Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jakoś nie podchodzę negatywnie do niechęci do wózka. ☺️
Jak miałabym z nią wyjść na spacer i 2-3h spędzić w wózku. 🤦🏻♀️ Ja się nachodze, zmecze. A Hania przyjdzie do domu i motorek w tyłku dostanie. 😵
Więc wolę żebyśmy się wyszalaly na dworzu. ☺️
Edit. Dlatego jak idziemy gdzieś na plac zabaw to bierzemy cos w stylu rowerka - by w razie co minąć miejsce przy których by chciała na dłużej posiedzieć. Zabawa kamyczkami to na długo ją zatrzymuje. ☺️
Heh, gdy wieszam pranie i chce mieć ją na oku. To sadzam koło kamyczkow i nawet na chwilę na mnie nie spojrzy. 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 08:53
-
My mamy joie litetrax signature i jestem bardzo zadowolona. Tylko mi zależało na mniejszej, poręcznej spacerowce bez pompowanych kół. W trudnym terenie używamy wózka biegowego. Moja mała lubi wózek, grzecznie siedzi na spacerach. Czasami chodzimy z psem bez, wtedy chętnie za rączkę idzie, ale przystanków i stania nad kamykiem, patykiem czy listkiem jest więcej niż spaceru. Do placu zabaw na pewno byśmy tak nie doszły
Za to starsza odkąd nauczyła się chodzić to porzuciła wózek. Przekonała się do niego z powrotem dopiero koło drugich urodzin. -
Ja nadal używam wózka z zestawu 2w1 tego bebetto tito i na wakacjach/do marketu kinderkraft pilot. O ile kinderkraft spełnia moje oczekiwania co do bycia małym i lekkim po złożeniu, że wejdzie do każdego bagażnika, mogę go jedną ręką rozłożyć/złożyć przenieść, pociągnąć jak walizkę itp. to na nierówny teren średnio pasuje.. na wakacjach daliśmy radę jakoś bez męczarni no ale jednak na codzień to nie to.
Bebetto znowu jest z 5x większy mam wrażenie i młodemu tam jak ta lala luksus itp. wygodnie, dużo miejsca to mnie irytuje że ten wózek nijak można złożyć w domu i zajmuje połowę przedpokoju Tylko jak patrzę na spacerówki na ulicy to w zasadzie żadna nie jest jakaś super zgrabna a do tego wyglądająca na wygodną..
Czy te o których piszecie można złożyć jakoś sensownie? Żeby nie zajmowały tyle miejsca w domu?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Marta, moj britax zajmuje po zlozeniu moze tyle miejsca co sam stelaz z mojego 2w1 tyle ze wezszy, skladam jedna reka, rozlozyc tez bez problemu rozloze z mala na rekach, czasem jak zostawimy wozek w samochodzie i ide z nia na spacer to mam ja na rekach a wozek wyciagne druga reka z bagaznika i rozkladam, takze ja tam jestem zadowolona... do tego fajne siedzisko i dlugi podnozek, na terenie poradzil sobie poki co kazdym, nawet na plazy dal rade...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyBritax tez mi sie podobal tylko ja celowalam w kubelek i nie zaluje. Tylko moj sie sklada w miare gladko ale zajmuje duzo miejsca bo sie sklada tak w pol wiec cala swoja szerokoscia zostaje a jest dosc spory. No tylko ze ja malo kiedy jade autem zeby go skladac raczej korzystam duzo na spacerach i po miescie gdzie metro autobus i tramwaj
Paulina polubisz wozek jak bedziesz miec noworodka i mala szalejaca Hanie Ja kupie chyba wozek rok po roku, raczej bugaboo donkey bo innego nic ciekawego nie znalazlam. Jakos nie widze inaczej naszych wyjsc z gondola i 19 mieiseczna Emilia
U nas spacery na nozkach to tez stanie bad patykami i kasztanami 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:12
-
nick nieaktualnyTylko jsk wtedy przekonać dziecko do wózka? 🤔
Bo ja mogę sobie polubić co chcę. Ale niestety Hania nie chce mnie wozić w wózku choć kilka razy proponowałam. ☺️
Ja i tak chce Hanie dać do żłobka więc postaram się spacery z maleństwem odbywać w czasie jej nieobecności.
Albo jakiś inny sposób. 🤔 Maleństwo chusta a Hania rower. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:19
-
Z takich rok po roku bardzo mi się podobała kiedyś ta recenzja i sobie zostawiłam na wypadek jakby udało mi się zachować 2-2,5 letnią przerwę między dziećmi pamiętam, że spodobało mi się, że spokojnie można mieć samą gondolę i tą drugą spacerówkę zostawić w aucie/domu chociaż nie wiem czy to nie jest standard dla takich wózków
https://agnieszkakudela.pl/kids-kargo-duellette-bs-combi-czyli-wozek-rok-po-roku/#more-40378
Cierpliwa mój mąż ma strasznie mały bagażnik i ledwo ten kinderkraft tam wchodzi a jego wymiary po złożeniu to niby 60 x 41,5 x 23 i waga 5,2kg tylko, jakoś pamiętałam 7,2 a widzę w opisie 5,2
Widzę że bebetto ma spacerówki 2 ładne hmm.. Kurczę lubię ten wózek od nich i może się na jedną skuszę. Tylko nie wiem jak męża przekonam do wózka.. ten 2w1 teraz nie wiem czy zostawić czy sprzedać lepiej6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyTeż myślałam o takim rok po roku. Ale mam bardzo dużo czasu jeszcze..
Dla Hani to raczej wózek na spacery odpada. Tylko potrzebuje coś by się przemiescic z punktu A do punktu B.
Edit. Najpierw auto muszę sobie zmienić. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:26
-
nick nieaktualnyPrzy zalozeniu ze malenstwo polubi chuste 😀 A Hania spi juz u siebie w lozeczku? Jak to rozwiazesz po porodzie? Bo ja chyba predzej noworodzia do lozeczka dam niz Emilia da sie tam przeprowadzic 🤣
Marta to jest jeden z typow wozkow rok po roku. Inny typ jest jeszcze obok siebie, oraz jedno za drugim. Ten co wkleilas to sie wg mnie bardzo ciezko prowadzi, ta wkladka dla starszego wystaje sporo poza obrys wozka w zwiazku z tym musisz trzymac bardzo na wyciagnietych rekach i tez ciezko sie manewruje i podbija. Dla mnie najlepsza opcja to obok siebie. Jakos nie wsadzilabym Emilki tam na dol A te jeden za drugim to znowu dlugie kolumbryny, raczej takie do auta i do galerii czy zakupy jakies szybkie a nie na dlygie spacery wg mnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:32
-
nick nieaktualnyNatalia05 wrote:Przy zalozeniu ze malenstwo polubi chuste 😀 A Hania spi juz u siebie w lozeczku? Jak to rozwiazesz po porodzie? Bo ja chyba predzej noworodzia do lozeczka dam niz Emilia da sie tam przeprowadzic 🤣
Na drzemke potrafi tam spać. Bo śpi krótko
Ale w nocy, nie ma mowy. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Edit. Już się smialam do męża że musimy kupić jakieś mega łóżko dla Nas wszystkich. 🤣
Ogolnie to boję się właśnie tego wszystkiego logistycznie. 😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 09:30
-
Lavendova tez zawsze mowilam, ze jakbym.miala miec dwojke z mala roznica to bugaboo donkey kupuje...
Wizyalnie mi srednio leza bugaboo, ale jednak nie jest wielki a wozek dla dwojga must have...
Marta, no wlasnie w spacerowkach, to.albo sa takie jak twoja mini, ale nie na kazdy teren, albo pomiedzy takimi, a tymi 2w1 ale na kazdy teren...
Bugaboo donkey ma tez wlasnie ta opcje, ze zweza sie rame i zabiera tylko jedno siedzisko jak juz starsze wyrosnie, wiec jakbym miala miec mala roznice to pewnie w niego bym celowala...
U nas spacery to tez nie tylko wozek, bo i szalenstwo na placu zabaw itp...
Ale jednak ja sie ciesze, ze jest wozkowa, bo xzesto bardzo nam to ulatwia np szybki spacer z psem, albo jak na dlugi spacer idziemy, no to tez tych 10km nie da rady takie dziecko przejsc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Trochę mnie nie było.
Miałam powikłania po Bostonce. Tak ciężko ją przeszłam. Jeden dzień było dobrze następnego nagle pogorszenie. Wstać z łóżka nie mogłam. Do lekarza, leki i wraca do żywych.
Olek dostał polantybiotyk na kaszel bo już ma prawie 2 tygodnie i zero poprawy tylko coraz gorzej.
Natalia super wieści.
Może jednak się okaże że chłopak 😉
Edytka ja zamawiałam z Alie , trzeba czytać feedback bo często rozmiary są zaniżone i jakość może się trafić nie taka.
Ja zamawiałam czapeczki, skarpety, sukienki, buty. Napewno jakość jest coraz lepsza
U nas wózek ok póki jest w ruchu
Ja sprzedaje łóżeczko i Olkowi kupię łóżeczko domek, takie niskie
-
My na nóżkach to 500m od domu dajemy radę najdalej przejść bo mały na razie idzie 5m do przodu po czym cofa się 4
Ciężka sprawa z tymi wózkami przy dwójce maluchów dla bliźniaków na pewno bym brała taki co siedzą obok siebie..(codziennie widzę taką mamę z bliźniakami i jeszcze pieskiem:D) a rok po roku hmm.. chyba nie ma idealnego rozwiązania. Tylko ten co są obok siebie to większość sklepów chyba odpada zwykłych bo jak się przecisnąć przy kasie
Ja małemu nadal nie wyciągam szczebelków ani nic bo on w nocy takie cyrki w łóżeczku odstawia przez sen, że przez każdą barierkę by po prostu wypadł ale brata córka nadal śpi w łóżeczku i się mieści, a 1,5 roku starsza więc jeszcze może je mieć. W razie co barierka czeka żeby zamienić z jedną ścianką ale ot na pewno nie czas na to jeszcze łóżeczko dostanie dopiero w nowym domu.. w ikea jest fajne które można rozłożyć na duże łóżko https://www.ikea.com/pl/pl/p/hemnes-rama-lezanki-z-3-szufladami-bialy-90349326/ na tą chwilę uważam, że takie rozwiązanie byłoby super, na codzień pojedyncze, a w razie potrzeby, nawet głupiej choroby można pójść do niego spać6cs: 08.2018 - synek
-
My tez szczebelkow nie mamy wyciagnietych...
Lozeczko mamy takie, ze sie przerabia na tapczanik, a ze mamy 70x140 to calkiem fajny tapczanik wyjdzie z niegi, wiec jeszcze na najblizszy rok napewno spokojnie starczy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700