X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wedlug moich rodziców przedszkole mi nie pomoglo.. i bylam niejadkiem mimo to..😁

Na uparciucha nie ma rady widocznie :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To u mnie sa takie dotacje.. ale punkty dla samotnych i tych ktorzy zarabiają najmniej..😡

U nas tak było na szczęście miasto poszło po rozum do głowy że ich "samotne matki" robią w balona :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    U nas tak było na szczęście miasto poszło po rozum do głowy że ich "samotne matki" robią w balona :D
    To bardzo dobrze.. i wszedzie powinni zacząć myslec !😁

Tylko nie wiem czy przez to nie będą pokrzywdzone prawdziwe samotne matki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę Hanie obserwować. Jesli zauważe ze cos oprócz 5 łyżeczek papki zje. I na zajęciach z dziećmi przejawi zainteresowanie zabawą to pewnie pośle ją do tego żłobka 😁😁😁 a ja poszukam pracy bliżej by nie musiala az 10h siedziec.

• 1ania1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma żłobka w okolicy i na pewno sobie trochę posiedzę z Filipem 😀. Dzięki Bogu właśnie spłaciliśmy dość duży kredyt i jesteśmy wolni 😁
    Tęsknię za starą pracą, kontaktem z ludźmi, będę musiała wszystko zaczynać od nowa.
    Haha zawsze mogę poprosić siostrę i opiekę nad Filipem. Będzie miała 4-latkę, mojego Filipa, który będzie miał ok 1,5roku i noworodka... 😆😆😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 11:04

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje poszły późno do przedszkola, dopiero w wieku 3 lat. Dobrze się zaklimatyzowaly, ani razu płaczu nie było i żadnych cyrkow. Tym razem tez myślę żeby szybciej, zapisalam ją na skończone 2 latka. Do żłobka bym nie dała, chyba ze wiadomo nie miałabym innego wyjścia. Dzieci jak muszą to sobie poradzą jakoś, w domach dziecka tez sobie radzą 🤣 Nie no nie porównuję broń boże, ale są badania ze do 3 roku życia dziecku najbardziej potrzebni sa rodzice, a nie obcy i inne dzieciaki. Ogólnie w żłobkach dużo płaczu a niby tak cudownie :P

Z jedzeniem to zależy, mój niejadek dobrze jadl w przedzkolu ale one sie tam nie przejmuja czy zje i ile, czy zmarznie na dworze czy sie zgrzeje czekajac w szatni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne sa teraz te okresy adaptacyjne..
    U Nas trwa 1msc po 4h dziennie..
    I mozna zobaczyc zachowanie dziecka..

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że u nas jest dość duży wybór w przedszkolach i żłobkach. Mogę wysłać dzieci tam gdzie chcę, a nie gdzie muszę i zawsze jak się nie spodoba to można zmienić :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu ten omres adaptacyjny to komedia. 3 letnia córka sąsiadki poszla od września do przedszkola. Na 2h. Caly dzien zostala w styczniu. To juz lekka przesada :D

Trochę nie rozumiem tego jojczenia na samotne matki. Jak tak im zazdroscicie to przecież nic nie stoi na przeszkodzie, możecie śmiało do nich dołączyć.

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestesmy zle na samotne matki.. bo u mnie maja pierwszenstwo do dotacji do zlobkow i przedszkoli !

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że tu bardziej chodzi o kobiety, które wychowują dzieci z partnerem, nie są same. Podają się tylko za samotne matki żeby czerpać z tego korzyści. Znam dużo takich par, które nie chcą brać ślubu, bo im się nie opłaca... Wolą iść i płakać po socjal.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Myślę, że tu bardziej chodzi o kobiety, które wychowują dzieci z partnerem, nie są same. Podają się tylko za samotne matki żeby czerpać z tego korzyści. Znam dużo takich par, które nie chcą brać ślubu, bo im się nie opłaca... Wolą iść i płakać po socjal.
    Ale weryfikacja jest trudna.. a nie sądzę by bylo duzo kobiet z 12msc dzieckiem ktore sa naprawde samotne😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Tu ten omres adaptacyjny to komedia. 3 letnia córka sąsiadki poszla od września do przedszkola. Na 2h. Caly dzien zostala w styczniu. To juz lekka przesada :D
    No to juz lekka przesada😁😁😁

Ale dla 12msc fajnie moc sprawdzić jak sobie radzi..

Chociaz mowie ja po basenie i gimnastyce widze ze Hania praktycznie zero zainteresowania innymi dziecmi. 😁 bawic sie nie potrafi sama. Musze z nią siedzieć..

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale weryfikacja jest trudna.. a nie sądzę by bylo duzo kobiet z 12msc dzieckiem ktore sa naprawde samotne😁😁😁
    Ludzie są w rożnej sytuacji. Wierzę, że niektóre z tych kobiet są naprawdę potrzebujące. A reszta to już ma swoje sumienie.
    Mi osobiście niczego nie zabierają😂

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zabierają...
    Dotacja z gminy jest z podatków.. wiec ja płacę podatki i idzie to w nieodpowiednie miejsce.😁😁😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was, chyba Ania mówiła ze mama wsadziła jej syna do chodzika !

Ojjj jak ja bym chciala by taki chodzik byl zdrowy ! Moj czort lazi przy meblach. Albo krzyczy. Albo upada.
    Albo wspina sie po mnie ! A w takim chodziku by mogła dreptac i chociaz 2 min bym miala dla siebie !😊😊😊😊

• e_mii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A mi zabierają...
    Dotacja z gminy jest z podatków.. wiec ja płacę podatki i idzie to w nieodpowiednie miejsce.😁😁😁
    No tak, mi nie dają, to czemu ktoś ma dostać🤣🤣🤣🤣🤣

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ! Hehe 🤣🤣🤣🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale na tej zasadzie bezdzietne kobiety lub te pracujace do porodu wkurzaja sie na ciężarne które od testu od razu biegną po l4 :D Przecież ciąża to nie choroba :D Wszystkim nie dogodzisz 😂

Mi nikt niczego nie zabiera, nie zazdroszcze samotnym matkom bo już byłam samodzielną /samotną matką i wiem z czym to się je. Chorym na raka tez nie zazdroszczę ani inwalidom miejsca na parkingu 🤣🤣🤣

Koleżanka stracila męża. Młody facet, zszedl na zawal. Zostala sama z dwojka dzirci z kredytem i bez pracy. Trochę pokory bo los jest przewrotny.

e_mii, nesssssa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to sa prawdziwe samotne matki ! To inna bajka. I życiowe tragedie..😥
    Hmm. Większość ma jednak faceta i tylko udaja !!

I co innego gdyby była jakaś regulacja, możliwość sprawdzenia wiarygodności!
    Np poprzez przyznane alimenty, akty zgonu itd itd

Ciąża to nie choroba? Ale tez nie zawsze przebiega ona prawidłowo!
    Ja mialam krwiaka. A moja praca wymaga ode mnie kontroli produktów co wiąże sie z dzwiganiem i zimnem. I byłam na l4 od 12tc..
    Ale nie chodzilam z kartką na plecach ze ciąża zagrożona i musze byc na l4..😉

Ogolnie to świat jest niesprawiedliwy. A punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.☺☺☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 13:01

‹‹ 1962 1963 1964 1965 1966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ