerze to nie wiem. Według mnie to raczej słabo działa, albo na Olka tylko nic nie działa

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od kilku dni coraz gorsze problemy z usypianiem w dzień, na dodatek katar, to jeszcze utrudnia bo nos zawalony. i po 8 miesiacach sprobowalam, bylam pewna ze sie nie uda, wziac wozek do domu i wybujac, i od wczoraj kazda drzemka w wozku na chacie. Nie wiem czy to dobrze, wydaje mi sie calkiem ok, bo bede u kogos i w wozku zawsze uspie, a tak to zawsze musialam na dwor wychodzic bo corcia nie potrafi nigdzie zasnac,a wozek jednak zawsze pod reka. codziennie probuje najpierw w lozku ale ona od razu siada raczkuje i nie moze pasc,a w wozku 5 min ciemno bujanie i padaaaaaaa, moze komus sie przyda. ja bylam pewna ze corka nie załapie tego,a jednak :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 8mies, 0 zębow, ma katar, ślini sie, pakuje wsio do buzi ale nic nie widać hmmm

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moją Hanie tez nic nie dziala. Miałyśmy czopki - zero reakcji.. 😲

‹‹ 1965 1966 1967 1968 1969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ