Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też mamoza, bawi się do momentu aż mnie zobaczy, jak coś robię w kuchni 8 tylko stukne czymś to z prędkością światła jest przy mnie i jeczy żeby na ręce go wziąść. W wózku też się trochę awanturuje, najlepiej jak go wyjme i na rączki, wtedy jest tak zadowolony, że aż pieje z zachwytu 😅
Jak go ostatnio pochwalilam że zaczął pić z bidonu tak dzisiaj memla ta slomke i ani razu nie pociągnął, woda i woda z sokiem z truskawek w trzech różnych butelkach plus kubek doidy i ma wszystko gdzieś, łyżeczka muszę mu dawać. No co za dziecko😫Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Do mnie wczoraj dzwoniła kierowniczka a propo ewentualnego powrotu do pracy od września. Umowę miałam do 9 czerwca. Oczywiście tylko cały etat, innej opcji nie ma. Podziękowałam bo wątpię że byśmy pogodzili z mężem grafiki, obydwoje byśmy pracowali po 12 h dzienne i musielibyśmy się wymieniać poszczególnymi dniami.Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Paulina u nas żłobek bierze już półroczne dzieci, ale niestety jesteśmy na liście rezerwowej... Jak nie zapomnę to jutro bede dzwonić i pytać o sytuacje.
Filip wypił 90ml mm na razie daje mu raz dziennie.
I idą kolejne zęby... Na dole chyba, jest tak , że bawi się, a nagle zaczyna boleć i wtedy marudzenie, płacz i szukanie gryzaków. -
Ja tam jestem bardzo za instytucja żłobka/przedszkola 😊 Najstarszy chodził od 3 rż, Antek od 18 mż i jestem pod ogromnym wrażeniem jego rozwoju i chodzi bardzo chętnie. Zuzka pójdzie pół roku szybciej od brata ale ja już tego tak nie przeżywam 😅 już wiem, że dzieciom tam się krzywda nie dzieje, a stwierdzenia typu „dziecko powinno być przy matce do Xx wieku” do mnie nie przemawiają. Ja tam wolę wysłać do żłobka, a po pracy poświecić im 100% uwagi. Teraz jak jestem w domu zdarza mi się ich „olewać” 😅 chce mieć trochę przestrzeni dla siebie np przez pracę zawodową, a później z utęsknieniem z nimi czas spędzać 😊[/url]
-
Irena sama dzis zrobila 3 kroki do mnie. Trzymala sie stolu puscila i podeszla.drugi raz to w zyciu przechodze i wzrusza tak samo
Kasiaja, PLPaulina, Paulinaaa, 1ania1, kozalia, edytkaa93, marcela123, Ania241188, chabasse, Eilleen, pumka1990, e_mii lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyKażdy robi jak uważa, w dużych miastach to i noworodki pewnie do żłobka przyjmą. 😅😅
Ja też chcę wrócić do życia zawodowego ale nie kosztem dziecka.
Może ktoś uzna to za chore, ale 10h pobytu dziecka w żłobku sobie nie wyobrażam..
Jestem za instytucja żłobka i przedszkola ale z głową.. ☺️ I też nie oceniam decyzji innych..
Np Moja kierowniczka wróciła po 3msc do pracy i była szczęśliwa. I syn żyje. 😏 -
o PLPaulina, to mam nadzieję że to u Ciebie okres, to starania wtedy będą miały zielone światło Ja dostałam okres, więc I cykl się nie udał, a okres spóźnił mi się o 4 dni, więc miałam nadzieję :D
Oj tak u nas też okres mamowania na całego, wisi na mnie cały dzień, i tak od ponad tygodnia jakoś
Wymusza też, dym robi jak czegoś nie dam, i to też zaczęło się z tydzień temu, wcześniej nie było takich akcji
Dziś byłyśmy pierwszy raz na takich zajęciach rytmicznych, ale fajnie, córka zachwyconaaaaaaaaaa
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
PLPaulina wrote:Każdy robi jak uważa, w dużych miastach to i noworodki pewnie do żłobka przyjmą. 😅😅
Ja też chcę wrócić do życia zawodowego ale nie kosztem dziecka.
Może ktoś uzna to za chore, ale 10h pobytu dziecka w żłobku sobie nie wyobrażam..
Jestem za instytucja żłobka i przedszkola ale z głową.. ☺️ I też nie oceniam decyzji innych..
Np Moja kierowniczka wróciła po 3msc do pracy i była szczęśliwa. I syn żyje. 😏 -
nick nieaktualnyPaulinaaa wrote:o PLPaulina, to mam nadzieję że to u Ciebie okres, to starania wtedy będą miały zielone światło Ja dostałam okres, więc I cykl się nie udał, a okres spóźnił mi się o 4 dni, więc miałam nadzieję
Z jednej strony cieszę się że to może być okres, na razie nie rozkręca się bardziej. Cały dzień tylko plamie. I to delikatnie..
Ale z drugiej strony jak to okres tzn że te pierwsze starania przed były nie udane. I boję się, że będzie problem z zajściem w ciążę. 😑
-
nick nieaktualnyKasiaja wrote:PlPaulina czemu piszesz „kosztem dziecka”? Przy mojej dwójce starszych nie zauważyłam ubytku z tego powodu 😉
To wyłącznie mój punkt widzenia, Dlatego swoje życie zawodowe chcę trochę dopasować do nowej roli jaką jest macierzyństwo..
I mam na to te 6msc wychowawczego. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 22:07
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, że nie potrzebuje ale i też nie stanie mu się krzywda 😉
Mi chodzi o to, że mamy które chcą bądź musza zostawić dziecko żeby nie miały mega wyrzutów, bo dzieciom nie dzieje się straszna krzywda 😉 Nie stracą na tym zdolności psychospołecznych itp 🙂 Będą się zdrowo rozwijać i będą również szczęśliwe. Najważniejsze żeby czas, który spędzą z rodzicami był w pełni dla nich[/url]
-
Acha i jeszcze proszę nie przytaczać słów „... i żyje” bo w czasie wojny też wiele dzieci na szczęście przeżyło ale jak to wpłynęło na ich dalsze żucie to pan bog wie.
Ja znam dziecko, które do 7 rż było pod opieką matki i dziadków i,dla mnie, jego rozwój nie jest prawidłowy. Jest obecnie wycofanym nastolatkiem (14l) typu samotnik nie potrafi złapać kontaktu z rówieśnikami itp. Jest tylko rok młodszy od mojego pierworodnego, a zdolności socjologiczne to przepaść.
Każda skrajność nie jest dobra 😉[/url]
-
nick nieaktualnyAaaa to fakt, dzieci nie mogą się chować tylko że starszymi..
Dlatego mnie osobiście instytucja babć czy niani jako codzienna opieka nie odpowiada.
Kontakt z rówieśnikami to podstawa. ☺️☺️
Wiadomo każdy też dopasowuje pod siebie i rodzinę swój powrót do pracy. U mnie gmina zadecydowała że to minimum 18msc☺️
ale też wiem, że nie każdą rodzinę stać na żłobek za 1.5 tys - bo nie wszystkie mamy zarabiają więcej. 😑Kasiaja lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Nie sądzę że takie maleństwo potrzebuje być poza domem 10-11h.
To wyłącznie mój punkt widzenia, Dlatego swoje życie zawodowe chcę trochę dopasować do nowej roli jaką jest macierzyństwo..
I mam na to te 6msc wychowawczego. ☺️