Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
misia-kasia wrote:Ja się zastanawiam które mamy jeszcze są kp? Ja jeszcze karmie ale widzę spadek mleka przez tą grypę żołądkowa i dokarmiałam dwa razy.
Ja jeszcze karmięEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja jeszcze karmię, ale od 2 tygodni odstawiam i aktualnie karmię tylko rano i na wieczór, w nocy 1x butla i w dzień 1 x butla i jest mi tak dobrze Dziś Agatka zgłodniała na dworze, ciach butla w wózku, bez skupiania się, szukania miejsca gdzie nic nie rozproszy, itp, megaaa
Co do kleszczy, moja mama mowila,zebym spytala pediatre, bo ponoc jest jakas szczepionka p/kleszczom, nie wiem, nie czytalam, tak tylko mowie, ze cos mi sie obiło
Co do 2 dzidzi, dzieki za odp, ja juz 3 dzien mysle i mysle ... ( za kilka dni plodne haha ) no wlasnie z mezem rozmawialismy ze gdybym zaszla w ciaze teraz, to tak naprawde tylko ok 3 miesiace bym byla sama z 2 dzieci w domu ( tylko i az 3 miesiace ) bo jak agatka bd miala 2 latka to bym chciala oddac ją do zlobka. Mąż ma taką prace ze moglby jezdzic i zawozic ją, w domu jest po 16. wiec tak naprawdę moze 2 h dziennie, pewnie w tym spacer, bylabym sama z 2 dzieci.. wiec jak tak zaczelismy myslec, w ten sposob o tym, to az tak mnie to juz nie przeraza. Ja to chcialam wrocic do pracy na 2-3 lata i potem, tyle ze mój mąż jako jeden z argumentów za 2 dzieckiem teraz podaje... ze nie widzi tego abym ja po calym dniu z Agatką o 16 jechala do pracy do 20 ( bo tak to by wygladalo, ok 3-4 razy w tyg 17-20 bym pracowala i do tego ok 10 h -12 h tygodniowo na prace w domu ) . Mówi że po calym dniu z nią bede tak zmeczona, ze bede na wkurwie jechala do pracy do klientow;/ sama nie wiem ;/ mam naprawde grzeczne pogodne dziecko, tyle ze malo spi w dzien wiec wiadomo zajmowac sie trzeba... ojjjjjjjjj zeby ktos mogl za mnie podjac decyzje
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
U nas pojawiły się jedynki dolne kilka dni temu. I my też dalej kp, nie wiem jak ja go kiedyś dostawie, niby w ciągu dnia je mało bo jak dostał o 8. 30 cyca tak jeszcze nie jadł bo była kaszka, zupa, deserek ale w nocy to innej opcji nie widzę, chyba że na śpiocha jakoś by z butli pociągnąłAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
misia-kasia wrote:Ja się zastanawiam które mamy jeszcze są kp? Ja jeszcze karmie ale widzę spadek mleka przez tą grypę żołądkowa i dokarmiałam dwa razy.
jak mialam grype zoladkowa to przez prawie tydzien po grypie musialam dokarmiac mm, przez wyniszczenie odwodnienie tak mi sie zmniejszyla laktacja. potem wrocilo do normy, ale pilam femaltiker
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:jak mialam grype zoladkowa to przez prawie tydzien po grypie musialam dokarmiac mm, przez wyniszczenie odwodnienie tak mi sie zmniejszyla laktacja. potem wrocilo do normy, ale pilam femaltiker
O to widzę ze trochę mam jeszcze kp Ja myśle żeby odstawiać już w lipcu żeby na roczek temat był zamknięty Tylko musimy popracować nad stałymi pokarmami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 20:10
-
Pojechałam do przychodni żeby tego kleszcza wyciągnęli bo jak dla mnie był on za mały. Pani doktor na szczęście miała w swojej prywatnej kosmetyczce pęsetę bo na stanie w tym zapyziałym ośrodku nie uraczysz 🤦♀️ Nie ma nawet śladu po ukąszeniu więc jestem dobrej myśli, że nic tam złego się nie dzieje. Przez to doświadczenie zakupiłam już zestaw do wyciągania kleszczy, teraz dopiero zdałam sobie sprawę, że to podstawa każdej apteczki. Nie kosztuje wiele i starcza na 20 kleszczy choć mam nadzieje, że już używać nie będziemy musieli 😉 Takie „cudo” zamówiłam, oprócz usuwania pasożyta to też zamraża go 😃
Zobacz ofertę: KICK THE TICK EXPERT zestaw do usuwania kleszczy https://allegro.pl/oferta/kick-the-tick-expert-zestaw-do-usuwania-kleszczy-6834226002
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdb16caebfa4.jpg
[/url]
-
Lavendova wrote:Paulinaaa jak chcecie drugie i finansowo pasuje to do dzieła! Z doświadczenia powiem ci że nigdy nie ma idealnego momentu na dziecko, zawsze będą plusy i minusy.
[/url]
-
Ja właśnie kupiłam dzisiaj spray do psikania na kleszcze, też sie tego dziadostwa bardzo boje:/ i też bym leciała do lekarza to wyjąć. W zeszłym roku kupiłam też w aptece jakieś dwa przyrządy do wyciągania tego, mam nadzieje że sie nie przydadzą. Za chwile będzie strach z dzieckiem wychodzić na dwór bo coraz więcej tego wszędzie:/17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Mi wczoraj kleszcz spacerował po ręce, nie wiem skąd się wziął, zauważyłam jedząc obiad... Z roku na rok jest ich coraz więcej i są już praktycznie wszędzie.
Jest też sporo olejków, które mają odstraszać kleszcze. Można np kocyk spryskać na którym dziecko siedzi. -
justa1509 wrote:Marcela ja też nie wiem jak będzie z odstawieniem Filipa... Je 3 stałe posiłki, ale cyca to z5 razy w ciągu dnia. A tych stałych je bardzo dużo
Kasiaja dobrze ze w przychodni wyjeli tego kleszcza, sama to bym się bała go ruszyć.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marta..a wrote:Ja żeby mieć 2 drzemki kładę go najpóźniej o 10 a później robię podchody od 15, jak się nie da to po godzinie jeszcze raz założyłam, że jak do 17:30 nie zaśnie to już go trzymam do 20 bez spania. Dzisiaj na druga drzemkę padł o 17:15 na całe 30 min.. pierwszą o 10 miał tylko godzinną..
Śpi od 20 do 6-7 z jednym mlekiem.
Ania, brawa dla męża ja za to z moim na wojennej ścieżce dzisiaj.. jutro jedzie znowu w delegację na 3 dni, więc się jakoś musimy dzisiaj dogadać.
-
marcela123 wrote:U nas wychodzi 5 karmien łącznie z tymi dwoma w nocy, niby nie chce go narazie odstawić ale wiadomo że w dzień to jakoś lepiej dziecku coś zaproponować do jedzenia a w nocy to co zrobię jak będzie się budził na cyca. Mam cichą nadzieję że sam się odstawi 😂
Kasiaja dobrze ze w przychodni wyjeli tego kleszcza, sama to bym się bała go ruszyć.