Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:To u mnie sa takie dotacje.. ale punkty dla samotnych i tych ktorzy zarabiają najmniej..😡
U nas tak było na szczęście miasto poszło po rozum do głowy że ich "samotne matki" robią w balona6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:U nas tak było na szczęście miasto poszło po rozum do głowy że ich "samotne matki" robią w balona
Tylko nie wiem czy przez to nie będą pokrzywdzone prawdziwe samotne matki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:00
-
nick nieaktualny
-
U mnie nie ma żłobka w okolicy i na pewno sobie trochę posiedzę z Filipem 😀. Dzięki Bogu właśnie spłaciliśmy dość duży kredyt i jesteśmy wolni 😁
Tęsknię za starą pracą, kontaktem z ludźmi, będę musiała wszystko zaczynać od nowa.
Haha zawsze mogę poprosić siostrę i opiekę nad Filipem. Będzie miała 4-latkę, mojego Filipa, który będzie miał ok 1,5roku i noworodka... 😆😆😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:04
-
nick nieaktualnyMoje poszły późno do przedszkola, dopiero w wieku 3 lat. Dobrze się zaklimatyzowaly, ani razu płaczu nie było i żadnych cyrkow. Tym razem tez myślę żeby szybciej, zapisalam ją na skończone 2 latka. Do żłobka bym nie dała, chyba ze wiadomo nie miałabym innego wyjścia. Dzieci jak muszą to sobie poradzą jakoś, w domach dziecka tez sobie radzą 🤣 Nie no nie porównuję broń boże, ale są badania ze do 3 roku życia dziecku najbardziej potrzebni sa rodzice, a nie obcy i inne dzieciaki. Ogólnie w żłobkach dużo płaczu a niby tak cudownie
Z jedzeniem to zależy, mój niejadek dobrze jadl w przedzkolu ale one sie tam nie przejmuja czy zje i ile, czy zmarznie na dworze czy sie zgrzeje czekajac w szatni. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTu ten omres adaptacyjny to komedia. 3 letnia córka sąsiadki poszla od września do przedszkola. Na 2h. Caly dzien zostala w styczniu. To juz lekka przesada
Trochę nie rozumiem tego jojczenia na samotne matki. Jak tak im zazdroscicie to przecież nic nie stoi na przeszkodzie, możecie śmiało do nich dołączyć.nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myślę, że tu bardziej chodzi o kobiety, które wychowują dzieci z partnerem, nie są same. Podają się tylko za samotne matki żeby czerpać z tego korzyści. Znam dużo takich par, które nie chcą brać ślubu, bo im się nie opłaca... Wolą iść i płakać po socjal.
-
nick nieaktualnye_mii wrote:Myślę, że tu bardziej chodzi o kobiety, które wychowują dzieci z partnerem, nie są same. Podają się tylko za samotne matki żeby czerpać z tego korzyści. Znam dużo takich par, które nie chcą brać ślubu, bo im się nie opłaca... Wolą iść i płakać po socjal.
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Tu ten omres adaptacyjny to komedia. 3 letnia córka sąsiadki poszla od września do przedszkola. Na 2h. Caly dzien zostala w styczniu. To juz lekka przesada
Ale dla 12msc fajnie moc sprawdzić jak sobie radzi..
Chociaz mowie ja po basenie i gimnastyce widze ze Hania praktycznie zero zainteresowania innymi dziecmi. 😁 bawic sie nie potrafi sama. Musze z nią siedzieć.. -
PLPaulina wrote:Ale weryfikacja jest trudna.. a nie sądzę by bylo duzo kobiet z 12msc dzieckiem ktore sa naprawde samotne😁😁😁
Mi osobiście niczego nie zabierają😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKtóraś z Was, chyba Ania mówiła ze mama wsadziła jej syna do chodzika !
Ojjj jak ja bym chciala by taki chodzik byl zdrowy ! Moj czort lazi przy meblach. Albo krzyczy. Albo upada.
Albo wspina sie po mnie ! A w takim chodziku by mogła dreptac i chociaz 2 min bym miala dla siebie !😊😊😊😊 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle na tej zasadzie bezdzietne kobiety lub te pracujace do porodu wkurzaja sie na ciężarne które od testu od razu biegną po l4 Przecież ciąża to nie choroba Wszystkim nie dogodzisz 😂
Mi nikt niczego nie zabiera, nie zazdroszcze samotnym matkom bo już byłam samodzielną /samotną matką i wiem z czym to się je. Chorym na raka tez nie zazdroszczę ani inwalidom miejsca na parkingu 🤣🤣🤣
Koleżanka stracila męża. Młody facet, zszedl na zawal. Zostala sama z dwojka dzirci z kredytem i bez pracy. Trochę pokory bo los jest przewrotny.e_mii, nesssssa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle to sa prawdziwe samotne matki ! To inna bajka. I życiowe tragedie..😥
Hmm. Większość ma jednak faceta i tylko udaja !!
I co innego gdyby była jakaś regulacja, możliwość sprawdzenia wiarygodności!
Np poprzez przyznane alimenty, akty zgonu itd itd
Ciąża to nie choroba? Ale tez nie zawsze przebiega ona prawidłowo!
Ja mialam krwiaka. A moja praca wymaga ode mnie kontroli produktów co wiąże sie z dzwiganiem i zimnem. I byłam na l4 od 12tc..
Ale nie chodzilam z kartką na plecach ze ciąża zagrożona i musze byc na l4..😉
Ogolnie to świat jest niesprawiedliwy. A punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.☺☺☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:01