X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na sensoplastyke, kawałek mamy. Bo do Szczecina jeżdżę.

Ale Hani się podoba..😊

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, po urodzeniu Zuzi, miałam dla Antka dostawkę boczną buggypod. U nas sprawdziła się rewelacyjnie bo chodziło głównie o przemieszczanie się z punktu A do B. Odką Zuzka przesiadła się do spacerówki to gdy mi zależy na czasie wsadzam ich oboje do niej, a dostawkę sprzedałam.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja, po urodzeniu Zuzi, miałam dla Antka dostawkę boczną buggypod. U nas sprawdziła się rewelacyjnie bo chodziło głównie o przemieszczanie się z punktu A do B. Odką Zuzka przesiadła się do spacerówki to gdy mi zależy na czasie wsadzam ich oboje do niej, a dostawkę sprzedałam.
    Fajna taka dostawka 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to zawsze zdziwiony patrzy jak takie duże dzieci np w parku zamiast biegać i szaleć to siedzą na tyłku w wózku. ☺️

Ja sobie zostawiam kilka opcji. 8 Msc to dużo czasu i Hani się może jeszcze wszystko zmienić. 😊

• agania Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jelitówką panuje. Wszyscy już mieliśmy, najpierw Oliwka, później Michał i na końcu ja. Mąż jeszcze nie miał. Dziś wyjeżdżamy na weekend - niespodzianka od męża :) dzieci z babcia :)
    Końcem roku planujemy zrobić dzieciom wspólny pokój, myślimy nad łóżkiem piętrowym, z ikei - kura. Ale jeszcze nie jesteśmy zdecydowani na nic na 100%.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Filip przez te beznadziejne noce prawdopodobnie będzie spał z nami w sypialni do 18 roku życia 🤣🤣 nic większego od łóżeczka nam tam nie wejdzie

Jutro idziemy na zajęcia z sensoplastyki, zobaczymy czy Filipowi się spodoba.
    Ja właśnie przez te beznadziejne noce sprzedaje łóżeczko ( i tak w nim nie śpi) a mam nadzieję że małymi krokami zacznie się do swojego przekonywać. Bo ja się ruszyć nie mogę jak on śpi bo zaraz skubany wyczuwa i już woła mama mama. Nie chce z nim spać wuecznie. Łóżko będzie miał obok mojego póki co. Póki się budzi sto razy i pije mleko

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dostawkę taka doczepiane z tyłu i drugi raz kupiłabym boczną.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, oby męża na weekend nie chwyciło... Mi też się marzy taki wypad tylko we dwoje. Niedługo moje urodziny, to może podrzucę mojemu pomysł na prezent 😄

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam komu tej mojej dwójki zostawić. Nikt nie weźmie na dłużej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama zaproponowala ze zostanie w wakacje na tydzien z maluchami zebym mogla sobie pojechac odpoczac gdzies :) Wezme starsze corki i braci i pojedziemy poszalec 😀

• e_mii Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama na jedną noc, może dwie, by została z dziewczynami. Starsza już u niej zostawała kilka dni, Łucją kilka razy zajmowała się przez cały dzień, więc może coś by z tego wyszło :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie całkowicie nikt nie został by z Hanią nawet na 5min. 🤣🤣

nesssssa lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już planujemy zostawić dzieci na dwa tygodnie w wakacje 2021 😅 W przyszłym roku polecimy wszyscy, a za dwa lata chcemy zrealizować nasze marzenie o Malediwach 🥰 Takie są plusy dziadków oddalonych 400 km, którzy stęsknieni za wnuczętami na całe wakacje by ich wzięli 😅 Teraz są za mali ale za dwa lata to droga wolna 😃

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, 3-4 tyg temu był tu temat żłobków często i tylko przesuwałam bo mnie to nie interesowało nic a nic. a tu nagle u nas decyzja 3 dni temu i wczoraj zapisałam córkę do żłobka, idzie od listopada...., nie daje rady pracować przy niej w ciągu dnia, zaniedbuje dom, z mężem sie mijamy, cierpimy na tym jako rodzina. Stąd decyzja że żłobek od 8 30 do 13 30 planuję, w tym czasie popracuję ogarnę dom, tak że popoludnia i wieczory będą dla nas ( ja dwa popoludnia muszę do pracy wychodzić, ale reszta będzie nasza.. ) Muszę teraz wrócić do waszych wiadomości, bo w końcu nic nie wiem czy jesteście zadowolne z decyzji czy nie, czy dzieci się zaklimatyzowały, śpią, jedzą , nie płącza..
    Ja się boję o jedzenie mojej agaty, bo dalej szału nie ma... może ją tam nauczą.........................

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też myślałam o takim rok po roku. Ale mam bardzo dużo czasu jeszcze..

Dla Hani to raczej wózek na spacery odpada. Tylko potrzebuje coś by się przemiescic z punktu A do punktu B.

Edit. Najpierw auto muszę sobie zmienić. ☺️
    Gratulacje :* widzę trochę nas już w ciąży jest.
    Ja kupiłam taki rok po roku z jedna gondola. Akurat od znajomej za 100e więc nie wybrzydzalam. Firmy Hauck czy jakoś tak. Nie wiem czy się przyda ale że rodze na sam koniec grudnia To wolę w zimie jakiś wózek mieć.
    Co do jedzenia to z naszej Agatki się zrobił na jakiś czas niejadek ale widzę że już coraz lepiej.
    W sumie to rano koło 8 jemy śniadanie (jajecznica albo owsianka albo pancake'i) potem raczej nic nie je większego. Idziemy na podwórko to z ogrodu złapie to jabłko, to brzoskwinie ale i tak większość odda kurkom. Mamy je od lata i jest szał tylko ko ko ko i nie można z nią nigdzie iść tylko do kurek. Wracamy koło 11.30 I idzie przy cycu spać. Nie wiem czy jeszcze coś tam leci. Jak wstaje to różnie koło 13-14 To zje mega duży obiad. Zupkę i mięso mięso mięso. A na kolację to dopiero koło 18 jak zrobię kanapkę to zje tylko to co na kanapce. Oprócz mięsa to jeszcze pomidory by jadła i jadła. Aż się boję co to będzie w zimie jak nie będzie takich smacznych pomidorów. Po kąpieli koło 20 dostaje butlę 270ml MM i w nocy koło 2 się budzi to też 150 ml mm zje.

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrze ze był temat mleka, u nas problem z jedzeniem dalej, chociaz jest lepiej i tak
    zatem pijemy mleko ok 7 rano, potem ok 14-15 i na sen, i raz w nocy, łącznie 4x180

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak karmią dzieci w żłobku??? moja nie zje nic w kawałeczkach, nic karmiona, blw na całego, inaczej nie tknie, przecież tam nikt nie będzie sprzątał tego syfuuu.... przerazona jestem

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zmienilam mleko na +1 rok zycia, no zobwczymy jak jej bedzie ale glownie z kaszka pije. Bardzo duza roznica jest jesli chodzi o potas i wapn, jest och dwa razy wiecej niz w tych dla mlodszych. Ale niestety mniej kalorii bo tam 68 a tu 50 :/

A moje dziecko zaczyna mowic i zaczela od slow "a gdzie" 😀 Takie trudne a pieknie jej idzie a mama mowi do wszystkich 🤣

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żłobka to mój zaczął jeść po ponad 2 tygodniach dopiero, w domu je rękami sam albo nabijam mu na widelczyk i tym widelczykiem, w żłobku oprócz kanapek panie karmią i jakoś ruszył :) tam inaczej, inne dzieci itp więc nie ma odwzorowania za bardzo dom a żłobek.
    U nas teoretycznie nie dają mleka ale jak powiedziałam ok, ale zostawiam Panią w razie co w szatni butelkę i saszetke, to tak je donosze codziennie nowa bo znika, więc mu dają to mleko :)

Ja jestem zadowolona ze żłobka, ja bym w domu mu tyle nie pokazała rzeczy nowych. Dzisiaj widziałam zdjęcia jak oglądają warzywa i owoce jesieni i mieli rozłożona dynię, selera, ziemniaka, por się znalazł.. jakaś sałata. I sobie mogli podotykac. Wiadomo że w domu też to mam ale nie tak tematycznie ;p i gimnastykę mają, po ścieżce sensorycznej chodzą.. malują, odbijają stepelki, piłeczką z kolcami malowali. Bardzo proste rzeczy no ale trzeba to zaplanować żeby zrobić jednak w domu :)
    No i mamy progres z ubieraniem, zaczął rączkę wyciągać ładnie, siedzi na ławeczce i czeka na buciki itp.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip mówi ładnie mama, a na tate woła bapo :D "a gdzie" też mówi, ale nie wiem czy to świadome, ale jak to mówi, to my wlasnie mówimy "jak to gdzie" :D i jak jest wielka rozpacz to tak smiesznie mowi dziśdziśdziś :D
    Robiłam sobie podstawowe badania - glukoza, tsh i morfologia. Wszystko idealnie, a mi słabo, chodzę ciągle podłamana, zmęczona. Może to być przez niedobór magnezu? Bo tego mi na pewno brakuje...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ