Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Justa, ale zdolniacha! Hahaha...
Nessa, moja tez czasem siada na pietach i robi wtedy hop hop😂
My wczoraj na festynie, a pozniej u znajomych... po powrocie mala padla jak kawka...
W ogole wczoraj sie budze, patrze a ona bez spiworka...
Mysle sobie jak to mozliwe, skoro kladlam ja w spiworku🤔 (byla w cienkim, letnim... takim z samej bawelenki, bo mielismy ochlodzenie i burze w nocy), stwierdzilam, ze moze zle widze bo ciemno... no ale odslaniam rolety, patrze, a ona siedzi w lozeczku bez spiworka, a ten lezy niedaleko, z zasunietym suwakiem, taknjak byl zalozony... pojecia nie mam jak ona to wycudowala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas pierwsze koty za płoty mały z sobotę na niedziele nocował u mojej mamy, bo byliśmy na weselu. Stresu miałam co nie miara oczywiście całkiem niepotrzebnie. Mały ładnie zasnął i spał cała noc z dwoma małymi przebudzeniami. Generalnie to chyba ja miałam większy problem ze spaniem bo wróciliśmy z wesela ok 4 i nie mogłam zasnąć myśląc o tym małym brzdacu 🤦♀️
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualny
-
Moje dziecko takie obiadki wcina z talerzyk swojego teraz to gotowanie ma sens wreszcie ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ef054313573.jpgPLPaulina, Dooti, e_mii, pumka1990, Kasiaja, chabasse lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Mój to straszny przytulasek, lubi się przytulać i być przytulany, czasami wieczorem jak się już wybawi to przyłazi, wtula się i wtedy wiem że to dobry moment na położenie to spać, zasypia w momencie.
Upały nam nie służą, zęby u góry idą, dwa się już przebiły a dwa wyjdą na dniach. Generalnie momentami bywa ciężko.
Antoś lata w samym pampersie po domu, mamy basenik na balkonie i się pluska, na spacerki wychodzimy rano i późnym popołudniem, wcześniej nie ma jak bo strasznie gorąco. Zazdroszczę Wam tych swoich domków, w bloku w takie upały jest strasznie ciężko. Ja do tego latam między jednym mieszkaniem a drugim, remont trwa. Antoś zostaje coraz częściej z moją mamą, ale to akurat dobrze bo się przyzwyczaja do mojej dłuższej nieobecności, od 1 sierpnia wracam do pracy.Nasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
Marta, super! U nas tez tylko takie obiadki przejda, gdzie wszystko w kawalkach na talerzyku, albo na stoliku z krzeselka porozkladane to jeszcze lepiej...
Teraz my nam ziemniaki gnieciemy, bo takie wolimy, a corka zjada w kawalkach tylko, gniecionych nie zje😂
Takie to male, a juz wybrzydza...
U nas ostatnio kucyk "na cebule" kroluje, bo i lepiej w upaly i w oczy nie leca
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Marta super. Ja małemu daję wszystko na stolik w krzesełku, teraz wynoszę stolik na podwórko w porze obiadowej, mam przynajmniej mniej sprzątania, bo resztki spod krzesła zje pies😆
U nas dzisiaj mega gorąco, ponad 30 stopni. Mały wstał o 5, ale zrobiłam mu mleko i zasnął ok 6, spał do 8. Oczywiście znowu dzisiaj chyba będzie tylko jedna drzemka. Zasnął dopiero ok 13, raz wstaje o 6, raz o 8, ciężko jest mi tak zorganizować dzień jak wszystko nam się tak rozjeżdża. -
Ja też takie obiadki podaje małemu. Inaczej nie chce jeść. A już w ogóle słoiki. Jego ulubiony brokuł. Z resztą ostatnio wszystko je, tylko ilości nie znaxzne, no ale raczej nie brakuje mu kalorii bo waży sporo. Jest na 90 centylu.
Fasolka szparagowa ostatnio mu bardzo smakowała. A i makaron uwielbia
-
Ania241188 wrote:Ja też takie obiadki podaje małemu. Inaczej nie chce jeść. A już w ogóle słoiki. Jego ulubiony brokuł. Z resztą ostatnio wszystko je, tylko ilości nie znaxzne, no ale raczej nie brakuje mu kalorii bo waży sporo. Jest na 90 centylu.
Fasolka szparagowa ostatnio mu bardzo smakowała. A i makaron uwielbia
O to tak jak Filip, też na 90 centylu 😁
-
U nas ze sloiczkami
nie ma problemu, mały da się nakarmić łyżeczką, chociaż najchętniej to sam by w tym grzebał 😆Dzisiaj nie mamy obiadu, bo od rana myłam okna, bo już nic nie było widać 😀 ja kanapka, Filip słoik. Zresztą teraz też apetyt troszkę mniejszy przez te upały. W sobotę idziemy na wesele, jestem w stresie jak mama wnocy sobie da radę z małym, jeszcze teraz zęby doszły i noce kiepskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 14:40
-
nick nieaktualnyStrasznie dziś parno. Hani pierwsza Drzemka trwała 35 min. Mówię ok, weźmiemy wózek może zaśnie..
Jaka to zludna nadzieja matki jest cudowna. 🤦🏻♀️ Hania świetnie się bawiła jadąc na stojąco w wózku. A o spaniu można było zapomnieć 😏Existenz lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Strasznie dziś parno. Hani pierwsza Drzemka trwała 35 min. Mówię ok, weźmiemy wózek może zaśnie..
Jaka to zludna nadzieja matki jest cudowna. 🤦🏻♀️ Hania świetnie się bawiła jadąc na stojąco w wózku. A o spaniu można było zapomnieć 😏
-
nick nieaktualny