Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie chciałam się wypowiadać.
Ale coś dodam od siebie.
Jestem dzieckiem z cc, które miało zapalenie płuc.
Ale nie dlatego że spowodowało to cc.
Tylko odwlekanie rozwiązania ciąży przez lekarzy !!
Często lekarze upieraja się nad porodem sn i mózg im się odłącza.
Uważam że dyskusję w stylu co jest lepsze nie ma sensu. Bo każda że stron ma swoje plusy i minusy.
Ale kobieta powinna mieć prawo wyboru.
Usg prenatalne jest płatne. Chyba że:
-masz skończone 35 lat
- gdy lekarz podczas usg wykryje nieprawidłowości o da skierowanie
- gdy miasto daje kasę na finansowanie badań.
Ktoś kto korzysta z NFZ na pewno może porozmawiać że swoim ginekologiem i się dowie.
Wystarczy buzię otworzyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2018, 19:32
Lavendova, Daven lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Usg genetyczne jesli sie jest przed 35 rokiem zycia jest odplatne. Zalecenia do zeobienia to: wiek, wady genetyczne w rodzinie, urodzenie dziecka z wada genetyczna, poronienia.
Z moja ginekolog znamy sie juz prawie 4 lata, 3 lata walczyla z nami o malenstwo, jest lekarzem z kliniki, ginekologiem, patologiem ciazy, poloznikiem, specjalista od nieplodnosci i seksuologiem. Ufam jej bezgranicznie. Wielu lekarzy postawilo juz na nas krzyzyk - ona sie nie poddawala i zaszłam naturalnie w ciaze.
Naprawdę dzis mnie zaskoczyla.
Oczywiscie to było tylko jej zdanie, my zrobimy co brdziemy uważać za stosowne.
Tyle ze na ten moment nie wiem czy kierowac sie jej doświadczeniem czy swoja checia zrobienia tego usg. -
nick nieaktualny
-
To i ja na koniec.najlepiej zaufać swoim lekarzom. Jest ryzyko cos sie dzieje trzeba cesarke. Za cesarke szpital wiedzie koszty ponosi dlatego nie ma "ZAZWYCZAJ " do wyboru opcji dla kobiet bojacych się porodu sn. I moim zdaniem powinniśmy rodzić jak Ewa. (Nie jestem wierząca.
A ja mam jutro 3d tralllaaa laa i w ogóle wyjątkowo nie mam obaw10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie norma do 105, ale nie ma szczegółowych norm, na ciężarne i innych
Gin wysłał na krzywą cukrową, więc zweryfikuję czy to tylko wyskok. W poprzedniej ciąży miałam 90, a 100 przed zajściem, więc chyba coś jest na rzeczy.
Damy radę i z cukrem! -
nick nieaktualny
-
Naprawdę musicie się kłócić nudzicie się?
Każda niech sobie wybierze jak chce rodzić, nikomu nic do tego. Są plusy i minusy jednego i drugiego. Ja się panicznie boję porodu więc jeszcze nie wiem.
Dzisiaj byłam na kolejnej wizycie. Jest wszystko dobrze serce ładnie bije, posłuchalam przez chwilę.Leticia, Meneksze, d'nusia, Existenz, Ithildin, chabasse lubią tę wiadomość
-
I ja po wizycie dzis mamy 10t5d wedlug usg o tydzień starsza ciąża. Wszystko w pożądku ,niesamowity wynik jak po miesiacu aie wszystko zmienilo, widzielismy juz malego czlowieczka który ruszał rączkami i nóżkami. Chyba moge w końcu odetchnąć z ulg i cieszyc sie ciaza
Leticia, Meneksze, jej odbicie, justyna14, d'nusia, Existenz, Eilleen, chabasse lubią tę wiadomość