Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Też składałam przez bank wniosek o 500+ i dzwonili do mnie ze oni mają w systemie, że ja już pobieram u nich inne swiadczenie a nigdy w życiu nic nie brałam i dlatego kazali mi podpisać to oświadczenie. Upewnię się w UP, ale nienawidzę chodzic po urzędach 😩Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualny
-
Kasiaja wrote:Mam chyba przyczynę gorączki. Dzisiaj zauważyłam, że Zuzi wychodzi dolna 4. I teraz zaczynam się martwić bo nie ma jeszcze ani jednego zęba na górze 😰 Ma dwie jedynki na dole i dwójkę, a teraz ta czwórka też na dole. Spotkała się któraś z Was z taką dziwną kolejnością?
-
U nas 8 zębów i zanim te dolne czwórki się przebija to chyba wieczność będzie. Ma tak czerwone dziąsła że boli od patrzenia. Górnych nie widzę.
Pola płakała jak musiałam wyjść. A jak przyszłam po nią to się bawiła.
Tylko niby prawie nic nie zjadła. Może jak się przyzwyczai do miejsca i sytuacji to będzie jadła.
-
Kasiaja lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kobitki powiedzcie mi proszę jak to jest z paszportem dla takich maluchów? Wykupiłam właśnie wakacje w przyszłym roku do Turcji. Wszystko super pięknie tylko ta wiza 🤦♀️ Okazuje się, że nie dostaw jeśli dzidzi mają paszport tymczasowy, a ponoć taki wydają dzieciom do 5 rż. Czy uda mi się wyrobić im paszporty te pięcio letnie? Oczywiście będąc z nimi przy składaniu wniosku i zezwalając na biometrię
[/url]
-
nick nieaktualnyKasiaja, żaden problem z paszportem, koszt 30 zł
robiliśmy w kwietniu, tez właśnie na podróż do Turcji. Nie jest tymczasowy, ale ma tyko 5lat ważności, a nie 10, jak nasze. Ktoś wprowadził Cię w błąd. Aaa i od biedy na tymczasowym tez wjedziecie, jeśli udacie się wczesniej po wizy bezpośrednio do tureckiej ambasady.
Edit: i te paszporty są bez biometrii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 21:27
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny moja Ola ostatnio ma problem z zasypianiem nocnym. Po uśpieniu budzi się co chwile, nawet co 20-40 min, tak z 3 razy zanim uśnie na dłużej. Za każdym razem wybudza się z płaczem, za każdym razem pomaga cyc na uśpienie. Ale już 3 raz w ciągu tygodnia kończy się to wymiotami. Gdy za którymś razem się budzi i płacze, wyciągam ją z łóżeczka i jest heft na mamę
nie wiem o co chodzi
-
kozalia wrote:Dziewczyny moja Ola ostatnio ma problem z zasypianiem nocnym. Po uśpieniu budzi się co chwile, nawet co 20-40 min, tak z 3 razy zanim uśnie na dłużej. Za każdym razem wybudza się z płaczem, za każdym razem pomaga cyc na uśpienie. Ale już 3 raz w ciągu tygodnia kończy się to wymiotami. Gdy za którymś razem się budzi i płacze, wyciągam ją z łóżeczka i jest heft na mamę
nie wiem o co chodzi
Może u Was nie zęby, ale potrzebuje bliskości i cyc pomaga ale się pewnie przejada. Może masz za ciemno w pokoju i się przebudził i płacze?
-
Kasiaja wrote:Hahaha ubawiły mnie te memy 😂 ja już teraz zostawiam i uciekam 🙈😅
A wczoraj jak ja odbierałam to tak się bawiła że mnie nie słyszała
-
nick nieaktualny
-
Natalia05 wrote:Ania a w przedszkolu u was nie ma adaptacji? Pamietam ze u moich byla i dzieci nie plakaly. Jakos tak dziwnie wrzucic placzace dziecko i wyjsc, tu by nie przeszlo...
-
Natalia05 wrote:Ania a w przedszkolu u was nie ma adaptacji? Pamietam ze u moich byla i dzieci nie plakaly. Jakos tak dziwnie wrzucic placzace dziecko i wyjsc, tu by nie przeszlo...
Dziś już super zero płaczu. I jadła nawet ☺️
-
No na tych 3-dniowych ja zostawałam bo tak płakała, ale inne mamy widziałam że dziecko odprowadziły i poszły, a te tak płakały.
Ja zostałam, pokazywałam jej zabawki. Nawet po Olka pojechałam żeby z nią być, bo moja mama tak długo nie mogła go pilnować wtedy. Trzeciego dnia zostawiłam ją, ale szybciej odebrałam.
Były te dni adaptacyjne, że rodzice mogli zostać. Wiadomo są dzieci co wchodzą i nawet się nie oglądają za rodzicem. Ale jest taki chłopiec co non stop płacze, nie tylko przy odprowadzaniu. I na tych dniach adaptacyjnych też ciągle płakał. Mama nie została, ani dziadkowie, choć wiem że by mogli bo nie pracują.
Od koleżanki wiem że w ich przedszkolu nie na dni adaptacyjnych.
Menu w naszym przedszkolu
-
Takie realia 😉 wrzesień to ogólnie płaczliwy miesiąc ale dzieci szybko się uspokajają, najważniejsze to nie przeciągać rozłąki. Nic nie da siedzenie z dzieckiem i głaskanie go po główce 😉 jak ma się nauczyć to niestety ale trzeba być twardym. Jak najstarszego wysłałam do przedszkola to miał 3,5 roku i była tragedia, przez bite dwa lata płakał przy odprowadzaniu ale za chwile był już spokój. Antka wysłałam jak miał 18 m i po tygodniu sam leciał do grupy i chodzi bardzo chętnie więc w moim przypadku czym wcześniej tym lepiej 😉
Jak w poniedziałek Antka zaprowadziłam to był tam jeden wielki płacz. bo nowe dzieci do żłobka przyszły i on był w szoku dlaczego one płaczą 😅 bo przecież tam jest tak fajnie! Cwaniak już zaprawiony w bojach 😂[/url]