X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wedlug moich rodziców przedszkole mi nie pomoglo.. i bylam niejadkiem mimo to..😁

Na uparciucha nie ma rady widocznie :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To u mnie sa takie dotacje.. ale punkty dla samotnych i tych ktorzy zarabiają najmniej..😡

U nas tak było na szczęście miasto poszło po rozum do głowy że ich "samotne matki" robią w balona :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U nas tak było na szczęście miasto poszło po rozum do głowy że ich "samotne matki" robią w balona :D
    To bardzo dobrze.. i wszedzie powinni zacząć myslec !😁

Tylko nie wiem czy przez to nie będą pokrzywdzone prawdziwe samotne matki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę Hanie obserwować. Jesli zauważe ze cos oprócz 5 łyżeczek papki zje. I na zajęciach z dziećmi przejawi zainteresowanie zabawą to pewnie pośle ją do tego żłobka 😁😁😁 a ja poszukam pracy bliżej by nie musiala az 10h siedziec.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma żłobka w okolicy i na pewno sobie trochę posiedzę z Filipem 😀. Dzięki Bogu właśnie spłaciliśmy dość duży kredyt i jesteśmy wolni 😁
    Tęsknię za starą pracą, kontaktem z ludźmi, będę musiała wszystko zaczynać od nowa.
    Haha zawsze mogę poprosić siostrę i opiekę nad Filipem. Będzie miała 4-latkę, mojego Filipa, który będzie miał ok 1,5roku i noworodka... 😆😆😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:04

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje poszły późno do przedszkola, dopiero w wieku 3 lat. Dobrze się zaklimatyzowaly, ani razu płaczu nie było i żadnych cyrkow. Tym razem tez myślę żeby szybciej, zapisalam ją na skończone 2 latka. Do żłobka bym nie dała, chyba ze wiadomo nie miałabym innego wyjścia. Dzieci jak muszą to sobie poradzą jakoś, w domach dziecka tez sobie radzą 🤣 Nie no nie porównuję broń boże, ale są badania ze do 3 roku życia dziecku najbardziej potrzebni sa rodzice, a nie obcy i inne dzieciaki. Ogólnie w żłobkach dużo płaczu a niby tak cudownie :P

Z jedzeniem to zależy, mój niejadek dobrze jadl w przedzkolu ale one sie tam nie przejmuja czy zje i ile, czy zmarznie na dworze czy sie zgrzeje czekajac w szatni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne sa teraz te okresy adaptacyjne..
    U Nas trwa 1msc po 4h dziennie..
    I mozna zobaczyc zachowanie dziecka..

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że u nas jest dość duży wybór w przedszkolach i żłobkach. Mogę wysłać dzieci tam gdzie chcę, a nie gdzie muszę i zawsze jak się nie spodoba to można zmienić :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ten omres adaptacyjny to komedia. 3 letnia córka sąsiadki poszla od września do przedszkola. Na 2h. Caly dzien zostala w styczniu. To juz lekka przesada :D

Trochę nie rozumiem tego jojczenia na samotne matki. Jak tak im zazdroscicie to przecież nic nie stoi na przeszkodzie, możecie śmiało do nich dołączyć.

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestesmy zle na samotne matki.. bo u mnie maja pierwszenstwo do dotacji do zlobkow i przedszkoli !

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tu bardziej chodzi o kobiety, które wychowują dzieci z partnerem, nie są same. Podają się tylko za samotne matki żeby czerpać z tego korzyści. Znam dużo takich par, które nie chcą brać ślubu, bo im się nie opłaca... Wolą iść i płakać po socjal.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Myślę, że tu bardziej chodzi o kobiety, które wychowują dzieci z partnerem, nie są same. Podają się tylko za samotne matki żeby czerpać z tego korzyści. Znam dużo takich par, które nie chcą brać ślubu, bo im się nie opłaca... Wolą iść i płakać po socjal.
    Ale weryfikacja jest trudna.. a nie sądzę by bylo duzo kobiet z 12msc dzieckiem ktore sa naprawde samotne😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tu ten omres adaptacyjny to komedia. 3 letnia córka sąsiadki poszla od września do przedszkola. Na 2h. Caly dzien zostala w styczniu. To juz lekka przesada :D
    No to juz lekka przesada😁😁😁

Ale dla 12msc fajnie moc sprawdzić jak sobie radzi..

Chociaz mowie ja po basenie i gimnastyce widze ze Hania praktycznie zero zainteresowania innymi dziecmi. 😁 bawic sie nie potrafi sama. Musze z nią siedzieć..

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale weryfikacja jest trudna.. a nie sądzę by bylo duzo kobiet z 12msc dzieckiem ktore sa naprawde samotne😁😁😁
    Ludzie są w rożnej sytuacji. Wierzę, że niektóre z tych kobiet są naprawdę potrzebujące. A reszta to już ma swoje sumienie.
    Mi osobiście niczego nie zabierają😂

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zabierają...
    Dotacja z gminy jest z podatków.. wiec ja płacę podatki i idzie to w nieodpowiednie miejsce.😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was, chyba Ania mówiła ze mama wsadziła jej syna do chodzika !

Ojjj jak ja bym chciala by taki chodzik byl zdrowy ! Moj czort lazi przy meblach. Albo krzyczy. Albo upada.
    Albo wspina sie po mnie ! A w takim chodziku by mogła dreptac i chociaz 2 min bym miala dla siebie !😊😊😊😊

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A mi zabierają...
    Dotacja z gminy jest z podatków.. wiec ja płacę podatki i idzie to w nieodpowiednie miejsce.😁😁😁
    No tak, mi nie dają, to czemu ktoś ma dostać🤣🤣🤣🤣🤣

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ! Hehe 🤣🤣🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na tej zasadzie bezdzietne kobiety lub te pracujace do porodu wkurzaja sie na ciężarne które od testu od razu biegną po l4 :D Przecież ciąża to nie choroba :D Wszystkim nie dogodzisz 😂

Mi nikt niczego nie zabiera, nie zazdroszcze samotnym matkom bo już byłam samodzielną /samotną matką i wiem z czym to się je. Chorym na raka tez nie zazdroszczę ani inwalidom miejsca na parkingu 🤣🤣🤣

Koleżanka stracila męża. Młody facet, zszedl na zawal. Zostala sama z dwojka dzirci z kredytem i bez pracy. Trochę pokory bo los jest przewrotny.

e_mii, nesssssa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to sa prawdziwe samotne matki ! To inna bajka. I życiowe tragedie..😥
    Hmm. Większość ma jednak faceta i tylko udaja !!

I co innego gdyby była jakaś regulacja, możliwość sprawdzenia wiarygodności!
    Np poprzez przyznane alimenty, akty zgonu itd itd

Ciąża to nie choroba? Ale tez nie zawsze przebiega ona prawidłowo!
    Ja mialam krwiaka. A moja praca wymaga ode mnie kontroli produktów co wiąże sie z dzwiganiem i zimnem. I byłam na l4 od 12tc..
    Ale nie chodzilam z kartką na plecach ze ciąża zagrożona i musze byc na l4..😉

Ogolnie to świat jest niesprawiedliwy. A punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.☺☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:01

‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ