Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nesssssa wrote:Wykręć go pęseta w lewo. I zawiozłabym go do zbadania do sanepidu czy nie jest czym zarażony.
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Kasiaja wrote:Jesssu Zuzka ma kleszcza 😱 co ja mam teraz zrobić? Tylko u moich czworonogów się z tym spotkałam i im nie bałam się wyrywać a ten do tego jest jeszcze malutki, nawet nie wiem jak go złapać 🙉
W ośrodku zdrowia też wyciągają.
Jedna kobieta z naszego miasta poszła do ośrodka bo źle się czuła i plecy ja swedziały i się okazało że miała całe plecy w kleszczach. Mnóstwo ich było. Parę dni wcześniej była na grzybach i musiała w jakieś gniazdo kleszczy wejść
-
edytkaa93 wrote:Pochwalcie sie ile mają zębów dzieciaczki? My mamy 4 jedynki. Po jakim czasie u waszych dwójki zaczęły wychodzic od pojawienia sie górnych jedynek?
-
U nas sa od dawna dolne jedynki. Teraz wyszły górne jedynki, górne dwójki w trakcie. 4 naraz teraz szły...to i tak dzielne mam dziecko bo marudna ale do zniesienia.
Ja bym zbadała kleszcza jakbym miała możliwość. Bo chyba jak się wie, że czymś zarażony to w razie czego warto o tym pamiętać. Te objawy chyba po latach mogą się pojawić, u męża koleżanki tak było.
-
nick nieaktualnyU nas zero zębów 🤣 Dwie dolne jedynki już widać ale się nie przebiły jeszcze.
Dużo zależy od dzieci ale też od dorosłych. Niektórzy mają wielkie problemy z jedynakiem, a inni sobie spokojnie radzą z kilkorgiem. Nam też nikt nie pomaga, i większość dnia jestem sama. Córke średnią odbieram ze szkoły o 12 i potem jesteśmy we 3. Tatus wraca z reguły późno, najstarsza pociecha to juz ma swoje życie i na szczęście jest bezobslugowa więc lajcikWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:02
-
Kasiaja dobrze ze szybko znalazłaś, ponoć to bardzo ważne. Nie będę ściemniać ja się strasznie boje kleszczy i pewnie wpadłabym w panikę. Zachowaj spokój i daj znać czy udało się pozbyć intruza bez problemu.
U nas 0 zębów i 0 oznak.
Odnośnie dzieci to mi się trafił wymagający egzemplarz. Na wózek foch, na samochód foch, spanie w dzień tylko na max 40min, w nocy nie tak źle ale pobudki o 5-6 rano. Ogólnie od 8:30 do 18:00 jestem sama i daje radę ale z drugim takim gagadkiem chyba bym padła ze zmęczenia bo im bardziej wymagające dziecko tym więcej trzeba mieć energii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:12
-
My się z mężem czasem śmiejemy, że dzieci są takie straszne, aż dziwne że nasz gatunek przetrwał i nadal te potworki się rodzą
U mnie prawda jest taka, że mogłabym mieć z 4 takich maluchów jak moja Łucja. Starsza też nie była bardzo wymagająca, problemy zaczęły się około 2 urodzin. Trzeba mieć nerwy ze stali. Fizycznie nie jestem w ogóle zmęczona, bardziej psychicznie. -
Ja bym z kleszczem pojechała do przychodni sama bym nie ruszała.
Serio najpierw 4 potem 3 idą? U nas 4 jedynki, górne wyszły 2 miesiące prawie po dolnych. I widzę mu pod dziaslem górne dwójki i trójki a teraz pojawiły się dolne dwójki.. więc może dolne się przebija przed gornymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:39
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Ja bym z kleszczem pojechała do przychodni sama bym nie ruszała.
Serio najpierw 4 potem 3 idą? U nas 4 jedynki, górne wyszły 2 miesiące prawie po dolnych. I widzę mu pod dziaslem górne dwójki i trójki a teraz pojawiły się dolne dwójki.. więc może dolne się przebija przed gornymi.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc0b4dbc3d5b.jpg
-
Kurczę jak sobie poradziłas z kleszczem ??
Ja miałam miesiac temu wyciągnęłam po kawałku niestety. Do tej pory mam strupa bo swedzialo pare dni po wyciagnieciu i drapalam. "Chory" kleszcz zdarza się rzadko poza tym jak jest wyciągnięty w ciągu 48h to nawet jak chory to jest 30 proc zarażenia sie od niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 14:52
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Marta..a wrote:Ja bym z kleszczem pojechała do przychodni sama bym nie ruszała.
Serio najpierw 4 potem 3 idą? U nas 4 jedynki, górne wyszły 2 miesiące prawie po dolnych. I widzę mu pod dziaslem górne dwójki i trójki a teraz pojawiły się dolne dwójki.. więc może dolne się przebija przed gornymi.
-
U nas zebow tez brak, ale.widac juz ze lada chwila powinny sie dolne jedynki pojawic i wyglada na to jakby szly obie na raz...
Slina cieknie strumieniem, czasem jest placz, jak mocno czyms przychaczy dziaselka, ale ogolnie zmian w zachowanii brak... jesli faktycznie ida zeby, to ja wszystkie tak poprosze...
U nas piekna pogoda wreszcie, wiec wrocilysmy wlasnie z 2 godzinnego spaceruWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 15:39
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700