X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chodzimy na sensoplastyke, kawałek mamy. Bo do Szczecina jeżdżę.

Ale Hani się podoba..😊

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, po urodzeniu Zuzi, miałam dla Antka dostawkę boczną buggypod. U nas sprawdziła się rewelacyjnie bo chodziło głównie o przemieszczanie się z punktu A do B. Odką Zuzka przesiadła się do spacerówki to gdy mi zależy na czasie wsadzam ich oboje do niej, a dostawkę sprzedałam.

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ja, po urodzeniu Zuzi, miałam dla Antka dostawkę boczną buggypod. U nas sprawdziła się rewelacyjnie bo chodziło głównie o przemieszczanie się z punktu A do B. Odką Zuzka przesiadła się do spacerówki to gdy mi zależy na czasie wsadzam ich oboje do niej, a dostawkę sprzedałam.
    Fajna taka dostawka 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to zawsze zdziwiony patrzy jak takie duże dzieci np w parku zamiast biegać i szaleć to siedzą na tyłku w wózku. ☺️

Ja sobie zostawiam kilka opcji. 8 Msc to dużo czasu i Hani się może jeszcze wszystko zmienić. 😊

• agania Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jelitówką panuje. Wszyscy już mieliśmy, najpierw Oliwka, później Michał i na końcu ja. Mąż jeszcze nie miał. Dziś wyjeżdżamy na weekend - niespodzianka od męża :) dzieci z babcia :)
    Końcem roku planujemy zrobić dzieciom wspólny pokój, myślimy nad łóżkiem piętrowym, z ikei - kura. Ale jeszcze nie jesteśmy zdecydowani na nic na 100%.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    Filip przez te beznadziejne noce prawdopodobnie będzie spał z nami w sypialni do 18 roku życia 🤣🤣 nic większego od łóżeczka nam tam nie wejdzie

Jutro idziemy na zajęcia z sensoplastyki, zobaczymy czy Filipowi się spodoba.
    Ja właśnie przez te beznadziejne noce sprzedaje łóżeczko ( i tak w nim nie śpi) a mam nadzieję że małymi krokami zacznie się do swojego przekonywać. Bo ja się ruszyć nie mogę jak on śpi bo zaraz skubany wyczuwa i już woła mama mama. Nie chce z nim spać wuecznie. Łóżko będzie miał obok mojego póki co. Póki się budzi sto razy i pije mleko

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dostawkę taka doczepiane z tyłu i drugi raz kupiłabym boczną.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania, oby męża na weekend nie chwyciło... Mi też się marzy taki wypad tylko we dwoje. Niedługo moje urodziny, to może podrzucę mojemu pomysł na prezent 😄

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam komu tej mojej dwójki zostawić. Nikt nie weźmie na dłużej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama zaproponowala ze zostanie w wakacje na tydzien z maluchami zebym mogla sobie pojechac odpoczac gdzies :) Wezme starsze corki i braci i pojedziemy poszalec 😀

• e_mii Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama na jedną noc, może dwie, by została z dziewczynami. Starsza już u niej zostawała kilka dni, Łucją kilka razy zajmowała się przez cały dzień, więc może coś by z tego wyszło :D

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie całkowicie nikt nie został by z Hanią nawet na 5min. 🤣🤣

nesssssa lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już planujemy zostawić dzieci na dwa tygodnie w wakacje 2021 😅 W przyszłym roku polecimy wszyscy, a za dwa lata chcemy zrealizować nasze marzenie o Malediwach 🥰 Takie są plusy dziadków oddalonych 400 km, którzy stęsknieni za wnuczętami na całe wakacje by ich wzięli 😅 Teraz są za mali ale za dwa lata to droga wolna 😃

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, 3-4 tyg temu był tu temat żłobków często i tylko przesuwałam bo mnie to nie interesowało nic a nic. a tu nagle u nas decyzja 3 dni temu i wczoraj zapisałam córkę do żłobka, idzie od listopada...., nie daje rady pracować przy niej w ciągu dnia, zaniedbuje dom, z mężem sie mijamy, cierpimy na tym jako rodzina. Stąd decyzja że żłobek od 8 30 do 13 30 planuję, w tym czasie popracuję ogarnę dom, tak że popoludnia i wieczory będą dla nas ( ja dwa popoludnia muszę do pracy wychodzić, ale reszta będzie nasza.. ) Muszę teraz wrócić do waszych wiadomości, bo w końcu nic nie wiem czy jesteście zadowolne z decyzji czy nie, czy dzieci się zaklimatyzowały, śpią, jedzą , nie płącza..
    Ja się boję o jedzenie mojej agaty, bo dalej szału nie ma... może ją tam nauczą.........................

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • justa8902 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też myślałam o takim rok po roku. Ale mam bardzo dużo czasu jeszcze..

Dla Hani to raczej wózek na spacery odpada. Tylko potrzebuje coś by się przemiescic z punktu A do punktu B.

Edit. Najpierw auto muszę sobie zmienić. ☺️
    Gratulacje :* widzę trochę nas już w ciąży jest.
    Ja kupiłam taki rok po roku z jedna gondola. Akurat od znajomej za 100e więc nie wybrzydzalam. Firmy Hauck czy jakoś tak. Nie wiem czy się przyda ale że rodze na sam koniec grudnia To wolę w zimie jakiś wózek mieć.
    Co do jedzenia to z naszej Agatki się zrobił na jakiś czas niejadek ale widzę że już coraz lepiej.
    W sumie to rano koło 8 jemy śniadanie (jajecznica albo owsianka albo pancake'i) potem raczej nic nie je większego. Idziemy na podwórko to z ogrodu złapie to jabłko, to brzoskwinie ale i tak większość odda kurkom. Mamy je od lata i jest szał tylko ko ko ko i nie można z nią nigdzie iść tylko do kurek. Wracamy koło 11.30 I idzie przy cycu spać. Nie wiem czy jeszcze coś tam leci. Jak wstaje to różnie koło 13-14 To zje mega duży obiad. Zupkę i mięso mięso mięso. A na kolację to dopiero koło 18 jak zrobię kanapkę to zje tylko to co na kanapce. Oprócz mięsa to jeszcze pomidory by jadła i jadła. Aż się boję co to będzie w zimie jak nie będzie takich smacznych pomidorów. Po kąpieli koło 20 dostaje butlę 270ml MM i w nocy koło 2 się budzi to też 150 ml mm zje.

qdkkzbmh2w8fg125.png
    f2wl3e5eun35he4m.png

Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
    Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
    38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
    08.2016 cp <3 [*] 03.2017 <3 [*]
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrze ze był temat mleka, u nas problem z jedzeniem dalej, chociaz jest lepiej i tak
    zatem pijemy mleko ok 7 rano, potem ok 14-15 i na sen, i raz w nocy, łącznie 4x180

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa jak karmią dzieci w żłobku??? moja nie zje nic w kawałeczkach, nic karmiona, blw na całego, inaczej nie tknie, przecież tam nikt nie będzie sprzątał tego syfuuu.... przerazona jestem

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie zmienilam mleko na +1 rok zycia, no zobwczymy jak jej bedzie ale glownie z kaszka pije. Bardzo duza roznica jest jesli chodzi o potas i wapn, jest och dwa razy wiecej niz w tych dla mlodszych. Ale niestety mniej kalorii bo tam 68 a tu 50 :/

A moje dziecko zaczyna mowic i zaczela od slow "a gdzie" 😀 Takie trudne a pieknie jej idzie a mama mowi do wszystkich 🤣

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do żłobka to mój zaczął jeść po ponad 2 tygodniach dopiero, w domu je rękami sam albo nabijam mu na widelczyk i tym widelczykiem, w żłobku oprócz kanapek panie karmią i jakoś ruszył :) tam inaczej, inne dzieci itp więc nie ma odwzorowania za bardzo dom a żłobek.
    U nas teoretycznie nie dają mleka ale jak powiedziałam ok, ale zostawiam Panią w razie co w szatni butelkę i saszetke, to tak je donosze codziennie nowa bo znika, więc mu dają to mleko :)

Ja jestem zadowolona ze żłobka, ja bym w domu mu tyle nie pokazała rzeczy nowych. Dzisiaj widziałam zdjęcia jak oglądają warzywa i owoce jesieni i mieli rozłożona dynię, selera, ziemniaka, por się znalazł.. jakaś sałata. I sobie mogli podotykac. Wiadomo że w domu też to mam ale nie tak tematycznie ;p i gimnastykę mają, po ścieżce sensorycznej chodzą.. malują, odbijają stepelki, piłeczką z kolcami malowali. Bardzo proste rzeczy no ale trzeba to zaplanować żeby zrobić jednak w domu :)
    No i mamy progres z ubieraniem, zaczął rączkę wyciągać ładnie, siedzi na ławeczce i czeka na buciki itp.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filip mówi ładnie mama, a na tate woła bapo :D "a gdzie" też mówi, ale nie wiem czy to świadome, ale jak to mówi, to my wlasnie mówimy "jak to gdzie" :D i jak jest wielka rozpacz to tak smiesznie mowi dziśdziśdziś :D
    Robiłam sobie podstawowe badania - glukoza, tsh i morfologia. Wszystko idealnie, a mi słabo, chodzę ciągle podłamana, zmęczona. Może to być przez niedobór magnezu? Bo tego mi na pewno brakuje...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 2246 2247 2248 2249 2250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ