Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyParacetamol czy ibuprofen chyba można 3 dni podawać, tak mi lekarka mówiła.
Moje też smoczka nie chciały ale nie miały wyjścia 🤣🤣🤣 Pewne sprawy to jest u mnie mus i kuniec 😀
U nas sie poprawily nocki, jedno mleczko o 2 i potem 6.30 juz wstala. Chyba sobie dziecko moje zmieniło pory i ilosc drzemek bo wychodzi ze jest krótka na spacerze o 11.30 i później długa o 14-16,17. Na noc ledwo po 22 dalo sie ja polozyc tak szalala, zero zmęczenia -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:To jak nie chcialy tego smoczka to jak zrobilas ze muszą???
My mamy z 10 różnych. I nie podejmuje ssania..
-
Jak ja się cieszę, że skończyłyśmy przygodę z kp. Mała zasypia albo pijąc butle, albo wtulona na rękach. Daje się odłożyć bez problemu i ma tylko jedną pobudkę w nocy Śpi już u siebie w pokoju.
Smoczka nie mamy, od początku proponowałam różne, ale jakoś żaden nie przypadł jej do gustu. Około 5 miesiąca stwierdziłam, że to już bez sensu i dałam sobie z tym spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:46
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:To jak nie chcialy tego smoczka to jak zrobilas ze muszą???
My mamy z 10 różnych. I nie podejmuje ssania..
Wsadzilam do dzioba?
Długo nie potrzebowała bo był cycek, jadla i spała. Później też różne próbowałam. Najbardziej podszedł avent soothie ale tez sie dlawila czasem bo za duży byl. Znalazłam takie anatomiczne amarykanskie Gumdrop i to był strzał w dziesiątkę. Malutkie w ksztalcie sutka, nie krztusila sie i z czasem przekonala. Teraz ma podobne JollyPop. Ma do zasypiania w dzień, a wózku i aucie. W dzień nie używa -
Kasiaja wrote:Kurczę to już dzisiaj stop z p.bólowymi 😭 A zęba nawet jednego nie widać 🤦♀️ Tzn dziąsła opuchnięte ale żeby coś tam się przebijało to nie widzę 😓
Może ta Camilla by pomogła? To nie jest typowy przeciwbolowy? Ja mam dentinox raz posmarowałam ale nie widziałam żeby coś dało, generalnie tu chyba to zlizal zaraz6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Cześć dziewczyny ! Pozdrawiam z Lizbony ! Helka spisała się na medal. Zasnęła wprawdzie dopiero godzinę po starcie samolotu czyli grubo po godz 22. A normalnie chodzi spac o 20. Trochę na początku było kiepsko z tym, że lecieliśmy wizzairem i jak to tanie linie mają w zwyczaju przez godzinę sprzedawali perfumy , potem bufet, potem zdrapki i ciągle było głośno i mała nie mogła zasnąć. Ale jak wreszcie przygasili światło to nawet lądowanie jej nie wybudziło. Wszystko poszło gładko - lot, odbiór samochodu, zameldowanie. Jesteśmy w szoku że z dzieckiem wcale nie było problemu. Jak nam zasnęła w foteliku po odbiorze samochodu to nie obudziła się nawet jak nas facet wprowadzał do mieszkania mimo że było bardzo głośno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 17:45
1ania1, Lavendova, marcela123, pumka1990, PLPaulina, Marta..a, edytkaa93, Ania241188, kozalia, Kasiaja lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
edytkaa93 wrote:Pumka jak tam?
Dziękuję, chyba dobrze. Znaczy w nocy obudził się o 1, zjadł poszedł spać na 17 minut i znów ryk.. ale utulilam i dospał do 5.10 i wtedy zmęczony nadal, ale nie będzie spal. W łóżeczku czy łóżku płakał strasznie, ale położony na matę tarł oczy, ale humor super. Chętny do zabawy. Później o 8.10 poszedł spac, spał 2h15minut i nastrój super
Nie wymiotował, wczoraj 2 razy ulał, ale nie wymiotowal.(On ogólnie często ulewa, więc 2 razy to norma ). Zachowuje się normalnie...
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
nick nieaktualnyKasiaja wrote:Kurczę to już dzisiaj stop z p.bólowymi 😭 A zęba nawet jednego nie widać 🤦♀️ Tzn dziąsła opuchnięte ale żeby coś tam się przebijało to nie widzę 😓
2tyg przed zębem, 2 tyg po zębie 😥
I szczerze to nic nie dziala.. ani osanit, camilia, dentinox..
Leki przeciwbólowe? Yyy trochę. Na krotko..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:28
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:Boże czy Wasze dzieci też wszędzie próbują wstawać?? To przecież oszaleć można, przed chwilą próbował przy pufie, która mu się przesunęła i zaliczył głową panele...
Po gimnastyce wyszla pelna energii. I z 30 min jeszcze z dzieciakami szalała. 😂😂😂 padła w wozku.. ale ciekawe ile pospi..
I w domu znowu szalenstwo😲Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:45
-
Chwila ciszy. Śpią oboje.
U nas też nic raczej nie działa. Pediatra mówiła że te żele to tak naprawdę nie działają. Ona zawsze nam przepisuje viburcol albo czopki albo krople.
Olek też ciężko ząbkuje, a myślałam że już gorzej jak Pola nie będzie.
Olek mnie codziennie zaskakuje.
Wiecie co dziś na środku pokoju próbował stanąć. Puszcza się przy meblach. Mam wrażenie że będzie szybciej chodzić moj pulpecik.
-
U nas od kilku dni coraz gorsze problemy z usypianiem w dzień, na dodatek katar, to jeszcze utrudnia bo nos zawalony. i po 8 miesiacach sprobowalam, bylam pewna ze sie nie uda, wziac wozek do domu i wybujac, i od wczoraj kazda drzemka w wozku na chacie. Nie wiem czy to dobrze, wydaje mi sie calkiem ok, bo bede u kogos i w wozku zawsze uspie, a tak to zawsze musialam na dwor wychodzic bo corcia nie potrafi nigdzie zasnac,a wozek jednak zawsze pod reka. codziennie probuje najpierw w lozku ale ona od razu siada raczkuje i nie moze pasc,a w wozku 5 min ciemno bujanie i padaaaaaaa, moze komus sie przyda. ja bylam pewna ze corka nie załapie tego,a jednak
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualny