Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU nas tez dziecko rozebrane do pieluszki tylko na przewijaku mierzenie wazenie, tez zaglada do pieluszki jak stan skory i warg, potem takie zwykle juz badanie osluchowe, uszy gardlo jakies odruchy typowe dla dziecka i wywiad co robi juz co je itd ale to raczej nie trwa dlugo na szczescie bo moja to wyje od razu 😀 Co gorsze to mamy chyba okuliste tez w ksiazeczce i to badanie z kroplami do oczy nie wiem jak to przetrwamy bedzie wyla caly czas 😩
-
Ja dzisiaj zauważyłam że mojej małej dwie czwórki na górze wyszły! Czyli wychodziły jej trzy zęby naraz i stąd jej humorki ostatnio... A nie da sobie nawet do buzi zajrzeć więc ani nie wiedziałam że tam czwórki już wyszły17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ania powodzenia jutro!
My dziś spędziliśmy pół dnia nad jeziorkiem, fajnie było. Chciałam specjalnie gdzieś jechać bo właśnie ostatni dzień lata, później może się pogoda popsuć.
Ja zauważam jakaś chęć przechodzenia na 1 drzemkę, jak Agatka pospi do 8 zamiast do 7 to potrafi wytrzymać bez snu do 11:30 z tym ze dalej spi tylko godzinę. W piątek obyło się bez 2 drzemki ale dziś o 16 padła w aucie po tym jeziorze.Ania241188 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My wczoraj wróciliśmy z urlopu. Było w miarę. Olek prawie nic nie jadł ze stałych. Meczyly go dziąsła. W środę miał gorączkę i to taką że się wystraszylismy jak pokazało 40 stopni. Tym termometrem pokazywało różne odczyty więc pojechaliśmy na sor żeby sprawdzili. Następnego dnia już się dobrze czuł. Nie wiem czy mu się coś przebilo bo nie pozwala sobie zajrzeć.
Na plaży byliśmy raz ale mi uciekał i przy okazji zbierał wszystkie śmieci tak była plaża zanieczyszczona. Więc stwierdziłam że to nie ma sensu. Byliśmy w Gdańsku w Muzeum II Wojny Światowej i całkiem nieźle się zachowywał. Ogólnie polecam to muzeum bo jest naprawdę ciekawie zrobione. Następnego dnia pojechaliśmy do Twierdzy Wisłoujscie to Olka musieliśmy trzymać na rękach bo wózkiem się nie dało wjechać to zrezygnowałam po jakimś czasie a Marcin poszedł sam. Olek urządził sobie zabawę w przechodzenie na rękach raz do mnie raz do Marcina. Mieliśmy jechać do Malborka jeszcze ale kiedy indziej bo miał tą gorączkę więc cały dzień byliśmy w domu i na zmianę spał na nas. Musieliśmy się wymieniać bo grzał strasznie. W nocy spał z nami bo jak tylko na rękach zasypial i odkladalam go do łóżeczka to zaraz się budził.
Mieliśmy dzisiaj jechać do żłobka i zobaczę jak się będę czuła. Ogólnie to od klimatyzacji więc zarazić nie powinnam nikogo. Więc nie wiem co robić. Będę tam z nim na razie godzinę czy dwie.
-
Mam chyba przyczynę gorączki. Dzisiaj zauważyłam, że Zuzi wychodzi dolna 4. I teraz zaczynam się martwić bo nie ma jeszcze ani jednego zęba na górze 😰 Ma dwie jedynki na dole i dwójkę, a teraz ta czwórka też na dole. Spotkała się któraś z Was z taką dziwną kolejnością?
[/url]
-
Kasiaja, siostrzencowi meza wyszly dwie dolne jedynki, a zaraz po nich dwie dolne czworki, pozniej dwojki i dopiero wtedy gorne jedynki...
Tez mega dziwnie, ale chyba moze tak widocznie byc...
U nas z zebow mamy tylko dwie dolne jedynki i na tym koniec od czerwca...
Sobota u nas intensywna, bo korzystalismy z pieknej pogody... od wczoraj ochlodzenie, o polnocy mialam 8 stopni... i juz niestety nie zapowiadaja cieplej...
Noce juz teraz zimne, chociaz u nak latem tylko kilka takuch letnich byla, reszta nicy kolo 15 stopni max nawet jak w dzien 39, takze sie ani troche tym latem nie nacieszylamKasiaja lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
W ogole moje dziecko wczoraj 2h siedzialo z nami grzecznie w restauracji😮
edytkaa93 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Kozalia daj znać jak było w pracy 🙂 u nas 6 zębów jedynki i dwójki na górze o jedynki na dole, ale teraz idą dolne dwójki, jednej już czuć jeden brzeg się przebił, ale daje Mlody popalić przez to w nocy. Kurcze im starszy tym bardziej się kręci w nocy, u siebie nie chce w ogóle spać, śpi może 2-3 godz i płacz i wraca do nas a tam urządza nocne wędrówki, perspektywa nieprzespanych nocy przez kolejne dwa lata mnie przeraża 😱Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dziewczyny ostatnio Wam pisałam, że miałam zamieszanie o to 500 +, że niby jakieś świadczenie jako opiekun u nich pobieram, kazali mi podpisać że nie pobieram żadnych innych świadczeń w innych organach i tak się teraz zastanawiam jak się do tego będzie miał ten zasiłek dla bezrobotnych z Urzędu Pracy, jakoś nie pomyślałam żeby zapytać, zorientuje się przy rejestracji, ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy jedno z drugim jakoś się wyklucza, niby teraz na pierwsze dziecko dochód nie ma znaczenia ale to kolejne pieniądze od Państwa więc nie wiem i nie chciałabym mieć jakiś problemów. Orientujecie się może w takiej sytuacji?Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Marcela jak ja składałam wniosek o kosiniakowe to pytali mnie czy pobieram zasiłek dla bezrobotnych. Myślę, że jak zapytasz przy rejestracji w UP to powinni Ci powiedzieć, czy musisz to sprostować czy nie.
Jak składałam w tym roku o 500+ wniosek przez bank to nic takiego nie było tam wymagane.